Dolní Benešov

Jaké máte letos úlovky s této štěrkovny?
Autor diskuse: bart.bm - Profil , 10.9.2007 kaprařina - ostatní
Dále moderuje: dukin Profil

Myslíte že je správné,kdy by DB nebyl od roku 2024 součástí společného hospodaření, ale platila by na něj zvláštní povolenka s ročním i krátkodobým režimem?

A) Ano49%

B) Ne49%

C) Nevim2%

Od 22.5.2023 hlasovalo 45 čtenářů.

ladisek - Profil | St 29.3.2023 7:18:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

bart.bm >> zcela souhlasím s tvým popisem problému jménem současný civilizovaný svět, kdy se vůbec nebojím napsat, že z rybářů se stali sobci myslící pouze a jen na sebe, protože je to pravda!!! Že svým chováním a jednáním můžou obtěžovat i třeba někoho jiného je zcela jistě netrápí, protože oni se přišli do přírody vyřádit, a kdo je kurňa víc? :-)
Jedním dechem však musím říct, že si za to můžeme úplně sami, žádná jiná příčina cizí v tom není. Kdysi, když rybáři byli rybáři si dokázali zjednat pořádek mezi sebou u vody sami, opravdu stačilo pouhé napomenutí, jelikož byl mezi rybáři respekt.
Ten respekt se změnil v sobectví, kdy na upozornění nějakého joudy, který se chová jak to prase a v některých případech tím samotné prase jako tvora urazím, se přinejmenším dočkám spršky nadávek, v horším případě dojde k fyzickému napadení.
Je tohle ještě rybařina, kterou jsme léta chovali v kolébce, aby z ní vyrostl takový zmetek?
Vše je o zamyšlení nás všech samotných a hlavně, máme být na prvním místě ke vztahu k přírodě a její ochraně.
Chováme se takto? Vážíme si toho, co máme a co nám pobyt u vody dává?
Co na oplátku dáváme my? Hlavně tedy přírodě?
Ano, filozofické téma na zamyšlení, kdy věřím, že 90% rybářů si řekne, o čem to ten..... píše?

Bohužel píšu o tom, kde ten problém začíná, teď se řeší následky toho problému.

ladisek - Profil | Pá 31.3.2023 8:43:41

Tak jsem si udělal mapku s aktuálním zákazem rybolovu na Dolním Benešově. No na tak velkém revíru zakázat lov na polovině revíru bez relevantního důvodu může jen člověk s mimořádnou diagnózou, kterou by měli zkoumat a léčit celoevropské špičky v oboru psychiatrie.
Ptám se tedy, za co vlastně ty peníze uživateli revíru dáváme, když on nám jen hází klacky pod nohy a vlastně nechce, aby jsme ryby lovili, ale pouze platili. K čemu nám je dobrý takový uživatel revíru?
Místo toho, aby se možnosti rybolovu navyšovaly a to díky rostoucímu počtu lovících, tak se jde přesně opačným směrem.
Nové členy chceme, ale nechceme, aby lovili. Rozumí tomu někdo?
Nerad bych zůstal osamocen ve svém pocitu :-)

ladisek - Profil | Út 28.3.2023 10:33:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ryben >> ještě vám váš způsob vyhlášení úseků se zákazem lovu vysvětlím jinak. Předseda výboru a předseda DK vaší MO jsou i RS. RS by měla porušování zákonů hlásit dle povahy. Pokud se dopouští porušování zákonů RS samotná, tudíž neohlásí zjištěné nedostatky, dopouští se tím zneužití pravomocí úřední osoby, jen tak pro vaší informaci, jak se věci mají s vašimi cedulemi, výborem, DK a vyhlášením zákazu. Nedej bože, že takto tam ty cedule mlátí přímo RS :-)

Doporučuji všem zúčastněným na této blamáži dobrovolné samostudium zákonu o rybářství a vyhlášky, než tady začnete něco veřejně prezentovat za svátost. On se vždy někdo najde, kdo vás nemile srovná do latě.

bart.bm - Profil | Po 6.3.2023 20:39:42

@ladisek @drgy plně s vámi oběma souhlasím. Bohužel realita je jiná, mohu soudit z pohledu jak běžného rybáře tak bývalé RS. Z rybařiny se díky masáži stal trend kdy si pobyt u vody různí lidé vysvětluji po svém. Ty alkoholové partičky,rybáři hrajíci si na děsné kapráře nad které nikdo nemá atd. Ale to se netýká jen lovců kaprů. Najdou se i mezi sumcaři. Když to tak vemu tak větší problémy byly vždy s těmi co seděli u vody delší dobu. Neříkám že všichni tito rybáři jsou stejní,naopak najdou se mezi nimi i lidé kteří jsou slušní,na nic si nehrají a jedou to své.Když pak třeba i po týdnu odjedou tak není pomalu poznat že tam někdo tak dlouho byl a za tyto lidi jsem rád že je znám. Ale těch opravdu moc není. Ona nevýhoda rybáře je ta že je u vody vidět. Bordel co tam nechají lidi co jen prochází (odhozená petka,obal od svačiny,tatranky...) je pak automaticky přisuzován lovícím. Na to také dojela Harta. Tam nebyla jen vina rybářů. Zažil jsem tam i rodinky v zátopové zóně na týdenní dovolené a když odjeli tak po nich bordel. Policajti přitom kolem jezdili a nikdo nic. Sám jsem zvědav jak se časem projeví Hlučín. Letos najede na plnou rekreační sezónu takže se uvidí jak to bude s bordelem.

IvoD. - Profil | Po 3.8.2020 23:00:45

Kord@ >> Misto toho bonzovani jsi to mel s dotycnym vyridit sam a upozornit ho na to ze takhle ne.Zakladate caprteamy placate se po zadech jaci nejste borci a poradek mezi sebou si udelat neumite ...

ladisek - Profil | Pá 14.4.2023 18:48:13

radmon >> ano, zdá se, že tak nějak to bylo.

Jen trošku osvěžení faktů.
Spolek se řídí svými Stanovami a výkon rybářského práva zákonem o rybářství, což nejde sloučit.
MO pokud na své členské schůzi o něčem hlasovala, tak mohla jen o tom, co je ve Stanovách, tudíž kdyby rybářský revír byl i majetkem dané MO, mohla by v takovém případě něco podobného odhlasovat.
Bohužel revír majetkem MO není, tak takové hlasování o něčem takovém má být neplatné, jelikož se ani hlasovat o něčem cizím nemohlo.

Další věcí je účinnost takového rozhodnutí, nelze ho aplikovat ihned, i kdyby ten revír majetkem MO byl. Pokud již byly vydané BP k povolence pro tento revír, nelze je měnit formou internetového sdělení, takto vydané BP jsou neúčinné, tudíž nevymahatelné, kdy RS se hravě může nevědomky dopouštět šikany.

Nelenil jsem a zažádal jsem si o dekret na tento revír, abych měl relevantní informace a on v dekretu není ani ten původní úsek se zákazem rybolovu. Proto jsem na KU podal dotaz k objasnění celé patálie, aby bylo zřejmé, jestli se zase porušoval zákon a nebo jestli mi KU ukáže v zákoně odstaveček, který toto vše uživateli revíru povoluje, já ho teda nenašel.

No a v závěru příspěvku mě jen udivuje okolnost, jak je rybářům různě vyhrožováno, že za porušení čehokoliv se můžou dostat před příkazce nebo DK, ale že si US a MO porušují vesele na co jen koukneme, tak na to už nějak příkazce a DK nereaguje a co je nejsmutnější, nereagují na to hlavně členové, což je vážně hodně smutné!!!

Právě členy jsou ti, co se dnes ohánějí Stanovami a Jednacím řádem se sazebníkem trestů, voleni a ti by jim měli dát jasně najevo, že vše má své meze!!!!

ladisek - Profil | So 1.4.2023 8:28:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

smike >> Dovol mi, abych na tvůj názor zareagoval, ale nikoliv jednou větou, ale hlubší analýzou. Proto se předem omlouvám za poněkud delší text, jelikož analýza není o jedné větě.
Smíchal jsi teď mnoho neznámých dohromady, kdy z toho v závěru je kompot alla mix.

Pokud jak píšeš lovíme za pár kaček, tak za těch pár kaček si můžeš koupit los a můžeš vyhrát milión, čím to asi je? Že by Sazka tiskla peníze na výhry?
Nikoliv, je to o počtu prodaných losů, kdy ty finance od těch co nevyhráli pokrývají finance výhry a ještě zbude pro provozovatele.
Proto, kdyby o losy nebyl takový zájem, zřejmě by stály mnohem více, nebo by výhra byla nižší.
Tudíž i případ rybolovu za kačku se skládá z toho, že je nás dostatek a pokud náš US jako celek stojí ten rybolov ročně cca 200 miliónů, tolik celkově naší členové dohromady cca zaplatí plus dotace atd, tak už ta částka vypadá jinak. Už to pár kaček není.
Je to dáno tím, že o rybolov jako všelidovou zábavu je velký zájem, kdyby zájem opadl a růst členské základny se začal propadat do mínusových čísel, zcela jistě by se to projevilo v cenách povolenek a to směrem nahoru.
Pokud máme revíry v celosvazovém rybolovu, skládáme se na náklady všichni. Pokud se někdo z toho režimu odtrhne, na náklady se skládají pouze ti, co na tom odtrženém loví. Proto tebou zmíněná suma za povolenku.
Což je ten diametrální rozdíl!!!

