Křeslo a feeder - aneb pohodlný a praktický posez u vody je realizovatelný?

Zdar lovci,

chci si po sezoně, kdy jsem útrpně křivil záda na starým nepolohovatelným křesle pořidit něco komfortnějšího.

Důležité parametry : chtěl bych něco bez područek ( snažím se o aktivní feeder lov ), stabilního a polohovatelnýho ( často lovím ve svahu, rád bych si korigoval i polohu zad ), spolehlivýho ( mám skoro 2m a přes 100kg), a pokud možno s transportním obalem či tipem na pohodlný transport, občas se musím pár stovek metrů k lovnému místu prodírat. Případný vyšší opěr hlavy vítaným bonusem. Rád bych napsal že na ceně mi nezáleží, ale víte jak .. :-)

Za jakýkoli tip či recenzi budu vděčný, stejně tak za plodnou diskuzi !
Autor diskuse: janek rybář - Profil , 2.12.2012 feeder - náčiní, doplňky
5 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Nondrouss - Profil | So 15.12.2012 11:36:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

janek rybář >> K tomu Mivardi Premium (na obrázku PREMIUM LONG)
křeslo mám na feeder dva roky, má hodně za sebou a nešetřím ho a zatím se na něm nic nepodělalo, mé rozměry 185/ 95. Je pohodlné ne však komfortní, usadím ho úplně všude i na kameném náspu, ve svahu nechám sklopené zadní nohy, nohy drží a plastové patky taky ještě nepovolily, je lehké, mám k němu jednoduchý popruh přes rameno. Jen občas musím dotáhnout šroub u sklápění noh(zeleně označeno). Dobrý je límec (červeně), který kryje sklápěcí kloub a šroub, některá křesla ten výřez v polstrování nemají překrytý a pak to tlačí do stehna. Teď bych si koupil prodlouženou verzi opěradla. Područky jsou krátké a hlavně nemají vzpěru směrem dolu, takže nepřekáží, ale když je třeba plnou váhou se o ně zvednu. Rozměry a váhu mohu doplnit až budu doma, pokud někdo bude chtít.
Za ty prachy je to křeslo velmi dobrý, existuje samozřejmě spousta lepších,komfortnějších ale taky dražších. Záleží na požadavcích na rozměry, váhu, cenu a možnost přidělání doplňků.

Nploticee - Profil | Út 11.12.2012 11:40:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já jsem si teď na výstavě Moderní Rybář zakoupil tuhle sedačku od Mivardi. Je parádní, příjemné polstrování, nastavitelná výška nohou, nepromokavý materiál a odolný proti oděru, jen tam není regulace opěradla ale to mi zas tak nevadí. Původně jsem taky chtěl sedačku bez područek ale nakonec jsem usoudíl že područku jsou i příjemnější, když má člověk jak si opřít ruce. U této sedačky jsou opěrky docela krátké takže ani moc nepřekážejí a účel splňují. Prodejcem mi bylo řečeno, že tato sedačka je určená k feedrovému lovu, proto i ty kratší područky kvůlí lepší manipulaci s pruty pokud je máš umístěné vedle sebe. Cena je dobrá a zpracování také. Mohu doporučit.

NRytíř - Profil | Út 11.12.2012 11:04:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

janek rybář >> radši tuhle verzi,ta na odkazu je dost na těsno co se týče šíře.Potom když se oblečeš a budeš chtít vstát,odejdeš i ze židlí:-)

http://www.rybarskepotreby-shop.cz/kreslo-rybarske-​fk2-barva-3d-maskacova-2491.html

NKučík - Profil | Út 11.12.2012 10:59:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

NCarabus - Profil | Ne 9.12.2012 18:17:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

janek rybář >>Křeslo mám F5, obal http://www.mivardi.cz/produkty/lehatka-kresla-spaca​ky/tasky-na-kresla-a-lehatka/transportni-taska-prem​ium/. Po 3 letech používání se uvolňují spoje plast-železo (mám 120kg), občas vypadne plastová nožka (stačilo by sklepnout, ale kde vzít ty ruce :-) ). Na můj zadek by mohlo být širší, a do terénu mít delší přední nohy, ale to bych asi chtěl moc. Jinak potah drží, nevytahuje se, netrhá se, takže dobrý

NJá ll - Profil | Po 3.12.2012 19:30:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

janek rybář - >> Jelikož je pohodlí na rybách to prvořadé a závody se prodloužili na neskutečných
5 hod a přítel je cukrovkář tak musíme přizpůsobit zázemí.Vše po ruce a pohodlnost transportu zajištěna.
Zpráva pro Plavana... i nočníček bychom dokázali integrovat:o))
Mimochodem model je na prodej

