Boilies nebo kukurice (dostupnost)

Dobry den vazeni kolegove,
chtel bych se naplno venovat kaprarine,ale nemohu si dovolit sypat do vody kilogramy boiliesu.Po velmi dlouhem premysleni a rozvazovani jsem dospel ke dvoum navrhum jak toto vyresit.

1,Pouzivat mou oblibenou lacinou krmnou kukurici kterou si dovolit mohu a jen na hacek davat boilies(muj nazor je ten ze by to jen vetsi kapr mohl sezrat)
2,Pouzivat na krmeni krmnou kukurici a na hacek(nebo na vlas) dat specialni kukurici co se prodava v ryb. potrebach(tutti frutti,banan atd) a ochutit jeste treba nejakym sladidlem ci dipem.

Pro upresneni,nechci chytat zadne metrove kusy,je kdyby byli vetsi nez 40-45cm byl bych rad(strasne stastny budu za 70cm max)

Jeste upresnim svou vybavu:2 kaprove teleskopy 3,9m/100g,navijaky vysokokapacitni baitrunner.vlasec 0,32mm/11,3kg,navazec pletenka 0,12mm/7,4kg,tripod,pipaky,dlouhy siroky podberak,podlozka na kapry ...
Nevlastnim clun,echolot(a asi nebudu)
Dekuji vsem predem za rady.S pozdravem Jan Jelínek
Autor diskuse: Knedlhans - Profil , 28.4.2011 kaprařina - nástrahy, návnady

Glgin - Profil | Pá 5.8.2011 20:47:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Knedlhans >> Tak si skus odsypat třeba 100g suché směsy a udělej si z toho hrubé těsto a uvidíš jestli to bude držet.Pokus-omyl.Nic jiného nevymyslíš.

Soulfish - Profil | Pá 22.7.2011 15:48:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Knedlhans >> bohužel přesněji to neurčím, zkus si najít na stránkách třeba masarykovy univerzity na ustavu botaniky a zoologie nejakeho systematika, on ti to podle fotky trebas urci..
http://www.sci.muni.cz/zoolecol/hydrobio/

Fishky - Profil | Čt 21.7.2011 13:00:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Fishky - Profil | Čt 21.7.2011 12:46:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Blumik >> proti špičce? No to je asi stejná "zažitá" věc, jako dlaňový test... Hodně lidí to jen slepě dělá bez rozdílu tvaru háčku, návazcového materiálu, velikosti nástrahy či délky návazce nebo jeho materiálu... Nezáleží na tom, jak se háček chová v dlani, ale jak se umí zachytit při nasátí - a to třeba FC návazce jsou na tom velmi rozdílně. V dlani můžou pracovat na jedničku a v reálu můžou z návazce ryby padat, protože se budou zachytávat mimo kapří tlamku.

Halen - Profil | St 20.7.2011 20:17:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vyzkoušej obalovací boilies těsto. Kupované fungují dobře, ale klidně si nějakou ze známých směsí namíchej doma a obaluj tím boilies, popřípadě vytvoř těstovou kuličku na pružince, přivázané na vlasu u háčku. Dramaticky ti stoupne počet záběrů, taky dokud jsem nevyzkoušel, nevěřil jsem.

toorek - Profil | St 20.7.2011 15:16:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Knedlhans >> SZ

mexik - Profil | St 20.7.2011 13:37:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Knedlhans >> V nich určitě ne..nevíš jaké jsou mezi nimi rozestupy a tudíž by se ti mohlo stát, že ti všechno tvé krmení napadá mezi kameny a ryba se k nim nedostane. Takže bych se přiklonil krmit případně před kameny.. A pokud tam chceš chytat, tak tomu musíš přizpůsobit posledních pár metrů před háčkem (např. silnějším vlascem), jinak ti to o ty šutry každá ryba uřízne;o)

Toufi - Profil | Ne 1.5.2011 12:55:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Knedlhans >> To je běžná chyba, spousta lidí napasuje kuličku/peletu až na háček a ten pak nemůže pracovat. Pokaždé než nahodíš, tak polož nástrahu s háčkem na otevřenou dlaň, zatáhni za šňůrku a pokud tě háček nechytne za dlaň, tak to nenahazuj, a rovnou předělej.
PS: chytání na pelety a montáže najdeš tady http://www.carptrebic.cz/

don Ferrari - Profil | Čt 28.4.2011 18:25:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

šmudla - Profil | Čt 28.4.2011 16:45:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tohle je jedna z nejnormálnějších a logických otázek z oblasti kaprařiny kterou za dlouhou dobu vidím ačtu. Honba za rekordama je trnitá cesta do tramtárie.
Pípáky bych doporučil nastavit na nízké bručivé tóny a hlasitost tak akorát. Není každej u vody zvědavej na neustálý pištivý pípání slyšitelný na 200-400 metrů.
Bylo tady video Kaprařina snadno a rychle ... takže zakrmit klasicky kukuřicí partiklem a přihazovat pár kuliček peletek a jeden prut bojlíz a druhej kukuřice ať jsou nějaký záběry a podle toho jak na co bude brát se dál orientovat a upravovat.

d a v i d - Profil | Čt 28.4.2011 15:35:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Knedlhans - >> moc nad tim premyslis a asi te i moc ovlivnuji lovci na mrku, chytej jeden prut na kukurici druhej na boilie, zas tolik s tim vnadit nemusis, chytej tak aby ti to bralo, kdyz nekde zakrmis kukurici a druhej prut hodis kousek bokem od zakrmeneho mista s nastrazenym boilisem tak se zaberu musis dockat
vybavu mas dostacujici na normalni rybolov
ale ten tripod rozdupej a zahod, rikam stop hnusnym konstrukcim na brezich rybniku