Postih za pytláctví - Realita

Zdravíčko přátelé Petrova cechu.
Má otázka je jednoduchá.
Znáte někoho / máte informace o někom, kdo byl přistihnut RS/MP/rybáři při lovu bez povolenky (a není členem žádné organizace)? Jaké z toho byly pro danou osobu následky?
Na tomto vlákně je více diskuzí s podobnou tématikou, ovšem málokterá ukazuje realné případy.

Tak jak to tedy je?

Snažil sem se i něco vygooglit, ovšem i přez drsný filtr jsem nenašel jednotlivé případy kárných opatření.

Osobně vím jen o jednom případu, a to když známý (teď se jedná o tzv. jedna paní povídala), byl chycen při lovu bez povolenky (dřiv byl členem MO, ovšem nějaký ten pátek si papíry už neobnovil).
Dostal navýběr od člena RS několik možností, mezi kterými bylo tuším:
- vezme mu Obcansky prukaz, pro který se má pozdeji dostavit na Městskou policii.
- bloková pokuta (presnou castku ted nevim)
- odevzdat rybarske nacini, pro ktere si ma prijit na Městskou policii.

OP by z ruky nedal, takze to zkoncilo zabavenim prutu s navijakem (chytalo jich vice, ale zbytek mel vse vporadku. Dotycny provinilec tak zrejme zhuleny, takze si prichodu RS ani moc nevsimal a v klidu si sedel nekde na bobku dal).
Tak pravi historka, ktera se povida u pivecka.

Nejake vase prihody?
Ted prosim neberme situace, kdy pytlaci mladej klucina (pod 18 let).

Tak se podelte o vase historky.

S pozdravem Tom.
Autor diskuse: Tomak - Profil , 29.11.2010 všeobecné - příhody, kuriozity

grufa - Profil | St 1.12.2010 14:55:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Lapl jsem pytláka na kyjovce 3.Lovil na tři pruty a nebyl členem MO.Klasicky při kontrole připlý odznak a legitimaci v ruce na prokázání.Odpovědel mně jen ať vypadnu z jeho pozemku a ty blábole.Jenže v druhé ruce jsem si to natočil foťákem a šel stím na policii ČR,protože pán odešel domů a nechtěl mně ukázat občanský průkaz a ani vydat rybářské náčiní,což můžu zabavit jako RS,pokud stím bylo pácháno pytláctví a odevzdat na policii ČR. Policie jela semnou,protože jsem věděl kde pán bydlí a legitimovala mně ho a sepsala semnou hlášení .Jedná se jen o přestupek a to řeší kárná komise (ne MO,protože pán nemel papíry k lovu) v místě,kde se ten přestupek stal to jest Kyjov.Dále nevím jak dopadl,ale asi dostal nějaký flastra a ty ty ty.Ale už ho tam nevidívám chytat a to je dobře:-)))

Brouček - Profil | Po 29.11.2010 17:24:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kakr >> vžiju se do role dominy vemu koženou důtku a dostane 20 x přes chodidla ale je na tom ještě v dobře v egyptě býval ,, tzv otec petiset" jako trest používal 500 ran rakoskou přes chodidla:-))))))

důtku uděluji písemnou napíši: udělena důtka RS podpis číslo.nic víc. já si osobně do bonz bloku napíši za co to bylo pro přístě no a pokud ho chytnu znova byť za něco jiného tak to má za papíry, a věř mě že toto je hodně výchovný elemet lepší než odebrání papírů. je to metoda cukru a biče

whoau - Profil | Po 29.11.2010 17:20:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tomak - >> Ja ti povim dve primo svoje ... na zakladni skole sem chytal s papirama jak se ma a pak prisla holka prvni laska a na 3 roky sem se k vode nedostal ... papiry propadli ... po rozchodu sem se ke sve prave lasce rybarine vratil ... a ze zacatku sem na papiry prdel :) vse sem poustel ... az me nacapal porybnej vecer u reky :) sedel sem tam s kamosema ... pivka, zidlicky stolecek pekny vercajk ... prijel slusny porybny taky mladsi ... kdyz vyslo najevo ze nemam papiry tak kluky rozehnal ... me sebral pruty do auta a zacal to se mnou tam sepisovat ... po chvili vzal ten papir ... zahodil ho vratil me pruty a rekl at si znovu poridim papiry a ja byl nejvic happy :))) od te doby mam papiry a delam ( temer ) vse vzorne :)

osud - Profil | Po 29.11.2010 16:37:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tomak >> ok jdu na to

SOPTIK 52 - Profil | Po 29.11.2010 16:37:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tomak - >> ahoj.Víš já už mnoho let nevykonávám funkci ŘS.Tedy i můj příspěvek bude patřit do doby dávno minulé.To tenkrát byl načapán při pytlačení jeden tatínek od rodiny,který nebyl vlastníkem žádného povolení k rybolovu.Když se tenkrát ,podle daného postupu nahlásil na MNV,tak nám paní,nebo tenkrát soudružka tajemnice sdělila,že se jedná o socialní případ,aby jsme na to brali ohled.Ano, v té době bych to i bral,kdybych toho dotyčného neznal.Rodinka z nákupu s kočárkem:::,dětičky cucají suchý rohlík a rodiče........,mají jen............!!!,nanuka.,§ Toto mi tam asi zůstane do konce života.

