Světová finanční krize a dopad na naše prodejce

v denním tisku se všude píše co všechno se bude zlevňovat,od pečiva až po auta v důsledku krize z obav o prodejnost zboží a strachu že lidi budou více šetřit než utrácet.Myslíte si,že se to odrazí i u našich prodejců rybářských potřeb a bude to znát při nákupu?
Autor diskuse: dosec - Profil , 3.1.2009 všeobecné - ostatní

Šafránek - Profil | So 3.1.2009 15:04:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj,
protože se ekonomií živím, dovolím si odpovědět a tipnout, prosím, neber to jako fakt, jen tip, a to ať čteš kdekoli cokoli, protože situace, která je na trhu nyní, je něco velmi nového, a jak na burzách tak celkově na trhu světového obchodu se jednotlivé subjekty chovají velmi nečekaně, někteří histericky prodávají, jiní zase naopak utrácejí..., to ovlivňuje pohyby kurzů, také vyčkávání našich bank, i centrální, protože jde o denodenní změny, žádný trend, který na něco ukazuje, jinými slovy nelze dělat závěry z jednotlivých kroků, tak jak se jinak dělat dají, protože vždy něco ukazovaly, směřovaly někam.
Takže můj názor, nic víc:
Ano zlevňovat se logicky bude, protože lidé neví, a jsou opatrní - třikrát se rozmyslí, než něco koupí, pokud jde o něco, co počká, počkají - to značí pokles třžeb, prodejci musí zlevnit, aby nalákali. Ale tady jde o specifický koníček, takže to nečekejte tak závratné u běžných doplňků, které se budou prodávat dál, spíše u nadstandardních potřeb, více jednorázovějších typů vybavení. A ještě si myslím, že toto čekejte spíše u větších prodejců, kteří mají na to si zaplatit třeba reklamu v rádiu nebo v časopisech pro rybáře, případně banery na takovýchto webech - pokud mají slevy přilákat, je třeba o nich dát vědět. Jinak co se týká krize, pokud se neudělá špatný krok v CNB, je na tom ČR docela dobře, sice pocítíme dopady celosvětové krize, jako kromě Číny všichni, ale nemusíte se bát mít peníze na účtech nebo stavebních spořeních, krachy nehrozí.

Šafránek