Ve věci, jestli pláčeme nebo nikoliv asi jen tolik. Plakat by měl každý, protože pokud bude za normu platit to co se například stalo s Benešovem, tak za pár let věř mi, plakat budeme všichni.
Dominový efekt funguje vždy zaručeně, tudíž pokud toto mohli udělat oni, uděláme to taky a důvod? Každý si chrání své, takže už to není společné? Každá MO se snaží, aby nájezdy přespolních byly o poznání menší, než využití svých vlastních členů na revírech. Pokud tedy Hlučín na dvou velkých plochách může chytat jen na půlce revíru, kdy tam dají striktní pravidla hry oproti revírům ostatním, vše na co byli rybáři zvyklí se přesune na revíry ostatní, což je nežádoucí jev, který zapříčiní, že ostatní MO začnou proti tomu bojovat také a začneme se omezovat navzájem tak, že se začneme postupně různě odtrhávat, na revírech vše zakazovat a podobně. MO Hlučín zapálila nebezpečnou rozbušku, která může bouchnout kdykoliv.

A jsme zase tedy u podstaty. Držitelem dekretu na revír je US a nikoliv MO!!! US vložil revír do společného hospodaření, tudíž ho vložil pro všechny členy s možností rybolovu.
Pokud chce tedy učinit na revíru změny, které učinil, měl by tak učinit na základě shody územní konference a nikoliv na hlasování v jedné MO. Ty náklady na revír platí všichni, proto pokud nějaká MO chce mít půl revíru bez možností rybolovu, tak ať si ze svého zaplatí polovinu nájmu. Rybáři si jistě neplatí celek proto, aby využili půlku. Polovina částky z nájmu se tedy platí štěrkovnám absolutně za nic!!! Hodně dobrý kšeft opravdu!!!
Pokud tedy jak jsem výše zmínil je rybolov všelidovou zábavou a je nás stále více členů, tak na druhou stranu by měly přibývat i kapacity vodních ploch, kde ti lovící můžou jít, aniž by se museli mačkat vedle sebe nebo stát frontu až se nějaké místo uvolní.

Realita je však opačná. Ve zpravodaji jsme se dočetli, že některé vodní plochy US pustí, jsou drahé a na dalších si vyhlašujeme zákazy rybolovu. Řeky zejí prázdnotou, protože tam nikdo nechce sadit rybu, tak se ptám, kde nakonec vlastně ten lov budeme vykonávat?
Proto píšu, že o takových aktivitách viz Benešov by neměl vůbec rozhodovat nemocný jedinec, přednášející plamenný projev za potlesku pěti fanoušků, jelikož takové rozhodnutí ovlivní dalších 45 tisíc členů našeho US a zažehne dominový efekt, kdy opět musím zdůraznit, že legislativně v tom vidím problém a nedivil bych se, kdyby to omezení bylo zrušeno po zásahu kompetentního orgánu. Výkon rybářského práva se řídí pouze zákonem o rybářství a vyhláškou, kde takovou možnost vyhlášení zákazu rybolovu nejen že nemůžu najít, ale naopak tam přímo bije do očí, že toto může vyhlásit jen kompetentní rybářský orgán.
Nelze tedy pravomoc danou zákonem převést na sebe nějakýma BP, které nesmí takový zásah ani obsahovat.
Zákon nezná pojem trdliště, klidová zóna a jiné pojmy. Pokud chci chránit rybu a je jedno z jakého důvodu, vyhlašuje se CHRO. Pokud někde hnízdí vodní ptactvo a při hnízdění je nechceme rušit, vyhlásí se CHO, ale pořád narážím na to, že kompetentní orgán může vyhlásit na žádost uživatele revíru, ale nikoliv, že uživatel revíru vyhlásí sám.

Pokud tedy jednatel přiznal chyby a sdělil, že právě probíhá znovu kontrola z KU, tak ale zapomněl dodat, že ta nová kontrola je z důvodu, že neodstranil vady z kontroly předešlé za což mu hrozilo odnětí výkonu rybářského práva na Benešově, takže tak svatý zase není a budeme rádi, jestli vůbec Benešov zůstane. V době takto rozsáhlé kontroly si však střihnout vyhlášení zákazu rybolovu stylem jakým byl proveden, to udělá jen hodně dobrý střelec, tak jen, aby nedostřílel a my s ním!!!

Ještě jednou se omlouvám za delší text, ale tohle jednou větou napsat nešlo.

Děkuji za pochopení :-)

ladisek - Profil | Út 7.3.2023 7:17:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

bart.bm >> já to beru z pohledu, že kde má veřejnost přístup a je tam něco nabízeno pro ni a to ať už služby nebo atrakce, cokoliv co zvedne zájem, vždy se to odrazí i na stavu okolo a to hlavně co se týče odpadků. Proto i provozovatelé a vlastníci jsou odpovědní za stav těchto lokalit. Ve svazu vždy bylo nepsané břemeno, že se uklízelo kolem revírů na které teď svaz z vysoka kašle, protože mu jsou přednější peníze za brigády, které následně jsou buď použity účelově, nebo umí tyto prostředky jednoduše zmizet. Svaz se vymluví, že brigády dělat nebude, protože ty pozemky mají svého majitele a ten ať si to uklidí. Jenže to je právě ten kámen úrazu. Pokud vlastníka pozemku začne někdo šikanovat, že tam má nepořádek, tak ten vlastník pozemku se začne okamžitě bránit, kdy to ve finále odsereme zase my všichni. Hodně čtu v diskusích a hlavně ve zpravodaji jak nikdo brigády nechce dělat, ale on ty brigády nikdo taky nepořádá. U nás se brigády dělají a to i dobrovolně bez nároku na cokoliv a to si myslím, že se najde spousta lidí v každé MO, že si tu chvilku před začátkem sezony najdou, aby někde zašli něco napravit,uklidit nebo zvelebit,vždyť to děláme pro sebe. Je to o přístupu samotné MO a kde jsou její priority.

xr125l - Profil | Čt 9.9.2021 8:17:23

bart.bm >> Ahoj.Našel jsem u vody už pár věcí ,nový podběrák ,stojan i s pípakama a zrovna na Benešově peněženku s doklady a penězi.Vzal jsem věci domů a vždycky jsem se ptal rybářů jestli neví o někom co něco zapomněl.Vždycky jsem vše vrátil,tak doufám,že nálezce bude jako já.

bart.bm - Profil | Čt 6.2.2020 17:41:05

IvoD. >> to jak to kolem vody vypadá nelze vinit svaz.To dělají pouze lidé a jak neustále píši dokola je to vina všech členů,jak těch co ho dělají tak i těch co jen na to přihlíží a pak brečí na sociálních sítích.Na koukání porna a jiných věcí mobil lidi mají ale aby zavolali na MO nebo rovnou PČR tak to už ne.Přece nebudu bonzovat,a oni s tím stejně nic neudělají atd.atd.atd.Víš je zajímavé jak to třeba funguje na jedné vodě v Polsku kam sem dřív jezdil.Když jsme tam přijeli poprvé na týden byla u nás kontrola asi 4x denně ať už policajti nebo RS Kdykoli jsme vytáhli rybu,kontrola co jsme chytili atd.Po čase když jsme se s RS spřátelili a oni zjistili že je vše v poho nám řekli ať se nedivíme.Neustále nás totiž pozorovali rybáři kteří si tu vodu hlídají a kdykoli se jim něco nezdálo tak volali.A to je státní voda,ne soukromka.Prvně by si měl člověk sáhnout do svědomí co on dělá pro pořádek kolem vody a až pak ukazovat na další.

bart.bm - Profil | Út 30.4.2019 18:21:21

DaveX >> řeknu ti to asi takhle...kdo je masař?Ten co si veme v rámci platných stanov co může?Tak ať si veme....ač sám jako ten co loví kapry a narve do toho spoustu peněz ročně se mi to DOGMA KAPR začíná hnusit.Z kapra se udělala modla protože je to ten nejhojnější tvor ve vodě a pokud rybář není tele a neháže jen podle toho kam dohodí tak není moc složité ho ulovit.Nezažil jsem tady v Německu že by se vysazoval v takové míře jak u nás.Navíc není zde brán jako top ryba.U nás v ČR je ten problém že naší věhlasní výrobci neustále tlačí lidem do hlav bláboly jen proto aby si zajistili zisk z těchto ovcí.Za mě budu raději sedět na 10ha vodě kde budu vědět že plave jen pár kusů nad 15kg než na vodě kde se kvůli ochraně bude časem po rybách šlapat.Pro mě má větší cenu kapr který má 6 kg z nějaké louže nebo řeky jako je Opava než 20kg+ třeba z Tovačova.Chce si to jen srovnat v hlavě a pak zmizí i ta nenávist...navíc upřímně,když chytíš kapra 45cm na DB při honbě za obludami tak tě to naštve protože čekáš na tele...tak ať si ty malé lidi vemou.Pak máš větší šanci na toho velkého protože si to v klidu najde...tenhle boj začali hlásat kdysi testéři na stránkách časopisu co si pamatuji a stal se z toho kult...přitom jsme všichni rybáři a je jen na každém jak se rozhodne.

smike - Profil | Čt 28.3.2019 15:09:27

Šela123 >> tak to jsem teda zvedav, komu to ty penize prinese, MO spise ne...tady jde o to, ze to jeste par roku zpet byla voda, kde slo v klidu posedet a nekdy i neco chytit.nez si takovi ti reklamni kasparci, co musi nachytat, zacli merit ptaky na fcb, na strankack kulovyrobcu a na rybarskych serverech.od te doby je tam bordel, obesrane brehy a od dubna v podstate plno.a chytas pak ryby, co maji huby jako ze soukromaku.takze se nediv, ze nektere sere, ze tam nejaci chytraci natahaji dalsi vandraky...

