Nákupy na hiki.cz

Zdravím, chci se zeptat zda-li má někdo ze zdejších rybářů zkušenosti s obchdem hiki.cz .. Mají navijáky o cca. 1000,- levnější než konkurence a to se mi zdá podezřelé. Nakupuje u nich někdo? Děkuji T.
Autor diskuse: TomJ - Profil , 24.3.2017 všeobecné - ostatní

tomvec - Profil | Čt 10.2.2022 21:59:58

MKulicka >> jako jo, ale není jenom Daiwa. Konkurence může nasadit příznivější cenovou politiku. No když se podívám na růst cen Shimana u nás, tak taky nic. Ale proč se všichni (nejen v rybařině) hojí na nás? Ať si takovou neviditelnou ruku trhu strčí do prdele.

Specialista - Profil | Čt 10.2.2022 22:05:31

Radek Ráliš >> Radek Fox - 10.2.2022 21:38:43 >> promiň, musel jsem. Jako fakt jsme v prdeli v roce 2022 díky komoušům co skončili v r. 1989? To asi nemyslíš vážně... Ale když někdo může říkat, že za všechno může Kalousek......
Důvody jsou úplně jiné, ale je zbytečné rozvíjet zde politiku.
Jen stručně, klidně samozřejmě reaguj, já více nebudu
Západ vládne a diktuje východu. Až po hranice Ruska. Čím více na východ jdeš, tím hůř se lidi mají a přesto je pro ně všechno dražší. To je globalizace a jeden z největších podvodů na lidi, EU - Čtvrtá říše. Jsme jen pracovní kolonie západu, vytváříme HDP západním zemím a nesmíme se nadechnout, vyrůst. Nikdy to nedovolí.

kaprus - Profil | Čt 10.2.2022 6:37:08

gaz >> vysvětlím. Nenažranci?
Tady totiž podniká každý kdo má v prdeli díru. Je to ostuda. Celé tajemství je v tom že nakupují v maloobchodě v zahraničí a tady na tom ještě bohatýrsky vydělají. Jak dlouho to může fungovat, těžko říct. Možná už nefunguje?.
Viděl jsem u nás i zboží z Ali prodávat za 10-12x vyšší cenu. Běžné...
Budu se opakovat ale cenu dělá taky oběm. Filozofie v zahraničí je prodat stovky navijáků a na každém cosi vydělat. Dá to ale práci. Tady?
Prodat jeden téměř bez práce a vydělat na něm řádově desítky procent. A tak je to v Česku se vším.

honays - Profil | Čt 14.6.2018 19:09:31

Koupil jsem na Hiki Daiwu Ninja,zaplaceno kartou,vše OK.Přišel za 2 dny.Obchod je v pohodě nemějte nikdo obavy.Jen mě dnes pobavila firma Intime,respektivě jejich kurýr balíček s navijákem uschoval vedle vchodu do křoví a odjel,to jsem jěště nezažil.Mějte se

Specialista - Profil | Čt 10.2.2022 23:17:44

MKulicka >> a my jsme dohnali aspoň nějaký kousek? Nebo ještě víc ztrácíme (firmy, průmysl,soběstačnost)?
A co máme? Lidl, Bauhaus, Baumax, Obi, Hornbach, XxxLutz... a nakonec zlatý krém Dolgit, ten z Německa!! Vždyť takhle to bylo za sociků, vzácnost, něco z Německa. A dneska je to nahlas říkaná reklama...
Firmy nám sem serou výrobky druhé a horší kvality za vyšší ceny, než prodávají vlastním (nad)lidem v 1. jakosti. Celé makroekonomické odvětví jsou napsané a podepsané (děkujeme všem postsocialistickým vládám, které nás zaprodali) tak, že z toho není úniku. Jak chceš něco dohánět?
To je řečnická otázka... možná ti to dojde za roky, možná tvoje vnoučata budou říkat svým vnoučatům, že to je tady v prdeli kvůli komunistům, co tady byli na chvíli před více jak 100 lety...
Víš, to je tak, někdo už dávno ví, že celá ta šaškárna kolem stavby Dukovan II byl tunel o těžký miliardy za projekty. A nic se nikdy nepostaví. No a někdo to neuchopí, ani když to bude číst.
A jaký byl začátek? Komunisti zadlužili naši zem, utáhneme si opasky a za 5, max. 7 let doženeme západ (V.K.st.)
Víš kolikanásobně vzrostlo zadlužení ČR? Ale přece když bychom něco doháněli (i když pomalu), ..........

