Extrémní návrat k začátkům )):

Jste ochotni se 3 roky uskromnit a chytat na odhoz od rozednění do soumraku ??
Kolegové, tuto otázku jsem oprášil po delší době, kdysi jsem o tom diskutoval v rámci zlepšení zarybnění na svazových vodách severních Čech.

Vím, že každý z nás se žene za největším úlovkem, investoval mnoho prostředků do člunů, echolotů a bivaků ale...

Pokud máme rádi přírodu a ryby v ní nemůžeme se třeba na 3 roky odprostit od ,,vymožeností,, a chytat ryby od rozednění do soumraku, a na odhoz ??

Asi se ozve spousta ,,testerů a obchodníků,, ale jako exrtémní řešení si myslím že by to šlo. Jde mi o to, použít selský rozum a nehnat se za každou cenu za kilogramy.

Nic jsem nehulil, a než napíšete nějakou ,,kravinu,, tak přemýšlejte.
Hodně jsem dočerpal z příspěvků Martina M a Carpkillera.
Zdar
Autor diskuse: sasík - Profil , 6.10.2015 kaprařina - RŘ, MO, svazy

Petr64 - Profil | So 10.10.2015 22:56:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

sasík - >> Od rozednění do soumraku?Zvládám to 40 roků a nestěžuju si.Navíc od rozednění do soumraku chytám i když si vyrazím na revír,kde je povolen lov 24hod.Většinou (asi 85%) chytám plavačku.Tam je to světlem daný.Bohužel to mám tak pod kůží,že i když párkrát do roka vytáhnu pseudokaprařinu (Se vším všudy,dokonce i s pípákama,ale bez koulís.Jen pelety.),jak se setmí,balím.
Tenhle zažitej systém asi nikdy neporuším.Myslel jsem že se to podaří v důchodu,ale ten se stále posunuje,takže nevím,nevím.:o)))

Halen - Profil | So 10.10.2015 14:33:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pro mě by to bylo jen pokračování toho, co vlastně dělám. Nemám rád zavážení, nerad chytám potmě - ačkoli nyní v říjnu to porušuju, protože světla je málo, chytám jen z odhozu. Pondělí-středa jsem byl na dvoudenní výpravě a v úterý večer to pro únavu zabalil v 19:00 a šel chrápat, byl jsem totálně vyfluslej z nahazování, zdolávání, podebírání, krmení raketou. V jednom člověku to je, když ryby opravdu berou, dřina.

MirkoKovis - Profil | Čt 8.10.2015 16:50:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak jak popisujes chytam cely zivot, zavazeni, bivakovani, echolot atd to neni pro me. Dokonce ani nezakrmuju boilisem a nepouzivam zadny komercni krmeni, michane smesy atd. I ten pipak mi vadi a i kdyz ho mam je stale vypnutej.

lapp - Profil | Čt 8.10.2015 16:21:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jsem ochoten. Stejně jinak nechytám.

aleš vavřina - Profil | St 7.10.2015 14:14:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

sasík >> Celkem ti rozumím a vidím to v některých bodech podobně. Ale neuvědomuješ si, že za současným stavem je 20 let těžké mediální a reklamní masáže - a to odpovídá už jedné generaci rybářů - tohle změníš těžko, ten posun ve vnímání hodnot je pro tu jednu generaci nevratný. Sportovní rybařina je neskutečný byznys a ten mají naši obchodníci dobře podchycený, podchycený v hlavě každého "honiče kilogramů" a konzumenta/příjemce dnešního globálního industriálního braku. V této souvislosti si vzpomenu na jeden, již historický, článek Milana Zelenky o výbavě moderního kapraře na kratší docházku (půlden) k vodě. Do té doby byla výbava "řadového" rybáře téměř identická - dva pruty na všechny vody,podběrák, vidličky, v batohu krabička bižuterie (háčky, olůvka, splávky, číhátka), svazek krmítek na plastové trubičce, nástrahy (pečivo, žížaly, brambory, kuku, hrách nebo knedla) a kyblík se šrotem.. - prostě do 15kg i se židličkou. Milan Zelenka v článku psal o výbavě hmotnící kolem 70kg - a byl v "plné polní" i vyfocen, přičemž na fotce připomínal spíše nevolníka z galejí než rybáře co si jde k vodě odpočinout. Po jeho článku postupně do módy přicházely kárky na výbavu k vodě, po kárkách combíky 4x4 a ty posléze vystřídaly Fordy Tranzit... A to stále mluvíme o těch samých rybářích a jejich následovnících - posun hodnot co je třeba a vnímání reality úplně neskutečný... - ale kapitalizmus jen kvete. Není to tak dlouho co do módy přišly zavážecí lodičky na dálkové ovládání a nedávno jsem zaznamenal inzerování, či spíše podbízení, létajícího dronu i s podvodní kamerou - na jedné straně toho kamene ve vodě to vždy bere líp, jen to je vždy ta druhá než má rybář nahozenu nástrahu ... :-)))

u.x.a. - Profil | Út 6.10.2015 23:01:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Plně souhlasím s Pr3v1t3k, boleléz rozdělil rybáře na dva tábory na ty co Chytají a Pouští (bobrmam mezi ně nepatří) a ostatní póvl, kapřolovci si ale myslí že jsou na vrcholu potravního řetězce opak je ale pravdou v mnoha očích třeba i v mích jsou to většinou ožralové, lidi co zbohatli ani neví jak a lidé většinou trpící nadváhou, a hlavně lidi co nemají vůbec žádný vztah k přírodě důkazem toho je nasráno za bivakem, TV v bivi, topení, notebook, mikrovlnná trouba atd atd.... Zlatá rybařina za Oty Pavla!!

Pr3v1t3k - Profil | Út 6.10.2015 17:46:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mr.Doctor >> na kolo me nedostane nikdo! Navic nikomu v nicem nebranim, jen vyjadruju nazor, ze mi prijde jako naprosta idiocie tahat ssebou takovou tunu sracek, jak tomu v mnoha pripadech byva...a nemuzu si pomoct, kdyz vidim jak si moderni kaprar vyndava z auta po strechu narvanyho bydlenicko varenicko a vercajk je mi do smichu a place zaroven...chybi tomu uz jenom televize, ale uz i maniky co ai pousti filmy jsem potkal :-D

Klobasa1 - Profil | Út 6.10.2015 17:38:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

sasík >> Tady na MRKu to tak všichni dělaj, neberou ryby a všechno po sobě uklízej, až se jim pak z klávesnice práší:-))