proč je jíte ??

musíte je odnést domů, vykuchat, oškrabat, rozporcovat, zamrazit, pak všechno umít což je dřina a plno slizu/smradu, poté upéct, při konzumaci vybírat kosti, a zase umít, snít několik žvýkaček kvůli pachu z úst -- není lepší hotové filé bez kostí, se stejnou rybí chutí...?????
Autor diskuse: noe - , 2.2.2003 všeobecné - ostatní
65 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

Nmach | Út 11.2.2003 11:15:36

Otto: Já chytil posledního sumce v roce 1977 od té doby chytám jen menší ryby a tam t není takovej humus a vcelku se to vyplatí, třeba když jsem zijstil, že candát, který mi skočil na Rapalu měl v žaludku 2 natrávené plotičky a 2 ještě nenatrávené tlouště jsem věděl, že to muže být zajímavé, že prostě jdou .... a šli a bylo jich dost.

NOtto - Profil | Út 11.2.2003 10:56:41

mach: analýzu potravy dělám spíš u pstruhů a lipana. Rozebírat sumce s natrávenýma rybama není nic moc... jinak jasně že je zajímavý zjistit, co ryba žrala před tím, než zabrala...

Nmach | Út 11.2.2003 7:36:19

G.Moolis: Asi ani ne, ale je to chvilkami mlácení prázdné slámy.

Otto: A proč ne relax, ty hned vidíš sumce a makačku, já vím, že pro někoho to není právě příjemné, já si při tom udělám analýza potravy, kterou ryba požívá a tím se mohu zdokonalit v tom co momentálně bere, jestli je prázdná nebo i pořádně nažraná skočí a tak...

NOtto - Profil | Po 10.2.2003 11:26:22

Jasně, při kuchání ryb se taky děsně odrelaxuju, tuhle ten sumec... no 4 hoďky naprostýho odpočinku :-)

NG. Moolis - Profil | Po 10.2.2003 10:49:44

Mach: Nedoporučil bys nám jazykovědný ústav?

Nmach | Po 10.2.2003 10:14:45

Už jste na to jako www.ryby.sk, kde jsem doporučil, aby se obrátili na jazykovědný ústav, nechtějte abych to doporučil i vám. Já je jím proto, že i ta práce s rybou je určitá relaxace a mám dobrý pocit když si mužu dát vlastnoručně chycenou a připravenou rybku, pokaždé jinou a ne stále jen tresčí filé....

Nbrach - Profil | Čt 6.2.2003 6:04:38

Marku, tohle mi nedělej, hrozně bolej oči..:)

NMarek | St 5.2.2003 23:00:43

fšeckém: já se teda omlóvám, že sem začal o hrubkách.Abisme se vrátyli k púvodný otásce,tak
já jým ribi velyce rát a čerztvá ripka je fagt o něčem jynim než fylé s Hipermarketu, protože onehdá sem mněl ve fylé ajy šupyni.Čau klucy.

NSikula - Profil | St 5.2.2003 18:57:15

Opravovoat gramatiku nikomu nebudu, jelikož jsme všichni omylní a pak ze mě udělá blba zas někdo jiný, ale je příjemný se na to koukat a kolikrát se tlemim tak že slítnu ze židle :o)))

NFery | St 5.2.2003 18:47:19

Česky neumím,ale jestli má někdo chuť na rybářských stránkách pořád do někoho rejpat "máš tam hrubky"tak ať si najde jiný server.Určitě většinu MRKařů více zajímá věcný obsah než počet hrubek.

Nkrtek - Profil | St 5.2.2003 16:51:08

Tedy psal jsem, že hrubky nějak překousnu, příspěvky pak přečtu víckrát a někdy moc rád.

Nkrtek - Profil | St 5.2.2003 16:48:01

Sakra - taky jsem šlápl vedle, měl jsem na mysli např. Ricka.

NVydra - Profil | St 5.2.2003 12:06:14

noe> ryby jim, nebot mi chutnaji a navic jsou zdrave, proc je ty nejis? nemas na zvykacku?

