Povinné zadávání revíru v ML

to MM a RC:
navrhuju udělat novou kapitolku, která ponese označení "Moje chlubení" a tam bych přesunul všechna fota a všechny zápisy z ML, kde není uveden revír, nebo je uvedeno něco jako "...", "někde", "mělnickočeskolipská voda" apod...
Co vy ostatní na to? Měl by být revír povinný v zápise o ML?
Autor diskuse: [uzivatel odstranen] - Profil , 26.5.2011 všeobecné - ostatní

Mělo by být povinné zadávání revíru v ML?

A) ANO, vždy.22%

B) ANO, s podmínkou, že bude existovat ChlubiLov, kde se budu moci pochlubit bez udání revíru.1%

C) NE, ML je dobý tak, jak je.53%

D) NE, stejně by si tam psal každý co chce.12%

E) NEVÍM, nemám názor.0%

F) Je to pro mě srdeční záležitost - je mi to totiž srdečně jedno...12%

Od 27.5.2011 hlasovalo 224 čtenářů.

24 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Nkozic - Profil | Čt 2.6.2011 9:48:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dalimil - >> Pokud jde o prozrazení revíru, tak to chápu, Zodpovědní lovci obávající se o svůj flek, či přímo nějaký malometrážní revír by tak neměli uvádět vůbec nic. Pokud se někdo obává, tak není lepší řešení. Jestli se ale obává chlubil, chápu že musí prožívat strašné dilema.
Fotografie se mi líbí a nemusí zachycovat jen živé ryby. Mě se třeba líbí fotografie Slávy Štochla, to je škola...
Pokud narážím na vyretušované fotografie alá MŮJ obličej a MÁ ryba, tak si toto nemohu nějak spojit s něčím jiným, než s egoismem lovců, které nenapadne zrovna vyretušovat i svou tvář.
Takže kdo má potřebu se pochválit a přitom nechce svá místa profláknout, nechť nechá třeba v ML jenom písemnou zmínku. Ale tomu by přece nikdo nevěřil, co?

NJKL - Profil | Čt 2.6.2011 9:28:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dalimil >> Ono je to tak že kdo nechce revír uvést neuvedo ho. Bude li to povinné - uvede nepravdivý. Napadá mne jiná možnost - co uvádět namísto revíru jen MO která tu kterou vodu obhospodařuje? Na lokalizaci by to vliv moc nemělo a třeba by byo znát která MO je dobrá. Také to není o ničem - ale kdo ví.

NSintrix - Profil | Čt 2.6.2011 9:14:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dalimil >> S touto definicí naprosto souhlasím. Kolikrát by člověk brečel nad tím, co po sobě někteří z nás u vody nechají. Když si někdo vezme rybu v souladu s RŘ, s tím vcelku i souhlasím. Horší jsou ti co to mydlí hlava nehlava, míra nemíra. Jen aby mrazák byl naplněný a v putyce aby na pivo bylo.

NFlorish - Profil | St 1.6.2011 16:23:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dalimil - >> Zdravím, můj názor je takový, že by se nemělo dívat zkrz prsty na někoho, kdo si své oblíbené revíry utajuje a tají. Nevím teda jak ostatní, ale já mám rád revíry, kde je klid. A věřím tomu, že pokud někdo objeví nějaký revír, kde se vyzkytují pěkné ryby, určitě to nebude všude zveřejňovat.

NSven - Profil | St 1.6.2011 13:15:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dalimil >> faktem je, že z této fotky určit revír nelze.
Ovšem co lze, je konstatovat, že s největší pravděpodobností se lovící dopustil přestupku proti § 16 odst.2, vyhl.197/2004 Sb....

NVybliz - Profil | St 1.6.2011 12:59:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dalimil - >> Chapu dobre, ze bys rad, aby kdejaky kolemdouci zjistil bez namahy, kde v jeho okoli zrovna co bere? Hodne lidi stravilo roky(jak uz zde bylo napsane) ucenim a pili, aby prelstili pekne ryby. A ted by sve moudra meli predat jen tak kazdemu vandrakovi, co umi trochu s pocitacem a cist? Nemyslim si, ze by jim tak kapalo na karbid. :)
Jinak obecne je pro me uz ML o nicem. Jeste tak pred 2 lety tu byly krasne fotky ryb. Dnes je to z pomalu z 80%(jen odhaduju) jen fotka velkeho kapra v predpazeni nad podlozkou. Takze pokud uz tuto rubriku otevru, tak mhohem radsi mam fotky ostatnich ryb. Nastesti jsou tady jeste lidi, co umi krasne rybu nafotit(namatkou treba Lauri a Scanix).

NCarpHouser - Profil | St 1.6.2011 8:05:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

roman >> že utajuji svazový revíry (ne jenom tady na Mrku, ale všeobecně mezi rybáři), kde jsou slušné ryby, tak jsem zralý na chocholouška?? Jsem rád na rybách a jsem rád, když na těch rybách nějaký ryby chytám. Drtivá většina rybářů si ničeho neváží a je jim jedno co usmažej, upečou, vyuděj, co odnesou, je jim jedno jestli po nich v tý vodě něco zůstane. Proto vždy při otázce je tady něco, nebo berou, odpovídám, vůbec neberou, asi tady nic není ... a je klid.

NFRANK71 - Profil | Út 31.5.2011 23:39:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

drozďák 30,42 >> Stejně nikdo nepozná jestli rybu odnese nebo pustí.Ten co chce mít klid napíše ryba puštěna a přitom ji sní a druhý co ji pustí schválně napíše ryba sežrána.Potom čeká na reakci druhýho, který se toho chytne jako býk červenýho hadru a má legraci jak zase pár lidí vytočil.Tím pádem téma diskuse končí a začíná dohadování.

