- Otázky a diskuse
- Seznam
- Diskuse
Uzení ryb?
- Zobrazit zápisy s fotkou.
- Zobrazit vybrané uživatele.načítám...
- Zobrazit jen s poděkováním.
- Zobrazit nejlépe hodnocené.
18x v oblíbených a 1x v ignorovaných.
Ncomputerfish - Profil | Út 12.11.2013 21:50:45
Nrybomil - Profil | Út 12.11.2013 21:46:11
Líbí: 0 Nelíbí: 0
džigit >> já myslím,že normální člověk neflákne kilo sole do litru vody,spíš udělá chybu tím,že to naloží do láku a nehlídá to,pak to hodí max. na hnůj..................tohle podle mě platí
osobně se mi receptury podle Štepničky neosvědčily, dokonce ho za kulinářského guru v přípravě ryb nepovažuji, zažil jsem už podle mých chutí jiný borce
kdo nemá moc zkušeností podle mě by se do lákovýho nakládání jen tak pouštět neměl
kvalita, obsah tuku a vody v rybím mase v létě a pozdním podzimu se liší, podle toho to pak i dopadne a chutná
česnek na některé druhy ryb ( hlavně pstruh, maréna ! ) podle mě nepatří, česnekpastu považuji dokonce za neskutečnej humus......... ale proti gustu " gurmánů " ? :§)))
Nrover - Profil | Út 12.11.2013 21:44:05
Ncomputerfish - Profil | Út 12.11.2013 21:34:58
Nmarmyš - Profil | Út 12.11.2013 21:30:38
Nrover - Profil | Út 12.11.2013 21:30:27
Ncomputerfish - Profil | Út 12.11.2013 20:53:42
NMartas711 - Profil | Út 12.11.2013 20:45:06
Nmarmyš - Profil | So 9.11.2013 17:56:28
Nmarmyš - Profil | So 9.11.2013 17:36:48
Ndžigit - Profil | So 9.11.2013 17:33:22
Nmarmyš - Profil | So 9.11.2013 17:28:45
Ndžigit - Profil | So 9.11.2013 17:23:49
NKAPA - Profil | So 9.11.2013 16:12:39
NMAXXSKATER - Profil | So 9.11.2013 15:54:28
Pokud si to dobře pamatuji. :-) Možná tam bylo "srnčím" místo "jehněčím", nejsem si jistý. Každopádně si rozumíme. x)
NPYTLAKS - Profil | So 9.11.2013 15:39:59
Nunudle - Profil | So 9.11.2013 15:22:31
Nmarmyš - Profil | So 9.11.2013 15:11:09
NMAXXSKATER - Profil | So 9.11.2013 14:41:10
Nmarmyš - Profil | So 9.11.2013 14:17:23
Nmarmyš - Profil | So 9.11.2013 14:10:08
NPYTLAKS - Profil | So 9.11.2013 14:00:23
Nbremic - Profil | So 9.11.2013 13:57:04
Nmarmyš - Profil | So 9.11.2013 13:52:12
Ntuzemak - Profil | So 9.11.2013 13:50:44
Nunudle - Profil | So 9.11.2013 12:55:53
Ntuzemak - Profil | So 9.11.2013 12:38:15
Ndžigit - Profil | So 9.11.2013 12:34:58
Ono kilo soli v litru vody a rybou namočenou na pár dnů změny udělá :-)
Ntuzemak - Profil | So 9.11.2013 12:28:29
Ndžigit - Profil | So 9.11.2013 12:25:35
Ntuzemak - Profil | So 9.11.2013 12:20:55
Ncomputerfish - Profil | So 9.11.2013 12:17:03
NMillhausse - Profil | Pá 8.11.2013 17:06:01
Nkozakpetr1 - Profil | Pá 8.11.2013 17:03:25
já dělám ryby na 2 způsoby:
1- rybu jen osolím a opepřím a ovážu provázkem, aby se nerozpadla
2- vezmu plnotučnou hořčici a do ní hodím koření, které mám zrovna po ruce : paprika, sůl, pepř, grilovačí koření prostě tam můžes dát všechno. Rybu si první ovýži a pak až potřu.
Ryby udím 5 hodin při teplotě okolo 60°C.
Ryby vkládám již do roztopené udírny :-)
Přeji dobrou chuť.
