Spolek pozůstalých GFC

S hlubokým zármutkem sděluji, že nám odešlo na věčný odpočinek naše milované GFC.
Věnujte mu prosím tichou vzpomínku a pak si Vás všechny, kteří jste měli GFC rádi, dovoluji pozvat na menší, či větší pokec nás pozůstalých.
Pokud nás občas navštíví i bývalý tvůrce GFC, bude mě opravdu potěšením.
Autor diskuse: Petr Havlíček - Profil , 15.5.2013 všeobecné - ostatní
Dále moderují: Pedro1 Profil + Rybkin Profil

kubah - Profil | Ne 28.4.2024 16:11:35

Reznik76 >> drž se.

Pokud jsou všichni zdraví, jde jen o plechy...

Holt bohužel případně něco zaplatíš, ale je to ponaučení...

Já takhle jednou se služebákem pěkně boural, ale co no ...

MrtweyUbrus - Profil | Ne 28.4.2024 16:09:37

Reznik76 >> Když nejde o život tak jde o houno. 👏

Reznik76 - Profil | Ne 28.4.2024 15:51:18

Je to v piči 😟

Praseodym - Profil | Ne 28.4.2024 15:47:59

Rybkin >> musíš se pořádně rozhlédnout, když jedeš z vedlejší... Ale stojí to tam teď za hovno. Kvůli objížďce je to tam hodně frekventované a navíc ta jedna provizorní značka je naprd umístěna, bránící v dobrém rozhledu.

Rybkin - Profil | Ne 28.4.2024 15:39:52

Praseodym >> Lovil zvěřinu? :-)
Hlavně že je ok

Praseodym - Profil | Ne 28.4.2024 15:19:13

Jedeme s Ríšou z ryb, chytli jsme celkem hovno. Ale někdo je na tom hůř...Lepší se potkat na rybách 😐 naštěstí jenom plechy... Lada je v pořádku.

E.T. - Profil | So 27.4.2024 20:13:44

kubah >> Oukej dík

kubah - Profil | So 27.4.2024 20:08:21

E.T. >> recept je origo, jen jsem místo obyč mačkacího česneku dal pesto z medvědího ...

Já to měl vytisknuté z práce, dnes si někdo vzal - v pondělí dám

E.T. - Profil | So 27.4.2024 20:02:09

kubah >> Máš nějaký odkaz na ten domácí chleba? Nebo je to samo domo😀

kubah - Profil | So 27.4.2024 20:00:14

Hořce nikdy nezklamou - ta barva je dokonalost sama

kubah - Profil | So 27.4.2024 19:58:30

Jen vtipné, že mám lepší telefon ( s mobilem) než jsem měl a přitom foto bída

kubah - Profil | So 27.4.2024 19:57:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kubah >> a klobásy - vážně super, s kusy masa, lehce pikant, příště budou na jabloňovém dřevu ...

Kuře
Chřest

kubah - Profil | So 27.4.2024 19:55:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Domácí chléb - trhací, skládaný s medvědím česnekem ...

Krásně se rukou trhá po těch kouscích ...

plavan - Profil | So 27.4.2024 14:53:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Rybkin >> tak TDR match and feeder 3012 bylo přijato do přepravy. Tak ještě ty nože :-))))))))))))))))))))))
Guláš mám hotovej. S mámou jsme si ho dali s basmati rejží. Zítra bude pro všechny s knedlíkem nebo s kolínkama. Uvidím, jak na tom budu s časem, jestli budou ryby nebo ne.

kubah - Profil | So 27.4.2024 12:45:21

plavan >> to jsem zapomněl napsat, ještě tmavě červený

chřenovák - Profil | So 27.4.2024 12:42:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Na démona a další kuličky nic
Jenom na červíky linci 🤠
Zítra mám v plánu vyrazit z boloňkou 🤠

plavan - Profil | So 27.4.2024 12:40:42

kubah >> a máslo si do rizota nedal ?

plavan - Profil | So 27.4.2024 12:39:17

Rybkin >> já si nože musím uklízet k sobě do pokoje. Jinak když zapomenu, tak s nimi máma otvírá kompoty nebo okurky. Jakože zajede pod hranu víčka a zakvedlá, aby se víčko pustilo. Úpně vidím, jak jsem jednou přišel z práce a můj 13cm nůž měl ostří na špičce ohnuté skoro do vinglu. Naštěstí se to ve Fiskars véčku srovnalo.

Praseodym - Profil | So 27.4.2024 12:38:53

Rybkin >> jj, máš velkou pravdu. Dříve mě rozčilovalo do nepříčetnosti, když moje vlajková loď ležela v odkapavacim platu úplně na dně pod nánosem všeho ostatního nádobí... Dneska jsem už nad tím povznesen a beru věci tak jak jsou 😏

kubah - Profil | So 27.4.2024 12:37:01

plavan >> tady dneska rizoto chřestový, posypaný parmazánem, opečené domácí kuře.

V rizotu parmazán, bílé víno a spodky chřestu...

Nahoře parmazán, opečená slanina a špice chřestu...

