Lov na nerybařskám revíru

pronajal jsem si pozemek na ner.ryb revíru. Vodu zarybnuje těžebni spol. Ryby zde loví zaměstnancí a jejich známý, kterým vydávají své povolenky,Potřebuji zde nějaké povolení? Nebo mohu lovit bez povolení pozemek zasahuje do vody.
Autor diskuse: Best 7 - Profil , 20.5.2012 všeobecné - RŘ, MO, svazy
3 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NRST - Profil | Po 21.5.2012 13:24:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

NICKLOTERS >> Jestli to není revír - nemá číslo přidělené KÚ a nebo tato voda nemá status rybníka, nesmí tam dle zákona chytat nikdo a je jedno jestli je vlastník a nebo nájemce. Je to sice absourdní ale zákon mluví v tomto případě jasně. Pokud tedy těžební společnost, řekněme většinový vlastník pozemků pod vodou, vydává povolenky na takovou vodu nabýhá si na problém. Zákon totiž zná jen dva případy možnosti lovu ryb na udici: 1. Tzv. výkon ryb. práva - lze provádět jen v ryb. revíru. za 2. jako těžbu ryb lovem na udici v rybníkaření.

Žádná jiná možnost není.........

P.S. jestli ta těž. společnost nemá ani jeden z výše popsaých statutů a vysazuje ryby může se dostat do problémů se zelenýma...........

NNICKLOTERS - Profil | Po 21.5.2012 13:11:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Best 7 - >> Měl bys dodržovat pravidla majitele vodní plochy...i když jsi v nájmu....I když je to voda soukromá..Ale vše je samozřejmě na dohodě s majitelem....Jsou případy kdy se za tohle dávali různé sankce.....Společnost si takovéhle prominentní vody někdy hlídá více jak ostražitě......Ale také jsi měl mít vše ve smlouvě o pronajetém pozemku...včetně jeho možného dalšího využití a využívání.................................
Jinak nemusí na takovéhle vodě když jsi už dohodnut s majitelem....... nemusíš být organizován v rybářském svazu ani nemusíš mít rybářský lístek.Stačí občanský průkaz..

Vše je vlastně vepsáno v povolence a v pravidlech tohoto revíru...pokud ho samozřejmě mají vůbec vystavený a řídí se jím ostatní.......Někde ti půjčí i vybavení včetně nástrah...tak že můžeš být klidně nerybář a nebo sváteční rybář....

Nšmudla007 - Profil | Po 21.5.2012 11:27:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Venca888 >> Takže když mám ve svým jezírku na svým pozemku nějaký ryby, tak tam nesmím ryby lovit? Nebo tam nesmí lovit někdo komu to já osobně dovolím?
Nebo nesmím dát na svoji zahradu/pole pastičku nebo síť do které budu lovit hraboše hryzce potkany nebo kapry?
Ono to na Ostravsku je takový zajímavý, rybaří se tam asi takovým stylem jako se chodí na hříbky a borůvky do lesa. Na svým jezírku rozhodně můžu lovit do sítí, můžu vytáhnout špunt a celý ho vypustit ..atd.
Nerevírů se zákon o rybářství a rybníkářství jaksi netýká.

Nlikin - Profil | Ne 20.5.2012 17:40:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nejsem si v případě nerevíru tak stoprocentně jist jako hodně přispěvatelů. Jak na to chcete napastit výkon rybářského práva ? Na nerevíru? Pokud se bavíme o soukromé vodě, pak musí být na soukromém pozemku. Pokud k jeho části vlastní byť pronajatá práva někdo jiný, pak v případě nedohody o jeho užívání musí rozhodnout soud. Best 7 musí navrhnout způsob využívání jeho pozemku většinovému majiteli a pokud ten nebude reagovat ( respektovat majitelská práva k pozemku) pak bych požádal soud o jejich úpravu.

Nmipa - Profil | Ne 20.5.2012 16:40:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

fofo >> sice stále nahazuje na svůj pozemek, ale loví jejich ryby ... :-)