arogance koupacu u vody

urcite jste se s tim uz vsichni setkali , koupaci kteri jsou drzi a nenapravitelni , kapnete bozskou kolik nervu vam zerou tihle lidi co dokonce delaji naschvaly aby vam to u vody krasne zneprijemnili ? hazeji kameny na bojky nebo je dokonce povytahuji , nebo se vam schvalne placaji pod pruty atd , resite to diplomaticky nebo .......?
Autor diskuse: viceroy - Profil , 4.9.2012 všeobecné - ostatní

Sumec 2012 - Profil | Po 17.9.2012 16:25:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Podle toho kolik lidí se tam koupe když jich je tam moc tak to zablim a přestěhuji se jinam! a když jich je tam mín tak hodim tak na 10min vláčku se třpytkou či voblerem pěkně u hladiny a máš vidě jak se sunou o kus dál....:)

Bousis - Profil | St 5.9.2012 17:07:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Anýzový dědek >> Při mé smůle se příště probudím pod ní:-)))

Anýzový dědek - Profil | St 5.9.2012 17:00:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Bousis >> ještě žes nechrčel pod tou dámou ty...)))

Bousis - Profil | St 5.9.2012 16:59:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dneska jsem byl na Pryglu, kolem 8 jsem krapet usnul na podložce. Kolem 11 mě vzbudilo funění a chrochtání, říkám si že by pes a tak blízko??? Otevřu očko a koukám že ani ne metr ode mě se rozvalila starší, hooodně prostorově nevyřešená dáma. Celá pláž byla prázdná jen já jsem byl asi ve špatnou chvíli na špatném místě:-)))

Dawemaster - Profil | St 5.9.2012 16:01:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já ze zásady chodím tam,kam koupálisti nechodí a mám svatý klid. Vím jak dokáží být koupači nebo pejskaři,kteří si svoje čokly neumí přivázat bezohlední a arogantní,takže se vyhýbám místům,kam takoví lidé chodí,protože jinak už bych asi seděl za ublížení na zdraví :D.

jiri22 - Profil | St 5.9.2012 12:30:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já myslím, že problém je někde úplně jinde. Nejlepší lidé jsou skromní, kteří tuší, že život je úplně o něčem jiném. Kdy každý má svou cestu, kterou by měl jít nejlépe. Ale také si uvědomil, že není na světě sám a vše se nemůže točit jenom kolem jeho samého. V dnešní době jsou lidé podráždění a to není moc dobrá vyhlídka pro můj úspěšný a příjemný den. Kdy večer mohu usednout a říci si, že ten den byl fakt dobrý a něco mně dal (myslím pocity). A bariéra pro vnitřní nával deprese spouští něco, co navenek vypadá jako úlet. Lidi prosím Vás. Uvědomte si, že máme všichni složitý, těžký a tak podobný život. Proto stačí jen trochu vlastní vůle a pomoci těm ostatním s jejich kamenem i trápením, aby byl život o trochu lepší a snesitelnější. A hledat to společné a ne rozdíly, které mnohé zavádí až k tomu, že ubližijí dalším lidem. Stačí pár rozumných a slušných slov a lidé se mohou přetrhnout, aby Vám neubližovali. Kladu si ovšem otázku, zda je voda a právo lovu silnější než soužití s lidmi se kterými se míjím celý život? A tak se nakonec vykoupu také a s pozdravem odcházím s tím lepším pocitem. Kdy vím, že člověka potkám třeba v obchodě a nebo ve městě a mohu si s ním vždy příjemně pohovořit. Ale život je takový, že uplyne mnoho vody, než se tohle pochopí. Tak přeji všem více toho poklidu a potom snad přichází i úspěch v podobě úlovku a pozdravujte všechny slušné lidi.

michec - Profil | Út 4.9.2012 22:58:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Holka sice pěkná, ale když začala házet klacek psovi přes silon a já se jí zeptal jestli nemá vlevo místa dost, odpovědi jsem se nedočkal, jen pohledu co jsem za vysírače. Potom si málem ukroutila hlavu. Když za den přišli ještě 4 takové rodiny, odcházel jsem znechuceně a vytočeně domů.

