K čemu je rybářská stráž ?

V POLOVINĚ DUBNA letošního roku jsem navštívil s partou rybářů naše přehradní jezero Lipno. V průběhu týdeního rybolovu se na místo kde jsme lovili dostavila početná rybářská stráž. Před jejich příchodem přijeli nějací 4 mladíci z Německa. Bez jakýchkoliv obav nastoupili do pramice a k našemu údivu v klidu VLÁČELI. Na tuto skutečnost jsem upozornil příchozí rybářskou stráž, že mě hlučné chování a nedovolený způsob lovu mladíků v pramici značně vadí. Rybářská stráž u nás dokončila kontrolu, samozřejmě jsme neměli žádný problém. Na moje upozornění RS nereágovala a v klidu odešla. JE TOTO V POŘÁDKU ??? Byl jsem z toho i s kolegy značně znechucen. Tak k čemu to pak je ?
Autor diskuse: REDTAG 34 - Profil , 18.5.2010 kaprařina - příhody, kuriozity
17 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NRST - Profil | Ne 25.8.2013 20:39:34

macc3 >> Jsem držitelem ŘP:-)
Znám jednu pohádku a napíšu ti ji.
Byl jednou, a je tomu víc jak deset let, jeden rybář a ten nebyl spokojený se stavem kolem vod. Vadila mu nekontrolovatelná masařina, bordel kolem vody, špatné hospodaření jeho MO kde se kradlo jak to šlo........... a spousta dalších nešvarů:-( Ten rybář se tenkrát zkusil dostat mezi členy RS, ale byl slušně vyhozen a to několikrát...... Pak se stal časem na jiném revíru RS a po asi roku se dostal i jako RS ke své MO. Svět se zbláznil a při nejbližších volbách byl zvolen do výboru MO a zpočátku se jako pokladník snažil ovlivnit chod této MO. Nestačilo to, dnes v této MO dělá zástupce hospodáře a člena krajské skupiny RS. Za dobu co to dělá (on a ostatní členové výboru) se diametrálně změnilo chování jeho MO. Patří k nejlepším v rámci ČRS ať už počtem členů a nebo třeba hospodařením na rybochovech a revírech. Ano z rybáře se stal skoro nerybář, nemá na ryby čas, ale výsledek také jeho práce je vidět.

Řeči typu stejně sám nic nezměním nejsou k ničemu a člověk který je vede je jen mluvka. Každý z nás může přispět k tomu aby situace byla lepší ať už svou aktivní prací a nebo jen svým příkladem.

NVL.K. - Profil | So 24.8.2013 8:31:11

stupi32 >> nedá mi to,proto musím reagovat....co to tady píšeš za bláboly?? Hele otevřeně, vím,že na tom zdravotně nejsi zrovna nejlíp,proto asi opradu nemůžeš mít odznak,ale pokud máš ten pocit a potřebu něco změnit nabízim ti jednu věc. Brzo by měla být volná funkce vedoucího RS v Místní skupině LTM. Tu můžeš vykonávat i bez toho,aby si měl odznak RS a můžeš tedy vést a úkolovat skupinu RS o síle cca 25-30 lidí,přesně si z hlavy nepamatuji kolik jich je a zjednat nápravu. Budu jen rád a velmi rád ti pomohu, rád vyměním lidi,kteří dělají málo za lidi,které ty vybereš a najdeš a budou makat na 100%. Místo plkání blábolů zde na MRKu aspoň přiložíš ruku k dílu. Nabízím ti i služby jednoho dobrovolníka s vycvičeným psem, má vlčáka a pitbula,který je ochotný doprovázet RS defakto kdykoliv a dost často s námi chodí,hlavně v noci. Tak a teď je míček na tvé straně, jsem zvědav jak se k tomu postavíš. Pokud to nechceš rozebírat tady na MRKu (budu za to jen rád) můžeme klidně na rybářáku, dost často se tam vidíme,nebo přijď klidně na první schůzi výboru MO, která je první pondělí v září od 17hod,ale jsem tam zarvidla už po 15.30hoh, rád bych, aby jsi mi ještě objasnil kdo z RS chytá na 4 pruty,to mě fakt zajímá.

