- Otázky a diskuse
- Seznam
- Diskuse
Bolen - jak moc je jedlej...
Můžete mi napsat Váš názor? Díky, Petru čus...
Co teda s uloveným bolenem?
A) sežrat34%
B) nesežrat5%
C) vyfotit se s ním a pustit32%
D) vyfotit a pak jako v bodě jedna4%
E) hodit do křoví - ve vodě nemá co pohledávat5%
F) dát tchýni16%
G) vymněnit za cokoli3%
H) něco jiného1%
Od 7.8.2011 hlasovalo 152 čtenářů.
- Zobrazit vybrané uživatele.načítám...
3x v oblíbených a 7x v ignorovaných.
pepa-č - Profil | Čt 18.10.2012 21:13:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Rybovrah 1 - Profil | St 17.10.2012 6:43:01
Očištěného a vykuchanáho bolena podélně rozřízneme těsně u páteře a připravíme si tak dva filety (hrudní a mezisvalové kosti se v marinádě rozleží), filet nakrájíme na cca 5cm porce. Ty osušíme, zlehka osolíme a obalíme ve směsi hladké mouky a pálivé papriky. Přebytečnou mouku oklepeme a porce opečeme v dobře rozpáleném oleji po obou stranách.
Opečené porce necháme vychladnout a mezitím si připravíme marinádu.
2/3vody, 1/3octa, trochu bílého vína, cukr, trochu soli, kolečka nakrájené cibule, plátky mrkve, lístky bobkového listu, pár kuliček n. koření a dvě lžíce olivového oleje zlehka svaříme cca 5min.
Marinádu necháme mírně vychladnout a poté nalijeme na porce opečeného bolena aby byla ryba celkově potopená.
Uložíme do chladu a konzumujeme nejdříve za 4-5dní. V chladu uložené vydrží min 2měsíce jako výborná chuťovka po vysilujících masařských výpravách.
Na závěr: všepouštěči-blbe, NA RYBĚ KTEROU PUSTÍŠ SI JIŽ NIKDY NEPOCHUTNÁŠ!
Radim26 - Profil | Út 16.10.2012 8:37:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
šumava - Profil | St 17.10.2012 9:21:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
aleš vavřina - Profil | Út 16.10.2012 9:12:37
Rybkin - Profil | Čt 18.10.2012 21:03:50
Mam nejjemnější vláčák do cca 10gr,tahat na něm okouny 30-40cm je velká paráda ale u větších ryb už to neni zdolávačka ale tejrání
Pedro1 - Profil | Čt 18.10.2012 17:30:08
retrívr - Profil | St 17.10.2012 10:27:38
šmudla007 - Profil | St 17.10.2012 9:48:20
Zkusil sem tu blátovitost přerazit kari, chilli, indickým mega chilly, sušenou drcenou surikatou..no a furt bléééé. Jíst se dá jenom candát z našich ryb a snad když je nejhůř tak potočák 35+.
Pouštějte ryby, jezte kuřata(protože ty jsou úplně blbá). :)
Kurnik já budu zase trpět, až zase nějakej mírovej boleňák uvízne na mojem háčku, jednou na ten správný recept určitě přijdu :)
pepa-č - Profil | St 17.10.2012 9:04:26
Jsou mnohem lepší ryby. Ale při základním kuchařském umění (tím nemyslím, běžnou českou babicovinu zabalit do trojobalu nasrat kořením po pás a vosmažit na hnusným oleji) se z bolena dá udělat určitě lepší pokrm než, který si 85procent lidí dává na štědrý večer.
to co kuchařsky navrhuješ je právě to co s toho udělá nepoživatelný hnus. možná někdo klepl bolena, tamto udělal a pak začal šířit nikým dalším neověřenou pravdu, že bolen je hnus.
Transalp2 - Profil | Út 16.10.2012 9:57:21
Lacike7 - Profil | Čt 29.9.2011 20:53:10
tuzemak - Profil | Čt 29.9.2011 20:38:42
P!F - Profil | Čt 29.9.2011 17:53:31
b.gun - Profil | St 30.6.2010 12:58:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Argument mnohých, že když je šikovný kuchař a ryba se pořádně nakoření mi příjde tak nějak úsměvný. Rybu jím proto, abych si pochutnal na rybě, nikoliv na něčem, co je řádně nakořeněno. Proto se u z kulinářského hlediska ceněných ryb doporučuje ta nejjednodušší příprava, která nepotlačí právě tu rybí chuť. Ano, i z méně ceněných a kulinářsky po právu opomíjených ryb se dá připravit vcelku chutný pokrm, ale už to není tak úplně o té konkrétní rybě (no, vychvalovat maso bolena do nebes kvůli tomu, že jsou z něj dobré karbanátky ...). S trochou nadsázky by se totiž dalo říct, že pokud by se řádně nakořenilo to inkriminované hovno, mnozí by si jistě pochutnali i na něm, ani by nemuseli mít na talíři rybu ...
rybomil - Profil | St 30.6.2010 12:24:46
Tý vogo, padám na riť!
Kde to žije - dravci
11:24Burza na přívlačové nástrahy 31466
10:03Klub přátel přívlače a občasné jaterní destrukce aneb... 153764
7:32Úhoří sezona 2012 9555
1:03Lipno, candát. Co bude dál... (Bleskovka) 50
PáMůžu chytat menší sumce na 30cm karase? 5
PáRare woblery - Rapala 13633
PáPřívlač v Chorvatsku 68
PáNa Lipně vymírají candáti i kapři, vědci nevědí proč. Jednoho podezřelého mají. (Bleskovka) 166
ÚtVýroba woblerů 30079
NeKayakfishing a kajakorybaření 20477
NeLov na vyvěšenou - nové téma 3736
. . . Privlac s multiplikatorom 30446
. . . Teleskop na přívlač 85
. . . Laminát nebo hliník 76
. . . kde koupit nebo kdo by to umel vyrobit 13
Co je nového - dravci + obecné
PáBleskovka: Má smysl zachraňovat i krase stříbřité?
PáBleskovka: Zrušení revíru Markovka 1, nádrž Střítež
StBleskovka: České muškařky kralovaly světu: MS v jižních Čechách patřilo domácím týmům!
. . . Článek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . Článek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . Recenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . Miničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
. . . Video: Měření hloubky ze břehu
. . . Miničlánek: Staré zapomenuté tůně, rybaření a život v nich
Akční nabídky
Za 149 Kč
Nepohodlné hledání čelové lampy ve tmě patří tímto definitivně minulostÍ, dokonce i při spánku na lehátku má rybář s nasazenou čepicí svůj zdroj světla připravený stále po ruce, a to přímo na hlavě. Svítivost: 150 lumenů.
Za 98 Kč
ICS in-line Banjo XR feeder - velikosti small / medium / large. Doskladněny všechny gramáže vč. formiček. ICS systém umožňuje výměnu různých gramáží bez převazování během lovu. Více na www.chytil.cz
Oznámení - dravci
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Doporučujeme e-shop
PÁRYSŮV RYBÁŘSKÝ RÁJ
Rybářské potřeby pro všechny, kteří propadli kouzlu rybařiny. Díky unikátnímu věrnostnímu systému nakupujete neustále se...