Kormoráni na Vašich revírech

Chtěl jsem se zeptat jak to vpadá s kormoránama u Vás?A jak hodně poznáte řádění těchto zkurvenců na rybí obsádce.Mám na mysli hlavně bílou rybu.
Autor diskuse: Pichon - Profil , 6.2.2008 feeder - ostatní
1 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NIan - Profil | Ne 4.3.2012 22:01:09

dneska jsem byl na chatě, na pstruhovce- 433 027 - MŽE 6. povolili ledy, které byli po celé řece.- pak tu mají být aspoň ryby, když tihle ptáci vše vyžerou! a mimo jiné i norek. jestli to bude samice, tak pan bůh s námi. nemít chajdu srubovou u řeky, tak nemá cenu si kupovat obě povolenky, ale raději kalacha!

NJíra2 - Profil | St 6.2.2008 19:15:28

Georgino - kormorán není původní druh,dle BREHMOVA ZˇIVOTA ZV'IŘAT vyd. r. 1926 vyd. SFINX(B.Janda)Praha,jedná se o druh, který v tomto období pouze přelétával na zimoviště, která byla mnohdy až v Africe.Jenomže od 2. poloviny 20. století, kdy se člověk,coby pán tvorstva počal přírodu přetvářet k obrazu svému a tím i měnit původnín ekosystémy, začalo se tomuto opeřenci dařit i v našich zeměpisných šířkách.V našich zem. šířkách je původním druhem Volavka popelavá.Názory kolegy Georgina považuji ad1) za provokaci na stránkách o rybaření, ad2) nebo za bláboly potrhlého ekologisty.Jinak doporučuji ke shlédnutí www.ohzcz.,skončit legislativa o zvířatech v rukou těchto magorů(Georgio) místo háčku bychom na konci vlaasce mohli mít jen uzlík.

Ntucnak11 - Profil | St 22.2.2012 16:56:38

Anýzový dědek >> Unas to samo bo jak řeka tak rybniky zamrzly,uš mi pomalu haraši asi s tej zimy,zdalo se mi jak jisem šel kolem vody tak viděl sem Volavku vrtat diry vrtakem rybařskim,a na hornim splavu Cormoran pokladal sentex,aby rozmlatil led,ja idu a on se otoči a hlavu měl byvaleho porybneho pytlaka,ja mu žikam co děla a on maha křydlama a mluvi že ryby nemaji vzduh tak hce im rozbit led.Sakra ja uš musim na ryby bo se zcvoknu.

Nvydrák - Profil | Čt 24.12.2009 13:22:54

Nejhorší skupina kormoránů jsou naši důchodci.Jak se nově nasadí,tak se slétnou a dokud vše nevyberou-to myslím hlavně podmírečné ryby,tak se nehnou.Když sem se ptal,proč berou malý ryby,tak jejich odpověď byla:nám to s babičkou stačí.Máte někdo podobný zážitek?

Nlibkos - Profil | Čt 7.2.2008 18:42:55

Já Vám garantuji,že pokud by se stal zázrak a jestřáb kormouše vázal tak pokud bude poblíž voda tak ho utopí.Na to stačí i kačer březňačky.To co tu píšete je utopije.Každý chlap znalý věci Vám řekne,že na ty mrchy platí jen olovo.

Nkakr - Profil | Čt 7.2.2008 16:24:30

Suly:
nevím kdo rabuje víc vody.......
jen pár čísel na konkretním revíru Dyje 14 ,což je druhotná P voda pod vranovskou přehradou.
Při zámrzu zimoviště (mušovská jezera) se chudáci kormoši musí letět napapat jinam. Vzdálenost 60km jim problém nedělá a tak se takových 200 -300 kousků vydá na výlet.
Řeka pod přehradou nezamrzá a tak je špižírna otevřená pro hladové krčky. Jeden kormoušek má denní záchytnou dávku 40dkg, tak malá násobilka. 300 X 0,4 kg = 120kg. To prosím za jeden den.
Za 14 dní to máme 1680 kg chutného salmoidního masíčka. A na jaro ,zahájení P sezony máme vymalováno. Rybu pěkně dosadíme, voda je extrémně úživná, nasazené rybičky papají, aby se chudáci kormouši měli za rok zase na čem pást.
To neberu v potaz, že ti černoprdelníci kromě toho co sežerou také hodně poštípou s následným úhynem.
Kontrolní otázka - kdo tedy více rabuje tuto konkrétní vodu?