Proč zrovna 7 kg ryb?

Zajímá mne váš názor, proč si rybář může ponechat denně právě toto množství? Nechci zavádět diskusi o tom, jestli si má rybu vůbec od vody odnášet, popř. kolik z toho má být ušlechtilých ryb. Spíše mne zajímá, kdo a z jakého důvodu ustanovil, že to bude 7 kg, ale ne např. 5 kg či 3 kg. Podle mne tak vysoký limit v „tuzemském prostředí“ vede pouze ke kšeftování s rybami, nikdo není s rodinou schopen sníst tolik ryb. Ani v masně si nekupujeme 7 kg vepřového na den…
Autor diskuse: Emil - Profil , 8.9.2002 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Po 23.1.2012 15:30:06

Nejakej limit dát museli, tak tam střelili od boku 7kg. Podle mě akorát.

Nicméně se zde opět rozbíhá diskuse o násaďácích a neuvěřitelné masařině v tomto ohledu. Psal jsem to už stokrát, tak proč to nenapsat znovu. Kapr je pouze maso, které bylo pro pobavení pléna vzhozeno do vody, aby si mohli rybáři zasportovat a ukojit svůj lovecký pud. V podstatě to maso tam je na kupě pro všechny a za nějakej ten litránek si můžete brát podle libosti. Když jste tak útlocitný, že kapry pouštíte, jelikož to jsou kámoši a bratři ve zbroji, tak to je vaše chyba. Normální je urvat si co nejvíc pro sebe. Od toho tam ten kapr je. Aby si každej mohl urvat co nejvíc. Kapři nedojdou. Oni se rozmnožují nasypáním a tedy jsou nekoneční. Pouze existuje mezičas mezi jednotlivým nasypáváním (svaz nemůže sypat pořád, jelikož má málo aut a hodně vody, takže to taky chvíli trvá než to celý objede), kdy je kapřího masa ve vodě méně, než těsně po nasypání. Zde se však nachází prostor pro trávení času s rodinou, pro jiné koníčky a nebo vzpomínání jaké to bylo, když se zrovna nasypalo. Tento mezičas však trvá pouze chviličku, jelikož svazoví svazáci záhy přijedou na bílém koni a kapři znovu nasypou.

kakr - Profil | Út 24.1.2012 13:55:39

Máme v MO pár cizinců, včetně Ukrajinců. Mám před sebou sumář jednoho z nich, má přisvojeno celkem 11kaprů/37kg a 3cejny/4kg, celkem má 58 docházek. ). Patří mezi "úspěšné", jsou i tací, kteří si povolenku zaplatí a k vodě vůbec nejdou.
O národnosti to není, je to člověku...........
Znám "pár" Čechů, kteří jsou (Kodex promine) totální hajzli.....

malamut - Profil | Út 24.1.2012 11:23:31

Mrknato >> to je taky málo :-))))) Ale když omezovat, tak i pouštěče, nevidím důvod, proč by měl kdokoliv ulovit a pustit, mezitím olízat a omatlat, případně zaklinikovat, více ryb, než sedm kilo, případně dvě "vybrané", dříve tzv. "ušlechtilé". Prostě si chytni a pusť dva mírové kapry a mazej od vody, když bude mít přes denní váhový limit, mazej hned. To by bylo spravedlivé, leč obtížně kontrolovatelné, ale nevidím důvod, proč by mi notoričtí pouštěči měli poškozovat ryby neustálým ochytáváním dokola až do zblbnutí.

malamut - Profil | Út 24.1.2012 10:57:22

match-oun >> tak tady je vůbec průser, že mohou povolenku získat, nebo se dokonce stát členy ČRS (MRS) cizáci. Vidím to na Rozkoši na Polácích, co je to za verbež, doma si vody zplundrovali a teď se pustili do našich revírů. Ona ta otevřenost "světu" by měla mít své hranice. Cizinec není našinec (Tři veteráni copy)

