Kaprařská hymna ...?

Nejsem kaprař, ale jsem trochu muzikant a textař, tak si dovolím napsat drobnou recenzi tohoto díla k poslechnutí zde http://www.reach-uh.cz/ (přehrávač je vlevo).
Dle mého názoru je text klasické sentimentální nepříliš umně smontované cosi (jakoby na objednávku), co má vlastně jen jednu sloku která toho moc nesdělí a nekonečně opakovaný refrén.
Hodně málo nápadů, "nenásilně" zakomponované tema "Chyť a pusť".Bez vtipu a pointy.Text je podle mne dost mizerný.Taková trochu věc, která vby se hodila na Bratislavskou lyru, Děčínskou kotvu, nebo Festival politické písně.
Navíc to má být hymna všech kaprařů, z nichž jich dost sežere všechno, co sežrat lze, ale zřejmě zadání znělo pro "Chyť a pusť"-potud tedy téma dodrženo.
Hudebně je to lepší.
Slušné standardní řemeslo muzikantů, hezky vyvážené vokály, zazpíváno s nasazením a dobře.Zvukař a míchání ok.
Melodie celkem ucházející.
Můj názor - písnička o rybách to je, ale hymna?To je trochu příliš honosný titul pro ni.
Navíc si myslím, že tohle si nikdo asi zpívat nebude.Není to ani hit, ani žádné velké poselství z toho nečouhá.
Tolik můj objektivní názor a pocit.
Co si myslíte Vy?
Autor diskuse: Azbest - Profil , 27.4.2009 kaprařina - ostatní

Kaprařská hymna se mi jeví jako

A) Skvělá a reprezentativní11%

B) Docela dobrá24%

C) Lepší, než nic4%

D) Nudný popík8%

E) Děs a hrůza4%

F) Vhodná do vysílání pro neslyšící2%

G) Slátanina o ničem36%

H) Moravská národní kaprařská hymna4%

I) Vesnický oplodňovák6%

Od 27.4.2009 hlasovalo 249 čtenářů.

2 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NPepaČadek - Profil | Pá 1.5.2009 12:56:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Azbest >> hezký příběh :-)

Nvedro - Profil | Čt 30.4.2009 22:25:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdar hoši, ona vlastně ta kaprařská hymna je bezvadnej nápad,jen mi tam chybí činely.Jako další krok navrhuji zvolení kontrolní komise pro mezinárodní kaprařskou federaci K70 a ústředního výboru asociace NEOHROŽENÝ SPORTOVNÍ RYBÁŘ se dvěma místopředsedy.Hymna by také měla být rozšířena v denním tisku,aby vešla do podvědomí veřejnosti a mohla být hrána při slavnostních příležitostech na veřejných prostranstvích.V zájmu vážnosti doporučujeme během jejího hraní stát v pozoru s prutem osazeným háčky bez protihrotu a naznačovat širokým otvíráním úst zpěv,uniforma bude navržena příslušnými orgány dodatečně.
Nevím nevím,ale nějak mlhavě mi to všechno připomíná události dávno minulé...

NFlip - Profil | Čt 30.4.2009 20:36:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kurva -to je nářez- jedinné co mi tam chybí je repování Vaška a Evy,aby to bylo více heavy.

Nkam!kaze - Profil | Čt 30.4.2009 0:20:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

V posledním roce a půl jsem se začal věnovat lovu kaprů více než lovu jiných ryb.Nevím jestli jsem kaprař nebo ne.Ale myšlenka "Kaprařské hymny" mi připadá jako naprosto úchylná.Nedokážu si představit jediný rozumný důvod,proč bych měl mít nějakou hymnu,protože lovím kapry.Pokud je to recese,tak OK.Ale jinak je to prostě nesmysl.Nejsem fundovaný k tomu,abych posoudil kvalitu skladby,ale samotná myšlenka nějaké hymny pro lov určitého druhu ryby mi přijde jako totální nesmysl.

NCucák - Profil | St 29.4.2009 0:27:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Je mi 30 a při hudební výchově na ZŠ jsem měl zakázáno zpívat. Tohle mě přesto srazilo na kolena, budiž zapomenuto Slámovo " Všem tichejm bláznům ", které jsme doposud nostalgicky pěli, číhajíce v bivaku. Text mám zapsán a už se těším na další výpravu, až začneme s kamarády nacvičovat naši novou hymnu. Nás kaprařů ...

NLee-Haney - Profil | Út 28.4.2009 19:46:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Z mého pohledu na píseň.Abych pravdu řekl nepřísluší mi hrát si na kritika vzhledem k tomu že sám jsem nesložil nic co by za něco stálo.Co mi spíš vadí je to že se nějaká píseň má honosit jako hymna.Ač to zní směšně,ale když se hraje u nějaké příležitosti státní hymna,respektive ta naše,jsem na ni pyšný jak z hlediska obsahu tak melodie.Je to jeden ze symbolů našeho státu a tak ho i vnímám.
U téhle písně tohohle významu se mi hnusí už to že si někdo dovolí to nazvat hymnou.Nemyslím si že kaprařina potřebuje další kýč v podobě vlastní písně která by měla být pro ně svatou,když těch blbostí kterých se tam určití lidé snaží nacpat je už tak dost.
Prostě se mi nelíbí že se z určitého druhu rybařiny dělá čím dál větší cirkus,fraška a nevím co ještě.