MKulicka - Profil | Pá 11.2.2022 0:07:29

Specialista >> ...ses nějak rozohnil:)) Však píšu, že už to možná nedoženeme. A ano 40 let komunismu to tu poznamenalo na generace. Důvody viz předchozí příspěvek. Navíc tvoje argumentace níže to jen potvrzuje. Nicméně mám pocit, že ten západ tak nějak obloukem směřuju k tomu o čem se východ přesvědčil, že nefunguje (aneb zkušenost je nepřenositelná a paměť krátká).
Jinak pokud si zajdeš s Helmutem do hospody, tak zjistíš že dost často řeší stejné problémy a nadává na podobné věci jako český Pepík. Co mě ovšem vyděsilo, jsou věci o kterých se defakto bojí mluvit na veřejnosti pokud nemá upito.
Trend růstu dluhu je samozřejmě průšvih, obzvlášť v kontextu toho, že ještě nedávno to nebyla taková trága a hlavně se nesekaly další stamiliardy jako by se nechumelilo. Ale v tom průšvihu je v podstatě komplet celý západ (včetně USA) a nejspíš to dobře dopadnout nemůže.
A ano životní úroveň se tu zvedla a to brutálně. A ano ČR je stále jedno z nejlepších míst k životu v porovnání s drtivou většinou světa. To ovšem neznamená, že by to tu nemohlo být mnohem lepší a že nespíš bude problém to udržet, natož zlepšit.

MKulicka - Profil | Čt 10.2.2022 21:09:17

Já si myslím, že prostě některé nadnárodní firmy ještě nezvládly přizpůsobit cenovou politiku době. To rozlišování a cenotvorba dle regionů / zemí / objemů dříve mohlo fungovat dost dobře. V době eshopů a sociálních sítí už tohle moc nefunguje. Dříve když např. rakouský obchod dostal super cenu díky objemu, tak český obchod pořád mohl být schopný relativně prodávat, i když měl vyšší nákupku. Jednoduše proto, že se český zákazník o té ceně nedozvěděl, natož aby sem to zboží z Rakouska dostal. Dnes si během chvíle může porovnat cenu v půlce Evropy. Navíc když české zastoupení dělá promo dané značky a daří se mu to, tak výsledek defakto je, že s tím má akorát náklady a zákazník pak to zboží sice koupí, ale (logicky) v tom Rakousku.
Řešitelné to dle mého je (např. formou plus mínus stejných nákupních cen pro všechny, a objemy zohlednit třeba formou zpětných bonusů), ale musí daná značka chtít. Někdy to jednoduše může být pod její rozlišovací schopnost a nemá cenu/nechce to vůbec řešit.

Toku - Profil | Pá 28.5.2021 14:45:51

Ahoj, taky přidám dnešní zkušenost. Ve středu po 16. hodině objednán naviják. Dnes (v pátek) dopoledne v 9:30 doručeno PPL. Odkaz na sledovaní do mailu, z PPL včera oznámení, že budou dnes doručovat mezi 9-11 hodinou. A před vlastním doručení milá slečka kurýrka z PPL zavolala, jestli jsem doma. Na HIKI doprava účtována za 124 Kč.
A stejně jak píše kolega pode mnou, v balení mimo jiné formulář a instrukce, jakým způsobem případně zboží vrátit. V češtině. Nákup byl za 1400Kč, takže úplně velká objednávka to nebyla, ale o to větší pochvalu HIKI dávám... :-)

xmen17 - Profil | St 4.4.2018 12:23:08

Dobrý den,
kdyby měl někdo strach jako já v jakém stavu přijde 2-dílný prut .
Objednáno 29.3. - zelený čtvrtek a dnes 4.4. dodáno.
Za mě spokojenost a žádný problém

