Je to přestupek vůči RŘ ?

Zdravím všechny
V soupisu revírů 2011 jsem narazil na pár dodatků ohledně bivakování , jako například ,,Táboření, stanování, bivakování a rozdělávání ohňů je dle zákona o ochraně přírody zakázáno" , ale v diskuzích zde na MRKu jsem se dočetl že RS nemá právo kontrolovat bivakování, že je to na PČR a podobně . Jak je to v případě že se tato fráze u popisu revíru?
Je to jen informativního charakteru , nebo jak si to mám vysvětlovat?
Autor diskuse: mpmaik - Profil , 2.1.2011 všeobecné - RŘ, MO, svazy

NRST - Profil | St 5.1.2011 5:46:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

mpmaik >> Promiň že jsme ti tak trošku tu otázku znehodnotili.
Můj názor na tvou otázku je - Pokud je v bližších podmínkách nějaké omezení, např. zákaz vjezdu a parkování motorových vozidel a nebo zákaz táboření, musí jejich porušení RS řešit v rámci její pravomoci. Tedy nejedná li se o přestupek proti zákonu o rybářství a ani jeho vyhlášce, měla by RS toto porušení BP ohlásit uživateli revíru ten pak rozhodne jakým způsobem tě potrestá. BP jsou pro rybáře jakýsi zákon a jsou vydávány proto že revíry maji svá specifika která nejdou zákonem ani vyhláškou obsáhnout. Z mé zkušenosti vím že výše uvedené zákazy se v BP objevují z pravidla u revírů které leží např. v pásmech hygienické ochrany vodního zdroje, nebo v chráněném území.........
Pokud v bližších podmínkách není uveden zákaz byvakování - táboření ale přesto to na území kde byvak stojí nějaká norma zakazuje - neřeší RS tvé "porušení" s tebou (většinou tě jen upozorní) ale měla by přestupek ohlásit PČR nebo MP, které mají pravomoc na daném území zasáhnout. Toto platí jak pro rybáře tak i pro NERYBÁŘE!!!!!!!!!

Na závěr ani zákon ani vyhláška nejsou a ani nemůžou být schopny pokrýt na sto procent potřeby všech revírů proto jsou BP vydávány nikdy nesmí být v rozporu s nadřazenými normami ve smyslu jejich zlechčení (pokud se v BP něco takového vyskytuje pak musí mít uživatel revíru platnou výjimku - např. povolení lovu pod ledem) o zpřísnění podmínek (např. upravená povolená míra ryb....) rozhoduje uživatel revíru a každý rybář se tím musí řídit, i když se mu to nemusí líbit ve valné většině případů má toto omezení nějaký důvod. Na druhou stranu by uživatel neměl do BP dávat nesmyslné zákazy a omezení. Věřím že jestli se setká rybář v BP s něčím co ho "omezuje" a dotáže se třeba RS nebo výboru MO která tento revír zpravuje na důvod tohoto omezení, měla by mu toto omezení vysvětlit.

NSven - Profil | Po 3.1.2011 20:05:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Fandass >> no vidíš, tolik oprávnění a povinností má RS a ještě to některým obzvlášt pilným nestačí a rádi by fušovali i do pravomocí jiných státních složek.....

NSven - Profil | Ne 2.1.2011 22:32:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

mpmaik - >> Ano tato poznámka u popisu revíru je pouze informativního charakteru a odkazuje na ustanovení zákona o ochraně přírody.
RS jejíž činnost je vymezena zák. 99/2004, není kompetentní kontrolovat dodržování zákazu, tím méně z jeho porušování, vyvozovat jakékoli restrikce.
Tím se ale na podstatě věci nic nemění a zákaz platí.