Ncomputerfish - Profil | Pá 8.11.2013 16:59:25
NMillhausse - Profil | Pá 8.11.2013 16:55:53
NČendík - Profil | St 13.2.2013 7:15:11
http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=643329
Nmarmyš - Profil | St 13.2.2013 7:13:31
NKukin1 - Profil | St 13.2.2013 6:47:03
Každá udírna je jiná a tudíž nemusí vždycky fungovat návod, který tady každý popisuje na svoji udírnu. Udím habrem, kterého zbavím kůry. Ryby nasolím a počesnekuji a zakryji a nechám do druhého dne odležet. Roztopím udírnu cca 45 minut nechám zahřát, ryby dávám na háčky a ještě mě nic nespadlo, před vložením ryb do udírny je osuším a následně udím cca 6 hodin na 50 - 60 stupňů. Trvalo mě cca 3 roky než jsem to přivedl k dokonalosti a teď mám radost jak ostatním chutná.
Nmesser - Profil | St 13.2.2013 0:39:38
NMartas711 - Profil | Út 23.8.2011 16:35:17
Nrover - Profil | Út 23.8.2011 15:40:10
Takových udíren jsem viděl několik, i vyzkoušel, jsou celkem funkční a bezproblémové. Já jsem měl také dřevěnou, než mi jí kamarádi "přetopili" a spálili, proto jsem se ptal na zděnou, kterou zatím jen nosím v hlavě. Ta tvá dřevěná je asi cestovní ...
Nretrívr - Profil | Út 23.8.2011 15:31:38
Nnofish - Profil | Út 23.8.2011 15:27:58
Nrover - Profil | Út 23.8.2011 15:25:58
jj, hlavně u sumce a tolstolobika, ...jakou máš Pavle udírnu, ...zděnou ?
Nretrívr - Profil | Út 23.8.2011 15:20:46
Nnofish - Profil | Út 23.8.2011 15:13:29
NPellon - Profil | Ne 21.8.2011 21:18:08
NBambus...Tacklesmaniak - Profil | Ne 21.8.2011 21:13:20
NHermis_s - Profil | Ne 21.8.2011 20:58:49
Nnofish - Profil | Ne 21.8.2011 20:51:28
Npeposlowak - Profil | Ne 21.8.2011 20:47:42
NDulf - Profil | Ne 21.8.2011 20:43:30
Nnofish - Profil | Ne 21.8.2011 20:29:55
Čtenáři této diskuse také sledují
NUdírny a uzení48986
NFóry57658
NGrilování ryb a jiného masa na roštu1164
NKulinářský kroužek aneb vše co se dá uvařit z ryb5419
NGastrorožek aneb o jídle a všem okolo35153
NRybářsko-houbařské jádro .-)41182
NGrilovačka na rybách733
NSprávný muž má v kapse nůž5372
NKdo z vás je tady řezník?806
NZahrada pro lenochy aneb zahradnicko-budovatelské jádro18284
Kde to žije - všechna témata
10:31NSolar titanium swinger 720
10:27NStředočeši konkurují soukromým revírům, poskytují nadstandardní servis. (Bleskovka) 13
10:02NSatira pro všechny 84
9:31NPonechani kapru, ale nezapsani!!!!! 32
8:34NPřívlač v Chorvatsku 77
8:11NTlak na výstavbu v záplavových zónach. (Bleskovka) 9
6:53NJakou návazcovou šňůrku 2
6:28NČluny Caperlan Ventus 41
PoNPlavaná v proudu. Lov ryb na splávek s boloňkou. (Video) 2
PoNMá smysl zachraňovat i krase stříbřité? (Bleskovka) 58
PoNGalerie muškařských navijáků 544
PoNCo říkáte na projekt FISHING LEAGUE & CUP? 162
PoNNash Titan Bivvy 397
NeNAntares Fan Club 265
NeNJak to bere na Štíte? 84
Co je nového - všeobecné
PoNBleskovka: Středočeši konkurují soukromým revírům, poskytují nadstandardní servis.
PoNBleskovka: Tlak na výstavbu v záplavových zónach.
SoNBleskovka: Zásadní průlom v české legislativě na ochranu vod. Novelu, která by měla zabránit možnému vzniku havárií, podepsal prezident
. . . NVideo: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . NČlánek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . NČlánek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . NMiničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . NRecenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . NMiničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Akční nabídky
Kvalita která nezklame
Za 1.149 Kč
Podběrák Optimus je optimální volbou pro zákazníky, kteří hledají maximální výkon a kvalitu za rozumnou cenu.
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - obecné
14.6.Jimramovský kapr dvojic...
15.6.O dešanské sele
15.6.Lanškroun - tradiční rybářské...
15.6.Rybník Cortina Ivančice...
20.6.Zemník Bodovka Dr Baits Carp Cup...
21.6.2×20hodin Rybník Talian
29.6.Dětské rybářské závody Talian
29.6.XXII. ročník rybářských závodů...
29.6.závody dvojic na kocandě
5.7.Skutečská noční šestnáctka