Šupina - Profil | St 27.3.2019 20:25:43

Zdar kolegové, teda nestačím se divit.

Tolik zášti a malosti už jsem tady dlouho nezažil. Je to opravdu smutné.

Ale jinak děkuji . Inspirovali jste nás. Právě jsme se přihlásili a zaplatili startovné.

Mimochodem, jsem si jist, že po závodech tam ti největší prudiči budou jako první bukovat rozkrmené fleky...

bart.bm - Profil | Út 11.7.2023 6:53:27

Kotrlii >> pokud byl viditelně pod vlivem, je to na okamžitě volání PČR jelikož prováděl funkci úřední osoby pod vlivem a to je na zbavení funkce. A ne jen to.

ladisek - Profil | Ne 28.5.2023 19:07:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Podle ověřených informací konference byla jedna velká blamáž a amatérismus v podání Trybučka a Hlouška, kteří odcházeli z konference velmi naštvání, protože jim konference neodhlasovala ani DB a ani rybku 15 cm, nedokázali delegátům nic přednést,nic neměli připravené. Takže ostrouhali a domnívám se, že by tito dva pánové mohli jít už o dům dál. Oni umí jen škodit a vymýšlet naschvály nám rybářům,kdy sami porušují co se jen dá. Když při odchodu sebou vezmou ještě Diehla, nebudu se vůbec zlobit.

bart.bm - Profil | Po 3.4.2023 17:54:35

Kolco >> a proč je problém obhájit veřejně MO kde jste členem,vedete kroužek atd. To je takové tajemství to sdělit? Zajímavé je že i člen DK se najednou stáhl a ani písmenko.Když jsem jej vyzval,oval jste se najednou Vy,ale nic zásadního z Vaší strany nepadlo. Jen jednání mezi čtyřma očima jak je v MO zvykem a to ne jen v Hlučíně. Proč takové jednání? První hrrr s pak prrr.

ladisek - Profil | Po 3.4.2023 16:44:23

Kolco >> Když jsem tedy kouknul na MO Hlučín, tak budete zřejmě jeden z funkcionářů z této MO a RS k tomu.
Pokud o rozhodnutí KU mluvíte jako o plcích, zřejmě jste tento dokument neviděl. Inu vaše věc.
Pokud tedy mě vyzýváte na ústní souboj, kdy už se mě snažíte zastrašovat nějakými Stanovami a Jednacím řádem, tak to jsou přesně dokumenty obsahující vámi zmíněné plky a rovnou vám sděluji, že toto na mně neplatí.

Pokud máte problém s obsahem příspěvků, je to váš problém a jen váš, kdy to musí být vážný problém, pokud se chcete o tom pouze osobně bavit.

Jsem až od Brušperka, tudíž nemám zájem se scházet s lidmi, kteří mají máslo na hlavě a jen potřebují se obhájit nebo naopak, jak bývá u svazu zvykem zastrašit či si někoho pozvat před DK, aby si ho mohli podat.
Opravdu nemám potřebu nic z toho absolvovat, kdy každé jediné slovo zde v diskusi si obhájím, což se o funkcionářích MO říct nedá ani v nejmenším.
O čem bych měl diskutovat s člověkem, který prošel vakcinací vlastní MO, tudíž cokoliv zde sděleno má zakázáno chápat?
Pokud tedy něco chcete sdělit, tak sdělte zde.

ladisek - Profil | Ne 2.4.2023 7:41:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

šampáno >> Ale v tom případě na schůzi zazněly dvě pohádky.

První je o tom, na co byly použity prostředky z místenek, kdy vždy bylo prezentováno, že jsou použity na zarybnění úseku a na údržbu úseku.

Druhá byla o tom, že se nikdo o peníze nepřihlásil. Vím minimálně o dvou členech, kteří takto učinili písemně, dlouho před schůzi a do dnes jim nebylo odpovězeno.

Letos zřejmě, když místenky nejsou, bude jednatel sedět na parkovišti u DB a vybírat vstupné, aby pokryl nájem, nebo spíše je otázka jiná.
Pokud tedy prostředky pokrývaly část nájmu, kde tedy skončily prostředky vybrané na nájem formou ceny povolenek?

Vážně se do nekonečna necháme houpat na nudli?
Jsme tak hloupí, nebo zbabělí se ozvat?

Pokud někdo nabyl bez právního důvodu prostředky a to ještě činností zákonem zakázanou se dopustil bezdůvodného obohacení.
Kdo se na úkor jiného bez spravedlivého důvodu obohatí, musí ochuzenému vydat, oč se obohatil.
Nikde jsem si v zákoně nevšiml, že by si ochuzený měl o něco žádat!!!

Čekal bych tedy od uživatele revíru, že vydá mimořádnou zprávu, ve které uvede jednak omluvu za své jednání a zároveň informaci, že všem od koho takové prostředky přijal, tak mu je vrátí, jelikož nemůžou být legálním příjmem.
Takhle se zachová férový subjekt, kdy po neférovém se musí vymáhat!!!

Ono taky 99% plátců ani nemusí vědět, že příjemce těchto plateb jednal v rozporu se zákonem.
Pokud se tedy uživatel revíru nehodlá těchto prostředků nelegálně nabytých vzdát, má na světě další problém, kdy už se dá uvažovat o poškozování dobrého jména svazu a tedy závažné porušení našich Stanov.

Co že je odpuštěno pouhým členům? Nikdy nic, naopak jsou trestáni za kde jakou pi....u, udělali jsme si na to sankční řád, tak se ptám tedy, když někdo poruší zákon o rybářství a zároveň i Občanský zákoník a to nikoliv v rovině přestupku, pro takového platí nějaký pardón?

Vážně jsme se dostali do stavu srovnatelném s předchozím režimem?

Osobně mi toto lhostejné není, protože se to v důsledku dotkne nakonec všech a všichni budeme pykat za něco, co jsme nezpůsobili.

Pokud členům budou stačit pouhé pohádky a nikoliv fakta, tak dobře nedopadneme.

ladisek - Profil | So 1.4.2023 18:33:11

bizonn >> z druhé strany se pořád řeší RS a bivaky, kdy já se ptám, kdy všem dojde, že všichni chtějí hodit bobka na to, co si nepřeje vlastník pozemků a vodní plochy v jednom. Nikdo na nikoho nebude posílat RS nebo policii, vlastník prostě jen vypoví smlouvu na revír z důvodu nedodržení smluvního ujednání a je po všem. Zkuste někdy více přemýšlet jak dodržovat to co se má a né pořád hledat ja se vším vyj....t. Jdete sami proti sobě.

ladisek - Profil | Po 6.3.2023 19:43:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

bart.bm >> já to beru z pohledu třeba našich louží,Brušperk nebo Chlebovice. Vždy tam byl klid do doby,než začaly nájezdy s bivakem a to i na nudli v Brušperku. Ty vody jsou všechny více méně veřejným zájmem,nechodí tam jen rybáři a lidé-návštěvníci si začínají na tento trend táboření stěžovat na obcích, nelíbí se jim to a nedivím se. V Chlebovicích obzvláště,kdy přímo v lese se rozdělávají ohně při alkoholovém opojení jistých skupin rybářů a po jejich odchodu tam zbude spoušť. Břehy umlácené,že už tam tráva nechce růst,polámané keře a odpadky.Všude toaleťák. Je vážně jedno,jestli to dělají všichni nebo jen jeden,bije to do očí a na vesnicích prostě lidé mají jiný vztah k přírodě a jinak tady toto nesou. Každý by si měl uvědomit,že ať už se rozloží kdekoliv mimo domov,tak je tam na návštěvě a nikoliv doma a podle toho by se měl taky chovat.

bart.bm - Profil | Út 3.8.2021 21:22:51

Kubiss20 >> tady nejde o nákup. Tady jde že se na DB rozmohl nešvár toho že si lidi prostě odjedou do práce atd. Takže se nejedná o hodinu ale třeba o půl dne i víc. Nebo si partička sedne a chlastá třeba 100m od svého místa lovu. Pruty nenahozené ale na místě, tudíž jasné vyhrazovaní si místa lovu. Tak samo případ kdy jsou dopoledne v práci a na ryby jezdí jen navečer a mezitím jim tam hlídá vercajk kolega. No už to sepisuju pro kraj kam budu směřovat otázky a budu požadovat metodiku pro společný postup při zjištění tohoto počínání ne jen na tomto revíru. Sám jsem zvědav jak se k tomu postaví. Zda budou stát za RS nebo je hodí přes palubu jak se již stalo několikrát.

bart.bm - Profil | So 8.8.2020 20:36:49

Oskarenko >> jednoduché odpovědět.Soukromák se dá lépe uhlídat jelikož je tam stále obsluha nebo majitel.Na státní vodu je jen RS a ještě jsou MO mnohdy tlačeny ať stavy sníží.Dobrovolna RS nemá čas chodit kolem vody 24/7/365 jsme normální pracující lidí co mají své rodiny a těch pár státních taky musí dodržovat pracovní dobu.

