Štěrkovna Hlučín

Volná diskuze o této lokalitě - cokoliv, vaše úlovky, co se Vám líbí a nelíbí atd. Díky.
Autor diskuse: hurja - Profil , 16.3.2011 kaprařina - ostatní
1 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Nmacek1 - Profil | Čt 13.8.2020 18:03:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

hurja >> Stavební práce na projektu „Sanace, rekultivace a revitalizace území po těžbě štěrkopísku u Hlučína – I. etapa“ započala společnost Gardenline s.r.o. v souladu se smlouvou s Ministerstvem financí ČR dne 27. července 2020. Aktuální práce však do 6. září 2020 výrazně neomezí provoz na Hlučínském jezeře. Od 1. září 2020 bude omezen provoz na ulici Jahodová a také bude omezena již značná část oploceného sportovně-rekreačního areálu Hlučínského jezera. „Poslední akcí tohoto roku, jež bude pořádána u restaurace Nová Laguna na břehu Hlučínského jezera, bude festival sCoro Štěrkovna v termínu 18. a 19. září 2020. Do sportovně-rekreačního areálu vstup již nebude možný" o výrazném upouštění nadrže a odlov ryb jsem nic neslyšel. Od října započnou práce na korytu potoka Vařešinka, a také na zkapacitnění jeho zatrubněné části pod parkovištěm. Rovněž bude budována staveništní komunikace z místní komunikace Kozmice - Jilešovice, k lávce přes Juliánku v oblasti Kolečkova mlýna. Lze očekávat zvýšenou dopravu materiálu na pravobřežní hráz na silnici Chabičov - Jilešovice, místní komunikaci Kozmice - Jilešovice (po most přes Opavu, a ze silnice Kozmice - Hlučín přes ulici Jahodová do oblasti západní části jezera.
„Do konce roku 2020 začnou práce na Čelní hrázi (levobřežní hráz potoka Juliánka ve směru na Kozmice, ulice Poručíka Hoši), na založení lávek přes potok Juliánka a vodní tok Opava a taky práce na levobřežní hrázi řeky Opava a pravobřežní hrázi v úseku most přes řeku Opava - rampa na pravobřežní hráz, za penzionem Kamenec. Rovněž se bude intenzivně pracovat na systému napouštění jezera (odběrný objekt, napouštěcí potrubí a funkční objekt) a na zkapacitnění zatrubněné části potoka Vařešinky Postupem času se budou realizovat přeložky, které jsou projektovou dokumentací předepsány a schváleny,“ sdělil zástupce firmy Gardenline s.r.o. Ing. Petr Skřivánek.
Pokud to klimatické podmínky dovolí, budou se v průběhu zimy a jara zpevňovat břehy Hlučínského jezera.

Nviceroy - Profil | Po 15.10.2012 8:47:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

DaveX >> to nejsou nadavky to je realita , tobe to neprijde asi vis proc ze ? ja si svoje za tech 10 let za rekou uzil svoje takze muj nazor je takovy jaky je a ver ze jsem nepotkal za tech 10 let na PRAJZSKE cloveka ktery by se vymykal memu nazoru , pokud jsi jiny tobe omluva jinak si stojim za svym .... cembrs

NTomazzz - Profil | Čt 7.4.2011 8:09:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Bemer >> Máš šlehu na té profilové fotce, trošku úchyl, ne!?:D:D:D