NVAlos - Profil | Út 28.4.2009 14:00:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Co je to za muziku?
To je kaprařská hymna ty vole!
No já vim, já jenom že už ji dlouho nehráli takhle instrumentálně...
Člověče, ty už to nehul....

Nmilošs - Profil | Út 28.4.2009 13:28:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kaprařská hymna, snad i vlajka, tak to je mazec. Tak mě napadá, že vlajka firemních karptýmů by měla být vlastně sešívaná, slávisté zde přítomní ať mi prominou. Na jedné půlce by byl kapr a na druhé by nebylo od věci zlaté tele. A masorádi by měli ve znaku své zkřížené nástroje - paličku a důkladný fileťák, po vzoru věčně živého a nehynoucího srpu a kladiva.
Ještě zbejvá, aby někdo vymyslel i stejnokroje... Von už Josef Švejk říkával - cituji - já mám moc rád, když lidi blbnou na kvadrát.

NMinnow67 - Profil | Út 28.4.2009 12:19:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Azbest >> Představa seřazených a zpívajících kaprařů mě docela pobavila :-) Ještě vlajka, salutování a možná nějaké stejnokroje :-)

NLubo - Profil | Po 27.4.2009 19:59:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak jsem si to poslechl a poprvé v životě musím přiznat, že existuje ještě i něco horšího, než Eva a Vašek :-))
Omlouvám se za upřímnost, ale takovou stupiditu jsem naposledy slyšel u Dády Patrasové.

Nsplavkař - Profil | Po 27.4.2009 19:47:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kamcasik >> Pochopil jsem správně: znáš autora???!!
byl by jsi mi schopen zajistit jeho autogran(tajně doufám,že první) na blank mých nastávajících superspeciálů ještě dřív než mi ho ve věhlasné ANGLICKé dílně naposledy přelakují??

Nsplavkař - Profil | Po 27.4.2009 19:16:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Azbest >> myslíš, že by se to dalo nějak stáhnout do mých hlásičů zn. CORMORAN CORBAS rv.1994??

Nsmradzjzd - Profil | Po 27.4.2009 18:13:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Hudbě moc nerozumím. Ten text ale rozhodně není nic moc. A ani nevím co by bylo jako hymna lepší, jestli nějaká odrhovačka, co se dá zahulákat pod vlivem, nebo něco s větší hloubkou ?
Těším se na Kaprařskou Internacionálu, ta bude určitě lepší.

Nsven - Profil | Po 27.4.2009 18:10:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

pepa-č >> PepaČadek >> díky jeho houslové škole, kterou do mě 4 roky vtloukali jsem se také stal houslovým teoretikem. Tímto se dodatečně omlovám svému tehdejšímu učiteli, že jsem mu svou mistrovskou hrou na skřipky ubral několik let života. :-)

NPepaČadek - Profil | Po 27.4.2009 17:11:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

medvěd >> Horňák byl asi horňák.

Nkakr - Profil | Po 27.4.2009 14:26:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Minnow67 >>
Je škoda, že závody TSCC - Štít 2009 nebyly zahájeny kaprařskou hymnou. Její uklidňující melodie by určitě měla blahodárný vliv na závodníky a zažehnala by všechny konflikty mezi nimi.

NMr.Stick - Profil | Po 27.4.2009 14:16:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jsem si to poslechl. A minutu po skončení skladby si nepamatuju jediný akord, beglajt bicích, vokální linku nebo kousek textu. A to je u mě značka totálního podprůměru.

Nkakr - Profil | Po 27.4.2009 13:35:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kolegy z Čech upozorňuji, že se jedná o ryze moravskou záležitost, neb z textu krásné písně jednoznačně vyplývá že kapři plují Moravou. Tedy jednoznačně patří do kompetence Povodí Moravy.
Jen je škoda, že text neopěvuje K70......

Nm.b. - Profil | Po 27.4.2009 13:33:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Azbest: chybí ti tam možnost "Vesnická oplodňovačka"

NJKL - Profil | Po 27.4.2009 13:27:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mno - nevím čím to je - ale okamžitě se mi vybavil Strahov - na tribunách čelní představitelé Stáni a Vládi a prcajícího lidu, nadšený jásot zaplněných ochozů, a na ploše stadionu jsou dorostenky s dětmi a kužely vystřídány borci chystajícimi se předvést náročnou skladbu s dvojděličkami , pípáky a podložkami. Nedoposlechl jsem . Příval vzpomínek mne vyhnal jak tsunami turistu.

Červené karty: XAXAP