Badimura - Profil | Út 24.1.2012 14:34:02

malamut >> Přidám jednu perličku,k nám do lázní přijel Ukrajinec,docela zazobanej a chtěl chytat ryby a chtěl doprovod,tak jsem s ním vyrazil,šel v mokasínách a obleku už to mě rozesmálo,přijeli jsme na rybník,všude bláto,tak si dovedete představit jak vypadal.Cytil jednoho kapra kolem 50 dal do saku,pak přišel 57 dal do pytle,tak mu říkám,jedeme domů a on se na mě zle podíval a říkal že málo,tak jsem mu vysvětli pouze 2ks do 7kg,říkal u nich není povolenka a berou vše v jakémkoliv množství a druhu.Jak to asi může dopadnout když by byl bez dozoru :-(((( Letos má přijet znova:-)))))

Výr - Profil | Út 24.1.2012 13:15:18

....prečo....prečo..............7 trpaslíkov, 7 hlavných hriechov, 7 dní stvorenia, 7 dní v týždni, 7 nebies podľa Islamu,7 cností podľa kresťanstva, 7 divov sveta, 7 ramien má menora, v areáli World Trade Center bolo 7 budov ........ protónové číslo dusíka je 7......to snáď stačí!

Poušťák - Profil | Út 24.1.2012 12:59:14

Tady bude ještě prdel,musím si uložit do oblíbených..o)))

Vkarel - Profil | Út 24.1.2012 10:40:59

kakr >> Z toho článku bych vypíchl tohle: "Každá generace prožívá svůj život v prostředí, které může ovlivnit jen částečně". Můžeme vést nekonečné debaty o počtu rybářů, způsobu hospodaření, nasazování, ale jak ovlivníme to že na tvojí oblíbené řece má nejhlubší místo s bídou 1,5m, zatímco z vyprávění pamětníků žasneš jak řeka vypadala dříve, že v potocích ústících do řeky už nejsou mraky hrouzků a jiné drobotě apod.

Jarda Š. - Profil | Út 24.1.2012 10:02:44

kakr >> Pouštělo se ve vodách, které byly znečistěné tak, že se ryby z nich nedaly jíst (nad těmi, kdož tam chytali, ale většina ostatních rybářů kroutila hlavami). Ale dobří rybáři mívali svoje osobní míry, které byly vyšší, než podle RŘ. Nepouštěly se ryby pěkné, natožpak trofejní, nešlo-li o případ dle první věty.

šumava - Profil | Út 24.1.2012 7:27:20

nofish >> včera jsem odběhl a je to klasika : kdo chvíli stál, už stojí opodál... dnes jsem si přivstal, ale na reakce na můj příspěvek už nekomentuji. Diskuze se posunula. To, co píšeš je dobrá myšlenka, ale v praxi nefunguje. Činovníci samozřejmě vysazují, ale zdroje peněz jsou omezené. Cena povolenky je z naprosté většiny daná cenou kapra, případně duháka a vše se odvíjí na linii nákup - prodej. Prakticky nic se nedělá pro podporu přirozené reprodukce původních našich ryb, neexistuje všeobecné hájení na jaře ( bylo přitom už za Karla IV). Pokud některá uvědomělá organizace toto provozuje - třecí hnízda, chráněná přirozená trdliště ap., dělá to naprosto bez jakéhokoliv finančního efektu, neboť ryba která neprošla přepravní bednou a nebyla zapsána ve faktuře, jakoby neexistovala. Je směšné když člověk čte jak se někde bijí v prsa že vysadili 300 000 plůdku třeba štiky, candáta či tlouště nebo cejna. Je to hezké, ale když si člověk uvědomí že je to třeba potomstvo jednoho páru solidní generačky druhu který se je schopen vytřít v podstatě v každé naší vodě (co se týká kvality vody), je pak zřejmé, že hospodaříme takříkajíc po turecku. Ale to je na dlouhé debaty

Soulfish - Profil | Po 23.1.2012 16:06:20

kakr >> hezký hezký, ale nenapadá mě co s takovou masou ničeho udělat - jen jedno je jisté - než to oškrábeš a nachystáš k jídlu, tak si odpřísáhneš, že toto už dlouho znova neuděláš

Mr.Mepps - Profil | Po 23.1.2012 15:00:08

Martin M. - 8.9.2002 21:51:36 >> Jo dovedu si to představit , jednou sem to viděl , zrovna nasadili okouny asi 5metráků na 20h rybník a jeden důchodce tam přijel nachytal tak 7kg okounů naházel je do auta a za hodinu byl zas na tom samim místě a chytal si smněle dál . Ale dodnes zpomínám na to jak sme si nádherně zachytaly na přívlač ve třech přez 200 okounů mezi 25cm- 40cm.