NIceman | St 5.2.2003 10:42:30

KaR: co kalíš vodu hadrníku - takhle prokecanejch otázek jsou tu miliony :-)))

NK&R | St 5.2.2003 10:05:09

Buď si založte novou otázku "Gramatická pravidla pro příspěvky na MRK" nebo se vraťte zpátky do školy ale především: většinou se vyjadřujte k věci !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

N.Robo - Profil | St 5.2.2003 9:48:47

lidi kteri :) samozrejme

N.Robo - Profil | St 5.2.2003 9:47:56

Marek: no dobre, ale treba to opravdu nekomu dela problemy. Hodnota informace se vetsinou neztrati a i ti chytrejsi to dokazou prekonat. Nema cenu to rozebirat, pokud nekdo cesky neumi, tak ho to stejne nenaucis, maximalne ho muzes odradit od psani prispevku. A nezverejnena informace nema prazadnou hodnotu. A pak jsou lidi, ktery takhle pisou schvalne :)

NMarek | St 5.2.2003 8:38:30

robo,medeo: V potoce plavali ripki.

N.Robo - Profil | St 5.2.2003 8:00:14

noe - souhlas s nadhledem :) Hele, na tech tvejch strankach ti nekdo dela korekturu? Jestli ne, tak cesky asi umis a tady jenom skadlis hada :) A s tema filetama: neprichazis takhle o moc kamosu ze ne? :)
Medeo - napsal's to dobre ;)
F5 - hele novy slovo - qicep :)))

NIceman | St 5.2.2003 7:45:31

noe: "kudy sede qíčepu" - myslel jsi to nějak takhle?

NMedeo - Profil | St 5.2.2003 1:36:25

Marek: Urcite. Unavuje me to. Cist vsude vety typu "mas tam hrubky", "pet hrubek v jednom souveti" apod.

NMarek | Út 4.2.2003 23:48:04

medeo: jde o to, že když někdo prezentuje svoje názory na veřejnosti, tak by měl aspoň ovládat základy jazyka.

Nnoe | Út 4.2.2003 18:36:26

robo - jo já beru vše co se kolem nás děje vždy s nadhledem, jinak už bych asi nebyl.......:o)))
A to stěmy podstrčenýmy rybami a filé, je opravdu pravda.

Nnoe | Út 4.2.2003 18:31:56

krtek, mike, marek - nevím jak vy, ale já považuji ČESKÝ JAZYK za nedokonalý....
složitý, zdlouhavý, tvrdý, moc zpádovaný, mnoho rodů ...... myslím že by neškodila již malá úprava, v novém tisíciletí nebo jak to počítáte..........někteří mluvíte nespisovně a sprostě,......to považuji za horší prohřešek než 5 chyb (snad i překlep) v 10 - 15 větách...
přečetli jste to po mě ?? i s těmi chybami ?? tak vidíte. Horší je když někdo neumí konverzovat (mluvit) tak jak se má.........:o)

Nježdík | Út 4.2.2003 12:42:38

Hele hoši, kdyby jste ty duháky nekupovali v supermarketech, třeba by je nám vysadili do řek. No řekněte, co by s nima dělali. Přece by je nenechali chcípnout.
P.S. Viděli jste ty zmrzačené chudáky v kádích v Carrefouru?? Máte to svědomí tam přijít a říci, tady toho u dna mi dejte, ten je ještě takový živější.

NG. Moolis - Profil | Út 4.2.2003 12:30:46

rektorů nebo korektorů?

NMedeo - Profil | Út 4.2.2003 10:51:53

Jsem rad, ze je tady tolik rektoru UK na gramatiku. Zkuste to jeste znamkovat.

Nkrtek - Profil | Út 4.2.2003 9:56:57

Marek: z toho jednu dvakrát, jinak pět.:o)

NK&R | Út 4.2.2003 9:56:53

noe: prostě narazil jsi na hráz masožravých labužníků (ne masařů). Rybožravci všech zemí, spojte se.