Pecka, jen jsem nestíhal foto.

K večeři bude domácí klobása a chřest ve slanině na kameni.

Rybkin - Profil | So 27.4.2024 12:32:04

plavan >> Já nože neřeším vůbec. Koupit domu krasnej kvalitní nůž by byly vyhozený peníze bo děvčata jsou schopna tím i zatloukat hřebíky :-) Holkám nejvíc vyhovuje ten obyčejnej Victorinox na rajčata a já krajim velkým z IKEA asi a každej rok si holt koupím jinej

Rybkin - Profil | So 27.4.2024 12:28:34

plavan >> Jasný, tohle jídlo je u nás na žebříčku hodně vysoko. Navíc tu mám na oběd i Kristýnu a ta ji taky má ráda.

1Mara - Profil | So 27.4.2024 12:25:09

Rybkin >> Taky dneska mám :-))))

plavan - Profil | So 27.4.2024 12:15:57

Rybkin >> nejhorší je, že mi v hlavě straší nové nože. To je ještě silnější než když mi straší navijácí :-)))))
Ráno mne najednou nebavil tlen můj santoku nůž, tak jsem krájel tím velikým kuchařským. Ale krkovici jsem už krájel se santoku, páč mi to s ním jde nejlíp. Když koupím drahé a nové nože, tak tenhle mi bude ležet a to se mi taky nechce. Ale ty japan nože by mne možná donutili se naučit brousit na šutrech.
Dneska se mi už snad bude posílat modroušek TDR match a feeder 3012. Ta starší verze od Tacuda11.
Dva tejdny budu ještě makat a pak mám nařízenou dovolenou, tři tejdny v kuse. To jsem neměl od roku 2017. Přijdou nějací noví řidiči na výpomoc, tak je třeba vybrat starou dovču a půl nové.

https://www.ggmgastro.com/cs-cz-czk/miyabi-5000-mcd-67-santoku-nuz-cepel-180mm-1002039

https://www.ggmgastro.com/cs-cz-czk/miyabi-5000-mcd-santoku-nuz-cepel-180mm-1002013

https://www.ggmgastro.com/cs-cz-czk/miyabi-6000-mct-santoku-nuz-cepel-180mm-1001978

https://www.ggmgastro.com/cs-cz-czk/miyabi-5000-fc-d-santoku-cepel-180mm-1002144

https://dellinger.cz/cs/sakai-aoki-hamono-coltd-japan/3847-nuz-santoku-180mm-sakai-takayuki-33-layers-vg-10-4582226417221.html?_gl=1*kl0o0o*_up*MQ..&

plavan - Profil | So 27.4.2024 12:07:49

Rybkin >> já jsem dneska úplně grogy. Zpráce jsem přijel hodinu po půlnoci, usnul někdy ve tři. A ráno se v sedm vzbudil. Teď jsem asi dvě hodiny boural dvě krkovice, což mi jindy trvá tak 25 minut. Naštěstí jsem měl polifku od včera a brácha hlídal přes noc vypuštěnej rybník a jedl špekáčky. Takže nemusím do toho šlapat. Začal jsem dělat guláš z libovější části krkovice, to nejlepší maso jsem schoval na řízky nebo na nudličky a tučné s blánami jsem pokrájel na mletí. Ostatně klasika, tak to dělám skoro vždycky.

plavan - Profil | So 27.4.2024 12:04:41

Rybkin >> to budeš mít u Adly hodně plusovejch bodů. Úplně to vidím, když jsem se jí asi před čtyřmi roky ptal, co je její nejmilejší jídlo a ona říkala, že kachnička :-))))))

Rybkin - Profil | So 27.4.2024 11:50:05

No co vám budu povídat. Je to paráda :-)

chřenovák - Profil | So 27.4.2024 8:12:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Karolína s démonem 🤠

1Mara - Profil | Pá 26.4.2024 20:09:56

Rybkin >> já houby nejedl, ale mám je rád jako aroma, vezmi mlýnek a ty sušený houby rozemel a dej do bramboračky jednu plnou polévkovou lžíci těch rozemletých hub. Holky ti nic neřeknou, jen uciti tu vůni hub a to je vše. 😄

kubah - Profil | Pá 26.4.2024 19:53:25

Jinak něco na páteční večer :-)


kubah - Profil | Pá 26.4.2024 19:53:11

Rybkin >> dal se na vaření, bude další radost na mrku :-)

Rybkin - Profil | Pá 26.4.2024 17:28:46

plavan >> Jo dal jsem sušené ale fakt trochu. Si to vyberou

plavan - Profil | Pá 26.4.2024 17:22:20

Rybkin >> jestli jsi dával sušené houby, tak by možná pomohlo je rozšmelcovat sekáčkem. Nebo je teď pinzetou vyndat a sníst je sám.

Rybkin - Profil | Pá 26.4.2024 16:50:17

Teď koukám že jsem nějakej troškař. Jura 6l bramboračky ve dvou tj 3l každej. No potěš koště :-)
Já udělal 3l kastrolek pro tři na víkend