Gastronomicky koutek pro lopaty a nemehla

Koutek pro ty co vari s laskou ale moc tomu nerozumi .
Profesionalum vstup povolen jen na vlastni nebezpeci .

Prosím jen vlastní fotky, cizí fotky jen odkazem.
Autor diskuse: Bosanac - Profil , 13.2.2010 muškaření - ostatní
Dále moderují: Maxwell Profil + Benda 24,72 Profil + ZN Profil

Maxwell - Profil | Ne 12.5.2024 21:07:09

Zaye burgry

Eli - Profil | So 11.5.2024 20:02:04

Panenka s pepřovkou a pečenými brambory...😋

Filla - Profil | Čt 9.5.2024 14:57:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Online next level vol.oka s poličánkem a čedarem. Česnek v tom umí dobře zahrát.

Jettys - Profil | St 8.5.2024 13:06:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Panenka s bramborou

medvěd - Profil | Út 7.5.2024 8:16:15

Bulk >> mám už 10 roků tohoco sem dával Pike

Maxwell - Profil | Po 6.5.2024 21:39:34

Dnes hambac

Filla - Profil | Ne 5.5.2024 15:04:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Není nad dobrej toustík u vody. Udělám prvně vol.oko, dám bokem a vložím se šunkou, sýrem a červ.cíbou mezi pečivo. Nahoru pak cheddar, kterej se rozpeče ve zlatou krustu. Taková blbost, ale mám to rád.

Jettys - Profil | So 4.5.2024 20:32:00

Bulk >> jak píše Pike, ber webra 57 stojí za to

Pike - Profil | So 4.5.2024 18:45:56

Jettys >> no hezky pěkně👍

Jettys - Profil | So 4.5.2024 18:43:03

Pike >> bohužel už nevím které, měl jsem to 10dni ve vakuu

Pike - Profil | So 4.5.2024 17:01:54

Bulk >> ano má, šel bych do 57cm s teploměrem.
Volil bych osobně tento:

https://www.kamna-grily.cz/master-touch-gbs-57-cm-copper

Případně ten dražší:
https://www.kamna-grily.cz/master-touch-gbs-premium-se-e-5775-57-cm-cerny

Jde k tomu dokupovat plno příslušenství a jde b tom grilovat, jakože zauzovat, pomalu, rychle, přímo a nepřímo.
Projel bych si videa s tím, jaké jsou varianty grilování, jak roztápět, skládat uhlí atd.

Pak jsou tu varianty keramických grilů, peletových grilů, grilů se zásobníky na uhli a fukarem atd.
Ale tím Weberem do začátku pochytíš plno věcí, když tě to chytne, lze upgradovat vždy a tento Weber se bude hodit i pak na rychlé grilování.

Bulk - Profil | So 4.5.2024 16:45:25

Dobre odpoledne, jdu s prosbou o radu. Premyslim nad porizenim grilu na drevene uhli na prilezitostne grilovani (jednou/dvakrat do mesice) a tak nejak nevim. Ma smysl porizovat nejaky typ od Webera? Nemam s tim vubec zkusenost a rad bych neco kvalitniho s cim se bude dobre pracovat. Diky za pripadne nazory.

Pike - Profil | So 4.5.2024 14:26:49

Co ale letos hodnotím kladně, že i 4,5 - 5 hodin od roztopení si gril drží teplotu 150 stupňů bez přiložení briket.

Pike - Profil | So 4.5.2024 13:58:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jettys >> hezky pěkně. Jak jsi koření?
Já jel dnesk bůček😂

Jettys - Profil | So 4.5.2024 13:26:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kousek krkny

Filla - Profil | Po 29.4.2024 7:18:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

S klukama na vandru Stezka Českem. Desetitisíce utracený za ultralight kokotiny a 10kg žrádla a pití v batohu. Etapa Bílé Karpaty byla náročná, ale krásná. Titul PánvePán získala suprová kuř.tikka před T-bony z jehněte s plpou z chilli a medvěd.česneku (zdar Petře😁)

Pidess - Profil | Čt 25.4.2024 17:10:36

Zdravím gurmány. Měli by jste prosím tip na plynový grill do 10 000 Kč??
Předem děkuji za případné tipy.

Pike - Profil | Čt 25.4.2024 8:25:21

Klobasa1 >> Medvěd je na MRKu již podstatně déle, skoro bych řekl před rokem 2000, možná bude atakovat již 25 let😂

medvěd - Profil | Čt 25.4.2024 8:01:40

Klobasa1 >> Díky za přání.Ještě pár měsíců zbývá.Na Mrku jsem o hezkých pár roků dýl.Tenkrát tuším nebyly ještě registrace a MM chodil na střední školu

Menca - Profil | Čt 25.4.2024 3:12:37

A přitom taková blbost …

Klobasa1 - Profil | Čt 25.4.2024 2:32:43

medvěd >> Nerad sem lezu mezi elitu, ale máte to tady moc pěkné, především žrádlo. Gratuluji k letošním šedesátkám a i dvacet let tady na Mrku dle karty se počítá. Pokorně slintám a inspirace dobrá, jen tak dál.....

Menca - Profil | Ne 21.4.2024 23:40:14

A přitom taková blbost…

Pike - Profil | Ne 21.4.2024 13:18:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Letošní grilování číslo 12 - bůček vydatně okořeněn SPOGem od Pipmastera. Cca 3 hodiny na 150 stupňů v klasickém kotlovém. Dnes mi chvilku trvalo stabilizovat teplotu, ale pak to šlo krásně. Cca 1,2 kg masa zmizelo hned. Další bůček bude s BBQ kořením. Známka 8,5 / 10. Příště si musím připlatit za lepší bůček, tento byl průměrný a na 10 / 10 to chce lepší kvalitu.

Marcel - Profil | Ne 21.4.2024 6:52:08

Reznik76 >> diky za tip, presto to nechám na vás, co to umíte na 100% a raději si ho koupím 😉

Reznik76 - Profil | So 20.4.2024 16:12:17

Marcel >> myslím že to je míň složitý než si lidi myslí
Největší problém je podle mě sehnat maso tak aby byly ztráty co nejmenší
Tj. rošťenec s kostí a pokud možno neořezanej
Když si postavíš někam ledničku do který vmontuješ vrtuli, třebas PC větráček ( viděl sem větráček na USB a powerbanku)
Tím zajistíš cirkulaci
Vlhkost zreguluješ nádobou s hrubou solí na dně tý ledničky
No a zbejvá jen nějak tam to maso nainstaloval

Marcel - Profil | So 20.4.2024 11:06:57

Reznik76 >> jo tak, tohle doma nedám 😊
Jinak stareny roštěnec mám nejradši 👌

Reznik76 - Profil | So 20.4.2024 10:08:38

Marcel >> neměl sem teď moc odbyt na roštěnce, tak sem si je odkládal do dry ageru
Nastaveno na 2°C a vlhkost myslím 75%
Až budu v práci tak to upřesnim
Jinak zraju celý čtvrtě minimálně 21dni než je začnu bourat

Červené karty: LSD, rover, doktor multiplikator, Jovánek, musiláč, xycht, tuzemak, mlíčnák, welbin, Milan3, PavelJ, chyť a sněz, Gloton, AC/DC