Lovné míry ryb

Nechápu proč jsou tak nízké. Přidal by jsem pomalu každé rybě 10cm. Masaři, to je také hnus, klidně by stačilo ponechání dvou ušlechtilých ryb za týden, ne den. Ty každoroční masakry po zarybnění jsou až nechutné.
Autor diskuse: Štípa - Profil , 5.7.2013 všeobecné - RŘ, MO, svazy

tucnak11 - Profil | Po 8.7.2013 15:49:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pstruh27 >> Proto že kamarade vybor ma kamaradu masařy a nebudou si kopat jamu proti kamošum,unas tak trvalo 15 let,zarybniovali pro kamarady kteřy věděli dřyve kdy kde bude se sadit a uš si tam ohřyvali mistečka,jak se vyměnilo cele vedeni bo potčivi rybařy měli plne zuby toho vedeni,tak naš rybniček ožil,mame tam plno pstruhu candoše kapru linku přyměženě no a přemnoženy perlin.proto mame candaty na ně.Je to mentalita zarybniovani tupcu nasadi ryby rypaky zalepi masařom a potom voda mrtva na pul roku.

u.x.a. - Profil | So 6.7.2013 9:43:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

já bych dal max 4 ušlechtilý za měsíc..

PepíkPepík - Profil | Pá 5.7.2013 21:04:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ty míry stojí opravdu do slova a do písmene za hovno. A nejhorší na tom je že když naše MO podalo žádost aby se u nás zvedla míra kapra na 40 cm tak to ČRS zamýtl?????? proč!? kapr 35 cm, to je jako žrát potěr..... nad těma mírama by se někdo měl vážně zamyslet...

tucnak11 - Profil | Pá 5.7.2013 19:56:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Na kapra je zbytečne miru zvyzšovat proto že stejně se sadi 35-45 cm a je jeho sakra dostatek, spiše miru udělat max do 70 cm a šmytec,lin si zasluži ot 30 cm bym mu dal Candat 55 cm Štika 65 cm,A co je nejlepši omezit ulovky a budou všude, jedna se o dravce 1 kus za tyden,my sme omezili na 20 kapru za rok tak nej masaře začeli pouštět a spiše čekaji na většiho.Ze začatku řvali a potom se zvykli a je klid.Jen že v tej 20 kuseh je zahrnuty potočak a nebo lipan.Je to nej bič na masožrouty kteřy neznaji meze a rybama křevtuji.

Petan600 - Profil | Pá 5.7.2013 18:46:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Anýzový dědek >> Rád Ti odpovím.Závist v tom asi nebude,protože ryby,které si mohu odnést většinou pouštím,loni jsem si na svazovkách odnesl 2 ks Cejna a syn 1 ks štiky a na soukromáku 8 ks Kapra,takže o závist se asi nejedná a znovu opakuju,že kdo si odnese za rok třeba 300 ks kapra,takže zdaleka ne 730 ks jak uvádíš je u mne prachsprostý masař nebo kšeftman s rybím masem a ne rybář,Podle mne rybáře nedělá počet odnesených ryb.Ten RŘ , je v mnoha ohledech špatný a zrovna i v počtu možnosti odnesených ryb.Chodil jsem na ryby jako kluk a před pár lety jsem se k tomu vrátil a je mi s některých rybářů smutno,jako mi bylo smutno z některých rádoby myslivců ,které jsem potkával,když jsem se věnoval myslivosti a to proto,že mně myslivost a příroda učarovala svou krásou a ne masem,protože myslivce taky nedělá počet ulovené zvěře.Tak jsem s myslivostí po 13 letech radši skončil.Jinak samozřejmně musim chodit do práce,nejsem flákač ani hnědočech aby mi uřady srali prachy za nic.Jinak věř tomu,že rybu na pekáči opravdu nikomu nezávidim,protože je skoro vůbec nejim.

Anýzový dědek - Profil | Pá 5.7.2013 14:46:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Štípa - >> K zadání diskuse mám jen několik námitek.
Vždycky to bude o lidech a o jejich nenažranosti a českém švejkovství. V RŘ je tolik zákazů a zde na Mrku i kolem vod tolik vychcánků,kteří se to snaží oj*bat, že přechází zrak.
Zajímavé je na to asi toto- Když jsem oficiálně znovu začínal před cca 12 lety, tak platil stejný počet ryb i míry byly stejné a ryb bylo dostatek a pěkných ryb.
Teď lidi zblblí propagaci Chyť a pusť a jinými kravinami řvou, že ryb je málo, že každej kdo si vezme víc ryb (v rámci pravidel) je masař atd.
Pokud se nezmění myšlení lidí jako takové, tak žádný zákaz ani omezení toto nenapraví.

MAXXSKATER - Profil | Pá 5.7.2013 14:13:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kolib >> Ona ta míra u lína ohledně zvednutí je pěkná věc, ale stejně by to mělo jen malý vliv. Zrovna u línů za to asi nemůžou až tak tolik rybáři (lovící), i když to taky má určitě svojí váhu. Právě u lína je spíš právě chyba v jiných věcech a to, že se prostě a jednoduše tolik (někde vůbec) nevysazuje. Na jeho (nejen jeho) se vysazuje hlavně kapr. Další průser je ve stavu našich vod ... Stačí se podívat na naše rybníky, řeky, přehrady, písáky a další vody, jak dneska vypadají. Lín potřebuje mít kde se schovat, on není tak vysmátý jako kapr a musí se celý život bát, že ho něco sežere (štika a sumec - ten si dá určitě klidně i na naše poměry de factou trofejního 40 cm, určitě by mohl nějaký sumcař povídat). Má rád vodní rostlinstvo, které z našich vod mizí. Tam se cítí v bezpečí a sbírá tam potravu. V tom mu třeba škodí i nepůvodní amur, který mu tohle jeho přirozené prostředí vyžírá a likviduje. Z jeho prostředí ho vytlačuje i dneska všudypřítomný kapr. Dalším aspektem je dnešní móda, že i do sebemenšího rybníku se musí nacpat sumci. Jezdím na jeden rybník kousek od nás, kam dali 5 000 línků, pak tam nasadili sumce a dneska se tam lín nechytí a to tam jezdí rybářů opravdu mraky. A není to opravdu dlouho, co se jich tam tolik vysadilo, tuším, že je to tak 2 nebo 3 roky. Zkrátka dneska se všechno proti tomu línovi spiklo. Nicméně uznávám, že jeho míra 20 cm je prostě směšná ... Minimálně těch 25 cm, co měl dříve, by si zasloužil, já bych mu dal i těch 30 cm klidně, ale na to jsem malej pán. Chudák lín prostě hold tvrdej chlebá má ...

M0RGAN - Profil | Pá 5.7.2013 13:14:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Sven >> Podpis členství někomu brání diskutovat o změnách? Já měl za to, že existuje svoboda slova, garantovaná Ústavou, přesněji Listinou základních práv a svobod.