Boilie na prochytávané vody
Nástrahy > Boilie- Úspěšné období: podzim
- Druhy ryb: kapr, lín, sumec
- Finanční náročnost: zhruba 150Kč/1kg, pokud nakupujeme ve velkém lze jít s cenou mnohem níž
-toto boilie neobsahuje žádné esence, oleje ani tekuté potravy, jeho síla tkví v suché směsi obsahující 65% prvotřídních živočišných přísad a koření
-má dobré pojivové vlastnosti, dobře se roluje
-ryby toto boilie přijímají i bez předkrmování
-směs je takto postavena pro jaro a podzim, v létě bych přidal více syrovátky či albuminu
Ingredience
recept na 3kg suché směsi (4,25kg hotového boilie):
500g krevetová moučka
1000g lososová moučka
400g syrovátka
250g jemná pšeničná krupice
450g nutric Black protein finish (lze vyměnit za enzymaticky upravenou olihňovou moučku)
400g hrubě mleté konopí(pražené)
5 lžiček sladké papriky
3 lžičky chili
2 lžičky pepře(mletého)
5 lžiček pepře(celého)
pytlík sezamových semínek
sůl
vejce(v nich rozpustit nastrouhaný belachan) – žádné jiné tekuté přísady nepřidávám
Postup přípravy
-zvlášť do malé misky nasypeme sůl, sezamová semínka a koření a promícháme poté nasucho smícháme se všemi suchými surovinami ve větším kbelíku,
-do velké nádoby rozklepeme 24 vajec, rozšleháme vidličkou a nastrouháme do nich polovinu belechanové kostky, necháme rozpustit a pak už klasicky přisypáváme suchou směs a umícháme těsto...
-necháme chvíli uležet v chladnu(mnohem lépe se s ním potom pracuje), vyválíme kuličky a vaříme, potom necháme 3 dny schnout na dobře větraném místě a buďto zamrazíme, nebo naložíme do soli a nebo (což preferuji já) tak po třech dnech nasypeme do kbelíku a prolijeme All Amino nutricem, funguje to jako konzervant, takto vydrží minimálně rok a zároveň není tvrdé na kámen
SlavnýLovecPampalini - Profil, 18.1.2014
Průměrná známka: 2,50
Kde to žije - všechna témata
23:04NSatira pro všechny 81
21:58NJakou návazcovou šňůrku 1
20:52NStředočeši konkurují soukromým revírům, poskytují nadstandardní servis. (Bleskovka) 9
18:59NPlavaná v proudu. Lov ryb na splávek s boloňkou. (Video) 2
17:58NPonechani kapru, ale nezapsani!!!!! 30
17:04NMá smysl zachraňovat i krase stříbřité? (Bleskovka) 58
16:20NTlak na výstavbu v záplavových zónach. (Bleskovka) 7
15:42NGalerie muškařských navijáků 544
15:37NCo říkáte na projekt FISHING LEAGUE & CUP? 162
6:16NNash Titan Bivvy 397
NeNAntares Fan Club 265
NeNJak to bere na Štíte? 84
NeNTěžší přívlač výbava (prut, naviják, šňůra) 57
NeNPoužívání olov Olpra 83
SoNV západočeském územním svazu otevřeli nové revíry pro rybáře. (Bleskovka) 9
Co je nového - všeobecné
10:35NBleskovka: Středočeši konkurují soukromým revírům, poskytují nadstandardní servis.
10:07NBleskovka: Tlak na výstavbu v záplavových zónach.
SoNBleskovka: Zásadní průlom v české legislativě na ochranu vod. Novelu, která by měla zabránit možnému vzniku havárií, podepsal prezident
. . . NVideo: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . NČlánek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . NČlánek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . NMiničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . .  Recenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . NMiničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Akční nabídky
Za 1.790 Kč
XK-BONE Feeder jsou výborně vyvážené pruty pro feedrový rybolov na stojatých nebo pomalu tekoucích vodách. Větší očka umožňují i použití pletené šňůry.
Speciální měkčí monofilní vlasec dodávaný v silných průměrech s vysokou pevností k výrobě návazců a systémů určených především pro mořský rybolov nebo na lov sumců.
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - obecné
14.6.Jimramovský kapr dvojic...
15.6.O dešanské sele
15.6.Lanškroun - tradiční rybářské...
15.6.Rybník Cortina Ivančice...
20.6.Zemník Bodovka Dr Baits Carp Cup...
21.6.2×20hodin Rybník Talian
29.6.Dětské rybářské závody Talian
29.6.XXII. ročník rybářských závodů...
29.6.závody dvojic na kocandě
5.7.Skutečská noční šestnáctka
Doporučujeme e-shop
PÁRYSŮV RYBÁŘSKÝ RÁJ
Rybářské potřeby pro všechny, kteří propadli kouzlu rybařiny. Díky unikátnímu věrnostnímu systému nakupujete neustále se...