Dolní Benešov

Jaké máte letos úlovky s této štěrkovny?
Autor diskuse: bart.bm - Profil , 10.9.2007 kaprařina - ostatní
Dále moderuje: dukin Profil

Myslíte že je správné,kdy by DB nebyl od roku 2024 součástí společného hospodaření, ale platila by na něj zvláštní povolenka s ročním i krátkodobým režimem?

A) Ano49%

B) Ne49%

C) Nevim2%

Od 22.5.2023 hlasovalo 45 čtenářů.

ladisek - Profil | Po 3.6.2024 14:48:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Z čeho všeho se skládá cena povolenky. Platíme tím profi RS, skládáme se na povolenky papalášům, režie US. Co se děje tedy s členským příspěvkem, který má být na chod svazu? Proč se na profi amatéry a své povolenky neposkladaji z brigád a členského? Proto máme nejdražší povolenky, platíme papalášům vše!!!

ladisek - Profil | Po 3.6.2024 5:04:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Z fb

ladisek - Profil | Ne 26.5.2024 10:39:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

z FB

ladisek - Profil | Ne 28.5.2023 19:07:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Podle ověřených informací konference byla jedna velká blamáž a amatérismus v podání Trybučka a Hlouška, kteří odcházeli z konference velmi naštvání, protože jim konference neodhlasovala ani DB a ani rybku 15 cm, nedokázali delegátům nic přednést,nic neměli připravené. Takže ostrouhali a domnívám se, že by tito dva pánové mohli jít už o dům dál. Oni umí jen škodit a vymýšlet naschvály nám rybářům,kdy sami porušují co se jen dá. Když při odchodu sebou vezmou ještě Diehla, nebudu se vůbec zlobit.

ladisek - Profil | Ne 28.5.2023 6:31:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Podle neověřených informací to na konferenci neprošlo, tak uvidíme,jestli se to neudělá na sílu nakonec.

haas - Profil | Po 22.5.2023 15:14:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

A zase penize...... A solary nikde ? Tady vymysleji neco aniz by vedeli ze to mozna bude k nicemu ?a perlicka nakonec v hlavach maji ale neni nic jiste podotykam cenu 10000 kc za rok .....🤦🤦🤦🤦

ladisek - Profil | Ne 21.5.2023 7:39:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zápis č. 1/2023 ze zasedání hospodářského odboru, ČRS, ÚS pro severní Moravu a Slezsko ze dne 12.04.2023

Dne 12.4.2023 se uskutečnilo zasedání H.O. v sídle VÚS Ostrava. Zasedání vedl hospodář ÚS Jan Hloušek a rybářský technik ÚS Jakub Vávra.
V úvodu přivítali všechny přítomné a poté provedli prezenci. Představili i hosta Otmara Diehela, předsedu MO ČRS Hlučín

K jednotlivým bodům programu:

Ad 1.
Jakub Vávra a Otmar Diehel seznámili členy H.O. se situací na revíru Opava 2C, 471 191 ve správě MO Hlučín – výrazné navýšení nájmu v roce 2023, výhrady KÚ k bývalému místenkovému systému v režimu chyť a pusť aj.
Členům H.O. byl představen návrh režimu tohoto revíru na rok 2024, kdy by revír nebyl součástí společného hospodaření, ale platila by na něj zvláštní povolenka s ročním i krátkodobým režimem. Stejně tak BPVRP na revíru by se lišily od plošných BPVRP v rámci ÚS.
Otmar Diehel upozornil, že v rámci výboru MO Hlučín panuje shoda cca 50:50 pro stávající a nový režim.
Všichni členové H.O. se k tomuto bodu vyjádřili.
Následně dal Jan Hloušek hlasovat, zda H.O. doporučuje výboru ÚS na územní konferenci přednést návrh změny režimu na revíru Opava 2C.
• 9 z přítomných hlasovalo PRO
• 2 z přítomných hlasovali PROTI
• 0 z přítomných se hlasování ZDRŽELO
H.O. tímto doporučuje VÚS na územní konferenci přednést návrh změny režimu na revíru Opava 2C.

,,jen pro zajímavost co se v kuchyni US zase peče u tohoto revíru, kdy se tyto nápady vždy vyrojí až po členských schůzích MO,,

ladisek - Profil | Ne 2.4.2023 7:41:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

šampáno >> Ale v tom případě na schůzi zazněly dvě pohádky.