Nrastha | Út 4.2.2003 7:28:37

Ryby nejim vůbec,prostě mě nechutnaj. Tato moje nechuť k rybímu masu jako stravě se mi náramně hodí a s úspěchem ji převlíkám za ortodoxní CandR :o)

N.Robo - Profil | Út 4.2.2003 7:20:16

:)) vážně vidim ty xichty, jak do sebe soukaj falsifikát rybího filé a Noe jim tvrdí že je to jeho pstruh :)) a jak se tvářej když jim strká pod nos cejny s pohádkou jak dlouho toho kapra zdolával :)
Vážně: takže vlastně jsis odpověděl sám :) A přesně proto jím ryby který ulovim - chuťově to je znát.
Jiank kdybych si koupil file, musel bych je odnést domu, vybalit, přečíst návod, dát do mrazáku(?), pak se umýt, umýt nacákanou podlahu, všude spousta řečí, poté usmažit, při konzumaci se necokoliv a zase umýt, ty žvejky vypustím - no není lepší si chytit vlastní byť s kostma, s lepší rybí chutí...???
Noe sorry, musel jsem si udělat trochu srandy :)

NPiškot | Út 4.2.2003 6:22:59

Podle mě to k rybařině taky patří.Není nad to,uvázat mouchu,pak na ni chytit spoustu ryb,ty dvě,co sníme s manželkou k večeři si vzít domů,tam je pěkně udělat na másle a na kmíně a náramě si na nich pošmakovat.Připadá mi to uhozený chytit spoustu nádhernejch pstruhů a pak si k večeři jít koupit zmrzlýho duháka do supermarketu. Kvůli tomu,že jsem si za loňskou sezonu odnesl od vody deset pstruhů se necítím být masařem.Dalších čtyřicet jsem si koupil na sádkách,protože je máme prostě rádi.

NPiškotus - Profil | Út 4.2.2003 5:55:49

To jsou zase věci.koukám jak Jetleb.

NSportovní masař - Profil | Po 3.2.2003 20:46:23

Teda mě filé vůbec nechutná a o takových humusech jako je ta mořská štika nebo co ani nemluvím - vždť se to nedá žrat ! A není to podle mě zdravé a často je to skažený. Čerstvě ulovená ryba je prostě nejlepší.

NLuk - Profil | Po 3.2.2003 20:42:55

Noe: Ty máš snad přeprogramovanou klávesnici a píšeš se zakrytým monitorem.

NMike - Profil | Po 3.2.2003 20:20:47

Marek> přidej...

NMarek | Po 3.2.2003 20:14:04

noe: máš tam 4 hrubky

Nnoe | Po 3.2.2003 20:01:22

Nekouřím, nepiji močopudný a mozek ničící alkohol, chuť mám výbornou,
Jen nejsem takový gurmán, vím že hodně lidí se vytahuje jací jsou gurmáni a pak nepoznají kaši s pytlíku (vitana) od té z barmbor a tak dále,.....
Znám taky hodně lidí co se chlubí že vaří skvěle a to jejich jídlo se nedá jíst.....
Bábovka - žmolky, rýžová kaše mixovaná z bílek atd.......
takže plno lidem jsem dříve podstrčil falzifikát rybího fílé a řekl jsem že je vyfiletovaný pstruh, každý poděkoval a jak si pochutnal, a to nemluvím když jsem je nakrmil cejnama,
a oni se mě ptali kdy zase přinesu nějakého kapra .... a tak dále.....

Žiji ve městě a mím koníčkem není vaření, (zabýrá to hodně času) radši jdu na ryby a jsem tam třeba celí den, nebo věnuji celí den přátelům a vaření.......je to pro mě nuda běhat kolem něčeho co se pak stejně připálí, a jak jsem uvedl víše, plno lidí stejně neví co má kolikrát na talíři

tak se na mě nezlobte :o)

NAlan | Po 3.2.2003 18:00:14

Krásná ukázka městské degenerace. Koupit si kus anonymní flákoty v sámošce je přece pohodička, co?

NPan Slamáček | Po 3.2.2003 15:51:28

minimalne pro ten pocit ze ji zabiju

NLEVIT - Profil | Po 3.2.2003 14:44:02

Protože mi šmakujou.
Ale pozor! Jsem dost vybíravej - žeru jenom duháky nad 35, štiky, úhoře,sumce, okouny, candáty a jednou dvakrát do roka i lipana nad 40(kaju se jaký jsem to masař-mea culpa).
Jinak na C&R mám názor ten, že má existovat horní míra a taky drobná část revírů pro striktní C&R. Howgh

Nvráťa | Po 3.2.2003 14:36:32

noe > pokud má podle Tebe potočák, okoun, candoš nebo kapr z čistý nezabahněný řeky stejnou chuť jako filé z krámu, doporučuju nechat se vyšetřit na neurologii - máš patrně ztrátu chuti. POkud jsi kuřák, může to být i následek tohoto zlozvyku.