šumava - Profil | Po 23.1.2012 14:57:30

sedm kilo není mnoho, při výtěžnosti cca 60 procent je to 4,2 kg čistého masa. Pokud jdu jednou týdně na ryby, tak má čtyřčlená rodina má pouze 1,05kg na člena. Díky nízkému limitu musím tedy chodit pro dietetické uspokojení rodiny na ryby i několikrát za týden. je to kurva život.

Martin M. - Profil | Ne 8.9.2002 21:51:36

Lada> a se sedmi kily okounu si to predstavit dovedes?

Badimura - Profil | Út 24.1.2012 21:26:02

malamut >> Proč ne,všude je kaprů jako hnoje,tak co si doma neobohatit špajzku :-))))

likin - Profil | Út 24.1.2012 17:56:37

Domino222 >> Souhlas, viděl jsem to i po "jemném" zdolávání na fídr, problém je ve velkém vysílení ryby obvzláště v chladnější vodě. Je jim jedno, že ryba je totálně unavená, hlavně, že ji "sportovně" dvacet minut tahají protože loví "jemným" způsobem.

Domino222 - Profil | Út 24.1.2012 17:48:11

likin >> Ok aj toto je ten problém, ale minule som bol na rybách a oproti mne sedel taký chu. kt. chytal na rybičku a každá ryba kt. mu zabrala, tak po minute vyplávala a skapala.. Je to normálne a keď som sa ozval tak mi povedal že to je jeho problém, že on tie ryby púšťa a je mu jedno či skapú. Ja by som takýmto ľuďom najradšej dolámal chrbticu nech v živote nechytia udicu do rúk! :( Veď to nie je normálne.. a takto zabil asi 4 ryby, potom som to zbalil a išiel domov.

Vodní kurka - Profil | Út 24.1.2012 17:21:20

Zdarec,těch sedm kilo je dáno už nějakým bádáním daleko dříve před námi.Z hospodářského hlediska by to ve větší váze asi nefungovalo.U některých ryb bych dal klidně váhu menší a třeba u sumců zase větší.To by dávalo smysl a logiku a taky návod jak rybí populace jen tak nedrancovat,ale na druhou stranu přemnožené druhy regulovat....snad.K tomu ještě každému rybáři do ruky malorážku a od září povinně týdně střelit dva Kormorány.No možná by ubylo i rybářů :-))V březnu by se sečetli kormoráni a rybáři :-))

nofish - Profil | Út 24.1.2012 17:15:53

stenli >> :-D tak to už je extrém......... Osobně si myslím že ty limity jsou k ničemu. Když chce někdo krást tak si to odnosí do auta, do lesa, dá do batohu. Prostě tak ať na něj němůžeš a chytá vesele dál..........
To že se občas najde patrička co má v autě sud a cpe tam ryby pro mě není překvapující. To všechno je ale o kontrolách. Nejsme vedení svazů, ti jsou od toho aby vymysleli jak to uhlídat :-)

Domino222 - Profil | Út 24.1.2012 17:01:48

likin >> A ako by si to chcel spraviť? To sa ľahko hovorí. Ja som mal napr. 260 vychádzok a zobral som asi 5 rýb (aj to menších). Ja nemám nič proti tomu kto má rád ryby tak nech si berie, ale nech ich nepredáva a nezásobuje s tým celú dedinu.Ale najhoršie je to že niektorý to v kľude aj prekračujú, takže berú ešte viac :-( Mal som suseda kt. býval oproti nám a ti poviem že každý deň predával v dedine ryby, ale poznal sa s policajtmi atď. Čo sa dá robiť?