Šupina - Profil | Čt 28.3.2019 8:15:49

Ale pochopil,

jen si nehraju na pseudoochránce čehokoliv. Přírodu miluju, ale tady vidím jen závist, a zlobu, že bude revír ńa chvíli uzavřen. Ta ekologická "uvědomělost" je falešná jak vietnamský tenisky. Je to jen zášť, nothing more.

Největším škůdcem Benešova jsou místní masaři. Proti nim je 6 dnů lovu nonstop naprostá banalita.

libuna17 - Profil | Pá 3.8.2018 12:18:52

Vcera na ch a p.sumik 225cm

ladisek - Profil | Po 3.6.2024 5:44:10

bart.bm >> má MO pro to ruku nezvedla a to z důvodu, že jednatel nebyl schopen doložit nic z toho co tvrdí, nedoložil kalkulaci z čeho to bude financované, nedoložil jak se tam tedy bude chytat,to se prý ladí, způsob, kterým to propašoval na konferenci,tedy nikoliv bod,ale az v diskusi byl velmi podezřelý stejně jako celá tato akce. Nehledě na okolnost, že touto akcí dostanou na prdel okolní revíry.

bart.bm - Profil | Ne 21.5.2023 11:31:21

ladisek >> ono pokud je ten Hloušek z Hranic a je to ta osoba co si myslím že je, tak mi rostou tepny na krku 😁 budou nebo spíše to vypadá že chtějí vyhnat všechny co si tam sednou na pár hodin a těžit jen z toho že tam narvou ty co si koupí buď roční a nebo týdenní, což defakto dosáhnou toho , že co bylo na úseku CHaP teď bude legálně na celém lovném úseku.

ladisek - Profil | Ne 21.5.2023 8:37:41

bart.bm >> tak já se pouze domnívám, že nájem stejně půjde z povolenek ostatních a nikoliv, že se ta voda uživí jako že sama. On ten Benešov prostě umí vydělat a oni to ví, mají ten nejlepší přehled.

Kde se přemístí ty stovky rybářů, kteří chodí převážně tam, ale nebudou chtít platit VIP cenu, to spustí jen lavinu bránících se dalších MO, které již teď zažívají nátlak. Přece jen FM kromě Olešné nemají kam jít, Hlučín půlka zavřená, Benešov půlka zavřená, tak vše se teď tlačí na další větší vody jako Antošovice a Vrbice, kde je neobvykle narváno. Ne každý rybář se spokojí se slepým ramenem.

Opravdu mě zajímá a hodně, kam se vlastně prošmoulíme s těmi šmouly na US, kdy co nápad, to perla. Já za tím vidím pouze a jen ekonomický zájem, nájem a jeho cena je výmluvou, jelikož toto mají řešit cenou povolenky a nikoliv vytvářením revírů se speciálním režimem a na speciální povolenku.

hroch jarda - Profil | St 12.4.2023 21:10:54

ladisek >> Jsou mezi nimi i vyjímky, které svědomí netrápí. Jednatel Hlučína hlasoval pro rybolov s námi několika a pak se vše ještě pokusil zvrátit s tím, že před hlasováním o usnesení nabídl osazenstvu schůze možnost nepřijetí usnesení a tím nadále rybolov na celém úseku. Spousta lidí byla už doma a to i z řad lidí, kteří hlasovali pro rybolov. Prostě byli nasraní a odešli pryč. Ostatní pak jak na schůzi KSČ zvedli ruku pro a bylo to definitivně pohřbeno. Poděkujte u vody Diehlovi, jestli ho vůůbec uvidíte.

bart.bm - Profil | St 12.4.2023 18:54:58

bizonn >> byl jsem se tam podívat, Bivaky nikdo asi neřešil.Na některých flecích to vypadalo jak ve stanovém městečku. Víc stanů jak prutů, Tohle se vymstí.

ladisek - Profil | Po 3.4.2023 17:51:00

Kolco >> Konečně slovo chlapa a věřte, že já si raději věc nechám vysvětlit kompetentním kontrolním rybářským orgánem a nikoliv člověkem ohánějícím se Stanovami a Jednacím řádem.
Vy mi chcete něco vysvětlit a proč mně? Proč to nevysvětlíte všem? Hlavně tedy těm, kteří na ten revír jezdí rádi a nechápou, co se stalo, že na rozmar pár členů se zavře půl revíru. Těm to vysvětlujte tak, aby to pochopili.
Takže asi tak pane.

ladisek - Profil | Pá 31.3.2023 10:13:18

smike >> osobně jsem pod bivakem ni kdy nebyl a pokud kempuji, tak na místě k tomu určeném, pointa mého příspěvku byla někde jinde. To, že si rybáři můžou za vše sami, tady docela dlouho zmiňuji a když sleduji různé diskuse na FB, tak hodlají tak činit dále, což může mít v budoucnu za následek, že o nějaké revíry příjdeme, vymluvíme se na svaz, protože svaz na těch revírech porušuje co se dá, nikoliv lovící, ti jsou přece svatí andílci. Únavné ty nářky v diskusích vůbec číst.

ladisek - Profil | Út 28.3.2023 18:50:01

bart.bm >> na rovinu říkám,že nejsem dobrý diskutér a sám nevím,co mě přijmulo tady vůbec psát.Asi slabá chvilka.
Mé znalosti nemusí nikdo zkoumat,ono každý,do se účastní podobných diskusí by si měl než vypustí své moudro do placu prvně zkusit najít,jestli se sám nemýlí.
Bohužel většina diskusí je právě o tom, že kdokoliv sdělí svůj názor považující ho za zákon a následně se strhne přestřelka, která z diskuse pro ostatní udělá guláš,kdy se nakonec nedozví nikdo nic.
Bohužel přesně takoví lidé jsou i voleni do orgánů svazu, kdy místo zkoumání jejich způsobilosti si všichni vystačí s vyslovenou domněnkou,že vše hravě zvládneme,stačí mi dát hlas.
Jako příklad nám může sloužit níže komentář chlapce z DK,který byl taky zřejmě zvolen za domněnku a když mu domněnka byla vyvrácena, již se neukázal po zbytek dne.
Pevně věřím,že měl na práci důležitější záležitosti, než li sdělování svých dojmů.
Dalším příkladem neznalosti problematiky jsou i záležitosti kolem bivaků. Všichni nadávají na svaz, ale nikdo neví,že s tím svaz nemá nic společného, takže kde je asi chyba?

ladisek - Profil | St 22.3.2023 15:18:03

bart.bm >> já se přít nebudu, píšu jen s čím jsem se osobně seznámil a co bylo uživateli revíru sděleno státní správou.Zažádal jsem si na doporučení někde v diskusi o přístup k informacím z kontroly US a tam se jednoznačně píše,že wc a jiné kokotiny nemůže uživatel revíru nařizovat,jelikož to nechce ani žádný zákon a když chceš tedy řešit přestupek,musíš porušit prvně zákon.Dalším faktem je,že je tam jasně uvedeno,že uživatel revíru smí BPVRP přizpůsobovat pouze věci související s lovem,vše ostatní může být pouze jako doporučení.RS nepodléhá ČRS a aby mohla postupovat v souladu se zákonem,musí být v souladu i BPVRP. RS se zodpovídá úřadu,který ji ustanovil,tudíž nesmí z podstaty věci plnit uživateli revíru,co mu na očích vidí. Vlastník pozemku má břemeno přístupu na jeho pozemek z důvodu výkonu rybářského práva,tudíž vše,co souvisí s tímto výkonem musí vlastník strpět dle zákona,naopak,kdyby vyžadoval nějaké věci nesouvisející s lovem,nemůže je vymáhat BPVRP právě z důvodu,že s lovem nesouvisí. Na Dolním Benešově si vlastník nepřeje bivaky a jiné přístřešky a stejně s tím RS nic nezmůže,může tě oznámit podle povahy,ale noty vzít nesmí,ty smí vzít jen za přestupek na úseku rybářství,tolik zákon a sdělení Krajského úřadu.

ladisek - Profil | St 22.3.2023 9:37:55

Dodesik >> mohl bych poprosit o číslo zákona, který toto řeší? Já koukl do textu na ministerstvu, který upřesňuje pojmy a tam se píše, že bivakování je jedna strávená noc pod širákem, kdy táboření je noc strávená pod jakýmkoliv přístřeškem, který má pevnou konstrukci nebo je zavěšen, proto zákon rozeznává pouze bivakování a táboření,zákon však nezná stan nebo bivak,ale zná přístřešek s pevnou nebo zavěšenou konstrukcí, neřeší však jestli to má nebo nemá podlážku. Bivak jako takový je jen název mezi rybáři podobný třeba názvu montáže,kdy jen rybáři vědí o co jde,ale zákon nikoliv. Proto podle citace zákona o ochraně přírody více nocí strávených pod jakýmkoliv přístřeškem, kdy součástí přenocování je příprava jídla,hygiena,konání osobní potřeby, je zákonem popsáno jako táboření a to je povoleno u nás jen na místech k tomu určených nebo jen se souhlasem vlastníka pozemku.