První je o tom, na co byly použity prostředky z místenek, kdy vždy bylo prezentováno, že jsou použity na zarybnění úseku a na údržbu úseku.

Druhá byla o tom, že se nikdo o peníze nepřihlásil. Vím minimálně o dvou členech, kteří takto učinili písemně, dlouho před schůzi a do dnes jim nebylo odpovězeno.

Letos zřejmě, když místenky nejsou, bude jednatel sedět na parkovišti u DB a vybírat vstupné, aby pokryl nájem, nebo spíše je otázka jiná.
Pokud tedy prostředky pokrývaly část nájmu, kde tedy skončily prostředky vybrané na nájem formou ceny povolenek?

Vážně se do nekonečna necháme houpat na nudli?
Jsme tak hloupí, nebo zbabělí se ozvat?

Pokud někdo nabyl bez právního důvodu prostředky a to ještě činností zákonem zakázanou se dopustil bezdůvodného obohacení.
Kdo se na úkor jiného bez spravedlivého důvodu obohatí, musí ochuzenému vydat, oč se obohatil.
Nikde jsem si v zákoně nevšiml, že by si ochuzený měl o něco žádat!!!

Čekal bych tedy od uživatele revíru, že vydá mimořádnou zprávu, ve které uvede jednak omluvu za své jednání a zároveň informaci, že všem od koho takové prostředky přijal, tak mu je vrátí, jelikož nemůžou být legálním příjmem.
Takhle se zachová férový subjekt, kdy po neférovém se musí vymáhat!!!

Ono taky 99% plátců ani nemusí vědět, že příjemce těchto plateb jednal v rozporu se zákonem.
Pokud se tedy uživatel revíru nehodlá těchto prostředků nelegálně nabytých vzdát, má na světě další problém, kdy už se dá uvažovat o poškozování dobrého jména svazu a tedy závažné porušení našich Stanov.

Co že je odpuštěno pouhým členům? Nikdy nic, naopak jsou trestáni za kde jakou pi....u, udělali jsme si na to sankční řád, tak se ptám tedy, když někdo poruší zákon o rybářství a zároveň i Občanský zákoník a to nikoliv v rovině přestupku, pro takového platí nějaký pardón?

Vážně jsme se dostali do stavu srovnatelném s předchozím režimem?

Osobně mi toto lhostejné není, protože se to v důsledku dotkne nakonec všech a všichni budeme pykat za něco, co jsme nezpůsobili.

Pokud členům budou stačit pouhé pohádky a nikoliv fakta, tak dobře nedopadneme.

ladisek - Profil | So 1.4.2023 20:04:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

smike >> vidíš a zase se pleteš a docela podstatně.
Povolenky jsou vydávány v počtu 20ks na 1 ha vodní plochy, v případě že se revíry spojí, tak se vše sčítá dohromady. Kdyby MO OV byla samostatně hospodařící a nikoliv v celosvazovém režimu, tak má na své vody již teď o 1000 členů více, než by se mohlo vydat povolenek. Problém není v penězích, ale v celosvazovém rybolovu, vše se sčítá, tudíž může být 2 miliony členů a je nás jen 300 tisíc a už je nás moc.
Když se ti zdá cena platby nizká, tak už teď je nutno brát na zřetel, že část nynějších peněz končí neznámo kde a jistě není plnohodnotně zainvestováno pro nás, viz různé kauzy jak na US, tak i v MO.
Chceš takovým lidem vážně dát jednou tolik peněz?
Co myslíš ,že se asi zlepší?
Já myslím, že jen životní úroveň těch, kteří si umí na ty peníze sáhnout.
Uživatel revíru si má od členů vzít jen tolik, kolik potřebuje a když chce omezit členskou základnu, stačí vyjmout revíry z celosvazového rybolovu, udělat MO samostatně hospodařící, převést dekrety na ně a vyřešeno.
To však US nikdy neudělá.

Pokud nadáváš na někoho, že si rybu vezme, tak mi pověz, co mu v tom brání?
Lov je činnost směřující k ulovení a ponechání si ryby, proto jsou násadové plány udělány tak, aby se postupně ryba doplňovala, ale to je třeba vysazovat to co v plánech je a nikoliv tržní rybu.
Opravdu ten problém je někde úplně jinde, kdy jsme se ve všem odtrhli od základu a teď sklízíme, co jsme zaseli. Penězi to nevyřešíš.

ladisek - Profil | So 1.4.2023 8:28:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

smike >> Dovol mi, abych na tvůj názor zareagoval, ale nikoliv jednou větou, ale hlubší analýzou. Proto se předem omlouvám za poněkud delší text, jelikož analýza není o jedné větě.
Smíchal jsi teď mnoho neznámých dohromady, kdy z toho v závěru je kompot alla mix.

