Boilies nebo kukurice (dostupnost)

Dobry den vazeni kolegove,
chtel bych se naplno venovat kaprarine,ale nemohu si dovolit sypat do vody kilogramy boiliesu.Po velmi dlouhem premysleni a rozvazovani jsem dospel ke dvoum navrhum jak toto vyresit.

1,Pouzivat mou oblibenou lacinou krmnou kukurici kterou si dovolit mohu a jen na hacek davat boilies(muj nazor je ten ze by to jen vetsi kapr mohl sezrat)
2,Pouzivat na krmeni krmnou kukurici a na hacek(nebo na vlas) dat specialni kukurici co se prodava v ryb. potrebach(tutti frutti,banan atd) a ochutit jeste treba nejakym sladidlem ci dipem.

Pro upresneni,nechci chytat zadne metrove kusy,je kdyby byli vetsi nez 40-45cm byl bych rad(strasne stastny budu za 70cm max)

Jeste upresnim svou vybavu:2 kaprove teleskopy 3,9m/100g,navijaky vysokokapacitni baitrunner.vlasec 0,32mm/11,3kg,navazec pletenka 0,12mm/7,4kg,tripod,pipaky,dlouhy siroky podberak,podlozka na kapry ...
Nevlastnim clun,echolot(a asi nebudu)
Dekuji vsem predem za rady.S pozdravem Jan Jelínek
Autor diskuse: Knedlhans - Profil , 28.4.2011 kaprařina - nástrahy, návnady
4 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NLukaz - Profil | Ne 24.7.2011 13:44:09

na kuku se daj nachytat i pekny ryby..ale je to i celkem dost o stesti...

Nmexik - Profil | St 20.7.2011 8:53:45

Steel >> Takhle co ti na ten tvůj názor říci..na jednu stranu máš pravdu, že se šrotem, chlebem, kukuřicí si zachytáš rozhodně více než s boilies (na krátké vycházce bez předkrmení určitě)..otázka je zda tě uspokojuje chytat stále stejnou velikost ryb, i když tedy tvrdíš, že chytáš kapry jako hovado. Což přímo nevyjadřuje jejich velikost. Co se týče krmení za tisíce, tak to není až tak pravda..ano stojí to více, ale máš mnohem větší šanci chytit větší rybu než na kousek chleba. Ono to není o tom kolik do té vody naházíš, ale spíš o tom, dokázat tu rybu najít..potom ti stačí jen pár kuliček.. Ps: na závěr si dovolím rýpnout do tvé věty:"Uděláš dobře, když se nebudeš pouštět do rybářské revoluce". To, že tobě stačí být na nějaké úrovni neznamená, že ostatní se nechtějí posunout dále..kdybych to převedl do běžného života, tak dle tvého názoru bychom ještě dnes jezdili na dvoukoláku taženého koňmi na místo současného vozového parku;o)

Nvelbyk - Profil | Čt 4.8.2011 21:24:16

Knedlhans >> jo to máš pravdu blbě něco napíšeš druhej hůře pochopí a je to hned téma na týden heh :-)

NStandey - Profil | Po 25.7.2011 8:07:11

Pokud krmíš kukuřicí, chytej na kukuřici. Pokud boiliem, chytej na boilie.
Pamatuj si jedno často opomíjené, ale hodně důležité pravidlo. Návnada musí být vždy kvalitnější než nástraha a to zejména při dlouhodobějším krmení.

NKnedlhans - Profil | Pá 22.7.2011 12:07:55

cashi >> Dobre,reknu to takhle,ale NEMYSLIM TO NIJAK ZLE!!!
Tato diskuze je stara 4 mesice,tenkrat jsem o tom jeste vedel kulovy.Dnes uz mam hodne informaci,ujasnil jsem si co od toho vlastne chci atp.
Myslel jsem si ze abych tahal 10-20 kapru denne tak tam toho musim vysypat 10kg denne ale ted uz vim ze to neni pravda,ze si staci zjistit kapri jizdni rad,a na to se ted hlavne zameruji a jen doladuji koncovou montaz kdy ted zjistuji ze jsem ji mel od obratliku ke kulicce spatne :-)
Uz vim ze neexistuje jen boilie,ale taky dipy,,peletky,PVA puncosky,markery na zjistovani hloubky a ze to neni jen o tom prijit k vode pohodlne se uvelebit nasypat tam pul vyplaty,vykourit cigaretu a tahat rybu za rybou :-)
Premyslim ze napisu Martinu Matakovi jestli by mi nepomohl diskuzi vhodne prejmenovat abych zbytecne nepletl ostatni rybare.
Tak se omlouvam :-)

Ndon Ferrari - Profil | Čt 21.7.2011 12:47:40

Blumik >> nevím zda je to jen na velké kapry, nejmenšího mám 55 cm

Narnošt - Profil | St 20.7.2011 23:25:26

Knedlhans >> Mozna by stalo za uvazeni zvetsit vzdalenost koule nebo kouli od hacku,klidne na treba 3-4 cm.Ty kratke jizdy a sekani do prazdna o lecčems vypovidaji.Delal jsem v tomhle dlouho chybu a bal se vzdalenost tak zvetsit,a bylo to uplne stejny.Zkus a uvidis...Me se to razantne osvedcilo.)))A co se tyce nejakyho masivniho zakrmovani boilisem,zrovna nedavno jsem videl zaznam z nejakych zavodu,ktere vyhralo druzstvo,ktery krmilo jen zlomkem toho,co ostatni.Ja treba verim a osvedcily se mi PVA sitky.Napul rozkrajet par kouli,pridat 2-3 druhy pelet a funguje to taky.A krmis si vyslovene pod hacek.