Brouček - Profil | Po 29.11.2010 16:25:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jako rs jcem načapal na labi 2 rumuny něž přijeli cajiti tak jeden odešel druhýho jsi odvezli a lupli ho rovnou na cizineckou a jel štandopede do šběrného tábora a pak domů. to byl ale cizinec.
zaím jsem to řešil vzdy vykázaním pokud to byl nečlen ( letos 1x) od vody a zabavením prutu a odevzdáním na OOPČR ( ale tam nejsou našený) no jinak řešeno domluvou a nebo malý bububu nebo velký bububu nebo důtka a zabavení papíru jako poslední varianta letos 1 x( jinak domluv a bububu v jakékoliv formě nesčetněkrát lidi jspou fakt nepoučitelný

Jovánek - Profil | Po 29.11.2010 16:12:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tomak - >> Tak naše RS chytila na chovném rybníce pytláka,zavolala na místo policajty. Ti ho odvezli,pak jsme se dozvěděli,že dotyčný je v podmínce a má to jasný.Co bylo dál,jsem nepátral,ale porušil podmínku a za to se obvykle chodí do lochu. Pak jsem chytil ještě já jednoho pytláka a odevdal jsem ho městskáčům.Co bylo dál nevím,ale byl předán k řešení k přestupkové komisi.Jinak jsem pak nachytal i několik dětí,ale to jsem neřešil,taky jsem tak začínal.

TOKR - Profil | Po 29.11.2010 15:40:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj Tome ...
u nás je teď stoják kam se pravidelně vysazují pstruzi. ...
my jsme tyto situace eliminovali tím, že se snažíme opravdu chodit kontrolovat .. takže se to tolik neděje ...
jinak jsem jednou ( jsem stráž teprve 1 rok .. ) chytil chlapa, který chytal na mimopstruhovou povolenku, místo pstruhové ... ale u nás je to tak že máme mimopstruhový režim a od listopadu do 16.dubna pstruhový ... tak jsem jen vyhodil od vody ... udělat chybu může každý ...
jinak u nás třeba když ihned někdo nezapíš rybu tak to řešíme zápisem, a kdyyz se to opakovalo tak mu povolenku zabavíme ...

Ale vyloženě, že by u nás někdo chytal bez povolenky to jsem nezažil ani dříve ..

toliplzen - Profil | Po 29.11.2010 12:11:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdravím, praxe v těchto věcech mě naučila lehké skepsi. Je to dva roky co jsem chytal na nejmenované nádrži poblíž Plzně, okus vedle "bivakovala" skupina Rusů, tři karavany přímo u vody, každej 4 pruty a všechno co mělo šupiny končilo rovnou na grilu. Míra nemíra, hájení nehájení (candáti v květnu) a to opominu neskutečnej bordel co u vody vyráběli... Poenta je v tom že, nás a okolní rybáře stráž kontrolovala obden, ale k týhle skupině za týden nedorazila.. Úplně nejvíc mě pobavila městská policie, která neměla nic jiného na práci, než rozdávat botičky poblíž značky zákazu vjezdu do těchto míst, přitom za křovím parkovali karavany. Kdyby tyhle místa neprojížděli jejich kolegové denně na člunu a nenaháněli trempy, kteří si na ohínku pekly buřty, tak bych si myslel že jsou slepý... Po 6 dnech opakovaných stížností od chatařů z okolí tyhle rádoby rybáři dostali blokovou pokutu 1000kč za parkování v chráněné oblasti a s úsměvem odjeli bůh ví kam..... Tomu jí říkam profisionalita ČRS a MP...

Jarda Š. - Profil | Po 29.11.2010 11:29:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tomak - >> Správný postup v tomto případě je ten, že RS zjistí totožnost takové osoby, zajistí rybářské náčiní a se záznamem o zjištěném přestupku předá příslušnému správnímu orgánu k projednání v přestupkovém řízení. Správní orgán by pak měl rozhodnutím vyměřit pokutu a vyslovit propadnutí zajištěného rybářského náčiní. Odpovědnost za přestupek je od 15 let, v případě osoby ve věku 15-18 let správní orgán vyrozumívá o úkonech v přestupkovém řízení rodiče a "sociálku".
Pokud by šlo o nezletilého pod 15 let, tak by RS měla zajistit rybářské náčiní, které předá správnímu orgánu k rozhodnutí o zabrání věci a měla by o zjištěném pytlačení, když zjistí totožnost a adresu, vyrozumět rodiče a školu.