Pokud jak píšeš lovíme za pár kaček, tak za těch pár kaček si můžeš koupit los a můžeš vyhrát milión, čím to asi je? Že by Sazka tiskla peníze na výhry?
Nikoliv, je to o počtu prodaných losů, kdy ty finance od těch co nevyhráli pokrývají finance výhry a ještě zbude pro provozovatele.
Proto, kdyby o losy nebyl takový zájem, zřejmě by stály mnohem více, nebo by výhra byla nižší.
Tudíž i případ rybolovu za kačku se skládá z toho, že je nás dostatek a pokud náš US jako celek stojí ten rybolov ročně cca 200 miliónů, tolik celkově naší členové dohromady cca zaplatí plus dotace atd, tak už ta částka vypadá jinak. Už to pár kaček není.
Je to dáno tím, že o rybolov jako všelidovou zábavu je velký zájem, kdyby zájem opadl a růst členské základny se začal propadat do mínusových čísel, zcela jistě by se to projevilo v cenách povolenek a to směrem nahoru.
Pokud máme revíry v celosvazovém rybolovu, skládáme se na náklady všichni. Pokud se někdo z toho režimu odtrhne, na náklady se skládají pouze ti, co na tom odtrženém loví. Proto tebou zmíněná suma za povolenku.
Což je ten diametrální rozdíl!!!

Ve věci, jestli pláčeme nebo nikoliv asi jen tolik. Plakat by měl každý, protože pokud bude za normu platit to co se například stalo s Benešovem, tak za pár let věř mi, plakat budeme všichni.
Dominový efekt funguje vždy zaručeně, tudíž pokud toto mohli udělat oni, uděláme to taky a důvod? Každý si chrání své, takže už to není společné? Každá MO se snaží, aby nájezdy přespolních byly o poznání menší, než využití svých vlastních členů na revírech. Pokud tedy Hlučín na dvou velkých plochách může chytat jen na půlce revíru, kdy tam dají striktní pravidla hry oproti revírům ostatním, vše na co byli rybáři zvyklí se přesune na revíry ostatní, což je nežádoucí jev, který zapříčiní, že ostatní MO začnou proti tomu bojovat také a začneme se omezovat navzájem tak, že se začneme postupně různě odtrhávat, na revírech vše zakazovat a podobně. MO Hlučín zapálila nebezpečnou rozbušku, která může bouchnout kdykoliv.

A jsme zase tedy u podstaty. Držitelem dekretu na revír je US a nikoliv MO!!! US vložil revír do společného hospodaření, tudíž ho vložil pro všechny členy s možností rybolovu.
Pokud chce tedy učinit na revíru změny, které učinil, měl by tak učinit na základě shody územní konference a nikoliv na hlasování v jedné MO. Ty náklady na revír platí všichni, proto pokud nějaká MO chce mít půl revíru bez možností rybolovu, tak ať si ze svého zaplatí polovinu nájmu. Rybáři si jistě neplatí celek proto, aby využili půlku. Polovina částky z nájmu se tedy platí štěrkovnám absolutně za nic!!! Hodně dobrý kšeft opravdu!!!
Pokud tedy jak jsem výše zmínil je rybolov všelidovou zábavou a je nás stále více členů, tak na druhou stranu by měly přibývat i kapacity vodních ploch, kde ti lovící můžou jít, aniž by se museli mačkat vedle sebe nebo stát frontu až se nějaké místo uvolní.