NKAJKA - Profil | Po 3.2.2003 13:59:40

KR:čti pořádně!!!

Nhombre | Po 3.2.2003 13:22:40

pike doplňuji: ... na dvorku!

NK&R | Po 3.2.2003 12:56:14

Kajka: Tys odnesl 130 kg ryb : žereš teda... :-)))

Npike | Po 3.2.2003 11:42:28

FURT JAK U BLBYCH

NKAJKA - Profil | Po 3.2.2003 10:57:12

protože je to absolutně přirozené.pouštět všechny ulovené ryby (pokud ryby jíte) je totální blbost(mám pocit,že sem míří ta otázka).jestliže není legislativní vůle stanovit horní hranici míry je na každém z nás jak se s tím vyrovná.rybařím proto ,že mám v sobě lovce.a k lovu patří i příprava úlovku a já se jí rád s úctou k ulovené rybě zhostím. mám takovou zásadu,že jedna ryba mi v mrazničce stačí.ráno chycený a k obědu připravený candát to je balzám na duši i jazyk. mám pocit ,že čím dál více rybářů podléhá přemedializovaným debilitám - "vše co chytím,pustím"

rozdíl mezi filetou a vlastoručně chycenou rybou je jako mezi prostitutkou a svou holkou (chuť by měla být taky stejná)

než se do mě zase někdo zase pustí,tak podotýkám,že rozdíl v chycených a odnesených mírových rybách je loni cca 130kg

NK&R | Po 3.2.2003 9:59:40

Protože jsou zdravé a chutné, navíc u ryby kterou jsem chytil vím z jaké vody pochází a vím za jak dlouho po ulovení byla kuchána atd atp., navíc nelze srovnávat nějaké filé z obchodu s čerstvým candátem.

Nstrejka - Profil | Po 3.2.2003 9:33:44

candáta ani okouna za 50,- za kilo v krame neporidim, sem tam na chut lososa, ale ani ten neni az tak uplne za 50,-, mrazene file neni uplny hnus, ale je s cerstvymi vyse zminenymi druhy nesrovnatelne

NRobert | Po 3.2.2003 8:15:14

Chycené ryby jím proto, že mi ta trocha práce nevadí a mám dobrý pocit, že se nenechávám mekdonaldizovat supermarketem. Sladkovodní ryby tedy nekupujeme.
Ty, kteří již zmekdonaldizovaní jsou však nezatracuji, přispívají k růstu HDP a platí víc DPH.

Nbrach - Profil | Po 3.2.2003 6:51:52

Rybí file nebrat - nejednou se mi stalo, že bylo hořké - tj.rozmražené a znovu zamražené (stává se to nejen při převozu, ale i v prodejně). Rybu jím, protože ji musím nejprve chytit, zabít, odnést domů, vykuchat, oškrabat, rozporcovat a připravit si ji tak, jak mi chutná. Každá ryba má svoje - pstruh máslo a kmín, kapr smažené řízky atd. Mnou chycené a upravené ryby mi ty koupené v krámě nenahradí. Nejsem takový pokrytec, abych říkal, že všechny ryby pouštím. I když loni v mých úlovkových listech byli 2 líni, jedna plotice a 12 pstruhů (6 duháků, 6 obecňáků) - to je důsledek účinkování na MRKu. V letošním roce pár kapříků vezmu.

NPetr - Profil | Ne 2.2.2003 23:45:18

Měli jsme schůzi, a jeden maník měl za rok 112 kaprů, 240 pstruhů a další štiky, candáty... Ten musí být zdravej jak řípa, kilo rybího masa denně. Jenom mu začínají z toho růst šupiny a pod vodou vydrží 2 hodiny, tak nevím:)))

Nred.foot - Profil | Ne 2.2.2003 23:21:33

je mi líto, noe, ale tvé ženě taky smrdí klín a přesto ji miluje celá ulice

NŠlehy | Ne 2.2.2003 20:11:04

Sikula:Teď jsem znejistěl,protože jsem jí měl dnes k obědu a byla výtečná,tak jsem se šel podívat do lednice a koupil jsem aljašskou tresku a ne mořskou štiku.