Nmacc3 - Profil | Ne 25.8.2013 20:03:39

stupi32 >> je to diskuse, chápu, že co člověk to názor ...ale to ještě přece nemusí vést k napadání a urážkám ... pak se všichni divíme, jak to vypadá u vody ... :-(

NVL.K. - Profil | Ne 25.8.2013 13:38:06

stupi32 >> hele jestli se má někdo hodit do klidu, tak jsi to především ty,protože píšeš takový hovadiny až mě zrak přechází. Nehodám to řešit zde na mrku,jestli ti leží něco na srdci můžem si to vyříkat osobně z očí do očí. Jinak čti pozorně, nic nepokládám, psal jsem že bude volné místo vedoucího RS v Místní skupině Litoměřice a pokud chceš něco změnit můžeš se klidně zapojit a vést RS v Místni skupině,aníž by jsi musel mít odznak RS. To ty zřejmě nechceš, takže jen další internetový hrdina za klávesnicí.

Nmancek - Profil | Ne 25.8.2013 11:20:24

kopr69 >> Všechny tři případy nahlášené. Včerejší nevím jak dopadl a první dva případy pochopitelně s křížkem po funuse.Strýček co jel dom s podmírovým kaprem už chycený na 100% nebude , ti dva kamarádi za chvílu odešli (v zápětí) po vytahnutí té ryby . A píšu to sem ne proto , že bych chtěl něco RS vyčítat. Ale proto , aby se třebo vědělo , že dotyční jsou vidění a lidé co sedí u vody nejsou slepí magoři . Oni totiž ti dotyční se v tom určitě poznají . Na MRK chodí dost lidí.

Nmarmyš - Profil | Ne 25.8.2013 9:56:36

kakr >> závažné duševní onemocnění? to jako že trochu prdlej být může:-)

Nnofish - Profil | Ne 25.8.2013 3:18:46

kopr69 >> precti si znovu co jsem predtim napsal. a za tim si stojim. Je mi jasne ze se ti to nelibi..

Ndasty carp - Profil | So 24.8.2013 21:29:08

Každý pise můžeš jit a zkusit to dělat. Ale realita je jina.Proste neni mozne se tam dostat. Spise si mezi sebe nepusti nekoho kdo by jim tam mohl delat problém. Osobne jsem to zkousel vícekrát. Stalo me to X dohad ale.oni na svazu jsou jak z jineho světa. ))) Nakonec jsem si řekl ze bych to stejne nemohl dělat. Uz prave memu stylu chytani ryb.Bud bych se musel uplne vykaslat na chytani kapru a dodržovat RŘ.A ne mit placku a buzerovat jone s.tim ze sam bych to porusoval.Je.pravda ze u na v organizaci je to asi stejne jako jinde.Porybny ktery.chodi jen obcas a to hlavne v noci.jelikoz toto je pro ne nejhorsi prestupek. Ale za dnee tam nepotkate nikoho.Kdy se tam deje nejvice prasaren.Nevadi ze maji kolem vody bordelu ze o nej skoro zakopavaji ryby si tam vymenuji strkaji dokufru aaut.otoci se za den X krat u vody a.nenapisi ani supinu.To me stve nejvice.Neni nic horsiho nez jit okolo vody a.videt ty skladky odpadku u vody.

Nnofish - Profil | So 24.8.2013 21:15:24

kopr69 >> Řeknu ti to jinak. Nechci se tě dotknout, bude to možná husné, ale....
Pokud je někdo invalida a má ten invalidní důchod oprávěně, předpokládám, že asi těžko bude dělat plnohodnotně jakoukoli práci v terénu. Pokud to zvládá naplno, je to "simulant" a ne invalida. Ber to trošku s nadhledem, snad chápeš jak to myslím.
A někdo kdo může jakoukoli práci dělat na 50% ji dělá špatně. A neboj, jsem takový vůl i v práci a to beru prd výplaty. Nemám prostě rád, když se něco dělá napůl.
Vím o čem výkon RS je. Právě proto že to vím a vím jakým systémem funguje, to dělat nechci. Až se celý systém změní, klidně do toho půjdu i bez té povolenky grátis a těch pár drobných výhod co to člověku občas přinese (jak kde).