Realita je však opačná. Ve zpravodaji jsme se dočetli, že některé vodní plochy US pustí, jsou drahé a na dalších si vyhlašujeme zákazy rybolovu. Řeky zejí prázdnotou, protože tam nikdo nechce sadit rybu, tak se ptám, kde nakonec vlastně ten lov budeme vykonávat?
Proto píšu, že o takových aktivitách viz Benešov by neměl vůbec rozhodovat nemocný jedinec, přednášející plamenný projev za potlesku pěti fanoušků, jelikož takové rozhodnutí ovlivní dalších 45 tisíc členů našeho US a zažehne dominový efekt, kdy opět musím zdůraznit, že legislativně v tom vidím problém a nedivil bych se, kdyby to omezení bylo zrušeno po zásahu kompetentního orgánu. Výkon rybářského práva se řídí pouze zákonem o rybářství a vyhláškou, kde takovou možnost vyhlášení zákazu rybolovu nejen že nemůžu najít, ale naopak tam přímo bije do očí, že toto může vyhlásit jen kompetentní rybářský orgán.
Nelze tedy pravomoc danou zákonem převést na sebe nějakýma BP, které nesmí takový zásah ani obsahovat.
Zákon nezná pojem trdliště, klidová zóna a jiné pojmy. Pokud chci chránit rybu a je jedno z jakého důvodu, vyhlašuje se CHRO. Pokud někde hnízdí vodní ptactvo a při hnízdění je nechceme rušit, vyhlásí se CHO, ale pořád narážím na to, že kompetentní orgán může vyhlásit na žádost uživatele revíru, ale nikoliv, že uživatel revíru vyhlásí sám.

Pokud tedy jednatel přiznal chyby a sdělil, že právě probíhá znovu kontrola z KU, tak ale zapomněl dodat, že ta nová kontrola je z důvodu, že neodstranil vady z kontroly předešlé za což mu hrozilo odnětí výkonu rybářského práva na Benešově, takže tak svatý zase není a budeme rádi, jestli vůbec Benešov zůstane. V době takto rozsáhlé kontroly si však střihnout vyhlášení zákazu rybolovu stylem jakým byl proveden, to udělá jen hodně dobrý střelec, tak jen, aby nedostřílel a my s ním!!!

Ještě jednou se omlouvám za delší text, ale tohle jednou větou napsat nešlo.

Děkuji za pochopení :-)

ladisek - Profil | St 29.3.2023 7:18:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

bart.bm >> zcela souhlasím s tvým popisem problému jménem současný civilizovaný svět, kdy se vůbec nebojím napsat, že z rybářů se stali sobci myslící pouze a jen na sebe, protože je to pravda!!! Že svým chováním a jednáním můžou obtěžovat i třeba někoho jiného je zcela jistě netrápí, protože oni se přišli do přírody vyřádit, a kdo je kurňa víc? :-)
Jedním dechem však musím říct, že si za to můžeme úplně sami, žádná jiná příčina cizí v tom není. Kdysi, když rybáři byli rybáři si dokázali zjednat pořádek mezi sebou u vody sami, opravdu stačilo pouhé napomenutí, jelikož byl mezi rybáři respekt.
Ten respekt se změnil v sobectví, kdy na upozornění nějakého joudy, který se chová jak to prase a v některých případech tím samotné prase jako tvora urazím, se přinejmenším dočkám spršky nadávek, v horším případě dojde k fyzickému napadení.
Je tohle ještě rybařina, kterou jsme léta chovali v kolébce, aby z ní vyrostl takový zmetek?
Vše je o zamyšlení nás všech samotných a hlavně, máme být na prvním místě ke vztahu k přírodě a její ochraně.
Chováme se takto? Vážíme si toho, co máme a co nám pobyt u vody dává?
Co na oplátku dáváme my? Hlavně tedy přírodě?
Ano, filozofické téma na zamyšlení, kdy věřím, že 90% rybářů si řekne, o čem to ten..... píše?

Bohužel píšu o tom, kde ten problém začíná, teď se řeší následky toho problému.

ladisek - Profil | Út 28.3.2023 10:33:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ryben >> ještě vám váš způsob vyhlášení úseků se zákazem lovu vysvětlím jinak. Předseda výboru a předseda DK vaší MO jsou i RS. RS by měla porušování zákonů hlásit dle povahy. Pokud se dopouští porušování zákonů RS samotná, tudíž neohlásí zjištěné nedostatky, dopouští se tím zneužití pravomocí úřední osoby, jen tak pro vaší informaci, jak se věci mají s vašimi cedulemi, výborem, DK a vyhlášením zákazu. Nedej bože, že takto tam ty cedule mlátí přímo RS :-)

Doporučuji všem zúčastněným na této blamáži dobrovolné samostudium zákonu o rybářství a vyhlášky, než tady začnete něco veřejně prezentovat za svátost. On se vždy někdo najde, kdo vás nemile srovná do latě.