nofish - Profil | Út 4.9.2012 22:35:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

viceroy >> hele já ti předtím posílal myslím odkaz. Majitel benešova (pozemků) tam byl citován že "koupání není oficiálně povoleno, ale že ho tolerují". Proto se tam asi koupe tolik lidí.
To máš všude a bude to jenom horší.... Jedině vyhrát ve sportce, koupit rybník, udělat si legální revír (ne kaprodrom na černo) a pak si tam koupání v klídku zakázat. To by bylo asi fajn. Jenže na to nikdo z nás nemá prachy. A tak holt trpět, trpět, trpět. Ale fakt se mi osvědčilo chodit na hůře přístupná místa a pokud možno ve více lidech. Oni už pak koupáči tolik neotravují a když jo tak spíš lidi kteří chtějí být stranou od toho bordel/kravál-dělajícího davu. S takovými lidmi pak vyjdeš úplně v klidu.

nofish - Profil | Út 4.9.2012 22:20:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

viceroy >> první odstavec byl tak trošku z legrace a je prostě pravdivý. Jen kostatování reality.
Zbytek je návod jak předejít konfliktům. Prostě nechytat na místech, v případě "nouze" i revírech, kde se lidi koupou a kde se dá jejich výskyt předpokládat.
Nemysli si že to neznám. Chytám na Hartě, chytal jsem i na revíru typu Hlučín.
Hlučín je extrém. Znám zběžně celou severní moravu a jen projet okolo hlučína je "zážitek". Holt se nedá nic dělat. LIdé se mají právo koupat stejně jako ty můžeš rybařit. Zkus si veřejně postěžovat na úřadě. Uvidíš, dopadne to tak, že ti tedy zakážou v létě chytat ryby.
Na identitu se vyprdni, lidi co ji mají znát ji znají a ví toho dost. Na netu je soukromí důležité a spousta lidí si neuvědomuje jak moc...

Carpeater - Profil | Út 4.9.2012 21:36:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pvl >> já bych totiž řekl, že spousta koupáčů si prostě žádnej problém neuvědomuje ... :-)
Nedojde jim, že tím, co právě dělají, rozpalují rybáře doběla a pak je nabíledni, že zpruzená rybářova reakce vede k nepochopení a konfliktu.
Mám zkušenost, že pokud vysvětlím, proč nechci, aby mi dotyčný plaval se šlapadlem kolem prutů, zpravidla otočí s omluvou jede v prdel

SlavnýLovecPampalini - Profil | Út 4.9.2012 21:35:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

viceroy - >> je pravda že bych některým nejradši vyprášil kožich štikovkou se dvěma trojháky, na druhou stranu pokud koupač zakalí vodu nahazuji tam, protože tam jsou ryby

Carpeater - Profil | Út 4.9.2012 21:25:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Šíleně by mě zajímalo, kdyby existovalo nějaký fórum koupáčů, jak by to tam vřelo, kdyby se objevila otázka: "Kolik jste potkali arogantních rybářů?"

Pvl - Profil | Út 4.9.2012 21:10:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ještě jedna příhoda . Je možné že jsem ji už na MRKu prezentoval . Arogance se netýká -spíš mne pobavila Vyrazil jsem na ryby a dorazil k vodě odpoledne . Nedaleko polehávalo pár koupáků (opravdu jen minimum) Dítka se plácala na vodě s člunem . Využil jsem situace abych si naistaloval bojku a trochu zakrmil -při té příležitost .o§) . Vrátil jsem se ke břehu spokojen jak to vše klaplo . Najednou se objevili asi 3 maníci - jeden starší dva mladší . Připadali mi něcí "divní" .o§) To je celkem jedno . Jeden z nich pomalu vlezl do vody udělal "osmělovačku" pomalu vyplaval na volnou vodu . Něco mi říkalo hlídej ho ! Taky ano ... samozřejmě nasměroval se přímo na bojku Bojka byla kostička 7x7 cm z polistyrénu oblepeného černou kobercovkou . Připlaval k ní a už jsem byl našponovanej jak péro ... a v zápětí se ozvalo " tady je nějakej kufírek " Jal se bojku tahat z vody . A ze břehu se ozvalo ..já ti dám kufírek .Bojku pustil .A když se vrátil na břeh zvidavě se ptal na co tam ten kufírek je :o§))

Dave ZR-7 - Profil | Út 4.9.2012 20:58:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Machino >> to je docela otázka na širokou diskuzi a daleko větší rozbor podstaty věci lidmi kteří do toho vidí pořádně a mezi ty já se neřadím i když mám svůj názor, možná jsem až moc naivní,ale snad se vytvoří kvalitní souromáky a taky tak svazové vody, aby byla dobrá rovnováha. Doufám!