Táta okounů - Profil | So 2.12.2017 14:29:04

Nejlepší je vlastní zkušenost a o tu se už můžu podělit.
Chtěl jsem si pro svou první cestu na Ebro pořídit nějaký fajnový rybářská oblek, a do oka mi padla značka Pinewood, páč je prověřená i u myslivců.
Dlouho jsem gůglil jak po rybářských, tak po nerybářských e-shopech, ale pořád mi to vycházelo na peníze, které jsem do toho dát nechtěl - kolem 8.000,- Kč za kalhoty s kšandama a bundu s neoprenovým zakončením rukávů.
Pak jsem našel HIKI.cz. Ceny o tisíce Kč nižší. Jak je to možné, říkal jsem si ?
Navíc zahraniční e-shop, který chce jen platbu předem - a já jsem konzerva sakra opatrná.
Hned jsem couval.
Jenže strýček Gůgl mě zavedl na zdejší diskusi a tak jsem si tu díky pár názorům lehce dodal odvahy.

Takže kolegové - dnes už mohu HIKI v klidu doporučit - komplet jsem objednal 27.11. a včera v pořádku přišel.
Holt s německou fakturou, ale na to kašle bílej tesák, stejně mi to žena neproplatí.

Hlavní je toto :
- finančně jsem ušetřil skoro 3.000,- Kč proti českým e-shopům
- doprava byla rychlá - 5 dní od objednávky ( dostal jsem přes e-mail odkazy na momenty, kdy to předali českému přepravci a kdy to ten přepravce dodá + možnost sledování zásilky)
- cena dopravy - neuvěřitelných 4,90 Euro

Takže spokojenost a palec hore, už tam budu objednávat v klidu i příště :-)

dantex - Profil | St 25.10.2017 20:41:30

mascha >> no jestli jsi profi konzultant na eshopy, tak jsi urcite zaregistroval, že obchodní zákoník dávno neexistuje. A to že domena webu určuje právo státu kterým se řídí kupní smlouva taky není pravda.

rájovec - Profil | Po 15.1.2024 15:51:34

bart.bm >> + kaprus , díky oběma za radu, teď píši jak rodilý německý Indián. Hiki bleskově odpovědělo a prut se překvapivě nalezl hluboko v útrobách České pošty.

kaprus - Profil | Po 10.7.2023 7:25:21

Ty6ko >> V katalogu jsou samé chujoviny. Jako před 30-ti lety.
Je to prostě kšeft, který vydělává na objemu levnějších věcí. Individuální přístup asi nic moc. Věřím že kdybys objednával pravidelně tak časem narazíš. Pár objednávek nic neznačí.

Tomas Krlin - Profil | Po 10.4.2023 19:13:19

chesper >> uz je jenom hiki.at jsou pod novym majitelem z Nemecka (Askari)... musis udrlat i registraci znova + jsou nove podminky a ceny dopravy.

karlak - Profil | Pá 11.2.2022 11:27:48

jeste se k tomu vratim velice uznavana stupnice zivotni urovne je co si za hodinovou mzdu samozrejme cistou muzete koupit v te dane zemi jinak si ovsem dovolim tvrdit ze prumerne jakostni vybava rybare u nas je dostupna siroke verejnosti ale co mi hlava nebere jsou 50procentni slevy v moutfildu tzn. ze po zbytek roku to maji o tech 50 procent predrazeny nebo jak si to vysvetlit ale to odbocuji od rybariny tak chlapi preji velke mzdy ja uz jsem bohuzel v duchodu

kubas. - Profil | Pá 11.2.2022 7:35:30

Bacha San >> Jo, fakt povedená série dokumentů... Jeden lepší jak druhej :-)... Holt jedna banda všechno, ruka ruku myje. Netřeba býti v tomhle ohledu naivní a idealizovat si něco, nedejbože politiky.

