Krádež zasakované ryby

Když jsem byl na svazu, tak jsem zaslechl rozhovor dvou porybných, jak řešili problém, který postihl i mě a jednoho kámoše na rybách. Při 4týdenním rybolovu nám někdo do rána ukradl 2 zasakované kapry k vážení. To samé řešili i porybní. Jednalo se o zapsanou rybu, ale přitom ukradenou. Jen mě zajímá, jestli něco podobného potkalo i Vás. Děkuji za vaše příhody.
Prudiči a hloupé žvásty -Červená.
Autor diskuse: Malda512 - Profil , 28.1.2010 kaprařina - příhody, kuriozity

Ukradl vám někdo ryby?

A) ANO11%

B) SNAŽIL SE ALE BYL CHYCEN4%

C) NE85%

Od 29.1.2010 hlasovalo 149 čtenářů.

NMajsher - Profil | So 30.1.2010 16:53:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Třeba ty ryby jen někdo pustil - to už není krádež, ale nedovolené užívání věci (saku) :)
Jinak bych se přikláněl k tomu, že sakování je naprosto zbytečné, protože pěkné fotky se dají pořídit i v noci a s patřičnou náladou. A navíc vám to připomene, že jste tu SVOU rybu uměli zdolat i ve tmě jak v pytli. Ono držet několik hodin kapra v saku, když neví, co se s ním děje a že ho pustíte, mu asi taky moc neprospěje. Ale to je na jinou diskusi.

Nnumen - Profil | Pá 29.1.2010 18:21:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kdysi jsem v noci vyplašil dva borce co kradli vezírky a vybavení u chat a na molech. Nevěděli honem kam, měl jsem sebou hafana a šel po tmě . Bylo tam na hromadě 5 vezírků( uvnitř pár cejnů a kapr,, ryby jsem pustil) nějaké vidličky a podběrák:-((((((

NNetipa - Profil | Pá 29.1.2010 16:10:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

pepa-č >> pokud kapra necháš dostatečně dlouho naloženého v kliniku, přežije i výbuch miny

Nmarek2293 - Profil | Pá 29.1.2010 14:44:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mne sa niečo také raz už skoro stalo. Večer sme boli s otcom a jeho kamarátom na ryby, keď sa ztmievalo tak kamarát odišiel a zostali sme sami, vedľa nás za kríkmi boli 3ja chlapci. Keď sa zotmelo mysleli si že na našom mieste už nikto nie je a tak sa asi išli popozerať či sme tam niečo nenechali. My sme boli za takou vyššou trávou, nebolo nás veľmi vidieť, no sieťku s kaprom som mal asi 10 metrov od nás . Oni prišli videli sieťku a hneď ju vyťahovali. Len na nich oco zakričal že čo tam robia tak sa vyhovorili že hľadajú drevo a zmizli :oD :oD

NVitali - Profil | Pá 29.1.2010 12:03:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Malda512 >> Jednou jsem někde četl článek s Lukášem Krásou a tam říkal, že několikrát přemlouval lidi aby pustili velkýho kapra a když to nechtěli udělat, tak že jim v noci kapra z vezírku sám pustil na svobodu, třeba tam někde vedle tebe chytal :-)

NMafi - Profil | Pá 29.1.2010 10:28:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Venca888 >> Jednou jsem se na Kořensku setkal s týpkem, který si vedl přesnou evidenci ulovených ryb.
A to následujícím způsobem:
Veškeré ryby , které - ( jednalo se o cca - 1ks kapra,3ks plotice,3 ks cejna,1ks -tlouště) po ulovení pečlivě změřil, zvážil - velmi přesně, zapsal A ZASAKOVAL. Po ukončení lovu si ponechal pouze toho kapra a vše ostatní pustil. Na můj dotaz proč to tak dělá, odpověděl, že si původně myslel, že chytí více bílé ryby a veme si jí na salát, ale že toto množství je málo, tedy si nachytá příště. A měření, a vážení, že provádí z důvodu aby nepřekročil daný limit 7kg ryb a i pro svou vlastní statistiku ulovených ryb.

Co porušil ?? a jaký strašný následek to má pro svaz ??

NSalmon - Profil | Pá 29.1.2010 10:27:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Určitě je lepší "nelegálně zarybnit" než se nechat buzerovat od RS za přechovávání nezapsané ryby! Když mi "náhodou" kapr ráno z vezíru uteče, tak jen těžko mi někdo dokáže, že jsem úmyslně zarybnil bez povolení:-)
EDIT: samozřejmě, že nebudu sakovat vše, co v noci ulovím. Mluvím o výjimkách.

Nc.13 - Profil | Pá 29.1.2010 8:16:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já se dobrovolně přiznávám,že jsem takhle několikrát na cizí vezírek šáhl!.... kokrétně jednomu člověkovi,který razí strategii "co na háčku,to do sáčku", několikrát jsem viděl jak natahuje kapříky aby měli míru,cpe je do vezírku a rozepisuje na týden zpět nebo dopředu,aby toho mohl odnést co nejvíc. Takže jsem mu pod rouškou noci ten vezírek už několikrát vyprázdil.....zpátky do vody!!!

NBrouček - Profil | Pá 29.1.2010 7:42:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Malda512 >> tohle se mě stalo ve na vranově bivaky u vody 5 m od prutů před půlnocí jsme chytily kapra 93 cm zasakovaly do eko vezírku který byl přivázán, že ho ráno vyfotíme a pustíme i zapsaný byl s námi mistní porybný a přesto kapr do rána zmizel i s vezírkem a to jsme šli spát před 4 a kolega to zjistil v pul páte že je kapr fuč a přitom kolík byl na puvodním místě uplavat tehdy nemohl drzost některých lidí nemá hranice že jsi dovolí vlízt do místa kde je 10 rybářu a ukradne rybu no chytit ho tak mu ruku seknu mačetou

NSalmon - Profil | Pá 29.1.2010 7:14:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pod Pálavou se to známým stalo už několikrát. Ti kapři v sacích nečekali na focení, ale na porážku:-(((
Byly to ryby dost nad povolený limit, tak mi těch rybářů ani nebylo líto. Přišli i o vezíry.
Něco podobného se stalo kámošovi kdysi na Těrlicku, kde měl 2 cejny a do rána mu je Poláci z kempu sebrali.

NRomca - Profil | Pá 29.1.2010 6:57:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mně se to stalo asi před 2 roky na pálavě pod Pavlovem. Do rána zmizel tento kapr 9kg, kterého jsme chtěli ráno fotit a samozřejmě pustit. Mám obavy, že skončil u místních v udírně. Předešlý den jsme totiž ráno fotili a pouštěli 11kg kapra a místní se divili proč ho pouštíme, že by byl dobrý do udírny.

Npetr b. - Profil | Pá 29.1.2010 6:04:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Malda512 >> stalo a hned dvakrát, pokaždé na Slapech ... jednou jsem přišel o pěkného kapra a zůstal mi aspoň vezírek, jednou o dva candáty a ti zmizeli i s vezírkem ... :-(

Červené karty: Zajda, Mrknato, Hermis_s