Dave ZR-7 - Profil | Út 4.9.2012 20:08:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ahoj já svazovky a vody , kde jsou koupáči a rakreanti atd. v letních měsících naprosto vynechávám a jezdím na vody ,kde se fakt koupat nedá a na soukromé revíry a mám pokoj.

Babuč - Profil | Út 4.9.2012 19:57:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak s takovým jedním jsem byl trojhákem rychle hotov. Vyhrožoval , aler když jsem si stoup, 2m a 115kg, nechal toho a byl rád že si může 10m vlasce a háka odnést s sebou!. Chce to nebejt moc slušnej. jen decentně, aby vyvěralo to za tím, co nikdo nechce poznat. pak je veget.

mipa - Profil | Út 4.9.2012 19:39:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

viceroy - >> jedna věc je naprosto jasná - trotly najdeš na obou stranách barikády ... a ta neohleduplnost či lhostejnost se u "postižených" jedinců většinou dědí v rodině, nesou si je celým životem a propuká u nich nekontrolovaně v mnoha životních situacích, tedy i u té vody ... a s tím bohužel nehneš !!! - i když někteří se to naučí v určitých případech potlačovat a navenek ovládat :-)

... a to samé platí i o rádoby "pejskařích" ...ale samotné bafany do toho vůbec netahejme, protože plní jen to, co mu páníček nakáže povelem a nebo dovolí právě svojí neohleduplností a lhostejností ... :-)))))

drako - Profil | Út 4.9.2012 19:32:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ako vzdy ma to nasere to je pravda.Ale zatedy vzdy ked som im normalne povedal tak pekne oddysli dalej a bol pokoj.Ale najviac ma vie najedovat ked si idem konecne oddychnut od velkomesta ku vode a tam sa akurat vybere tiez partia len chlastat co do rana akoze si myslia ze spievaju ale skriekaju ako kkti + neaka ta hlupana co vrieska ako p..a..Tak to pocuvam ako hlupak.A dalsie co ma nasere tak to je to ked partia rybarov ma pustenu muziku v aute na plne gule do rana.Tak to ma ide roztrhat.Jedine stastie ze nemam pistol ale len zbrojak.Inak by som asi strielal.A to sa mi stalo asi tak na poslednych 2ch rybackach!!!Tak si otvorim pifko a pokusam sa ignorovat aj ked to moc nejde. :)))

gx1 - Profil | Út 4.9.2012 17:19:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jednou mi na pískovně jedna dáma Asi v mých letech (60+)přišla nahá přímo mezi pruty,klekla si přímo mezi pruty pozadím ke mně a tak zůstala.Byla to situce,kdy se říká:vlka nevidím milostivá,ale tlamu to má strašnou.Nevydržel jsem a sbalil.

Fishky - Profil | Út 4.9.2012 15:05:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

GRAYLING >> Karasák - 4.9.2012 14:30:06 >> na 100% chodíme na stejné místo. Dusný podvečer, pomalu čekám záběr, říkám si teď to přijde, řeka utichla, vpravo kam oko dohlédne nikdo, vlevo kam oko dohlédne nikdo, najednou se přede mnou z lesa naproti přes řeku vyhoupne ženská s kládou v ruce, chvíli na mě civí a pak mi mezi hůlky švihne kládu - to už vzduchem z vysokýho břehu sviští ten její přerostlý obézní domácí mazel a jakože aportíkuje, no úsměvný pohled to je, rybám to vesměs nevadí (ač je to divný, tak na tyhle móresy jsou prostě ryby zvyklé, ať koupáče, pejskaře či vodáky) leč mně to občas dělá problém pochopit tu logiku, jak může někdo bez krupolí hodit palici s čoklem rybáři pod pruty, to hlava nebere :-)