Nnepijunesouložimnekouřimapouštim - Profil | St 20.7.2011 20:31:59

Knedlhans >> byl k tématu a chápu tě:-)
To neřež.

Nmexik - Profil | St 20.7.2011 12:25:03

Steel >>
Milý kukuřičný machýrku..nikdo ti tu nenadával, tak se vrať zpátky do roviny diskuze a slovní útoky si nech na doma.

Já jsem netvrdil, že se na kukuřici nebo pšenici nedají chytat velcí kapři, já napsal, že na boilies máš mnohem větší šanci chytit velkého kapra. Jak už zde, napsal kolega Kok, tak pokud budeš chytat na rybníku, kde jsou jen velcí kapři..tak tam radši nahodím kukuřici, protože chytnu víc než s boilies, ale když budu vycházet z předpokladu, že na 99% svazových vod taková situace není, a že potřebuješ vyselektovat bílou rybu a malé kapry, tak bude boilies 100% úspěšnější.

Co se týče utrácení celé výplaty, tak to si pleteš pojmy s dojmy, páč pokud umíš najít místo, kde se velká ryba pravidelně krmí, tak ti stačí pár kuliček boiliesu a při troše štěstí ji přemluvíš k záběru. Když bys na dané místo nasypal kukuřici, tak ti do toho najede droboť a místo ti dokonale vyplaší a vyluxuje. Navíc k tomu, aby jsi chytal velké ryby nepotřebuješ výbavu za desetitisíce, stejně tak dobře se dá chytat s tím co vlastníš..ale musíš se tomu přizpůsobit, holt nebudeš házet až za roh, ale budeš chytat pod nohama;o)

Ps: pokrok je pokrok..a ten se nedá zastavit ať už v průmyslu tak i v rybařině;o)

NSteel - Profil | St 20.7.2011 7:13:02

Tak bondule co si budeme řikat je přece jen dostupnější. Avšak si připadám, že na takovéto věci jako je kukuřice, chleba a třeba rohlík za chvíli budu chytat úplně sám. Všichni budete chytat na ty vaše boilie s příchutí kde čeho. Je to vaše věc, ale kam to půjde dál? Já preferuji po staru pšenici nebo kukuřici plus ječnej a kukuřičnej šrot s chlebem. At´ s tímto jedu kamkoliv chytám kapra za kaprem. Včera jsem byl na menším výletě kapři jak hovado. Kolem mě byly tři mladí kluci a pořád vnadily boilie nahazely tam toho asi pytel hadem. Co si budem povídat chytily hov**. Jeden měl kapříka no ale asi po dvou hodinách o náhozu, kdy to boilie je už použitelný. Já sem si prohodil hrztkou srotu s kukuřicí a měl sem jízdu za jízdou. Frajírci jen čuměli hlavně, že tam vyházelíi boilie za 1000 a nechytli ani rýmu ato byly domorodci. To je vše co bych k tomu řek... Boilie je na prd ( hlavně kvůli ceně + dipy + aromata a podobný hlouposti ) Uděláš dobře když se nebudeš pouštět do rybářské revoluce. Nebo mě potkáš na rybníku a zlámeš si pruty až zjistíš za kolik si tam naházel a já za dvacičku šrot a tahám 5 kapru do hodiny....

NNetipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Po 2.5.2011 16:56:29

Dave≻ >> >Dave - 2.5.2011 16:48:36 >> tyhle chemický nesmysly jsou pouze nástrojem, jak z důvěřivých rybářů vytáhnout co nejvíc peněz, než se podaří vyvinout kapří lékárničku druhé generace

Nšmudla - Profil | Čt 28.4.2011 16:45:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tohle je jedna z nejnormálnějších a logických otázek z oblasti kaprařiny kterou za dlouhou dobu vidím ačtu. Honba za rekordama je trnitá cesta do tramtárie.
Pípáky bych doporučil nastavit na nízké bručivé tóny a hlasitost tak akorát. Není každej u vody zvědavej na neustálý pištivý pípání slyšitelný na 200-400 metrů.
Bylo tady video Kaprařina snadno a rychle ... takže zakrmit klasicky kukuřicí partiklem a přihazovat pár kuliček peletek a jeden prut bojlíz a druhej kukuřice ať jsou nějaký záběry a podle toho jak na co bude brát se dál orientovat a upravovat.

NMára85 - Profil | Čt 28.4.2011 15:22:26

Knedlhans - >> Kdyz jsem zacinal s pokusy o kterych pises ty resil jsem uplne stejny problem. A tak jsem u jezedaku koupil kukurici a repku a v rybarskych potrebach 10kg halibut pelet (tehdy kolem 900Kc) a vyrazil k vode. Taky jsem nemel echolot jen lod. Prvni chytacka suprova, ryba mi sla, chytal jsem kapry mezi 55-65 cm a jedna velka ryba mi spadla, takovy tah jsem v zivote necitil. A tak to slo dal az nam halibutku slupnul kaprik prez 80cm a to byl vrchol, skakali jsme po brehu jako blazni. Postupem casu jsme meli vzdy nejaky usetreny penize tak jsme koupili 5kg boilisu a tak to pokracovalo a s drobnyma upravama navazcu apod vlastne pokracuje do ted. Takze kdyz zacnes s kukurici, repkou a halibutkama tak nemuzes slapnout vedle. Hodne stesti u vody