Nkritik - Profil | So 24.8.2013 19:57:19

kopr69 >> Nic proti vozíčkářům nebo tělesně postiženým. Realita je bohužel taková, že v řadách RS je spousta "zasloužilých členů". S mírami 70+.
Dřepí na místech schopným lidem, kteří by odvedli podstatně více.

Nkospi - Profil | So 24.8.2013 16:22:29

culi2 >> Přesně tak když jsem se ptal hospodáře na to jestli by ze mě udělal r.s. tak jsem dostal odpověď že mají plný stav.Z toho ale je spousta lidí kteří to dělají jen kvůli papírům zadarmo ale hlavně jsou to staří kamarádi kterým se to sebrat nemůže i když za rok nemají ani jendu kontrolu.

Nnofish - Profil | Pá 23.8.2013 20:07:51

kakr >> Ok, díky, chápu...
Já jen že když je někdo invalida a nemůže pracovat... Ale to nic, že jsem nedržel hubu, nemám na to náladu...

Nkakr - Profil | Pá 23.8.2013 20:00:47

nofish >>
Platí pro výkon RS -

(3) Za zdravotně způsobilou se považuje osoba, jejíž zdravotní stav nevylučuje pobyt v přírodě a nevylučuje pohyb v nerovném terénu, dále osoba, která nemá sníženou schopnost orientace, nemá závažná onemocnění sluchu a zraku, netrpí kolapsovými stavy a záchvatovitými onemocněními, včetně epilepsie, netrpí závažným duševním onemocněním nebo závažnou poruchou osobnosti anebo dalšími onemocněními, která omezují nebo vylučují výkon funkce rybářské stráže.

(4) Zdravotní způsobilost rybářské stráže zjišťuje a posudek o zdravotní způsobilosti vydává registrující poskytovatel zdravotních služeb13) v oboru všeobecné praktické lékařství; pokud má tato stráž postavení zaměstnance, pak poskytovatel pracovnělékařských služeb35).

(5) Posudek o zdravotní způsobilosti rybářské stráže lze použít pro účely, pro které byl vydán, jen do doby 3 měsíců od jeho vydání registrujícím poskytovatelem zdravotních služeb13) v oboru všeobecné praktické lékařství. Časová platnost posudku je omezena na dobu 5 let ode dne jeho vydání, pokud změna zdravotního stavu nevede ke změně zdravotní způsobilosti před uplynutím této doby.

Nnofish - Profil | Pá 23.8.2013 19:25:44

Šámik >> Ne, ale tohle mě fakt zajímá :-) Jak jde invalidita dohromady s výkonem takové funce.
Já ani nevím jestli u nás RS někdo dělá. Členů jako takových je dost, ale potkávám jen "podepisovače povolenek" a prý chodí "popůlnočí lovci". Ale stavy RS jsou prý "přeplněné" a snad i netřeba přibírat.

Já jen nějak nechápu jak to všechno v tomhle státě funguje. Na řidičák musím mít psychotesty (bylo i EEG) a běhat za pytláky může klidně i nvalida... nechápu tu už nic...
Fakt to není myšleno proti nikomu osobně, jenom mě to zarazilo.

NŠámik - Profil | Pá 23.8.2013 19:13:14

nofish >> Buďme rádi,že to někdo vůbec dělá.:-)))

Nnofish - Profil | Pá 23.8.2013 19:08:39

kopr69 >> Hele pane kolego, technická :-) Tohle nějak nechápu.... Jak může invalida dostat odznak RS?... Jestliže není člověk schopen naplno pracovat, pravděpodobě má nějaký handicap, asi nemůlže ani skákat po skalách, běhat za pytláky po lesích a denně našlapat kilometry ne?

NRST - Profil | St 21.8.2013 17:54:43

stupi32 >> Myslím je čas aby jsi ty "staré dědky" vystřídal. A bezplatnou povolenku můžeš klidně odmítnout.

Červené karty: andy.rybar, tuzemak