Enšpígl - Profil | Út 4.9.2012 15:05:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zajda >> pes za nic nemůže, ten se bezhlavě žene za klackem, spíš majitele bych vykleštil

fotojakes - Profil | Út 4.9.2012 14:52:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Rybám koupáči nevadí, často právě naopak a pejskaři se psi to samé. Mě osobně nevadí, že se tam koupou ale pokud to přehánění, tak stačí věta, že tam mám nahozeno a mám velké ostré háčky s protihroty, tak ať je ještě nevezu na pohotovost. Je nutné to říci v klidu, aby věděli, že to s nimi člověk myslí vážně dobře a nezačali držkovat:-) Funguje téměř 100%, ale vím, že se najdou i arogantní tupci, kteří si myslí, že to tam patří jim.

metal - Profil | Út 4.9.2012 14:43:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Koupáči žijí v domění, že voda v létě patří jenom jim, pač oni se chtějí koupat. Vůbec si ale neuvědomují, že jsou i jiní lidé kteří ktej vodě chodí podstatně větší část roku a mají tam taky právo být. Ještě nikdy se mě koupáč nezeptal, jestli se mi může rochnit nad prutama .... no když mu to nejni blbí , já už na ně ale se.ru taky !!

Enšpígl - Profil | Út 4.9.2012 13:41:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

U nás na jednom hektarovém rybníku chodí každý večer chytat rybáři... a taky jeden expert plavat. Plave tři kolečka okolo celého rybníku v těsné blízkosti břehů, jakmile vplave do vlasce, tak se snaží ho urvat, pokud se mu to nedaří, nebo si nedejbože rybář dovolí něco namítnout, tak leze na břeh a vyhrožuje zmlácením, zlomením prutů, hozením do vody. Mě urval naštěstí jen jednoho smáčka a s prosbou o trochu tolerance ( žádný vulgarizmus ) na mě začal řvát... Jednou za rok si donese kazeťák, slivku, obtočí molo červenou páskou, a machruje, že plave v ledu. Předtím samozřejmě obchází celou dědinu a zajišťuje si diváky. Toť koupáč z Lužic :-))

Pvl - Profil | Út 4.9.2012 13:38:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vyrazil jsem na jednu vodu .. pá. "na noc" so tak do10 hod dopoledne -To jsem měl v úmyslu .. V domění , že se asi v tuto dobu začnou scházet koupáci .Podotýkám ,že jsem nikde ve přestřed plážičky neseděl !! U kraje kde končilo rákosí . V levo odemne byla měnší plážička 30x10m ? Bylo 8 hod a přihasila si to ženská (už si nepamatuju kolik ji mohlo být .Ale zase tak stará nebyla . Málem se uvelibila pod pruty ! Asi vám dojde jak zněl její název .... Napovím -ještě rohy a bylo by to vše . Po chvilce dorazil táta s klukem + gumový člun .Ani jsem jim nevěnoval pozornost a najednou píp,píp , ...koukám a táta si odmotával z krku mé silony ... To už se chýlilo k 9 hodině ... začalo tam být už docela dost lidí . Na závěr holčina s klukem přesně v rovině nahozených silonů na sobě vyseli jak netopejři jak pohybovali nohama tak mi nevědomky škrtali o silony a zase píp .....píp .. :o§)) Těm bych to snad i "odpustil" ani je nemohlo napadnout ,že by vlastně mohli škrtat silony Krátce a stručně řečeno v 10 jsem byl pryč . Jak jsem byl vytočený... křeslo které byl připraveno k nakládce zůstalo tam Po ujetí asi 3km mi zapálilo ,že se nakládka neuskutečnila a mazal jsem nazpět .I když jsem si říkal že je už nejspíš vymalováno . Přijíždím k onomu místu a vidím křeslo na "místě" a už mělo i obdivovatele :o§)) Po druhé jsem se už nevracel :o§))

Anýzový dědek - Profil | Út 4.9.2012 12:53:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

neřeším to, u nás nemají na rybníce co dělat, tak to klidně hážu mezi ně- občas se i trefím...))
Horší jsou pejskaři, protože jak píše Kuzma, tak ti házejí svým miláčkum klacky do vody a miláček ve snaze vylézt z vody se zákonitě plete do prutů- o exkrementech na březích nemluvě.