Zákaz nahození zátěže při lovu sumců ze břehu (na vodách, kde není povoleno vyvážení)

Změnila se definice vyvážení, kdy nově je za vyvážení považováno i například krmení pomocí vyvážecí lodičky, nebo zavážení tzv. pomocí druhého prutu při lovu sumců. Ověřoval jsem si to u hospodáře MO Přerov, mám to potvrzeno. Jaký na to máte názor?
Autor diskuse: pohodář - Profil , 26.3.2024 dravci - techniky lovu
11 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Nsven - Profil | Pá 29.3.2024 22:46:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

pohodář >> Ahoj. Ano. RS s tím nesmyslem jak píšeš, nemá co do činění.
V tomto případě, platí bod b) jak jsem uvedl v příspěvku níže.
Kontaktovat MO či ÚS je naprosto zbytečně, zvlášťě ten proslulý Ostravský..
Tato specialita neplatí nikde, pouze u vás.
V žádném případě bych neházel flintu do žita a ten dotaz vznesl emailem, k rukám předsedy právní komise Rady. JUDr Šímy. Zde najdeš kontakt..https://www.rybsvaz.cz/beta/index.php/rada-crs/odbory-a-komise/pravni-a-organizacni-komise.
Není se čeho obávat, Jedna fundovaná odpověd autority je víc, než tisíc zdejších příspěvků.
Kdyby náhodou neodpověděl, což se ještě nestalo, tak se ozvi do SZ.

NKarlokkk - Profil | Pá 29.3.2024 14:16:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

To je zase ko-kotinaaa. Takže dejme tomu šetrné dosažení aspoň 30m od břehu pomocí druhého prutu zničena. Moc míst tu není s možností zavážení. Takže nahazovat 30ku ploticí, Jelce nebo cokoliv. K tomu 200g kachnu a 150g olovo. A každých 10minut přehazovačka. To znamená když ryba přežije vůbec první hod druhý už ne. Nebo uletí z háku. A podvodak to samé .

NHets - Profil | Čt 28.3.2024 21:42:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Koukám že je opět veselo.
Divím se že všichni členové MO Litovel nepožádají o přestup do jiné MO. Aspoň na jeden rok. MO bez členů není organizací a pána se zbavíte. A možná bude muset i vysvětlit proč k tomu došlo.
Povolenky se budou snad již moci koupit příští rok online, takže do sousední MO kam přejdete nebude nutno navštívit.
Pouze nápad. Držím pěsti.
Jak se říká:
Kůň je nebezpečný zazadu
Kráva ze předu
Idiot ze všech stran 😎👍

Nladisek - Profil | Čt 28.3.2024 6:17:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Honza7 >> pár vystoupení jsem s dotyčným myslitelem měl, můžu tedy mít i svůj názor na tohoto člověka. U mně je ten člověk prázdný jak krabice od bot. Bohužel takové lidi svaz potřebuje nejvíce. Proto má i tolik funkcí, když ničemu nerozumíš,jsi ovladatelný jak hračka, on je přímo talisman celého US 😂😂😂🤣. On má své zákony a předpisy, svůj výklad k tomu a když je v koutě, tak vše svede na moc, my můžeme. On lékařem být nemůže,naopak by se měl svěřit do rukou odborníků.

Nladisek - Profil | St 27.3.2024 17:34:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Honza7 >> Myslitelem je jednatel MO Litovel, člen výboru ÚS, vedoucí RS při ÚS, člen kárného senátu ÚS a člen Rady ČRS v jedné osobě. Obrázek už si každý musí udělat sám, jelikož tak jak vede agendu kolem BP, takové výkony musí podávat všude.

N$ - Profil | St 27.3.2024 13:04:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Shafi >> Svaz by se měl naučit vyjadřovat myšlenky alespoň tak, jak to svede průměrný žák 9. třídy ZŠ. A nemyslím speciální...

NShafi - Profil | St 27.3.2024 12:32:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jako každé pravidlo a zákon se bez přesné definice bude dát vykládat různě a kde kým. Nepovedlo se mi dohledat z jakého důvodu ten zákaz vyvážení dalších součástí udice vznikl, čemu špatnému má zabránit , nebo co má chránit. Teď abych se bál spustit splávek po proudu a chytání na suchou mušku už také může být risk. Chápal bych na některých revírech, že mohl být problém s vyvážecíma loďkama o kterém nemám ani tušení.

Nladisek - Profil | St 27.3.2024 7:23:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Honza7 >> no hele, pointa je i přes všechno to jinde. Je krásné, že se o své myšlenky podělil s RS ten kdo to vymyslel, ale zapomněl se podělit s těmi myšlenkami s těmi, kterých se to hlavně týká a to jako vždy u tohoto US. Nahodit rovná se zavézt zase každého smrtelníka nenapadne, včetně těch studovaných.

Nahodit někam káču a pak ji přitáhnout do místa,kde chci je totéž, takže taky závažím?

Nladisek - Profil | St 27.3.2024 6:10:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Martin M. >> správně ,,nahazovat,, kdy v BP je zavážet, což je rozdíl. Až bude v BP uvedeno zákaz zavážení včetně použití pomocného prutu, bude to zcela jasné , což teď tam nelze najít.

Nbart.bm - Profil | Út 26.3.2024 17:35:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

pohodář >> Tak to čumím teda.S Petrem se známe osobně a dělal jsem pod ním RS a vím že sám by si tohle z prstu nevycucal. Raději se třikrát pojistí než něco vypustí.

NRyben - Profil | Út 26.3.2024 12:43:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Je to tak. Upozorňovali jsme na to i na na členské schůzi. Vpodstate to znemožňuje lov sumce. Odhazovat nikdo ty velké nastražky nebude. Jako organizace si žádáme o výjimku pro naše revíry...