Pedro1 - Profil | Út 24.1.2012 16:47:01

Měli by to rozdělit.Max jednu jakoukoliv rybu za den + k tomu kapř kolik kdo unese.

nofish - Profil | Út 24.1.2012 16:38:46

Lion97 >> na tomhle se shodnem. 40ks "ulechtilých" ryb a "veteše" dle libosti. Tu droboť stejně nikdo nechytá. Do našeho 40ks limitu se počítá jenom K,Š,Ca. Osobně bych tam dal i ryby jako parma, amur (diskuabilní) a podobně. Letos jsem byl u vody furt a 40ks limit jsem nenaplnil protože cejni, plotice, okouni, tloušť atd se do něj nepočítají- tam je to o zdravém rozumu lovce.

Pořád se tu řeší limity a masaři. Ale kua když někdo chce nosit domů ryby tak ho linit nezastaví to asi nikdo nechápe..........

Venca888 - Profil | Út 24.1.2012 16:37:57

zásadní je to, aby byla udržená populace ryb... to je stejný jako s hájenim, mírama a čimkoliv jinym - snižovat tlak na ryby v zájmu udržení početnosti. Pokud bude ve vodě tolik candátů, že se tam nevejdou, pak nemusej mít míru, hájení ani cokoliv jinýho

nofish - Profil | Út 24.1.2012 16:20:17

likin >> člověče ty bys dal 40Kg na rok? A 40 čeho, všech ryb? Když půjdu po větších kaprech tak je to 8-10 ryb. Chytím jednoho jedlého sumce a konec :-D
Napíšu to na mrku už po sté. Lidi vyse*te se na to kolik kdo může vzít, ale kolik ve skutečnosti odnese průměrný lovec. Ta čísla jsou an netu a nejsou nijak šílaná...... Kdo ryby nežere ať nezávidí a nebo ať si závidí ale potichu.......

edit: Beru naše severomoravské omezení kusy měsíčně a na povolenku, ale jak velké budou to bych nechal na snaze lovce.......

Kocháč - Profil | Út 24.1.2012 16:03:10

EB >> Emil - >> Podle mě jeto proto, protože 7kg unese těhotná žena v pokročilém stádiu těhotenství na delší vzdálenost bez ujmy na sobě či plodu. A jak známo, těhotné potřebují jód. Ale možná se pletu a je to 10kg.

malamut - Profil | Út 24.1.2012 15:26:31

Netipa - poslední hrdina MRKu >> kapr je jídlo a s jídlem se nesportuje. Nebo snad házíš na hřišti se špekáčkem a vrháš melounem?

MAXXSKATER - Profil | Út 24.1.2012 15:25:41

Podle mého je těch 7 kg moc, nelíbí se mi to ani trochu, když masaři např. z přehrd odtáhnou denně 7 kg cejnů, plotic atd ...

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Út 24.1.2012 15:13:58

malamut >> Podle logiky například kapr sportovní náčiní je. Je vysazen, aby se záhy sežral. Proč ho tedy na sádkách nerozdávájí? Ha? Jelikož to by nebylo sportovní. Raději se nasypou s tím, že někomu dopřeje sportovní zážitek než zemře.

match-oun - Profil | Út 24.1.2012 13:40:17

Výr >> ...7 statečných jsi zapoměl!

Výr - Profil | Út 24.1.2012 13:39:00


........esi me ty kurwe naserou neprodam jim ani cihlu

malamut - Profil | Út 24.1.2012 13:38:50

Poušťák >> když prodávat, tak jedině krátkodobé a za "nečlenskou" cenu. A hlavně se s nima v případě porušení pravidel moc nesrat.

pepa-č - Profil | Út 24.1.2012 13:28:50

Výr >> máš pravdu. chanuková má devět, chrámová má 7 a taky se jmenuje menorah. jdu se zabít. jsem ignorant. :-/

kiklop. - Profil | Út 24.1.2012 13:27:59

No tak taky něco přidám do diskuze.Myslím že 7kg je množství akorát.Tedy pro normálního rybáře.Ty ostatní si stejně vezmou všechno...Cizincům bych opravdu povolenky nevydával..Dělaj si u vody co chtěj a jak všichni víme těch kontrol není tolik aby tomu zabránili.Jinak pokud má nekdo problém proč zrovna 7 kg ryb...DEJ SE K MYSLIVCUM...Tam můžeš přemejšlet ve větším měřítku.

kakr - Profil | Út 24.1.2012 13:05:23

malamut >>
Diskuze vydržela na MRKu 10 let, tak jakýpak zavírání:-))

malamut - Profil | Út 24.1.2012 11:15:29

hraji >> já myslím, že je za tím závist. Když někomu stačí jeden kapr ročně, tak bude prostě požadovat, aby právě to byl limit, stejně jako ten, který jich ročně neuloví.