NPEPŠA - Profil | St 6.4.2011 21:14:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Má poslední návšteva šterkovny ještě před hájením,aneb jak si přisedl ryzí prajzák...Jedno ráno zdáli slyším přijíždět babetu.Jakýsi strejda si to mete přímo na mě,dobržduje těsně za mnou.Zdraví mě Čest a postaví babetu na stojan za můj batoh.Pokračuje-tak co synek idzu.Odpovím s úsměvem na rtech ni.Strejc chce navázat řeč,fčera išly bo sem tu byl s Ervinem a oba sme odchytaly.Ervin největšího 43.Strejc pokračuje a začne rozkládat jakýsi sušák na prádlo,měl to být stojan home made.Otevře kbelík od primalexu,na zem se vysype něco co dá později na olovo,pak sestaví pruty.Jde ke mě-kaj to pereš.Odpovím ,doma v pračce-nechápe.Pak se mu rosvítí,rovno to valíš že.Zmůžu se jenom na jo.Nahodí si,téměř přes můj prut.V duchu si říkám ,vem tě čert.Pak strejc pustí rádio,dost nahlas,abych taky slyšel-Maruška Rottrová se nese éterem.Do půl hodiny má strejc kapra 42.a k tomu jednu plotici.Taky si chytnu jednoho šmudlu,slabých 45-pouším a strejc kroutí hlavou,neříká nic.Zaplatpánbůh,drží hubu.Během chvilky má druhou plotici,uloží ji do vezírku se slovy...já je beru bo su fajne,susedě Hildě strašně chutnají.Do hodiny má dalšího ubožáčka 42 ,jde do vezíru-balí.Strejc hodí na sebe vatovaný kabát NHKG a startuje.Ještě se zeptá,zítra idzeš? Skoro křičím niii.Strejc-ještě pojedzu na druhou stranu za Walterem ,jak mu to tam rve.V duchu si říkám,doma dědek přehodí klobouk a kabát NHKG za kabát VŽKG a hurá na ně.-chce se mi zvracet a to už na štěrkovně rybařím 20tou sezonu. Naschle všem v lepších časech.

NTomazzz - Profil | St 6.4.2011 20:07:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

hurja - >> Pro mě nejkrásnější kaprová voda v Ostravském kraji kousek za městem se slušným výskytem velkých ryb do roku 2004, než se zde uskutečnil dva roky po sobě středoevropský pohár v lovu kaprů, (http://www.cecc.wz.cz/). Co se po skončení závodu dělo by mi neuvěřil nikdo, kdo to neviděl... Vysadilo se tam nějaké tři tuny pěkných kaprů kolem 55-75cm, kteří byli stejně blbí jako kiloví násaďáci, takže s krmítkem a rohlíkem to bralo více jak závodníkům na boilies a veřejně se tam zastříhavaly ploutve kaprům nad 70cm, 72cm, šmik 68cm a šup do vezírku, z důvodu K-70, (někdy zůstal na zemi protože se do dvoukruhového vezírku prostě nevěšel a čekalo se na dalšího. Za hoďku druhý a šlo se domů. Nehledě, že někteří ti první mohli mít přes 7kg. Prostě hnus!!! Kdo Hlučín zná a ví co se tam děje teď po nasazení malých kapříků si to možná představit dovede, ale to tu rozebírat nebudu. Ty ryby, které se nezmasily se převezly do soukromáků, bohužel to nebyli jen ti násaďáci, ale i ti kapři domorodci co tam byly dávno před nějakým pohárem, protože tomu tlaku co byl po něm na tu vodu vyvíjen podlehli bohužel i oni. Ještě jednu, dvě sezóny po tom poháru se tam dali pěkné ryby nachytat. Občas se ukázal nějaký kaprař přistěhovalec z Českých Budějovic, Žiliny, Polák, nebo i Němec, ale časem zjistili, že to nemá cenu a už se tam neukázali, (to byli slušní rybáři, kteří se k vodě i rybám uměli chovat). Voda je to pořád pěkná, ale už mě tam láká jen na podzim procházka s vláčkou na okouny, nebo z jara s plavačkou, nebo feedrem na plotky. Přidám fotku jednoho místního krasavce z mála, který ve vodě ještě, (doufám) plave.

NPEPŠA - Profil | Pá 1.4.2011 16:38:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Až bude po jarním hájení-opět nastane invaze.VYLODĚNÍ SPOJENCŮ na štěrkovně.

NPEPŠA - Profil | Čt 31.3.2011 20:16:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

To je dobře,že se včera nic nechytlo,akorát se v obchodech méně prodá vajec,mouky a strouhanky a kapříci se možná dožijou apríla.

NVORVAŇOS - Profil | Čt 31.3.2011 19:49:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Na Hlučín nejezdím už 8 let. To když jsem viděl ,jak prajzáci hodili jednoho staršího rybáře do vody,protože jim prý sedl na jejich flek. Nejhorší je podzim,když jsou kapři hájeni. To jezdí masařit a dělat bordel na Hartu. To pak musím poslouchat jejich nenažrané kecy kolik musí chytit ,aby se jim vrátily peníze za benzín.