Oskarenko - Profil | Ne 5.3.2023 10:21:34

bart.bm >> Omlouvám se také tobě, že jsi regoval, na moji mylnou infornaci, která mi byla vyvrácena. Nećhci, abychom se zde navzájem napadali a raději začali bojovat proti malé skupině rybářů napojených na MO Hlučím a bojivali proti těmto lidem, kterým vadí ůsek CH a P a nazvou to vyhrazovím místa. Zajímavé je, že jim to nevadilo, když vydávala povolenky několik let na úsek CH a P MO Hlučím. V loňském roce to přebral ČRS Ostrava a okamžitě byla podána stížnost na státní správu. Divné. Budu se snažit na ministerstvu zemědělství zjistit jména, kdo o to usiloval, zavolám tam a budu se ptát. Hledal jsem to kaké na stránkách MZ, ale nic jsem zatím nedohledal. Měli bychom se v tomto případě zastat ČRS Ostrava, ten neměl v plánu rušit úsek CH a P ba naopak, ten jen musí respektovat rozhodnutí ministerstva.

Mr.Doctor - Profil | So 4.3.2023 19:29:32

haas >> Pri dnešní obhlidce reviru nebyly nikde shledány žádné “nové” informační tabule, které by nějakým způsobem vymezovaly a upravovaly useky vstupu a lovu , jak je uváděno ve změně z 28.2.2023 - viz. níže napr.zápis od kaštan01. Stále jen “obecne” tabule, které tam jsou již několik sezon …,. Jinak ano, úsek ChaP je skutečně zrušen, nicméně dle vyjádření pana Diehela z dnešního dne , není možno v tomto úseku v současné době žádným způsobem lovit, má se teprve řešit, jak to s tímto úsekem dále bude…. Toto je minimálně zvláštní, jelikož dle informace ze čtvrtka z vedení kraje CRS byla získaná informace, ze ve zrušenem úseku ChaP se muže okamžitě standardně lovit dle RŘ, tedy z odhozu za obecných podmínek …. Chápu, ze někdo muže namítnout, ze dokud tyto informace nebudou někde písemné na webu či skutečně fyzicky přímo u revíru, tak ze je to pouze info typu “jedna pani povidala” a souhlasím s tím, každopádně to ukazuje na to, ze stále jedna ruka neví co děla druhá a ze MO se s krajem nějak nedokáže domluvit….nebo nechce …. Takže, pokud někdo má nějaké relevantní informace v této věci, ale skutečně podložené, vložte je sem…. Uvidíme co se da dělat, bylo by skoda o tuto vodu přijít, jak nějaké signály naznačují , zejmena, když jsou určiti lidé ochotni jít za slušně rybáře v této věci “ s kůži na trh” ….

Čelo - Profil | Po 30.8.2021 7:22:41

Tento rok mi připadá, že se tam lidi nastěhovali. Jezdím kolem do práce a bivaky jsou pořád na stejném místě, někdy i pojízdný karavan. Ty lidi si regulérně vyhrazují místa na lov. Nejsem si jistý, že je tam vůbec bivakování povoleno, spíš se to toleruje. Ohleduplnost k ostatním rybářům a životnímu prostředí žádná, pouze vlastní prospěch.

bart.bm - Profil | Út 3.8.2021 17:55:20

Kord@ >> a malá je super...ještě že není podobná tobě jinak bys platil 🤣

bart.bm - Profil | Ne 9.8.2020 19:55:04

Oskarenko >> pořádek by byl kdyby rybáři nepsali jen na sociálních sítích ale řešili to rovnou i u vody.Na čumění porna a vypisování telefony použít umí ale na to najít si kontakty na příslušnou MO která vodu obhospodařuje už je použit neumí 🤷 dále by pomohly tvrdší postihy než jsou teď.A to myslí fakt tvrdé. Všichni se ohání tím jak to je v zahraničí,ale vlastní zkušenost říká něco jiného,například jen namatka z Německa kdy musíš vytáhnout pruty když si jdeš lehnout.Zakaz lovu na živou rybu pod pokutou 1000€ lov bez lístku 4tis € atd.

marasOV - Profil | Čt 2.1.2020 7:03:58

Osobně ty prachy co mám utratit za nákup chem. wc, bych utratil za pronájem toiky a myslím, že by nás mohlo být pěkná hromada, jen se domluvit a nadhodit to i těm nahoře...Ten chem. hajzlik nic neřeší, jak už tu bylo řečeno...
Někdo ho nebude používat vůbec a kdo jej bude používat stejně si ten obsah nepoveze domů, pronájmem několika kadibudek se zabije několik much jednou ranou.
Pojďme se kurva domluvit a zrobit jak pravím.

bart.bm - Profil | Pá 15.3.2019 16:01:14

Carlosman >> Bohužel Benešov je hraniční voda mezi Opavou a Ostravou...Ostraváci mají neblahou pověst všude viz. třeba právě svého času Nové Mlýny...Pak taky mentalita uvažování je jistého okruhu domorodého osazenstva jiná,ale to tu nebudu rozebírat nebo budu zas osočován....Ale jak píšeš,najdou se tam i normální rybáři kteří si na nic nehrají a jsou naprosto v pohodě.

Flicek - Profil | Po 11.3.2019 12:39:37

bart.bm >> Prave,ze ho dotycny ma,tak ho i pouzil.Kdyz ma jeho rodina rada ryby na taliri,tak proc by si nemohl odnest od vody to na co ma pravo?Kdo chce at si ryby pousti,ale kdo chce tak at si veme to co mu RR dovoluje.Ja treba ryby neberu,protoze je nejim,ale kdyz nekdo z rodiny chce,tak proc bych mu ji nedonesl?Je to bohuzel maso a to je na jidlo ne na to,abych si udela napr. fotku dal mu hubana,zamaval mu a pustil ho zpet.Neudelal nic co je zakazano,tak do neho nekopejte a uz vubec ne do prajzaku.

bart.bm - Profil | St 27.2.2019 8:44:16

Takže odpověď od MZe ohledně závodu....odpověď přišla dnes ráno...Takže výjimku nemají zatím schválenou...můžete klidně vznést námitku na příslušné místa...
V záležitosti Vámi uvedeného závodu Vám sděluji, že o udělení výjimky z DDL bylo řádně zažádáno a Ministerstvo zemědělství v současné době žádost posuzuje a v nejbližší době rozhodne o případném udělení výjimky...

bart.bm - Profil | Út 4.6.2024 14:57:32

bizonn >> ono to lze brát jako překročení pravomoci,jelikož mezi půlnoci a čtvrtou pokud rybář neprovádí lov nesmí ho Rs kontrolovat. Nespadá pod její pravomoc. Smí kontrolovat jen lovící. Pouze v případě podezření z pytláctví smí požádat o předložení not i nelovícího. Ale ten pokud odmítne tak neudělají nic krom zavolání PČR. A v tomto případě nesmí dát ani ten zápis za stan. Nechytá= hezký večer a naschle. Takže bych se divil že si tohle někdo lízl. Ale možné je vše 🤷 jediný kdo to může je PČR na žádost vlastníka a nebo nájemce/pachtýře po předložení platné smlouvy ovšem.

bart.bm - Profil | Po 3.6.2024 19:18:19

ladisek >> To mě štve.Něco co by mělo být pro všechny členy veřejné je jen na náhled a to až po požádání. Nicméně si podle vyjádření právníka smíš dělat poznámky. Chtělo by to celkový audit ČRS od kořenů až po korunu. Pak by se přesně vědělo která padla.

ladisek - Profil | Po 3.6.2024 16:37:04

bart.bm >> tohle by si měly MO sponzorovat z brigád a členských příspěvků, proč by to měl platit rybář z povolenky? Totéž funkcionáři MO, zůstává jim peněz dost na to, aby si z toho zaplatili povolenku pro sebe, proč by jim to měl platit lovící z ceny povolenky? Ve svazu je evidentně peněz až hrůza a jen se rozmrhají na velebení vyvolených, je třeba otevřít oči, co vše povolenka sponzoruje!!!

xr125l - Profil | Ne 2.6.2024 10:19:39

ladisek >> Na revíru je zákaz
vstupu na vodní plochu a zákaz veškerých vodních sportů. Na revíru je zakázáno stanování a umisťování obytných přívěsů, karavanů apod. –přístřešek
nebo bivak je povolen pouze po denní dobu lovu.Kdy jsi na štěrkovně Dolní Benešov naposled byl? Ty neustále kritizuješ ČRS ,ale tady to podle mě není na místě.Jak má podle tebe ČRS zakročit proti těm co nedodržují podmínky pronajímatele.Je to můj oblíbený revír a doslova mě štve ,že asi o něj příjdu.A nejsem sám.

ladisek - Profil | Po 27.5.2024 18:53:51

bart.bm >> jen penězovod, nic víc za tím nehledej.

haas - Profil | Čt 13.7.2023 11:18:51

bizonn >> na rybach mas chytat ne se přežírat ...... Kde budes sedet priskocim na trojuhelnicek 😂

bart.bm - Profil | Út 30.5.2023 5:55:15

ladisek >> tenhle systém je třeba v Bavorsku kde dělám. Kupujes si lístek na každou vodu zvlášť. Takže si vybereš třeba 4 vody kam budeš jezdit, zaplatíš za každou od 80ti do 120€ k tomu příspěvky 100€ a je vystaráno

ladisek - Profil | Ne 21.5.2023 15:09:19

bart.bm >> tak napsal jsem totéž v podstatě. Ekonomický zájem rovná se bývalý režim CH a P, jen na celém revíru. A kdo nechce zaplatit, ať si jde na prázdnou řeku a nebo na přelidněný revír jinde.

