- Otázky a diskuse
- Seznam
- Diskuse
Dá se karas vyudit?
A s jakým výsledkem?Nebo znáte jinou kulinářskou úpravu této rozšířené ryby ?
Autor diskuse: P.J. - , 30.6.2004 všeobecné - ostatní
- Zobrazit zápisy s fotkou.
- Zobrazit vybrané uživatele.načítám...
- Zobrazit jen s poděkováním.
- Zobrazit nejlépe hodnocené.
0x v oblíbených a 0x v ignorovaných.
5 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.
Nmirmen - Profil | So 10.7.2004 6:31:15
Karas v pivní omáčce:
-1 kg karasů opláchneme ,osušíme, nakrájíme na čtvrtky.
-1 cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky
-1 mrkev nakrájíme na nudličky
-1 lžící másla rozpustíme,podusíme v něm za občasného míchání zeleninu, pak vyjmeme a dáme stranou
-1 lžíci másla rozpustíme a přidáme 1 lžíci mouky a mícháme do zlatova,přilijeme 1/2 l světlého piva a prošleháme metličkou, aby se neutvořily žmolky.Omáčku přivedeme do varu a přidáme předtím připravenou cibuli s mrkví + bobkový list + 2 hřebíčky + 2 zrnka celého pepře + 1/2 lžičky soli + 5 koleček citronu
-omáčku vaříme 1/2 hodiny,přecedíme a nalijeme do širokého hrnce ( tak širokého, aby kusy ryby mohly ležet vedle sebe)
-zeleninu udržujeme teplou
-100 gramů perníku nastrouháme a nasypeme do omáčky a přidáme 1 lžíci rozinek a 1 lžící oloupaných a nakrájených mandlí.
-omáčku přivedeme do varu a dochutíme cukrem a solí a citronovou šťávou
-do omáčky vložíme kousky ryb a při mírné teplotě je necháme podusit, případně dolijeme pivem nebo červeným vínem.
-uvařenou rybu upravíme na předehřátý talíř , obložíme zeleninou .
Ryba se vařila cca 20 minut.
Příloha:brambory
Před pár lety jsem karasy podle tohoto receptu připravoval a znalcům se dělaly boule za ušima.
-1 kg karasů opláchneme ,osušíme, nakrájíme na čtvrtky.
-1 cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky
-1 mrkev nakrájíme na nudličky
-1 lžící másla rozpustíme,podusíme v něm za občasného míchání zeleninu, pak vyjmeme a dáme stranou
-1 lžíci másla rozpustíme a přidáme 1 lžíci mouky a mícháme do zlatova,přilijeme 1/2 l světlého piva a prošleháme metličkou, aby se neutvořily žmolky.Omáčku přivedeme do varu a přidáme předtím připravenou cibuli s mrkví + bobkový list + 2 hřebíčky + 2 zrnka celého pepře + 1/2 lžičky soli + 5 koleček citronu
-omáčku vaříme 1/2 hodiny,přecedíme a nalijeme do širokého hrnce ( tak širokého, aby kusy ryby mohly ležet vedle sebe)
-zeleninu udržujeme teplou
-100 gramů perníku nastrouháme a nasypeme do omáčky a přidáme 1 lžíci rozinek a 1 lžící oloupaných a nakrájených mandlí.
-omáčku přivedeme do varu a dochutíme cukrem a solí a citronovou šťávou
-do omáčky vložíme kousky ryb a při mírné teplotě je necháme podusit, případně dolijeme pivem nebo červeným vínem.
-uvařenou rybu upravíme na předehřátý talíř , obložíme zeleninou .
Ryba se vařila cca 20 minut.
Příloha:brambory
Před pár lety jsem karasy podle tohoto receptu připravoval a znalcům se dělaly boule za ušima.
Nvašek - Profil | St 30.6.2004 15:49:57
Karasy jsem nedávno zkoušel podle pana Štěpničky na slanině s rajčaty a paprikou vynikající i když já ryby zrovna nemusím , ale znáte to jestli zase nic nepřineseš a všechno pustíš tak ....................:))).Když na to vzpomenu napíšu přesný recept do kuchařky.
NC.T. - Profil | St 30.6.2004 8:40:48
Myslim, ze uzeni je pro karasa uplne nejlepsi uprava. Udili jsme karasy obecne pomerne horkym kourem v udirne s kratkym kourovodem na ovocnem drivi (hlavne tresen a svestka). Tak za hodinku byli hotovi a byla to lahudka. V jine uprave mi moc nechutnali.
Živě na MRK.cz
Kde to žije - všechna témata
10:35NHodnocení obchodů a obchodníků 6
10:26NVyroba valcu, motoru a prevodu 564
10:12NSvaz raději zaplatil majiteli pískovny za možnost rybolovu, aby se vyhnul soudu. Průlomový rozsudek, který může stát rybáře do budoucna spoustu peněz. (Bleskovka) 42
9:45NPřívlač v Chorvatsku 66
8:33NPřekvapení s umělými hnízdy pro candáty na Lipně (Bleskovka) 21
8:22NLegislativa - rybářský zákon, prováděcí vyhlášky, RŘ, BP, RS... 399
7:48NČeští rybáři čelí poklesu úlovků - vliv predátorů a rostoucích nákladů (Bleskovka) 25
7:44NHlídač slev eshopů 416
7:27NRybáři a vinařství 261
6:07NNash Titan Bivvy 371
ÚtNPuma Bulhary Dyje 4B 219
ÚtNNutrie říční - jak to vidíte ? 522
ÚtNNa Lipně vymírají candáti i kapři, vědci nevědí proč. Jednoho podezřelého mají. (Bleskovka) 163
ÚtNBoilies začátečník rady 46
ÚtNBoilies TB baits- chytací řada 5
Co je nového - všeobecné
ÚtNBleskovka: Sumci do tření candátů příliš nezasahují.
NeNBleskovka: Čeští rybáři čelí poklesu úlovků - vliv predátorů a rostoucích nákladů
NeNBleskovka: Lipno, candát. Co bude dál...
. . . NVideo: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . NČlánek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . NČlánek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . NMiničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . NRecenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . NMiničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Akční nabídky
-40% Naviják FIN-NOR Offshore Spinning 9500
Vybavte se na moře! Fin-Nor Offshore - sumcový, mořský přívlačový naviják. To, co rybář potřebuje je naviják, který ho nenechá nikdy ve štychu. Tehdy se můžete spolehnout na Fin-Nor Offshore, protože Offshore není módní doplněk, je to mašina!
Giants Fishing deštník s bočnicí Umbrella Specialist 2,5m
Za 1.080 Kč
Zcela nový, velmi propracovaný deštník s nastavitelným kloubem a odnímatelnou bočnicí na zip.
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - obecné
1.6.Benátky Sranda Mač 2024 Léto
1.6.6.Veřejný závod rybník,,Babínek"...
1.6.Závody na Kocandě
1.6.Rybářské závody na rybníku v...
1.6.Rybářské závody Řeznovice
2.6.Benátky Dětský Den 2024
2.6.Dětské rybářské závody Řeznovice
7.6.Přívlačové závody dvojic 3...
8.6.Dětské rybářské závody -...
8.6.Šilheřovice Sranda Mač Evolution...
NEJLEPŠÍ Z KATALOGU
Doporučujeme e-shop
www.chytil.cz
Firma Chytil byla založena v roce 2000 a od té doby vyrábí nejrůznější návnady a nástrahy pro lov nejen kaprovitých ryb....