ladisek - Profil | Út 28.3.2023 10:08:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ryben >> (1) Příslušný rybářský orgán po projednání s uživatelem rybářského revíru může svým rozhodnutím vyhlásit část příslušného rybářského revíru, popřípadě celý rybářský revír za chráněnou rybí oblast, přičemž v rozhodnutí stanoví, které ryby nebo vodní organizmy mají být předmětem ochrany; dále stanoví zdroje a způsob vysazování těchto ryb, popřípadě vodních organizmů a podmínky pro jejich chov a lov v příslušném rybářském revíru.

vidíte tam chlapče z DK napsáno,že by chráněné úseky vyhlašovala členská schůze nebo aktivní týpek s cedulemi a kladivem v ruce? Řekl bych že toto může a nemusí učinit svým rozhodnutím pouze příslušný rybářský orgán, kdy o tom jedná s uživatelem revíru a nikoliv s organizací pověřenou hospodařením na revíru, tudíž vás chlapče vyvádím z omylu s cedulemi já,respektive zákon,který by jste měl jako člen DK znát jako básničku,když podle něho kontrolujete činnost velice aktivního výboru MO. Jen aby jsme si vysvětlili pojmy o vyvedení z omylu. :-)

ladisek - Profil | Út 7.3.2023 7:17:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

bart.bm >> já to beru z pohledu, že kde má veřejnost přístup a je tam něco nabízeno pro ni a to ať už služby nebo atrakce, cokoliv co zvedne zájem, vždy se to odrazí i na stavu okolo a to hlavně co se týče odpadků. Proto i provozovatelé a vlastníci jsou odpovědní za stav těchto lokalit. Ve svazu vždy bylo nepsané břemeno, že se uklízelo kolem revírů na které teď svaz z vysoka kašle, protože mu jsou přednější peníze za brigády, které následně jsou buď použity účelově, nebo umí tyto prostředky jednoduše zmizet. Svaz se vymluví, že brigády dělat nebude, protože ty pozemky mají svého majitele a ten ať si to uklidí. Jenže to je právě ten kámen úrazu. Pokud vlastníka pozemku začne někdo šikanovat, že tam má nepořádek, tak ten vlastník pozemku se začne okamžitě bránit, kdy to ve finále odsereme zase my všichni. Hodně čtu v diskusích a hlavně ve zpravodaji jak nikdo brigády nechce dělat, ale on ty brigády nikdo taky nepořádá. U nás se brigády dělají a to i dobrovolně bez nároku na cokoliv a to si myslím, že se najde spousta lidí v každé MO, že si tu chvilku před začátkem sezony najdou, aby někde zašli něco napravit,uklidit nebo zvelebit,vždyť to děláme pro sebe. Je to o přístupu samotné MO a kde jsou její priority.

ladisek - Profil | Po 6.3.2023 19:43:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

bart.bm >> já to beru z pohledu třeba našich louží,Brušperk nebo Chlebovice. Vždy tam byl klid do doby,než začaly nájezdy s bivakem a to i na nudli v Brušperku. Ty vody jsou všechny více méně veřejným zájmem,nechodí tam jen rybáři a lidé-návštěvníci si začínají na tento trend táboření stěžovat na obcích, nelíbí se jim to a nedivím se. V Chlebovicích obzvláště,kdy přímo v lese se rozdělávají ohně při alkoholovém opojení jistých skupin rybářů a po jejich odchodu tam zbude spoušť. Břehy umlácené,že už tam tráva nechce růst,polámané keře a odpadky.Všude toaleťák. Je vážně jedno,jestli to dělají všichni nebo jen jeden,bije to do očí a na vesnicích prostě lidé mají jiný vztah k přírodě a jinak tady toto nesou. Každý by si měl uvědomit,že ať už se rozloží kdekoliv mimo domov,tak je tam na návštěvě a nikoliv doma a podle toho by se měl taky chovat.

drgy - Profil | Po 6.3.2023 19:32:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

bart.bm >> no asi bude záležet na tom, aby jsme jako rybáři nedávali podnět vlastníkům pozemků k tomu, aby volali PČR a kontrolovali a prudili. To už si musí každý rybář zvážit sám, jak se bude chovat. Když v pátek poklidím okolo svého místa, tak to další týden ani nepoznám. Jsou to maličkosti, které se střádají dohromady. Uvidíme jak se to vyvine.