Ještě si odhlasovali 15cm nástražní rybku všude a celoroční hájení lipana.

V skutku dokonalé, vezmou členům vodu a na zbylých zpřísní pravidla.
Takže příští rok bude v bpvrp stránka na víc čtiva.

Toto složení US ještě za své působení nedokázalo nic jiného než vše zdražovat,omezovat,zakazovat.

Vyhlídky do budoucna tedy mizerné.

ladisek - Profil | Ne 21.5.2023 10:30:56

Sharry >> ano, nevyjmenoval jsem vše, což nebylo ani podstatou. Mně šlo jen o to, že každý takový zásah vyvolá reakci u jiných vod, které začnou přirozeně trpět. Poničené břehy, neúměrné množství krmení ve vodě, spousty poničených ryb a další negativní jevy.

bart.bm - Profil | Ne 21.5.2023 8:26:48

ladisek >> otázka je jaká cena bude obou povolenek a jaké konkrétní změny mají na mysl. Ono vydělat povolenkami na ten nájem bude docela masakr. Takže se může stát že to bude voda vyvolených za cenu kterou si běžný rybář nebude moct dovolit.

radmon - Profil | Pá 14.4.2023 16:42:49

hroch jarda >> Jardo především jde o to, že členská schůze MO Hlučín vůbec o tom neměla hlasovat. MO Hlučín revír obhospodařuje, ale držitelem dekretu je ÚS ČRS pro Moravu a Slezsko. Jen to nahrává dojem, že vše bylo předem domluvené a je to jen následek za zrušení úseku chyť a pusť.

ladisek - Profil | Čt 13.4.2023 5:52:50

hroch jarda >> v tomto případě se omlouvám,pokud se tedy někdo postavil proti. Mně jen nejde na rozum, že členy netrápí polovina uzavřené vody, netrápí je, že kauza tady u nás střídá kauzu,ale jediné co všechny trápí je bivak. Já myslel vždy, že rybolov je o vodě a rybě. Nějak tomu přestávám rozumět. Svět se vážně v prdel obrací.

Kat já první - Profil | Út 4.4.2023 14:55:42

Nevím jak kdo, ale já jsem pořádně na....ý že ChaP je zrušeny. A nejsem sám!

ladisek - Profil | Po 3.4.2023 7:13:12

hroch jarda >> pořád se točíme v jednom kruhu, kdy jedna část kruhu je, co se na DB vyhlásilo a kdo tak učinil a ta druhá strana je jak se to vyhlásit má a kdo je k tomu kompetentní.

Já se nebudu opírat o názory funkcionářů ani rozhodnutí členské schůze, vždy se budu opírat pouze o to, co říká zákon.
Zákon říká, že při vyhlašování rybářského revíru uživatel revíru uvede, kde se budou nacházet chráněné zóny a ty si nechá Krajským úřadem vyhlásit.
V případě změny na rybářském revíru postupuje uživatel revíru totožně, navrhne a nechá to Krajským úřadem vyhlásit.
V zákoně se nedočteme, že by úseky se zákazem rybolovu vyhlašoval uživatel revíru samotný a to ani v jednom případě, kdy naopak v BPVRP si uživatel revíru určil pravomoc 2x ročně vyhlásit zákaz rybolovu na 14 dní z důvodu vysazování, což se dá pochopit, ale nikoliv vyhlásit zákaz rybolovu celoročně, oprávněn k tomu není.

I podle wiki si každý dohledá, co je onou CHRO myšleno, kdy ve zkratce se jedná o jakýkoliv důvod ochrany ryb jako například rozmnožování atd.

Pokud si zákon přečteme pozorně, píše se v něm, že na revíru je možné vyhlásit CHRO, ale v případě § lov, se již nedočteme, že by byl lov zakázán v CHRO, ale naopak se dočteme, že lov se zakazuje v místech například rozmnožování ryb.

Pokud si tedy v zákoně nepřečtu A) a rovnou čtu B), zcela jistě nabydu dojmu, že úsek například k rozmnožování ryb si může uživatel revíru vyznačit sám, což je právě dáno tím, že uživatel revíru bod A) přeskočil, nečetl a rovnou nám vnucuje myšlenku, že mu to zákon umožňuje.

Bohužel neumožňuje a kdo jiný by měl znát obsah zákona lépe než uživatel revíru, kdy zákon je zapotřebí číst od začátku do konce a nepřeskakovat v něm podle libosti, protože jednotlivé § na sebe navzájem navazují a tím se například bod B) opírá o bod A) a když ho vynechám, nabere to zcela jiný význam.

To jen uvádím jako informaci jak je zapotřebí vnímat a číst zákon celý a nikoliv v něm hledat to, co se mi zrovna hodí do krámu. :-)

ladisek - Profil | Ne 2.4.2023 17:22:16

radmon >> právě proto, že je ten projekt v kolébce, tak se není nutno plašit, ono už různých záměrů a kupců bylo docela dost.
A MO Hlučín, nemůžu soudit, jelikož ty pány neznám, pouze o nich tady čtu a dělám si obrázek, co to tam je asi za odborníky.
Jak už jsem psal, celé mi to připadá jako msta na někoho, kdo za jejich problémy nemůže. Kdyby jim nikdo neklepnul po prstech, bylo by vše při starém.
Pořád tedy platí to, co už jsem uvedl dříve. Polovina peněz z nájmu je vyhozena oknem, když na polovině revíru není žádné využití.
Platíme tedy klidovou zónu pro pytláky, jelikož tam žádná RS nepůjde, jak to proroste trávou, což pro pytláky bude ideální stav. Pohoda,klídek.

ladisek - Profil | Ne 2.4.2023 10:07:32

radmon >> Rozhodnutím KU disponuji také, zažádal jsem si o něho podle příslušného zákona a veškeré mé komentáře jsou na to i navázané. Nerad vařím z vody a neúčastním se diskusí, kde svůj názor nedokáži při nejmenším obhájit.

Nechtěl jsem taky vstupovat ani do zdejší diskuse, ale prostě mi už to nedalo!!!!
Tohle už nejde přehlížet a nechávat se opíjet rohlíkem.
Kauza střídá kauzu a za vše jsme biti my, za vše můžeme my, potrestáni budeme my.

A jestli někdo chce zkoušet tu ohranou pohádku, však nemusíš být členem, když se ti to nelíbí a nebo tu další pohádku o tom, pozor co kde píšeš, víš že není právní nárok na povolenku, tohle vše na mně bohužel neplatí.

Pokud se mi něco nelíbí, tak to sdělím, kdo by mi v tom měl bránit? Pokud nás někdo chce vodit na pastvu jak ovce, tomu se postavím jako beran, což teď taky činím, zatím formou diskuse.

Počkám do výsledků kontroly této, kdy si opětovně zažádám o tuto informaci na KU a podle toho nastavím i své další kroky, kdy ty právní nevylučuji.

bart.bm - Profil | Ne 2.4.2023 8:38:43

Polčis >> divil by ses. Otmuchov a Nyskie jsou rekreační vody. Tak jak třeba Turawa a další velké jezera. Tam je to jiné. Tam je prostě Klondike. Navíc je to blízko velkých měst. Je to jak u nás. Co je v dojezdu nebo za zadkem je okupováno ne jen rybáři. Na to dojela i Harta. Bohužel rekreant se večer sebere a jde dom. Rybář je tam vidět furt. Tudíž bordel dělá ten kdo je víc vidět. Kdysi jsem slyšel v jednom pořadu dobrou věc. Ptali se nějakého herce jestli herci pijí alkohol víc než je zdrávo. Odpověď byla.. Herci pijí jako každý jiný. Bohužel jsou víc vidět, tak chlastají víc..

ladisek - Profil | Ne 2.4.2023 7:50:55

smike >> to co popisuješ, tak ten bordel nedělají senioři, ale právě seniory s povolenkou za 10 tisíc odrovnáš a lůza, která bordel tropí bude pokračovat dál, protože si za to zaplatili.
Opravdu to není o penězích. Až bude sankce za takové chování jako na soukromáku, tedy že jsi dochytal, pak se teprve něco pohne k lepšímu.

xr125l - Profil | Ne 2.4.2023 7:34:52

smike >> Ale chlape taky zestárneš a budeš chtít na chvíli utéct před babkou.Do hospody nechodím a u vody si kolikrát super pokecám.Ty mě o to chceš připravit? Ty maso.

ladisek - Profil | So 1.4.2023 20:04:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

smike >> vidíš a zase se pleteš a docela podstatně.
Povolenky jsou vydávány v počtu 20ks na 1 ha vodní plochy, v případě že se revíry spojí, tak se vše sčítá dohromady. Kdyby MO OV byla samostatně hospodařící a nikoliv v celosvazovém režimu, tak má na své vody již teď o 1000 členů více, než by se mohlo vydat povolenek. Problém není v penězích, ale v celosvazovém rybolovu, vše se sčítá, tudíž může být 2 miliony členů a je nás jen 300 tisíc a už je nás moc.
Když se ti zdá cena platby nizká, tak už teď je nutno brát na zřetel, že část nynějších peněz končí neznámo kde a jistě není plnohodnotně zainvestováno pro nás, viz různé kauzy jak na US, tak i v MO.
Chceš takovým lidem vážně dát jednou tolik peněz?
Co myslíš ,že se asi zlepší?
Já myslím, že jen životní úroveň těch, kteří si umí na ty peníze sáhnout.
Uživatel revíru si má od členů vzít jen tolik, kolik potřebuje a když chce omezit členskou základnu, stačí vyjmout revíry z celosvazového rybolovu, udělat MO samostatně hospodařící, převést dekrety na ně a vyřešeno.
To však US nikdy neudělá.

