Boilie na prochytávané vody
Nástrahy > Boilie- Úspěšné období: podzim
- Druhy ryb: kapr, lín, sumec
- Finanční náročnost: zhruba 150Kč/1kg, pokud nakupujeme ve velkém lze jít s cenou mnohem níž
-toto boilie neobsahuje žádné esence, oleje ani tekuté potravy, jeho síla tkví v suché směsi obsahující 65% prvotřídních živočišných přísad a koření
-má dobré pojivové vlastnosti, dobře se roluje
-ryby toto boilie přijímají i bez předkrmování
-směs je takto postavena pro jaro a podzim, v létě bych přidal více syrovátky či albuminu
Ingredience
recept na 3kg suché směsi (4,25kg hotového boilie):
500g krevetová moučka
1000g lososová moučka
400g syrovátka
250g jemná pšeničná krupice
450g nutric Black protein finish (lze vyměnit za enzymaticky upravenou olihňovou moučku)
400g hrubě mleté konopí(pražené)
5 lžiček sladké papriky
3 lžičky chili
2 lžičky pepře(mletého)
5 lžiček pepře(celého)
pytlík sezamových semínek
sůl
vejce(v nich rozpustit nastrouhaný belachan) – žádné jiné tekuté přísady nepřidávám
Postup přípravy
-zvlášť do malé misky nasypeme sůl, sezamová semínka a koření a promícháme poté nasucho smícháme se všemi suchými surovinami ve větším kbelíku,
-do velké nádoby rozklepeme 24 vajec, rozšleháme vidličkou a nastrouháme do nich polovinu belechanové kostky, necháme rozpustit a pak už klasicky přisypáváme suchou směs a umícháme těsto...
-necháme chvíli uležet v chladnu(mnohem lépe se s ním potom pracuje), vyválíme kuličky a vaříme, potom necháme 3 dny schnout na dobře větraném místě a buďto zamrazíme, nebo naložíme do soli a nebo (což preferuji já) tak po třech dnech nasypeme do kbelíku a prolijeme All Amino nutricem, funguje to jako konzervant, takto vydrží minimálně rok a zároveň není tvrdé na kámen
SlavnýLovecPampalini - Profil, 18.1.2014
Průměrná známka: 2,50
Kde to žije - všechna témata
21:43NSatira pro všechny 78
20:52NStředočeši konkurují soukromým revírům, poskytují nadstandardní servis. (Bleskovka) 9
18:59NPlavaná v proudu. Lov ryb na splávek s boloňkou. (Video) 2
17:58NPonechani kapru, ale nezapsani!!!!! 30
17:04NMá smysl zachraňovat i krase stříbřité? (Bleskovka) 58
16:20NTlak na výstavbu v záplavových zónach. (Bleskovka) 7
15:42NGalerie muškařských navijáků 544
15:37NCo říkáte na projekt FISHING LEAGUE & CUP? 162
6:16NNash Titan Bivvy 397
NeNAntares Fan Club 265
NeNJakou návazcovou šňůrku 0
NeNJak to bere na Štíte? 84
NeNTěžší přívlač výbava (prut, naviják, šňůra) 57
NeNPoužívání olov Olpra 83
SoNV západočeském územním svazu otevřeli nové revíry pro rybáře. (Bleskovka) 9
Co je nového - všeobecné
10:35NBleskovka: Středočeši konkurují soukromým revírům, poskytují nadstandardní servis.
10:07NBleskovka: Tlak na výstavbu v záplavových zónach.
SoNBleskovka: Zásadní průlom v české legislativě na ochranu vod. Novelu, která by měla zabránit možnému vzniku havárií, podepsal prezident
. . . NVideo: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . NČlánek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . NČlánek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . NMiničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . NRecenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . NMiničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Akční nabídky
Za 1.059 Kč
Stojan z prvotřídního černě eloxovaného hliníku je plně nastavitelný. Můžete libovolně použít jako svojan, nebo samostatně jako vidličky s hrazdami.
Série přívlačových prutů Daiwa Presso Trout Spin pro lov ryb na ultra lehkou přívlač s gumovými nástrahami a plandavkami. Pruty Daiwa Presso jsou vhodné k lovu pstruhů, jelců a okounů.
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - obecné
14.6.Jimramovský kapr dvojic...
15.6.O dešanské sele
15.6.Lanškroun - tradiční rybářské...
15.6.Rybník Cortina Ivančice...
20.6.Zemník Bodovka Dr Baits Carp Cup...
21.6.2×20hodin Rybník Talian
29.6.Dětské rybářské závody Talian
29.6.XXII. ročník rybářských závodů...
29.6.závody dvojic na kocandě
5.7.Skutečská noční šestnáctka
Doporučujeme e-shop
Saccon Carp
Rybářský e-shop se zaměřením na moderní kaprařinu. Máme dlouholeté zkušenosti, na trhu úspěšně působíme přes 10 let....