Plašení zvířat u vody. Bobři

Zdravím. Jak řešíte plašení bobrů ? Jezdim na sumce na jednu řeku a je tam spoustu bobrů, takže mi stále tahají kačenu a přejíždí šnůry. Zkoušel jsem svetýlka na špičky prutů a vystrčit nad vodu, ale bobři se vubec nebály. Jedině že bych stál u vody a praštil ho podběrakem po hlavě a měl bych klid ;-) ;-)

Neco čím si ryby nevyplašim, chytam u břehu ;-)
Autor diskuse: lota.lota - Profil , 13.2.2014 všeobecné - náčiní, doplňky
2 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NSiven Polní - Profil | So 15.2.2014 11:44:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

S&F - pescador - 15.2.2014 11:23:24 >> Hm, akorát ta pružnost odborníků a rozhodujících i výkonných orgánů je opět neuvěřitelná. Kde jsem to už jen viděl...
Já nevím, zajímalo by mě, jestli by takový "ochranář" nebo co to je šel pěstovat mrkvičku do lvího výběhu v ZOO - asi by mu to připadalo absurdní... Jenže právě my jsme si ze světa udělali ZOO - a zavřeli se do ní. Takže co třeba Lednicko - valtický areál - to není absurdní? Kulturní památka UNESCO, čili ohrada, která není připravena na bobře. Jak že to bylo s tou mrkví...?
A to, že někdo ty škody musí platit, i když jsou zbytečné a budou se opakovat - to je asi taky v poho.
Dřív se s tím lidi nepárali - co jim vadilo, vyhladili. Teď bych čekal citlivou nápravu, ale přichází co?
Opačný extrém.
Univerzity plodí sice mozky, ale ty mozky jsou velmi často pouze jednostranně zaměřeny.
Zemědělci, vodohospodáři, biologové, památkáři, architekti, zahradníci, dopravní stavby atd.
A tyhle obory a mozky si navzájem škodí. Zvířata jsou zde pouhá rukojmí, byť možná původně dobrých úmyslů. To je na tom to nejsmutnější.
Edit:
Já jsem jen polointeligent a řešení celé situace není v mé moci ani kompetenci (ani ve mých schopnostech). Bobře bych prostě někde ubral - a to klidně usmrcením. Ne že bych je sebral a odvezl jinam. Smrt je normální. Někteří pokrytci si to však nikdy nepřipustí.

NSiven Polní - Profil | So 15.2.2014 10:30:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Bobř je možná fajn - ale když bude příroda svázaná civilizací, tak přece nemůže být udržitelný tento stav. Až se začnou bourat (nebo nechají spadnout) regulace a řeky budou tvořit nová ramena a nivy a krajina se bude formovat vlastními silami a logikou - pak ok, ať žije bobř.
Osobně jsem bobře nepotkal, ale na ramenech Moravy jsem viděl jeho dílo. Je tam například přírodní památka, která se (nejen díky bobrovi - ten to však urychluje) mění v páchnoucí břečku plnou bláta a listí. Je to celkem sranda, protože až zaniknou tato ramena, tak bobř půjde k rybníkům a k tokům. Vodaři a rybníkáři jim zatnou tipec (z "bezpečnostních důvodů"), a nebude tu ani bobř, ani jakási stará ramena (ta by ale zmizela stejně...).
Pokud bych někoho měl plašit a vzít klackem, tak by to patrně nebyl bobř...

Jinak co plaším, tak labutě - sice vláčím a klidně počkám, až přejedou, ale ony si myslí, že něco dostanou. Ne ode mne...