Petan600 - Profil | Út 24.1.2012 10:58:24

match-oun >> ..Pro normální lidi je to limit přehnanej.Pro masáky,třeba Ukáčka,ale i jiný je to třeba málo,hlad je hlad ...:-)

Vkarel - Profil | Út 24.1.2012 10:48:08

nofish >> A ještě, ty se divíš že se žádná ryba nedrží na řece kde je s bídou 50 cm a metrový nános bahna. Co tam má hospodář dělat?

nofish - Profil | Út 24.1.2012 10:47:53

match-oun >> tohle jsi napsal krásně a pravdivě "Nejhorší je, že většinu tvoří ryby, které nikdo nevysadí, tj. plotice cejni... " - ale víš co? On není problém je vysadit. Vůbec není. Jen by se muselo ubrat na jedné rybě a myslím, že je ti jasné na jaké.

match-oun - Profil | Út 24.1.2012 10:46:04

Blbý je, že tenhle limit není vůbec připravenej na rybařící ukrajince, kterých je už dnes v Praze mraky a těch 7kg ryb denně většinou využijí do dna. Když to bere, denně zásobují rybím masem svoje komunity. Nejhorší je, že většinu úlovku tvoří ryby, které nikdo nevysadí, tj. plotice cejni... A dávají si moc dobrý pozor na RS, aby na ně nemohla.

kakr - Profil | Út 24.1.2012 9:39:55

ondra-voj >> CarpHouser:
Je úsměvné, když rybolovec narozený v roce 1980 ví, jak to bylo s chyťapuaťáctvím před 40ti roky.
Fakt, že nebyl internet je nezpochybnitelný, stejně jako to, že mírová ryba (jakéhokoli druhu) se do vody nevracela, nebo jen naprosto výjimečně.
Pokud by tak rybolovec činil, určitě by se o něj zajímal docent Chocholoušek.

meteor - Profil | Út 24.1.2012 8:58:14

ondra-voj >> OT: řekl bych, že pokud ryby většinou pouštíš a semtam si nějakou vezmeš, tak nejsi "CHaP", alebrž normální rybář :-)
Popravdě si nedokážu představit, že by někdo bral domů každou šupinu, kterou vytáhne... tudíž víceméně každý nějakou tu rybu pustí - je to důvod ho označovat jako "CHaP"? Nebo je potřeba mít nějaký poměr puštěných / klepnutých ryb? Anebo je "CHaP" skutečně jenom pro kapry a ostatní "podřadné" ryby toto nezahrnuje? :-)

PS: s tou ventilací bych to tady nepřeháněl... mnozí "rybáři" rybám vysávají mozky (ehm... teda se s nimi pusinkují a miliskují) a tohle bych tady třeba VŮBEC neventiloval :-)

moskyt - Profil | Út 24.1.2012 8:09:57

meteor >> Přesně takhle to funguje pár příkladů osobně znám.....

meteor - Profil | Út 24.1.2012 8:06:42

Přemas >> CarpHouser - 24.1.2012 7:37:42 >> pozor pozor, jak tak "chápu" filozofii CHaP, tak se týká defacto jenom kapra - zřejmě se ho sadí nejmíň a je těžké ho ulovit, když nikde není :-) V podstatě jde o takový malý "rybí rasismus"... kapra pustím - candáta, štiku, sumíka atd. klepn, vždyť je jich všude jako sraček :-)

kakr - Profil | Po 23.1.2012 16:34:22

pfly >>
Máš pravdu, co se chytlo, to se sežralo.......

