Zaklipování vlasce při lovu na feeder

Zdravím všechny, rád bych se zeptal na techniku lovu se zaklipovaným vlascem na cívce navijáku při lovu na feeder. Přesně tím nahodím a přesně zakrmím. Co mi ale není jasné je záběr větší ryby, kdy má po záseku spoustu energie a já potřebuji ji přes brzdu popustit dále, abych ji pak již unavenou zdolal. Jak však může brzda navijáku se zaklipovaným vlascem pracovat? Musel bych ho rychle odklipovat, což nevím, jak by se mi to povedlo. A kdyby se mi to povedlo, pak už nepoznám, na jaké vzdálenosti byl vlasec zaklipován, abych mohl znovu přesně nahodit do stejného místa. Ani jsem to nikdy nevyzkoušel, protože se zaklipovaným vlascem pouze vnadím a chytám již bez zaklipování. Předem moc děkuji za odpovědi.
Autor diskuse: Czepino - Profil , 10.4.2011 feeder - techniky lovu

xpeedee - Profil | Čt 14.4.2011 5:10:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Czepino - >> Když už já náhodou klipuju,tak přes gumu - viz.MiPo. Jedinkrát jsem použil klip na navijáku přímo: Chytám, kouknu na vodu a chci přehodit, navinu, políčím a pošlu to tak o 15m dál než původně - až když jsem ucítil ránu do navijáku, jsem si vzpomněl, že já vůl měl zaklipováno, ale to už návazec s Xmetrama vlasce letěl svou vlastní cestou....:D. Jinak po náhozu vždy odklipuju, aby byla ryba volná v rozletu - když není záběr, zaklipuju a navíjím, když je ryba, tak potom nahodim jednou na prázdno, navinu ke značce na vlasci, zaklipuju a pak už na ostro...Trvá to cca 20vteřin a mám jistotu, že si ryba bude moc odvíjet (samozřejmě naprázdno nahazuju jiným směrem a jen, když tim nikoho jinýho neprudím...).

Ten "Solid Marker SAKURA" stačí dát do seznamu a pak zboží a vyjede ti jeden e-shop s asi 8 barvama...

spinka - Profil | St 13.4.2011 19:33:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

tom.f >> Unikátní permanentní popisovač s dokonalou krycí vlastností.
Neomezené možnosti použití.
Solid marker je složený z gelu, oleje a pigmentu.
Popisovače jsou vhodné na všechny typy povrchů: kámen, dřevo, tkaninu, sklo, stavební materiály, kov, gumu, beton, vinil, mastný povrch ... po zaschnutí za všech okolností permanentní a jasná stopa.
Je vhodný tam, kde jiné popisovače již nemůžete použít.
Stopu nelze přepsat žádným jiným popisovačem a je vodě, světlu, chemikáliím a žáru odolná.
Je použitelný i na zkorodovaný povrch nebo i pod vodou.
Sakura Solid Marker je odstranitelný jen Sakura Solid Cleanerem

ondrouss - Profil | Po 11.4.2011 21:01:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Czepino - >> Používám gumičky nastříhané ze staré duše cca 0,5cm široké, zvolíš vzdálenost, zaklipuješ tak že navlečeš gumku na cívku(klip na vlasec se vůbec nepoužívá) a označíš vlasec značkovačem. Při záběru větší ryby se vlasec bezproblému zpod gumky odmotá. Pak jen nahodíš víc, sundáš gumku, přitočíš označený vlasec k navijáku a znovu navlečeš. Jednoduché, rychlé a hlavně plně funkční. Ještě se mi nepodařilo utrhnout rybu.

Martin M. - Profil | Po 11.4.2011 20:41:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ach jo, o tom si muzeme nechat jen zdat.
http://www.map-fishing.co.uk/reels.html

gonokok - Profil | Po 11.4.2011 20:07:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ked klipujem, tak pomocou gumičky. V prípade záberu väčšej ryby, nie je problém gumičku vytrhnúť z klipu, prípadne ju roztrhnúť. Vždy si vlasec pred klipom označím a pre istotu spočítam počet otáčiek kľučkou navijáku, aby som poznal presnú vzdialenosť lovu.

WR-9 - Profil | Po 11.4.2011 17:20:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Czepino - >> normálně zaklipuj na cívce a označ fixem, po řípadném odklipování ať víš jakou délku jsi původně měl.
Vůbec se toho neboj, vykašli se na gumičky a podobné blbosti, při troše cviku odklipuješ dřív než se ryba rozjede

MiPo - Profil | Po 11.4.2011 14:06:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Klipuji takto a bez problémů stačím odklipovat vzdálenost mám označenou značkovačem

jirka0 - Profil | Ne 10.4.2011 23:30:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Czepino - >> Tady máš článek i obrázky: http://www.fish-pro.cz/articles.aspx?art=196

kadlan - Profil | Ne 10.4.2011 23:22:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Czepino - >> Ahoj,klipovat vlasec můžeš pokud jedeš na vodu,kde nepočítáš se záběry velké ryby.Brzda navijáku se zaklipovaným vlascem pracovat nemůže.Jediná dobrá bez problémová věc je značkovač vlasce.Označíš a hazíš stále do stejného místa a pokud ti veme větší ryba tak to máš bez problému a můžeš rybu v klidu zdolat.

Juraj - Profil | Ne 10.4.2011 23:05:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Czepino - >> Klipuji tak, že cívku obtočím 2x gumičkou do vlasů a do klipu dám tuto. Při záběru velké ryby se mi většinou podaří gumičku vytrhnout. K tomu si značkovačem udělám značku na vlasci, takže i po tomto úkonu to nahodím, domotám ke značce a dál už zase nahazuji přesně.