Jak často chytat velké kapry, aby Vás to ještě bavilo ?

Dle reakcí vícero kaprařů mi přijde, že chtějí chytat velké kapři v podstatě nepřetržitě. Podle mě by mělo být chycení většího kapře jaksi trochu vyjímečnější. Když přistoupíte na to, že kapř 80 cm je velký a pro mnohé trofejní, jak často by se měla taková ryba chytit, aby to dle Vás bylo normální a rybáře to ještě těšilo ?
Autor diskuse: moskyt - Profil , 3.6.2012 kaprařina - druhy ryb, rekordy

el.ou - Profil | Ne 31.8.2014 11:48:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

V Tvé otázce je odpověď. Bydlím 500m od jezer, kde vždy byly slušné ryby. Od roku 53 svazovka a od roku 2005 je voda soukromým revírem. Co se týče množství a velikosti ryb, těch deset let je opravdu poznat. 80 cm kapr je zde celkem běžná ryba a roční přírůstky jsou úžasné. Druhá strana mince je, že už na jezeře nikdy nebude sedět pouze deset rybářů.

Po několika letech chytání ,,monster kaprů,, se dostavila zákonitě nuda. Stejná píseň pořád dokola. Nejsem a nikdy jsem nebyl vyhraněný ,,kaprař,, víc než míra a váha úlovku mě baví četnost a druhovost. Pokud jedu na týden k vodě, snažím se vybrat místo pokud možno v klidové zóně a prim hraje už několik let matchka. Plotice, perlíni, líni, karasi, okouni, dokonce jezerní pstruh. Mám na plavačku pár kaprů kolem 65 a letos několik 70+ a třešnička na dortu 82 cm. Na 0,16 návazec v zarostlé vodě, nedaleko padlých stromů. Šest metrů od břehu na kukuřici. Čtyřiceti minutový zážitek na celý život. Mé dosavadní boilliesové devadesát + byly zapomenuty. Sportexy už asi zůstanou za skříní pro pavouky. Koupil jsem si a včera pokřtil svůj první feeder. Asi patnáct kapříků 40 - 60 během odpoledne. Dva kolegové vedle na 0,30 - 1 záběr. Čili k otázce, až těch osmdesátek na špunt chytnu víc, snížím průměr návazce na 0,14 . Aby mě to těšilo .

Slunecnik - Profil | So 30.8.2014 21:36:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Přiznám se upřimně že kapry už dlouhá léta nechytám ale jednou kdysi dávno jsem se nechal zlákat od kamarádů a navštívil snima promentni vodu plnou opravdu velkých kaprů.Netušil jse však jaká je to dřina přetahovat se celý den s kaprama nad deset kilo.Byl jsem večer rád že jsem zalehl do spacáku a usnul jako malý kluk.Ráno uz jsem nechytal.Nechtělo se mi.Nebavilo mně to a těšil jsem se na svou říčku s tůněmi kdy při kterém koli nahozeni jsem netušil koho budu mít za protivníka.A tím jsem skončil z lovem kaprů.Možná mě to ještě někdy chytne ale jsem rád že na lov kaprů z vod kde kapři stojí vedle sebe a jsou několikrát za rok na hrázy mě to vůbec neláká

Nat - Profil | Po 4.6.2012 20:32:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

po prvej dvacine som zavesil celu kaprarinu na klinec. Nelutujem a neviem si predstavit ze by som sa vratil k tomu spat.

aleš vavřina - Profil | Po 4.6.2012 9:14:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pravidelné chytání velkých kaprů (a nejen nich) je kapitalisticky živený mítus - jak by asi vypadala reklama na předražené koule, posilovače a vlastně vše co ke kaprařině (ale i jiným rybolovným směrům) patří, když by se šťastný lovec honosil a chlubil dvoukilogramovým kapříkem? A což když by dotyčný rybář měl metrák živé váhy? Dali by jste i 1000,- Kč za denní povolenku když by Vám nabízeli lov kaprů I. třídy? Asi těžko!!! A pokud se veřejnost už skoro 20 let masíruje fotkama rybích monster, tak tato komerční blamáž vstoupí do podvědomí, dojde k nevědomému posunutí hranice pro vnímání úspěchu. A 20 let, to je už jedna generace rybářů!!! Osobně mám největšího kapra 65cm kolem 6-6,5 kg a jsem spokojen, při lovu bílé ryby nádherný úlovek. Rád bych jednou potkal kapra 10 kg, ale priorita to není.
Trofejní ryba je ta, jíž si budeme navždy pamatovat a kdykoli budeme schopni popsat každý okamžik jejího zdolávání.

meteor - Profil | Ne 3.6.2012 23:12:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

moskyt >> jiná doba, jiný mrav.
Heslem dneška je "všechno a hned, včera bylo pozdě"... což se může odrážet i v rybařině (a jak vidno, s reklamní podporou všelijakého druhu se tak i děje - převážně v kaprařině). Je to škoda - každý by si měl asi projít to objevování od čudliček po pěkné ryby.

PS: asi každý by rád tahal jenom velké ryby, ale ono to přeci nemůže bavit... tím se pak výraz "trofej" značně devalvuje a vlastně to je už jen "rutina"...

koci-7 - Profil | Ne 3.6.2012 22:00:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Trofeního kapra jsem sice ještě nechytil :( ale když chytnu na svazovce kapra okolo 7 kg tak už je to pro mě obrovský úspěch dneska se mi jeden takový povedl měl 66cm a 6,5kg byl jsem za něj neskutečně rád :) ale určitě máš pravdu že velcí kapři by měli být trochu vyjímečnější :) já bohužel nemám ve svém okolí svazovou vodu ve které by byly kapři nad 10kg nebo aspon o ní nevim :) mě by stačilo chytit trofejní rybu tak jednou za sezónu nebo klidně za 2 sezóny rád chytám malé kapry když se občas podaří větší ryba tak je to jen takovej bonus pro mě :)

Chosé 2 - Profil | Ne 3.6.2012 21:35:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jedenkrát za sezónu mně připadá jako dostatečná odměna za poctivě odpracované kaprařské prutohodiny v různých klimatických podmínkách.Jde o to,ale jak to kdo vidí.Někdo to přepočítává na peníze,další na čas rybokaprařinou strávený,další skupina aby byla IN , jiní si vymýšlejí a kaprům úmyslně přidávají aby byli v kurzu. Dnes je také rozdíl na jaké vodě ho chytneš...Na svazové vodě to chce vedle vybavení mít i letité zkušenosti v presentování nástrahy,dávkou návnady, jejím výběrem v dané dny být na správném místě a dostávat se k těm velkým přes ty menší...To je dle mých zkušeností ta cesta přirozená....Na některých soukromých revírech se na takovou rybu dostaneš za podstatně jednodušších okolností....
P.S. Koukám, že Tě nejspíš k této otázce přivedly názory mladých kaprolovců....?

Červené karty: Dave≻