nofish - Profil | Po 23.1.2012 16:21:06

S&F - pescador >> nějaké přenášení/převážení, na mě nezkoušej :-) Jestli chytí lovec rybu a rozhodne si ji přisvojit, je jen jeho věc co s ní pak udělá. I kdyby s ní hnojil rajčata - tak to je, pokud tedy dodrží vše co má dodržet.
Otázka je co myslíš kvalitně zarybněnou vodou. Vodu kde jsou velké ryby za kvalitní nepovažuju. Pro mě je to voda kde je rozumná druhová a kusová obsádka podle povahy revíru.
To že se na některé revíry se*e je asi bohužel pravda, pak není divu, že je na jiné daleko vyšší tlak, je z nich vyšší výlovek, zase se tam víc musí sypat atd. Ale taky jsem to psal jen jako dodatek.

malamut - Profil | Po 23.1.2012 16:01:36

moskyt >> je dost druhů, které bych nezmasil, přestože ostatní je považují za pochoutku.

moskyt - Profil | Po 23.1.2012 15:55:47

malamut >> Kdyby si místo ryba napsal kapr tak s tebou i souhlasim.....jiných ryb začíná být tak nějak málo

Tichej - Profil | Po 23.1.2012 15:52:59

fajanek >> máš sebou na rybách foťák? mob. tel. s foťákem? Tužku mít musíš:-)) stačí foto ,opasat spz auta . . . . .ale hlavně nemít strach a ty zuby by frajer zaplatil taky:-) a marodit se dá dlouho kor když někdo platí , ale brečet na mrku je jednodušší .-))

neboj taky vím, že hrdinů jsou plné hřbitovy, ale někdy mi spadnou klapky a koukám rudě a je mi jednoco bude pak, a zatím nikdy nebylo tak zle :-)

malamut - Profil | Po 23.1.2012 15:50:20

Netipa - poslední hrdina MRKu >> já jich pouštím dost, ale ty cílové, tedy vhodné ke konzumaci ne. Rád nosím domů dva kapři :-))

retrívr - Profil | Po 23.1.2012 15:34:59

meteor >> To není velmi často žádný problém.To máš pravdu.A pak je to zase ten kolovrátek - je věcí každého soudruha.

Tichej - Profil | Po 23.1.2012 15:28:44

asi se vám to kolegové nebude líbit, ale proč furt řešíme na mrku jen samá omezení směrem dolů? Teda krom počtu nahozenejch prutů , doby lovu a horní míry!

To je furt jen snížit počet odnesenejch ryb, teď snížit 7 kg na 5 nebo3kg? Že to nabádá ke kšeftování? Nebylo by od věci spíše postihovat (a to tvrdě) ty co to provozujou? Ještě jsem tu nečetl jedno jediné konkrétní jméno takového kšeftaře:-) Taky vím, že jsou a je jim to těžko dokazatelný.

Mě osobně je jedno kdo si kolik ryb odnese pokud s tím neporuší RŘ.Já taky rybu jím a né zrovna málo. A pokud něco slavím já nebo někdo mě hodně blízkej a vím, že rád rybí maso, tak se musím snažit za dva dny nachytat těch 14kg aby se dalo navařit pro někdy i 8-10lidiček .Jen na haláslé pro tolik lidí je třeba 7kg ryb :-) a kde jsou další chody? Někdo holt rybu jinej zase vepře,hovězí. . . .

a toto se u mě děje nekdy dvakrát a někdy i pětkrát do roka takřka dvacet let.

Mám ten dojem,že pro snižování odnesenejch ryb jsou hlavně ti, co ji neumí od základu připravit a znaj jen ten řízek z kapra :-))ono salátek doma dělanej je něco úplně jiného než ten kupovanej, škvarečky taky nekoupím:-) doma uzená ryba chutná taky jináč než ta kupovaná a zatápět v udírně kvůli jednomu kapru nebo čtyřem cejnú se fakt neoplatí.

prostě kdo chce ať bere, kdo nechce ať nechá bejt, ale ať nerejpe. Já taky mám svůj názor na líbače,pozovače s rybou ,ale prosím jim se to líbí tak proč né , jejich věc ne moje .Tak tolik můj názor omlouvám se že jsem se tak rozepsal :-) , ale jednou větou se to říct nedalo :-)

šumava - Profil | Po 23.1.2012 15:15:34

retrívr >> 7 dní v týdnu- 7kg ryb. A nebo to vymyslela Sněhurka aby měla pro každého trpaslíka po kilu rybiček.

mates202 - Profil | Po 23.1.2012 15:08:07

EB >> Emil - >> Je jasné, že je to ožehavé téma a každý má na to svůj názor = jsou rybáři kteří vezmou vše co chytí i ty pod-mírové a jsou rybáři kteří ryby prostě neberou.