Pokud nadáváš na někoho, že si rybu vezme, tak mi pověz, co mu v tom brání?
Lov je činnost směřující k ulovení a ponechání si ryby, proto jsou násadové plány udělány tak, aby se postupně ryba doplňovala, ale to je třeba vysazovat to co v plánech je a nikoliv tržní rybu.
Opravdu ten problém je někde úplně jinde, kdy jsme se ve všem odtrhli od základu a teď sklízíme, co jsme zaseli. Penězi to nevyřešíš.

šampáno - Profil | So 1.4.2023 8:57:55

ladisek >> Kecám,pojedu do Polska a Smikeho vemu sebou ať vidí co je rybářina za pár korun a s jakými možnostmi.

hroch jarda - Profil | Pá 31.3.2023 21:00:35

šampáno >> ještě jsi měl napsat, že ten demagogický proslov o ochraně vody a ryb byl z hlavy Otmara Dihla a ruce mu zvedli hlavně dědci Hlučína, kteří na tuto vodu ani nechodí chytat. Marná byla snaha nás několika snad normálních toto zvrátit, neprošel ani návrh na ponechání muškaření a vláčení. Díky Otmare, jsi kanon!

smike - Profil | Pá 31.3.2023 20:21:12

Ja nevim, co tu furt twl resite…chytate za par drobnych 365 dni v roce na xyz revirech, toz co porad brecite…jak z toho jednou bude soukromak, tak budete treba chytat okolo cele vody, ale za rocni povolenku treba 15 tisic.viz Tovacov

bart.bm - Profil | Út 28.3.2023 20:15:52

ladisek >> když se budem bavit o bivaku, tak je chyba už v samotných rybařích. Výklad tak jak to vyhovuje mě, co na tom že to tak není, já to tak chci. To že se nadává na svaz je přežitek z dob minulých. Bohužel to je ta nejjednodušší cesta pro drtivou většinu rybářů. Zamést si umí málokdo. A diskutér jsi dobrý. Umíš to věčně podat tak že to normální člověk pochopí. Jen blb ne, ale to jen proto že nechce.

ladisek - Profil | Út 28.3.2023 10:08:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ryben >> (1) Příslušný rybářský orgán po projednání s uživatelem rybářského revíru může svým rozhodnutím vyhlásit část příslušného rybářského revíru, popřípadě celý rybářský revír za chráněnou rybí oblast, přičemž v rozhodnutí stanoví, které ryby nebo vodní organizmy mají být předmětem ochrany; dále stanoví zdroje a způsob vysazování těchto ryb, popřípadě vodních organizmů a podmínky pro jejich chov a lov v příslušném rybářském revíru.

vidíte tam chlapče z DK napsáno,že by chráněné úseky vyhlašovala členská schůze nebo aktivní týpek s cedulemi a kladivem v ruce? Řekl bych že toto může a nemusí učinit svým rozhodnutím pouze příslušný rybářský orgán, kdy o tom jedná s uživatelem revíru a nikoliv s organizací pověřenou hospodařením na revíru, tudíž vás chlapče vyvádím z omylu s cedulemi já,respektive zákon,který by jste měl jako člen DK znát jako básničku,když podle něho kontrolujete činnost velice aktivního výboru MO. Jen aby jsme si vysvětlili pojmy o vyvedení z omylu. :-)

tfgear - Profil | Út 28.3.2023 9:00:14

bart.bm >> Myslí si že žádný rybář není povinen sledovat něco na internetu, od toho jsou BPVRP popř. dodatek a každé případné omezení by mělo být napsáno na info. tabulích okolo revíru.
U tohoto revíru je krásně vidět v jakém stavu je Črs a že si tam každý dělá co chce.

ladisek - Profil | Út 28.3.2023 8:42:52

bart.bm >> mně jde spíše o to,že nikde není napsáno,že mám hlídat stánky MO,ale naopak je psáno,že mám hlídat stránky US. Pak né každý je zdatný na internetu hlavně z řad starších lidí. Když se budu řídit zákonem,tak mi texty MO můžou být u zádele. O všem rozhoduje uživatel revíru a pokud učiní na revíru jakékoliv změny chráněných zón atd.,tak si musí zažádat krajský úřad o vyhlášení těchto novinek. Vážně to nefunguje tak,že si Diehel vzbudí,nabije někde cedule a ty platí,to opravdu takhle nejde.

Ryben - Profil | St 22.3.2023 16:11:04

I když jsem si slíbil, že se nebudu vyjadřovat, tak mi to nedá, ale stručně. Pronajímatel pozemku si tam určité věci nepřeje a s příslibem dodržování i proběhl podpis smlouvy. Je to jen na nás rybářích, jak se k tomu postavíme. Ono se taky velmi jednoduše může stát, že o tu vodu nadobro přijdeme. A bude to jen a jen vina rybářů... každý ať si to přebere jak chce, ale pokazit to ostatním jen kvůli tomu, že "já můžu, já jsem v právu, já jsem si to načetl...", mi přijde minimálně sobecké. Zkuste dodržovat to, co je psáno a přestaňte neustále hledat kličky. Bivakovat, jak je vysvětleno níže, můžete. Ale podle popisu z předchozích příspěvků. Jinak se jedná o táboření a to smíte pouze s povolením majitele/pronajímatele, které nedostane nikdo!

ladisek - Profil | St 22.3.2023 9:41:55

bizonn >> můžeš se sám rozhodnout,co vlastně jdeš dělat.

ladisek - Profil | Po 6.3.2023 18:25:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

bart.bm >> pokud o to jezero má zájem i jiný subjekt,tak na porušování zákazu nebude vlastník muset volat PČR, ale jednoduše vypoví smlouvu a my příjdeme o revír.Pak můžeme poděkovat sami sobě a takhle to bude voda od vody,stačí se podívat,co se za posledních 10 let u té vody děje a vlastníkům pozemků dochází trpělivost. Stačí jen příběh Harty,moc nechybělo a bylo po srandě.

feeder006 - Profil | So 18.6.2022 21:06:13

podusk >> Víme musíš si to přečíst. Máš soupis revírů ? Jestli jsi lenivý si to najít a přečíst tak tak celou vodu bys stejně neobešel.

Kord@ - Profil | St 12.1.2022 10:08:26

haas >> Bych řek že je to ostuda a ne to ještě někam psát 🤦Na druhou stranu aspoň něco.

Spacir - Profil | St 4.8.2021 12:52:46

Kord@ >> já se bavím o jednofleku kde jsou dva a ten jeden si odskoči někam,ne o tom že tam někdo nechá bivak na fleku a jede do řiti, to je pak o něčem jiném. Každý ať si zamete pod svým svinskym prahem a drží ústa 😁 poukazovat na něco co sám dělám je k blití 😁 čest, tímto jsem rek co jsem chtěl... ☝️

dukin - Profil | Po 2.8.2021 16:43:47

bart.bm >> Když tě názory ostatních nezajímají tak proč to tady píšeš? 😁

Milan 66 - Profil | Út 20.10.2020 19:39:45

bart.bm >> možná je míněno na loukách v okolí.

IvoD. - Profil | St 12.8.2020 22:10:48

Oskarenko >> Vis ono by nebyl urcite problem udelat rezervacni system ale to by pak povolenka nemohla stat tolik co stoji.Diky MO Hlucin a hlavne diky pana co prodava nekolik let povolenky dneska na Benclu plavou ryby co tam plavou...Ten si rozhodne zadnou kritiku nezaslouzi ba naopak..

Oskarenko - Profil | St 12.8.2020 22:04:22

IvoD. >> To se dalo čekat, že bude zákaz bivakování. Ještě dát do pořádku úsek chyť a pusť a bude klid. Je do nebe volající, že ve 21 století není schopna MO Hlučín vytvořit stránky na rezervaci míst. Asi to neumí. Když si koupím povolenku na daný ůsek CH a P, tak nemám jistotu, že si někde sednu a pána, který vydavá povolenky to nějak nezajímá. Bordel na kolečkách. Pánové v MO Hlučín, jestli si to přečtěte, tak stačí vytvořit rezervační plán, zdražit povolenky a za vybrané peníze zajistit moilní WC. Tak jednoduché a nevymýšlet voloviny.

