Přivlačový prut - štiko/sumcový cca 50-80g

Zdravím kolegové. K Vánocům si jako každý rok od rodiny vybírám dárek a vzhledem k situaci s covidem a nedostatkem téměř všeho vybírám již teď a předpokládám objednání už v říjnu. Ano vím, že objednávat vláčák v říjnu a rozbalit si ho na Štědrý den a za pár dní ho dát na půl roku za skříň, je svým způsobem blbost, ale již to tak dělám několit let.
A teď k dotazu. Momentálně chytám nejvíce na prut 7-28g na který štiky do 70cm nejsou problém, ale cíleně na velké a hlavně na sumce po setmění je už blbost. Vybírám přivlačový prut, který bude na větší štiky (70+) a na menší sumce na Berounce (běžná velikost počítám 70-120cm). Délka 2,4-2,7m (nástrahy budu tahat spíše navijákem a nebudu klasicky jigovat, takže by delší prut neměl vadit + delší náhozy), nástrahy woblery (kvůli sumcům chci určitě cítit Rapala Jointed 11cm, celkově woby 11-16cm), gumy 11-16cm (do cca 35g, ideálně Swimmer 14cm+ do cca 20g jig https://www.nastrahy.cz/ripper-redbass-swimmer-xl-140-mm).

K tomu pravděpodobně naviják Daiwa BG, možná připlatím za MQ verzi (https://www.nastrahy.cz/navijak-daiwa-bg-mq-lt?search=bg). K tomu šňůra cca 17kg?

Rozpočet 3000-5000Kč. Reálně to vidím na štiky 65-75cm a sumec do 120cm. Pořád jsem ještě začátečník a nechci úplně tvrdý prut + chci cítit toho Jointed 11cm. Koukal jsem na gramáže 15-50g(spodní hranice, kdy si menší ryby užiji a větší vyndám), nebo něco max do 80g.

Dostupné varianty 15-5 i 30-70(což je asi ideál).
https://www.nastrahy.cz/pruty-na-privlac/privlacove-pruty-smekaci/prut-daiwa-ballistic-x-spin-2020?sort=p.price&order=ASC
https://www.nastrahy.cz/pruty-na-privlac/privlacove-pruty-smekaci/prut-daiwa-prorex-xr-spin?sort=p.price&order=ASC
Autor diskuse: Deawon - Profil , 2.8.2021 dravci - náčiní, doplňky

Neskymak Mrakomor - Profil | Po 4.10.2021 21:36:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Deawon >> to by te mrzet nemelo, protože i kdyby se kdokoli snažil poradit sebelip....prut - zejména u přívlače je velmi subjektivní a pocitová záležitost. To co vyhovuje jednomu nevyhovuje druhému, třetí by s tím nedokázal ani nahodit a čtvrtý si to bez takového prutu neumí představit. A buďme za tu rozmanitost rádi, aspon to není nuda. Úspěšné prošlapávání cestičky vláčkaře přeji! ;-)

NP!F - Profil | Po 6.9.2021 19:04:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Deawon >> oni ti neradia zle, ale pri týchto veciach si tým musí prejsť každý sám. Rovnako som to mal aj ja a napriek všetkým možným radám som si postupne kupoval vyššie gramáže, navyše u každého sú iné podmienky, napr. prút čo používam na dunaji na zubáče bude niekomu čo chytá na menších stojákoch úplne na hovno. Pokiaľ nejak zhruba vieš čo chceš, skrátka obehaj všetky predajne v okolí a zober do ruky čo sa dá. Za pár rokov pravdepodobne pochopíš, že si zbytočne nakúpil otep prútov ktoré sú z pohľadu tvojho budúceho ja úplne naprd a tí rypáci na mrku mali pravdu, ale je lepšie sa k tomu prepracovať sám. Ale holt trochu drahšie.
Inak Vicx má s tými gramážami pravdu, mám 140g a 200g prút, ktoré sú reálne na menšiu než polovičnú záťaž, mám 90g starý sportex na ktorý by som sa nebál zavesiť pol kg a oprieť sa do toho - napriek tomu je na veľkého sumca slabý a má akciu ktorá by mi na sumce bola úplne na hovno.

Červené karty: Iza, Popik, Siven Polní, Éčko:-)