NMarty69 - Profil | Út 31.5.2011 22:32:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

V tomto státě revír rozhodně nezadávat. Ať si každý objede republiku,stráví tím roky života,utratí X desítek tisíc korun ať už za vercajk,nebo za benzín. A pak až si najde každý ten svůj skrytej rybářskej ráj,kde chytí třeba metrovou štiku,30-ti kg kapra,nebo dvacet uhořů za večer zjistí.....že dosáhl cíle a i ty nejchutnější ryby chce pustit,protože chce.Protože si taky už dávno uvědomil,že kdyby to chtěl přepočítat na rybí maso měl by dávno nakoupeno tunu štik,kaprů,nebo dvacet zlatých úhořů. Spekulantů je u nás víc než v jiných zemích.

NP!F - Profil | Út 31.5.2011 22:09:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dalimil - >> Cela tato otazka postrada hlavu a patu, ML je len o chvaleni a nicom inom, neverim ze by bol vymysleny na to aby hovnochyti a masiari vedeli kam ist chytat.

NTOKR - Profil | Út 31.5.2011 22:01:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Určitě ne, ... vim jak to dopadlo na MOL, když tam jeden mimoň začal psát krásné eseje o revírech a rybách, které tam pak už nebyly...

NTWIN 69 - Profil | Út 31.5.2011 21:22:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

roman >> v tomhle s Tebou souhlasím.

Nroman - Profil | Út 31.5.2011 21:19:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Povině zadávat revír asi ne-ale dal bych tam kolonky soukromý x svazový, pstruhový x mimopstruhový a kraj-to vše povině, i když je jasné že spousta zoufalců by i tyto údaje nevyplňovala správně. Pokud by někdo chtěl dát číslo revíru nechal bych to na každém soudruhu...

Ncubanec - Profil | Út 31.5.2011 21:17:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dalimil - >> je to nerozvážná pošetilost

NCARP DEVIL KK - Profil | Út 31.5.2011 20:52:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dalimil - >> rozhodne bych to nedaval jednou jeden borec od nas napsal ze u nas na prehrade chytl amura a dalsi vikend se nedalo nikde sednout co tam bylo masaru takze urcite ne

Ndrozďák 30,42 - Profil | Út 31.5.2011 16:45:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

FRANK71 >> já si naopak myslím, že kastovat rybáře je v dnešní době naopak velmi žádoucí a dobré.

Já fakt nechci, aby prasata měla klidný spánek. A nejde ani tak o pouštění či nepouštění, ale o zacházení s ulovenou rybou, která má být vypuštěna zpět a trochu odpovědném myšlení při rozhodování se, co si ponechám a co bacím.

Rozdělení rybářů je velmi potřebné, pánč je mezi námi opravdu dost lidí, kteří tu povolenku mají z leknutí.

NFRANK71 - Profil | Út 31.5.2011 14:40:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Martin M. >> Martine podle mého by se v ML nemělo uvádět: PUŠTĚN nebo ODNESEN. Zbytečně to rozděluje rybáře na dva tábory a potom každá diskuse končí u toho kdo je masař a na ty kdo ryby pouští.

NMartin M. - Profil | Út 31.5.2011 12:47:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dalimil - >> A1) ano vzdy, ale sam nic nenapisu
A2) ano vzdy, sam budu revir uvadet

Nmirmen - Profil | Pá 27.5.2011 23:56:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dalimil >> hmm, v životě to chodí tak, že člověk zčubí často vše, na co sáhne.... přírodu nevyjímaje.
A na mnoha revírech "proslulých" úlovky větších či ceněných ryb jsou stopy zvýšené obliby revíru nepřehlédnutelné .. proto se domnívám, že je nejlepší podělit se o informace o revíru jenom s těmi lidmi, které znám a o nichž předpokládám, že se budou chovat u vody slušně ... podle bordelu kolem vod jich ale zas až tak moc slušných není.

Nnepijunesouložimnekouřimapouštim - Profil | Pá 27.5.2011 23:25:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

mirmen >> přesně takhle se chovaj ti, co sportujou plotice!

Nmirmen - Profil | Pá 27.5.2011 23:06:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dalimil >> ZÁSADNĚ NE !!! ...... protože voda, za kterou " se nestydím", si zaslouží ochranu před prasaty a hovady, které může důvěřivý žvanil na své oblíbené místo nasměrovat, viz. např. ilustrační fotky kolegy z MRKu brouuucka či carpjeny

Nmannice - Profil | Pá 27.5.2011 18:50:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dalimil >> příležitost popovídat si s novými lidmi,nebo dozvědět se něco nového?Od čeho je tu MRK,CHytej a další jiné rybářské servery + známý..Pokud chci rozruch zajedu si na závody..Jinak sem rád,že mám u vody klid a můžu se soustředit,relaxovat a přemýšlet.
Nestojim o zástup lidí zamnou,kteří místo toho aby si místa našli svoje čekaj na informace o různých flekách.
Ono koneckoců ty ryby sou skoro všude.To ostatní sou zkušenosti,který se člověk "učí" celej život.

Nmedvěd - Profil | Pá 27.5.2011 17:21:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mě by opravdu zajímalo proč do ML vkládáte příspěvka a fotky?

Nmannice - Profil | Pá 27.5.2011 17:08:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Smetana >> Souhlasim s tebou.Nebudu přece vypisovat název revíru,ať je jakkoliv velkej.Chci mít u vody klid a nestojim o to aby vedle mě sedělo několik rybářů,kteří si přijeli "vyzkoušet" skvělý tip k rybolovu.