Postih za pytláctví - Realita

Zdravíčko přátelé Petrova cechu.
Má otázka je jednoduchá.
Znáte někoho / máte informace o někom, kdo byl přistihnut RS/MP/rybáři při lovu bez povolenky (a není členem žádné organizace)? Jaké z toho byly pro danou osobu následky?
Na tomto vlákně je více diskuzí s podobnou tématikou, ovšem málokterá ukazuje realné případy.

Tak jak to tedy je?

Snažil sem se i něco vygooglit, ovšem i přez drsný filtr jsem nenašel jednotlivé případy kárných opatření.

Osobně vím jen o jednom případu, a to když známý (teď se jedná o tzv. jedna paní povídala), byl chycen při lovu bez povolenky (dřiv byl členem MO, ovšem nějaký ten pátek si papíry už neobnovil).
Dostal navýběr od člena RS několik možností, mezi kterými bylo tuším:
- vezme mu Obcansky prukaz, pro který se má pozdeji dostavit na Městskou policii.
- bloková pokuta (presnou castku ted nevim)
- odevzdat rybarske nacini, pro ktere si ma prijit na Městskou policii.

OP by z ruky nedal, takze to zkoncilo zabavenim prutu s navijakem (chytalo jich vice, ale zbytek mel vse vporadku. Dotycny provinilec tak zrejme zhuleny, takze si prichodu RS ani moc nevsimal a v klidu si sedel nekde na bobku dal).
Tak pravi historka, ktera se povida u pivecka.

Nejake vase prihody?
Ted prosim neberme situace, kdy pytlaci mladej klucina (pod 18 let).

Tak se podelte o vase historky.

S pozdravem Tom.
Autor diskuse: Tomak - Profil , 29.11.2010 všeobecné - příhody, kuriozity

grufa - Profil | St 1.12.2010 14:55:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Lapl jsem pytláka na kyjovce 3.Lovil na tři pruty a nebyl členem MO.Klasicky při kontrole připlý odznak a legitimaci v ruce na prokázání.Odpovědel mně jen ať vypadnu z jeho pozemku a ty blábole.Jenže v druhé ruce jsem si to natočil foťákem a šel stím na policii ČR,protože pán odešel domů a nechtěl mně ukázat občanský průkaz a ani vydat rybářské náčiní,což můžu zabavit jako RS,pokud stím bylo pácháno pytláctví a odevzdat na policii ČR. Policie jela semnou,protože jsem věděl kde pán bydlí a legitimovala mně ho a sepsala semnou hlášení .Jedná se jen o přestupek a to řeší kárná komise (ne MO,protože pán nemel papíry k lovu) v místě,kde se ten přestupek stal to jest Kyjov.Dále nevím jak dopadl,ale asi dostal nějaký flastra a ty ty ty.Ale už ho tam nevidívám chytat a to je dobře:-)))

toliplzen - Profil | Po 29.11.2010 12:11:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdravím, praxe v těchto věcech mě naučila lehké skepsi. Je to dva roky co jsem chytal na nejmenované nádrži poblíž Plzně, okus vedle "bivakovala" skupina Rusů, tři karavany přímo u vody, každej 4 pruty a všechno co mělo šupiny končilo rovnou na grilu. Míra nemíra, hájení nehájení (candáti v květnu) a to opominu neskutečnej bordel co u vody vyráběli... Poenta je v tom že, nás a okolní rybáře stráž kontrolovala obden, ale k týhle skupině za týden nedorazila.. Úplně nejvíc mě pobavila městská policie, která neměla nic jiného na práci, než rozdávat botičky poblíž značky zákazu vjezdu do těchto míst, přitom za křovím parkovali karavany. Kdyby tyhle místa neprojížděli jejich kolegové denně na člunu a nenaháněli trempy, kteří si na ohínku pekly buřty, tak bych si myslel že jsou slepý... Po 6 dnech opakovaných stížností od chatařů z okolí tyhle rádoby rybáři dostali blokovou pokutu 1000kč za parkování v chráněné oblasti a s úsměvem odjeli bůh ví kam..... Tomu jí říkam profisionalita ČRS a MP...