NŠinic - Profil | Po 3.12.2012 16:32:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vážim slabejch 160 a ze všech křesel se mi blbě vstává a navíc se v nich nelze pootáčet vůči ose a taky.kdo se s nimi má tahat, všechna ta pohodlná jsou jak sloní stáj. Na druhou stranu se v nich příjemně spí, ale na to my vydry nemáme čas, protože taháme rybu za rybou, že jo. :-D Takže z nouze jsem si z bytelnějšího duralu vyrobil příjemně měkkou vysokou sedačku s potahem z berana se štelovacíma nohama, která se přizpůsobí každému svahu a terénu. Je lehoučká, při převážení ji přikurtuju na pingl na zádech a nohy přihodím k vidličkám. Pořídil jsem ji za pakatel, ale dalo to trochu práce.

NTonyK - Profil | Po 3.12.2012 14:55:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Hodne zavodniku, kterym nevyhovuje bedna, pouziva nize zminovane feedrove kreslo od Korumu. Dela se v tom nizkem provedeni, co je na obrazku v odkazu, nebo ve vysokem, ktere je podstatne pohodlnejsi, ale taky drazsi.

http://www.sarfix.cz/102,0,Korum-kreslo-Accessory-c​hair-.html

Nplavan - Profil | Po 3.12.2012 14:40:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

janek rybář >> ten Chub Snooper je špičkové křeslo na feeder. Sedíš na něm v rovině, polstrování je lepší než doma na gauči, vydrží toho hodně, u nás v klubu to má tak 15 rybářů a nikdy se nic nerozbilo, jen úplně ty první kusy měli po roce potíře se silonovou objímkou na zadní noze, musela se vyčistit od bláta a pak zase držela. Další série už byly úplně ready. Jako částečnej invalida jsem na křeslo u vody dost vybíravej, protože na něm odsedím tak 800 hodin ročně a dost se na něm vrtím, což při mé váze cca 120-125kg je velký záhul. Křeslo pro mne musí mít silné nohy, čímž odpadají výborná levnější křesla jako Pelzer apod, které mají 2 cm duralové trubičky. Na tom bych si jednou poposkočil a bylo by to.
Škoda jen, že křeslo Chub Snooper, které původně stávalo u Kordy i 18 stovek při slevových akcích, se vloni zdražilo na tři tisíce a ještě není moc k dostání. Asi ho nahradil nový dražší model.

NiPetulak - Profil | Po 3.12.2012 9:19:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Křeslo KORUM DELUXE ACCESSORY CHAIR požívám více jak rok a do 120 kg mě toho moc nechybí :-). Vše naprosto bez problémů. Za mě můžu jenom doporučit. Hodnocení Pavla S. můžu klidně podepsat ;-). Dobrým doplňkem pro křeslo jsou teleskopické nohy od PRESTONU. Stačí vyměnit jenom přední a křeslo se pak dá i celkem dobře umístit do prudšího svahu.

NPavel S. - Profil | Po 3.12.2012 9:00:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

janek rybář - >> Cena je trochu větší,ale zpracování,kvalita a životnost za to stojí. Prošlo mi pod zadkem pár beden a křesel,ale až oběvením tohoto jsem naprosto spokojen. Perfektní přispůsobení terénu(každá noha se šteluje zvlášť),velký polstrovaný sedák a opěradlo v horní části neoprenový výce napolstrovaný jako polštářek opěrka pro hlavu, ve složeném stavu a s popruhem přes rameno,žádný problém nést i pul kilaku. Velká škála příslušenství. No u mě prostě top.


KORUM křeslo DELUXE ACCESSORY CHAIR

http://chytiljsem.cz/shop/index.php?page=shop.produ​ct_details&flypage=vmj_naru.tpl&product_id=542&cate​gory_id=7501&option=com_virtuemart&Itemid=78

NRomanC - Profil | Po 3.12.2012 0:21:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tiež som mal problémy s chrbtom(nepolohovatelná stolička),kým som si nekúpil Mivardi Premium Long,má síce podpery na ruky,ale neprekáža mi to,som s ním úplne spokojný,má dostatočne vysokú oporu chrbta,je pohodlné,opora chrbta sa skladá na dvakrát,takže nezaberie veľa miesta na prepravu,je dostatočne stabilné(tiež mám cez 100 kg).A myslím ,že na tú kvalitu čo poskytuje, je to dobrá cena.Ja ho odporúčam.