Existuje na Jižní Moravě soukromák s kapry nad 20kg

Udělal jsem malý průzkum soukromých revírů a se zděšením jsem zjistil, že spousta rybářů je ochotna platit za trapnosti typu Kelčany, kde je problém chytit kapra 15kg.
Nevíte někdo o vodě kde plavou opravdu trofejní kusy?
Autor diskuse: Standey - Profil , 25.7.2011 kaprařina - revíry, cestování
3 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NkukkYn_ - Profil | Po 25.7.2011 19:30:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Standey - >> Ahoj cetl sem par prispevku od konce a dostal sem se k reviru Jestrabice,a tam letos nasazovali kaprone kolem 20kg vetsi i mensi z Polska byl jsem tam na jare a povidali sme si s jednim z majitelu a rikal nam o tom tak ja myslim ze tam by to nebylo sparny muze se ti tam podarit aji veslonos,i kdyz si rikal ze jsi kaprar tak by te ta ryba myslim taky mohla prekvapit a udelat treba radost,voda je to prekrasna v prirode i kdyz natlak rybaru tam je velkej.Jinak kdyzby si nemohl nic najit tady v CR tak zkusit jedine cizinu,Madarsko,Spanelsko,Italie,Francie,Nemecko.
Hodne stesti

NJiří L. - Profil | Po 25.7.2011 17:07:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já osobně některé naše kaprařské špičky jako je Lukáš Krása , Blažek uznáváma a mám před nima úctu a respekt z minulích je to Jarda Vítek. Ale někteří kapraři kteří se fotí z Kapry ze soukromáků a Caseinu, kde jím chystají a zakrmují místa, tak ti by právě na těchto maličkých a těžkých revírech asi toho moc nedokázali. myslím si, že pro opravdového kapraře by právě tohle měli být výzvy a tam by měli ukázat co umí. Právě ten muj kamarád o kterem jsem psal v předešlém přízpěvku, tak to je u mne opravdoví kaprař a velký znalec. Dokáže chytit velké kapry kde koliv, kde se vyskutují a toho si opravdu vážím. Škoda je, že pro jeho skromnost se o něm možná nikdy vědět jako o špičce těžkých revírů vědět nebude.

NJiří L. - Profil | Po 25.7.2011 16:52:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Na Jižní Moravě je i svazovka kde jsou 20-a více kg. je to revír asi 1,5 h a je to těžká voda ohledně velké úživnosti a proto tam není žádný velký tlak. V loni jsem s kamarádem ze stromu pozorovali Amury na hladině a když jsme pod stromem zahlédli stát kapry a mezi nima i monstra, tak se nám málem zastavil dech. Pro nedostatek času z mé strany tam kamarád na podzím strávil několik dnů a vyplatilo se kapry nad 20 kg se mu podařilo zdolat 2 ks. 21, 23 kg. pak taky nějaké hodně těžké kapry vyříznul. Myslím si, že takových revíru je na JM více, vím ještě o jednom rameně které není profláknuté, letos v říjnu tam budu týden a na jmenovaném revíru taky.