věci do boiliesu

Čau chtel bych se zeptat jake levne veci treba ze supermarketu by se dali pouzit na vyrobu boiliesu.Jetli mate nekdo nejake typy tak sem snima.Předem dík!!
Autor diskuse: KAMZÍK - Profil , 11.11.2008 kaprařina - nástrahy, návnady

kalaban - Profil | St 12.11.2008 8:32:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kamzík:
jen ti popíši vlastní zkušenost(nehodlám tu nikoho přesvědčovat jestli je to správně nebo ne..):
Stejně jako ty sem byl zaujmut lovem na boilie a samozřejmě těma monstrózníma kaprama, takže jsem se rozhodl je taky lovit! :o) Peněz moc nebylo, o dělání směsí sem věděl kulové, ale ti 20-ti kiláči mi nedávali spat. Vzal sem pár časopisů a jal se studovat jak se vlastně to boilie dělá! No moc moudrej sem z toho teda nebyl.....samej protein , uhlohydrát, AMK, esence a spousta další věciček.... a nejlepší bylo samozřejmě vždy to, co ten či onen pisálek zrovna "testoval". Praktická rada v podstatě žádná, takže sem byl opět nahranej.
Řekl sem si, že to asi nezvládnu a proto si koupím nějakou levnější hotovku. Jak sem si usmyslel tak sem i učinil. Myslím že je všem jasné jak to dopadlo! Jako dříve spousta jiných začátečníků sem viděl úspěch lovu výhradně na "umění" boilie a nikoliv na "nepodstatnostech" jako místo lovu, lokalizace kapra, montáž atd a atd......no prostě sem tam seděl pár hodin jak lojza a o šupinu ani nezavadil!
Ale já to samozřejmě po prvním neúspěchu nezabalil! (to čučíš Carpsone, co?! :o) ) Šel sem znovu do rybářského obchodu a místo kuliček za 200,- koupil ty za 500,- Kč s doměním, že teď je prostě úspěch jistý.... :o))))) No samozřejmě sem opět nic nechytl, jak překvapivé.....:o)
To už mne ale vážně nakrklo a celé slavné boilie sem hodil do popelnice a opět úspěšně pokračoval v klasické položené a chytání na kuku či rohlíček. Následně jsem se začal hodně věnovat fídru, plavajdě a na nějaké boilie sem na pár let dokonale zapomněl.
Ovšem loni, ani moc nevím proč, sem opětovně zatoužil to zlobivé boilie "pokořit" a vytáhnout nějakou pěknou rybu! :o)
Ale tentokrát sem na to šel trošku jinak!! Vyprdl sem se na všemožné reklamy v časopisech a jal se řádně pročítat tento web. Díky tomu jsem se dostal na stránky kapří pohody, kde jsem alespoň trošku pochopil z čeho to boilie vlastně udělat, proč tám dát to či ono a na mrku jsem dle rad ostatních doladil zbytek. Byla to celkem makačka a dost trápení, ale nakonec sem vytvořil první svoje vlastní boilie!! Neskutečnej pocit zadostiučinění bylo už jen to, že se to nerozvařilo a celkem hezky to "smrdělo"....:o) Samozřejmě žádnej zázrak to nebyl, ale já byl celkem spokojen. Pro mne zásadní byla ale jedna věc, tomu boilie sem opravdu věřil a tak pro mne nebyl problém mu dát dostatek prostoru na to, aby tu rybu prostě chytl! Ani ti nebudu popisovat tu radost, když jsem toho prvního kapra na vlastní boilie ulovil, křepčil sem tam jak malej kluk...co na tom, že měl "jen" necelejch 50 cm! pro mne to byla v tu chvílu ryba snů....:o)
Koukám, že už je z toho pomalu slohovka......takže nic, končím!
Na závěr jen tolik, po pár zkušenostech uděláš kilo boilie za 100,- Kč , které bude chytat a ty budeš spokojen! Nastává zima, ideální čas prolézat web, hledat info a zkoušet si něco sestavit.
Držím pěsti ať se ti daří!!
P.S.: nejsem žádnej velkej kaprař, času mám opravdu hodně málo, trpělivosti stejně tak a přesto sem tam něco lapnu. A to je ten nejlepší důkaz toho, že na boilie už může chytat fakt každej.....;o)