ladisek - Profil | Po 6.3.2023 18:25:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

bart.bm >> pokud o to jezero má zájem i jiný subjekt,tak na porušování zákazu nebude vlastník muset volat PČR, ale jednoduše vypoví smlouvu a my příjdeme o revír.Pak můžeme poděkovat sami sobě a takhle to bude voda od vody,stačí se podívat,co se za posledních 10 let u té vody děje a vlastníkům pozemků dochází trpělivost. Stačí jen příběh Harty,moc nechybělo a bylo po srandě.

drgy - Profil | Po 6.3.2023 17:59:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak přeposílám, co jsem dostal z ČRS.
Dle toho pána se bivakovat NESMÍ po skončení doby lovu.
Tak to chci vidět, kdo to bude dodržovat.

ladisek - Profil | Po 6.3.2023 7:00:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Oskarenko >> když jsem se na to dotazoval u naší MO, tak mi řekli,že na Benešově ten problém je dlouholetý, že s tímto úsekem měl problém správní orgán Hlučína,který odmítal řešit přestupky na tomto úseku,protože v rozporu se zákonem byl samotný úsek CHaP.Jelikož vyhrazování místa lovu není uvedeným přestupkem,aby to mohl správní orgán řešit,ale je to porušení zákona,poslal to úřad Hlučín kompetentnímu orgánu na prošetření,jelikož se s tím dostávala do problému i RS,která na to poukazovala.Asi tolik mi k tomu bylo řečeno.Takže se vše asi má trochu jinak,kdy zase já si myslím,že byla tímto způsobem zvýhodněna menšina členů oproti většině,která nechtěla platit navíc za něco,co jim garantuje zákon bez dalších poplatků a taky,proč by ta většina měla koukat na to,jak si na tom nechutně někdo mastí kapsu,už tak je těch různých kauz na Ostravsku nespočet a je mi s podivem,že právě ty kauzy lidi nezajímají,všechny nějak časem zmizí,což je smutné.Jsou to naše peníze a měli by jsme si hlídat jak se s nimi nakládá. Opět jen můj názor.V naší MO je vše maximálně transparentní a nikdo nemůže mít pochyb,což se rozhodně nedá říct o Ostravě a to jak MO tak i US.

Ryben - Profil | So 11.12.2021 16:28:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Máme téměř po ledem. Dravcům se nechce... nebo to prostě neumím

xr125l - Profil | St 8.9.2021 14:24:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Čau rybáři . V pondělí večer jsem zapoměl část prutu na Benešově.Na straně od řeky ,jak je ten sjezd do vody,první odbočka do prava.Prosím ,kdo ho v úterý ráno našel o vrácení.Přední díl mám a dva díly s navijákem jsem zapoměl u vody.Tel.775255092.Děkuji nálezci ,na odměně se domluvíme.

Kord@ - Profil | Po 3.8.2020 21:48:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Co na to jen říct?Toto foto je letošní.Ten borec tam stál úplně v pohodě.Za tu dobu tady nebyl ani jednou Pan porybny!

macek1 - Profil | Ne 2.8.2020 12:49:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

na chlast prachy jsou (celá krabice fruko schulz) vybavení a krmení taky,ale chemické wc už je asi moc drahé,kdyby ty piče aspon tu díru po sobě zahrabali:(

macek1 - Profil | Ne 2.8.2020 12:00:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Rád bych znal jména tech PRASAT co tohle nechali na známém top lovném místě,jen at vím komu mám poděkovat až nám kvůli takovým debilům zakážou bivakování.Lidi vy (ty prasata) jste fakt nepoučitelní,auto za prdelí,vercajk i žrádlo si pracně naložíte a dovezete,ale bordel po sobě už nedokážete naložit a odvézt,foto z tohoto víkendu:(

IvoD. - Profil | Pá 3.5.2019 21:45:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dědek >> Tohle delam vetsinou ja kdyz vidim plavat zdechlou rybu ve vode.Vykopu diru a nejak si poradim a odnesu ji tam a zakopu.Obcas sice u toho hodis kosu..Ale nejak to dam...

pagin77 - Profil | St 1.5.2019 19:14:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

IvoD. >> Malá ochutnávka. Víc fotek ti posílám do mailu.

IvoD. - Profil | St 1.5.2019 11:13:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pokud ma jeste nekdo nejake fotky k porusovani BPVRP tak mi je prosim zaslete na mail dlouhyivo@seznam.cz budou se hodit k dalsimu postupu...

Červené karty: strainhunter