"Clone Wars" aneb Kopie, klony, totožné modely jiných firem...

Neváhejte a práskněte je... Koho? Co? Výrobce a výrobky, o kterých víte (nebo máte silné podezření), že využívají stejnou konstrukci a design (či jejich podstatnou část), neřku-li, že jsou vyrobeny ve stejné fabrice pod jinou značkou. Důvody jsou pragmatické:
srovnání jejich cen a kvality ruku v ruce se zaměnitelností případných náhradních dílů, servisu...

Calex - Profil | Pá 26.5.2017 15:07:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

http://www.alanhawk.com/reviews/tebse.html Klon Stelly SW 20000. Allan Tebena rozebral a je to pěkně v odkazu.

kkki - Profil | Út 23.5.2017 19:06:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Úplně totožné s berkleym.

Borek-kerob - Profil | St 10.5.2017 14:20:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Carpkiller >> to není tak, že v Číně začnou dvě fabriky vyrábět totéž, vyrábí to stále jen jedna, ale těch co si na to lepí svou značku přibývá. :-)

Jinak 4 vláčáky... pche... já mám za tou čtyřkou ještě nulu :-D (lehce přehánim, ale přes ke 30 jich je a další přibejvaj...)

Carpkiller - Profil | St 10.5.2017 13:56:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Siven Polní >> já už se tomuhle jen směju... u většiny firem mi to je jedno, ale občas nevěřícně kroutím hlavou, například jak se v posledních měsících roztrhl pytel s osvětlením na dálkové ovládání, s toastery, pár let z5 to byli drtičky na boilie... je to hrozný, čína je fakt rychlá a nezná bratra - ani vlastního z vedlejší fabriky:-D

Carpkiller - Profil | Pá 27.1.2017 11:32:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Borek-kerob >> přesně tak, je rozdíl v tom něco ,,okopírovat" nebo koupit v továrně OEM produkt a ten následně nabízet pouze s kometickými či žádnými rozdíly oproti tomu co továrna nabízí všem svým zákazníkům.
Pak je tu ještě další proměnná a tou je customizace OEM produktu, kdy si například do navijáku necháš přidat ložiska, změnit převod, vyvrtat otvory do cívky nebo jiné maličkosti. Není totiž vždy na oko stejný produkt skutečně úplně stejný.

Borek-kerob - Profil | Pá 27.1.2017 11:24:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Moc neverim tomu, ze v pripade klonu navijaku se pro stejne soucastky vyrabeji ze dvou ruznych materialu. To jak to realne chodi je ukazkove videt na jednom testu od Alana Hawka. Ten navijak mame "v pujcovne" na popping na mori, koupen jako Teabucco Exceed za cca 14000 kus. Je to klasickej OEM navijak prodavajici se v rozpeti od cca 200 USD do buhvikolika. Rozdily jen kosmeticke...

http://www.alanhawk.com/reviews/cny65.html

jurasoft - Profil | Pá 27.1.2017 10:29:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Už jsem to sem nejednou psal. Před hromadou let, kdy ještě neexistoval internet jsem pracoval v jedné mezinárodní firmě co měla na území ČR čerpací stanice pro auta ale i prodej "vlastních" olejů. Vlastní olej byl pro mě do té doby než jsme jeli do jedné české vesnice, do jedné malé haly kde jsme měli jednání o designu "flašek" na "nový" olej. Tam jsem na vlastní oči viděl velkou cisternu co z ní vedla hadice do dávkovací linky ze které vyjížděly litrové "lahve" s olejem A od firmy A, olejem B od firym B a olejem C on naší firmy. Prostě jeden produkt a byly to 3 oleje za jinou cenu ale stejné. To co jsme tam řešili byl damping protože jsem vymysleli "levný" olej pro š120 a podobné vozy za příznivou cenu pro jejich majitele ale přitom ve flašce byl podstatně dražší olej co jsme normálně prodávali za cenu o 50 kaček na flašku. Teď dělali test zákusků ze známých kavárenských značek a zjistili, že je vyrábí jedna firma co to mražené dodává kdo si řekne. Cenu pak určují samy řetězce kaváren ale přitom je to to stejné.

jurasoft - Profil | Pá 27.1.2017 7:38:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ono napsat "kopie" je někdy zavádějící. Ono na světě není moc firem co by ve velkém dokázali vyrobit naviják a nebo prut. Ne v malých seriích, to dokáže šikovná dílnička z Beskyd. ale v takových aby to pak prodávaly kamenné prodejny napříč světem. a o tom to je. Stojí fabrika a příjde do ní technik z firmy xyz že by si u nich chtěli nechat vyrobit třeba naviják. Zadá přesné parametry, nákresy apod. Sjedná se kolik se vyrobí navijáků, cena, kontrola kvality. Prostě standart. a taky se dohodne co se stane s nákresy, s pracovními postupy. A když to jde, a v Číně to jde vždycky, tak se pro firmu xyz vyrobí těch jejich 100.000 navijáků z martoše A a pak když už mají nastavené mašiny tak z materiálu B vyrobí dalších 1.000.000 navijáků a ty prodá vlastními cestami dalším X prodejcům. Takže de fakto to kopie není protože je vyrobená na stejných mašinách, stejnými lidmi a možná i ze stejného materiálu.

xDanielS - Profil | Čt 26.1.2017 21:21:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Rockwell >> Jedná se spíše o branding. Fabrika v Číně vyrobí hlásič. Přijede pan Mivardi, objedná si 1000ks se svým logem. Za 14 dní přijede pan Monster a objedná si 3000ks se svým logem. Do toho ještě se zastaví pan Chipmunk a pan Fredericsson a taky si objednají výrobu pod svými logy. A zrovna pan Mivardi takhle funguje a samo mnoho dalších.