NSikula - Profil | Ne 2.2.2003 19:50:08

Ta mořská štika je pěkná sračka, to ať se na mě nikdo nezlobí, ale to se jíst nedá... Taky jsou v tom kosti - někde v tom kousku, takže si na tom nepochutnáš, protože to musíš jíst po kousíčkách, abys nemusel na chiros. Kdežto ve svým vlastnoručně chyceným okounovi vím přesně, kde kost je a kde není.

NCarpion - Profil | Ne 2.2.2003 19:22:34

U někoho jde o kvantum masa odneseného od vody,někdo si zase řekne proč kupovat filé když jsem zaplatil za povolenku a někdo prostě nedá dopustit na vlastnoručně chyceného a smaženého kapříka.A nikdo nemůže říct ani půl slova pokud si dotyčný ponechá pouze dvě ryby,jak je to v RŘ.

NG.Moolis - Profil | Ne 2.2.2003 18:59:23

Protože mi chutnaj.

NFery | Ne 2.2.2003 18:33:30

Ryby jím,ale ne ty co ulovím(poslední 2roky).Je mi jich líto je zabíjet.

NLukáš J - Profil | Ne 2.2.2003 18:00:44

Ryby z obchoďáku? Už nikdy, párkrát jsem narazil na špatnou šarži filetů(spousta vody a na pánvi se rozpadly) a od té doby rybu jedině čerstvě ulovenou. Ryb prostě od vody vemu jen tolik, kolik sním a je to.

NFIFA | Ne 2.2.2003 17:13:52

Taky mě jich je líto. Ale i ty v obchodech musel někdo chytit a zabít. Prostě když chci rybu sníst, tak si ji chytím, zabiju a sním. Není nad čerstvou rybku.....

NŠlehy | Ne 2.2.2003 13:27:04

Tak to je něco jiného.
Já mám ryby celkem rád a proto si je kupuji už většinou filetované.Teď jsem třeba v Makru koupil v akci filety z mořské štiky 3x400g za 97,- a jako návdavek jsem přikoupil kilo filet z lososa.Nekupuju to proto,že bych nic nechytil,ale z důvodů,které jsi uvedl a hlavně taky je mi těch ryb dost líto.

Nnoe | Ne 2.2.2003 13:14:05

Ta otázka je směřovaná tak, že obchody jsou přeplněné již upravenýma rybama,
(to znamená odkoštěné, stažené z kůže atd.) a zase tolik nestojí.....(ceny od 50,- za kilo, tolik nestojí ani to nelevnější již upravené vepřové
Ulovená ryba dá hodně práce s úpravou, tak proto ta otázka....

NŠlehy | Ne 2.2.2003 12:51:00

Proboha! Už je to tu zas!

NRadek Ch. | Ne 2.2.2003 10:13:02

Proč vůbec jíš ? Ráno vstanu, musím otevřít špajz, vytáhnout chleba nebo rohlík, otevřít lednici, z ní vytáhnout třeba salám, tento nožem ukrojit, uklidit drobky a utřít nůž,uvařit vodu na čaj nebo kávu, pak tu vodu nalít do hrnku. Po vypití hrnek rovněž umýt, pokud jsi měl třeba paštiku s cibulí nebo česnek, nevyhneš se ani žvýkačkám.... strašna spousta zbytečné práce kvůli nějaké blbé snídani, o obědu nebo večeři ani nemluvím. Pak to nakonec stejně všechno zkončí v hajzlu ( nebo v lese, pokud jsi na rybách ). Tak teď mi řekni, proč vůbec jíš ?

Nivo | Ne 2.2.2003 2:02:40

file je sice rychlejší z hlediska přípravy ale takový losos na smetaně je nepoměrně chutnější a určitě i zdravější.Škoda,že lososi neberou na boilí...