Oskarenko - Profil | Ne 9.8.2020 6:00:55

Ryben >> Nápadů je více jak dost. Ale nehodlám to filtrovat na Mrku. Je to stráta času a mlácení prázdné slámy. Počkám si na řádnou rybářskou schůzi a tam vznesu připomínky na toto téma.

flyEddie - Profil | Pá 17.7.2020 12:12:36

Děkuji Všem za příspěvky. Hezký den nejlépe u vody :)

dukin - Profil | Pá 17.7.2020 9:31:26

flyEddie >> 😁 to nemyslíš vážně že ne.

F16 - Profil | St 4.3.2020 22:23:37

kritická situace. Jsi s rodinou 4 kusy a málo propečeš na oběd kuřecí steaky. Všichni sračka.To je jasné.Otázka zní, kolik potřebuješ WC. Odpověď je jasná.

Milan 66 - Profil | Pá 7.2.2020 21:30:10

Kluci proc vy nejste porybni?? Vedomosti máte, tak proč ne? Vyhazet ty špatne a hotovo.

IvoD. - Profil | Čt 6.2.2020 7:53:00

bumboš >> Kdyby se tam zakazalo bivakovani tak se ti lidi presunou jinam a budou delat bordel jinde..Bohuzel ČRS chce pocty clenu neustale navysovat bo je potreba penize...Tak podle toho to taky kolem vody vypada... Dalsi problem je ze ti kteri ten bordel delaji tak neni vule je potrestat a kdyz uz jsou nejak zanto postreni tak za par mesicu se jim papiry vrati a muzou delat bordel dale...

Idealni by bylo rozsirit usek chyt a pust a vybirat penize za hostovaci povolenky a z toho zaplatit kadiboudy a byl by klid. Navic by mohl z toho svaz utrzit nemale penize ktere by se dali pouzit jinde...

Lenoch - Profil | Pá 3.1.2020 23:56:13

Bavíte se několik dní jen o hov....kupte chem. wc a stačí když si svůj odpad extrementů,zakopete tak ,aby nikdo neviděl že po vás něco zbylo,kdo má dobrou chemii,zbude jen špinavá voda která sedá vylít kdekoli na poli louce křoví,tím končím ohledně hov..

Carlosman - Profil | Čt 2.1.2020 11:30:33

IvoD. >> Presne moje rec chlape, nedal bych na toiku ani korunu..Kvuli tomu co se tam deje,uz na Benesov nejaky patek nejezdim. A podporovat ty, co se tam stridaji a drzi si fleky nekolik tydnu ci dokonce mesicu v roce, dekuji nechci..At si kazdy zaridi podle sveho, pokud tam chce chytat.Jedine dobre ze svazu uz dosla trpelivost a zacali to resit.Lidi jsou hovada a ten dnesni hon za velkou rybou je to, proc me kaprarina v posledni dobe vic a vic prestava bavit.

Kord@ - Profil | So 28.12.2019 23:23:35

A kde bude kakat ten co tam je od rána a chytne ho bobek ?Jo vlastně on nemá bivak takže může kakat kam chce . 🚾

tomik1 - Profil | Ne 5.5.2019 16:22:25

To bylo povyku pro nic závody skončily břehy čistější než byly tak místní borci už můžou těžit. Jinak ryby se nachytaly suprové kapr 26kg na svazové vodě prostě pecka.

Milan 66 - Profil | St 1.5.2019 20:16:49

IvoD. >> takhle tam parkujete kluci i vy, ne?? Nebo se pletu?? Tady se bijete v prsa a jaky bude z Vaseho snazeni vysledek?? Asi 0. Jen velky humbuk tady v diskuzi.

Pro vyjasnění na ten revír jsem chodil, kdyz vetsina nevedela o DB nic. A kapře nemiluju. Ale ty kecy mě nenechaly v klidu.

pagin77 - Profil | St 1.5.2019 19:14:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

IvoD. >> Malá ochutnávka. Víc fotek ti posílám do mailu.

DaveX - Profil | Po 29.4.2019 8:43:19

El-diablo >> Promiň, ale vytunit auta za to, že si někdo jiný zajede na daný revír na ryby nebo zazávodit může udělat opravdu jen člověk, co má v hlavě nasráno...

A to mám Benešov rád...

ohanec - Profil | Pá 26.4.2019 21:04:47

Vy jste fak jak malé děcka jsem z Ostravy Benešov je srdcovka a na závody jdu !!! Mate jen na hubě ale to že se drancuje a krade ryba z CHp to vám nevadí !!!! Každý by se měl nad sebou zamyslet a nehonit si ega přes písmenka a navíc aspoň jeden týden bude na Benešově klid bude pouze 72 ventek 😉

bart.bm - Profil | Pá 26.4.2019 19:03:54

Šela123 >> Zdravím...Takže v kostce asi takhle...že se moc lidí nepřihlásilo vidím spíš v tom že pořadatelé i na FB hrají mrtvého brouka.Dle zjištění z MZe ještě do nedávné doby neměli ani přiklepnutou vyjímku z denní doby lovu i přes mnohaměsíční hlásání o tom že se bude lovit NonStop...Takže defakto šlo klamání z jejích strany a rád bych viděl jak by se zachovali kdyby jim tato vyjímka udělena nebyla..no ono se ani neví jestli jim vlastně udělena byla protože to nikde není černé na bílém s úředním razítkem....Dál co se týká té zlevole lidí proti tomuhle cirkusu,Ono se ani není čemu divit že se to lidem nelíbí včetně mě.DB byla jak už jsem psal jedna z prvních vod s režimem CHaP včetně lovu NonStop a lidé se snažili toto zachovat až na pár závistivců kvůli kterým určité věci padli.To že si místní tu vodu hájí se není čemu divit.Sám jsem tam byl a ta voda za to stojí...Přál bych lidem zažít to co jsme zažili na jedné státní vodě v Polsku kde nás během týdne neustále kontrolovali jak RS tak policie a ve finále jsme se dozvěděli že nás neustále pozorují místní rybáři kteří se o tu vodu starají.Tam to byla jiná liga než na DB...Ale zpět k vodě.Už delší dobu se bojuje za lov 24 na DB a bez odezvy.Pak si přijde soukromá osoba a najednou je jí povolený cirkus i s opicema na celé vodě...Docela zajímavé když nejde povolit 24 byť jen na úseku...Dle vyznačených sektorů se mělo lovit i tam kde je to vyloženě zakázáno i přes to že je to dáno v SR a BPVRP které pořadatel musí ctít a je jimi vázán.To co se děje na normálním úseku ohledně těžby nasazených ryb tak to je všude stejné jen se to přelívá z vody na vodu na které to zrovna bere a pokud je to v souladu s RŘ tak s tím nic člověk neudělá.Pokud není je to v kompetenci lidí co nad tím zřejmě zavírají oči protože nevemou přece Karlovi papíry když Karel je kámoš,ale já tam kompetenci nemám (je škoda že nemáme rozšířenou působnost už v základu)takže jen co vím z doslechu...Co se týče zacházení s rybama tak to je na každém jedinci co bude chytat.Věřím že závodníci jsou lidi co se chovají k rybě slušně,ale stačí se podívat na to co se událo na IBCC kde by měla být vlastně elita mezi lovci a člověku spadne brada.Ale vše je o člověku a nelze házet všechny do jednoho pytle...

bart.bm - Profil | Čt 28.3.2019 19:21:44

Šela123 >> Asi takhle...Ta voda už profláknout nejde.Byla totiž jedna z prvních kde se nastolil systém CHaP,non stop a je tam ač omezen dodnes....
Za další jde taky o to že se plno lidí snažilo tu vodu dostat do režimu vyjímky z denní doby lovu atd.Vše vyšumělo na MZe a dalo by se i říct na nesnaze něco udělat navíc z ÚS SM...proč taky.
No a pak si dojdou z Práglu a najednou se jim tam povolí lov(byť časově omezen) používání člunu na celé vodě a lov i tam kde se nesmí....
Je to defakto výsměch členům celého ČRS zejména těm co o tu vodu tak nějak bojovali...
Je hezké že MO Hlučín dostane "peníze" ale jsem zvědav jestli opravdu budou využity k tomu jak se píše....a z celého toho dění kolem mám dojem že jen o tyto peníze tam nepůjde

bart.bm - Profil | Po 11.3.2019 19:06:20

KurecPalec >> už má redku 😉

KurecPalec - Profil | Po 11.3.2019 15:14:52

strainhunter >> Ty máš dobře v hlavě vyfoukano že...??? Klidně si vem domu i posledního plesnivého kapra z Benešova... Maš na to právo v klidu a pohodě :o) ..... ALE DAT TO NA NET....??? Bylo to nutné...??? Měl jsi to zapotřebí....??? Maš dobrý pocit z dobré práce....??? Hřeje tě to na srdci....???

Myslíš, že to nešlo třeba napsat KAPICKU lépe...???

Kolegové utíkejte k vodě začína to pěkne kousat např.... :o) .....

Promin..... Jinak se měj a směj.... :o)

strainhunter - Profil | Ne 10.3.2019 18:57:45

"VÁZA" >> Hele je to dle rybařskeho řadu,takže nevidím duvod proč bych pouštěl.Pro "kapro-líbače" a jejich ego?

"VÁZA" - Profil | Ne 10.3.2019 18:50:24

strainhunter >> Tak to má být. Vyrabovat hladnou rybu z vody a pak si stěžovat na svaz že voda je bez ryby... Skus někdy pustit zpět míráče do vodního domova...

Červené karty: strainhunter