Hlásiče s příposlechem používám z více důvodů. Nemám zapnutý zvuk na pípácích. Nejsem vždy úplně u prutů. Občas si zdřímnu.

Mifí5429 - Profil | Čt 26.1.2017 18:26:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdravím,Nedávno jsem kupoval Podložku novou pod kapra,toto jsem objevil když jsem vybíral...
Fox 2600,-Kč
Anaconda 2800,-Kč
Delphin 1500,-Kč
Možná se v detailech liší ale za mě vše stejný výrobce:-)

xDanielS - Profil | Čt 26.1.2017 18:11:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Rockwell >> Porovnáváš cenu 3+1 s cenou tří bez příposlechu?

Rockwell - Profil | Čt 26.1.2017 18:08:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Hlásiče záběru - stejný model, možná stejné funkce, ale ceny někde úplně jinde :-))))

Sada Hlásičů Záběru Anaconda Nighthawk GSX-R6 4+1 - 7000 kč
http://www.tropicliberec.cz/sada-hlasicu-zaberu-ana​conda-nighthawk-gsx-r6-4-1/

Sada hlásičů MonsterFishing 213C V3 set s příposlechem - 6000 kč
http://www.cvachta.cz/cz/e-shop/799550/c17170-signa​lizatory-monster-fishing/mf-213c-v3-set-s-priposlec​hem.html

Moje kopie z číny - 3ks - 550kč

sindeji3 - Profil | Čt 26.1.2017 17:54:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pro mě jsou velmi zdařilé kopie swingerů Foxe od Mivardi. Ostatní výrobci (jsou třeba jen o pár korun levnější) jsou nekvalitní. Ale tyto mám již cca 5 let a stále jsou bez problému. Jednou se mi stalo, že jsem vlastní nešikovností ulomil jejich držák, kterej je přidělenej k vidličkám. Nebyl problém a za 30Kč koupit nový. Dodnes se krásně otevírají, zátěž jde v pohodě posouvat, nereznou prostě fungují jak mají. Prošlo mi jich pod rukama 6 (používají je známí) a ani s jedním nebyl problém. Nevidím jediný důvod mít Foxe, protože tyto mi slouží bez problému a dobře. O ceně a případnému problému a výměně viz ulomený držák ani nemluvě. Oproti tomu stejné kopie od jiných výrobců zdaleka nedosahují takové kvality a jsou málokdy použitelné.

Čík - Profil | Ne 1.1.2017 20:52:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Takira >> Nebudu se pitvat v ničem.Jen jsem si ty navijáky trochu porovnal.Nikde jsem nepsal,že navijáky mám nebo jsem je zkoumal.Pouze jsem čerpal z dostupných informací.Nevidím jediný důvod,proč by údáje o navijácích ,které prodejce uvádí neměly být pravdivé.
Jinak si myslím,že třeby tyto navijáky se můžou vyrábět ve stejné fabrice.Záleží ale pouze na zadavateli výroby z jak kvalitních materiálů si nechá výrobek udělat.Může být na pohled stejný,ale použitý materiál jiný.
Neříkám,že renomovaná značka vždy znamená kvalitu a určitě ,,identický,, výrobek od noname firmy poslouží stejně,ale cenový rozdíl se během doby používání projeví.

Takira - Profil | Ne 1.1.2017 20:45:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

spondik >> Každopádně proti daiwě je to ngt zpracováním horší a přijde mi i že má trošku horší chod. Ale nemůžu to tvrdit objektivně. S daiwou jsem několik dní lovil, tj. starší mírně zajetý kus a ngt osahával o týden později v krámu. Mě spíše trochu překvapuje ten rozptyl - Daiwa německo, ngt asi anglie, k-karp tuším itálie a mikado polsko. Nevím, ale pokud bych se rozhodoval z těchto 4 asi bych sáhl po tom mikadu.

Mr.Stick - Profil | Ne 1.1.2017 13:31:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

TWIN 69 >> Sandra ve sve dobe mela unikatni slozeni silikonu, ktery se skvele opravoval zapalovacem. Mnohem lepe a cisteji nez ostatni gumy. Meli to i v reklame. Od te doby jsem podobny matros nepotkal. Pochybuju, ze Jaxon ma recepturu.

skwor - Profil | Ne 1.1.2017 9:13:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

U navijáků to bude trochu ošemetné, polovina jich bude vypadat jako Zauber, protože to pro ně vyrábí Ryobi, akorát si na to tisknou vlastní logo :)

Pokud jde o nástrahy, tak je v tomhle kouzelnej Jaxon :-) Do nedávna dělali vlastní "Sandru" http://www.mojerybarina.cz/twistry-jaxon/twister-mo​nster-6-5cm/
Podobnost se SG sof4play bude asi taky čistě náhodná https://www.obchodupetra.cz/Jaxon-Intensa-TG-INE-09​5-A-9-5-cm-d4008.htm
A jejich varianta Daiwy duckfin http://www.rsp-fishing.cz/umele-nastrahy/gumy-jaxon​/