Kdyby bylo na mě = pokud si rybář ponechá dvě ušlechtilé zapsané ryby = třeba dva kapry(2 X 45Ccm), mělo by to být vše, oba mají dohromady cca 4 kila = proč tedy ještě k tomu 3 kila bílé ryby a pokud by se jednalo jen bílou rybu samotnou, třeba pět kilo mi také připadá ažaž.

A dále je jasné, že na tom, kolik chycené ryby váží, někdo bude mít v sedmi kilech 30 ryb a někdo 10.

Také je pravda to, že nekaždý jde na ryby každý den a ryby pokaždé neberou tak, aby se nachytalo sedm kilo.

Já třeba chodím k vodě kdy se dá a vezmu jen občas kapra rodičům, bílou rybu neberu třeba vůbec.



retrívr - Profil | Po 23.1.2012 15:07:27

Martin M. - 8.9.2002 21:51:36 >> Teď jsem sem vlít. Tak čtu a reaguju od začátku.Byly doby, kdy to s těmi okouny nebyl problém ani ryb, ani jedince.Jinak si ani já nedovedu na droboti těch 7 kilo odnést.Asi byly doby.Pravdou je , že bez zkoumání by mne taky zrovna těch 7 kilo zajímalo. Myslím, že to ale nikdo nezjistí, neví.Měj se.

fajanek - Profil | Po 23.1.2012 15:01:30

Já bych toto zrušil. Podle mě by bylo mnohem lepší regulovat počty ryb odnesených od vody nejen za den ale i za rok. Třeba 15 kaprů ročně a pod. (a i to mi úpřijde dost). U nás se vysazovali na MP revír siveni a duháci a potkal sem dědka co jich za 3 týdny odnesl 30 (!). Takovýmuhle drancování by se mělo zabránit. Nechápu co může dělat s 30 rybama (asi tim krmí kachny nebo nevim...)

ondra-voj - Profil | Po 23.1.2012 14:54:54

protože 8 kg denně by vedlo k devastaci rybníků v čechách... :-)))

šmudla007 - Profil | Po 23.1.2012 14:41:37

Jarda Š. >> Jednou ..před třema rokama sem natrefil na hejno karasů.. každej měl kolem dvou kilogramů a nechal jsem si čtiři. Jinak k těm 7mi kg se ročně přiblížím jednou dvakrát( a dicky při lovu bělic(cejni+ plotice). Ono z ryb je cca 20-50 procent odpadu( candát myslím má velmi malý odpad(hlava šupiny) a z drobnějších rybek (okouni plotice) je odpadu více).
Tož těch 7 kilo mi přijde takový jakž takž .. častějc teda odchytám 2ks kapra a jde se domů. Brát každýho mírovýho kapra tak jdu za rok od vody předčasně docela dostkrát (obvykle když berou tak si nechám jen jednoho i když bych mohl dva).
Ono k otázce: ryby taky každej den neberou a každej den brát 7 kilo cejnů není rybařina ale dřina .. Někdy berou tak je ryb dost(limitováno těma 7mi kilama) ..no a když neberou tak neberou :).

RENDOLF - Profil | St 11.9.2002 2:14:47

DUCHODCI 8 A VÍCE KG NEUNESOU, PROTO 7 KG

Lovec - Profil | Ne 8.9.2002 22:26:04

Emil - a ty chodíš na ryby každej den, že bys jich nosil 7kg denně 7 dní v týdnu? Představ si např. že někdo jede na ryby 5 krát za rok a odveze si vždycky třeba 7 kg cejnů na uzení. Můžeš mu to zazlívat? To je větší zvíře ten co 3krát za týden odnese od vody třeba jen kg ryb. V některých případech bych byl taky pro snížení této hranice. Nejlepší by však bylo stanovit počet ryb které si může rybář odnést v jednom týdnu.