tomvec - Profil | Pá 11.2.2022 0:26:44

MKulicka >> měli jsme rudou totalitu, teď se na náš řítí zelená CO2- LGBTQ+ genderově multikulti vyvážená totalita. Myslím, že budeme se slzou v oku vzpomínat na tu rudou. A to moje předky znárodnili, věznili, vyhazovali ze škol... A nerestiuovali, protože na tu kategorii zákon nemyslel.

MKulicka - Profil | Čt 10.2.2022 22:36:46

Specialista >> Doporučuji přečíst
https://www.idnes.cz/technet/technika/karel-velan-ventily-ostrava-kanada-emigrace.A220201_152310_tec_technika_alv
Takových lidí utekly mraky. Defakto nenahraditelné. Velké ale i malé firmy se budují často generace. Určitý náskok už může být těžké až nemožné dohnat (BTW východní Německo dodneška v podstatě nedohnalo to západní). Představa, že těch 40 let doženeme za 30 je naivní. Tedy ne že by se spoustu věcí nedalo dělat o dost lépe.
Jinak argumentovat tím, že ten západ se má o dost lépe a diktuje východu, kde hranice byla právě ta železná opona a zároveň tím, že komoušema to určitě nebude...nevím, nevím.

Radek Fox - Profil | Čt 10.2.2022 21:38:43

Polčis >> Nejde o počet rybářů, ale nákupy a tím tržby. Stačí se podívat do rakouských bazarů, co prodávají za vercajk - téměř vše top. U nás to koupí hrstka lidí, tam mnohonásobně více. Prostě jsme pořád díky komoušům v perdeli, samozřejmě ne všichni, ale jako celek bohužel jo.

karlak - Profil | Čt 10.2.2022 19:58:20

Radek Ráliš >> Radek Fox - 10.2.2022 19:04:00 >> je to porad o mnozstvi pamatuji doby kdy kamarad musel koupit plnou bednu navijaku shimano cca 100 az 200ks a vubec nevedel velikosti je to podobne jako kdyz se vas 10domluvi ze koupite stejne auto a ten pozadavek vsnese pouze jedna osoba tak automaticky uhada dost velkou slevu a pravda je takova ze nas trh je tak nezajimavy ze pro vetsi firmy nic neznamename a to nejen v rybarine

milans14 - Profil | St 3.10.2018 14:19:29

Willow >> Ahoj Milane, aniž bych se Tě chtěl dotknout, ale tyhle tajenkové odpovědi pro vyvolené jsou o ničem.

drvoštěp - Profil | St 3.10.2018 13:04:46

Willow >> Zajímavý dotaz. Ale pokud bude stejný zboží o 30-40% levnější ,,venku" proč by měl kupovat u nás ? Každý si vybírá dodavatele podle ceny a služeb.

Jiryyy - Profil | St 3.10.2018 13:02:59

Willow >> dyztak si je zacnu pestovat doma, no.. Jo, kdyby misti prodejci nechteli tak vydelavat, ale meli normal ceny, vse by bylo jinak.. Jenze cesi sou proste cesi, ti jini nebudou.. Na to, jaky tady mame na evropu maly prachy (na prumernej plat nedosahnou ani 2/3 obyvatel), tak je tu hrozne draho..

Esox - Profil | Čt 15.3.2018 12:17:37

skwor >> tady k těm velikostem, je to, jak jsem předpokládal mezi 3000 a 4000 je znatelný rozdíl. Další věcí proč jsem se pro Ninju na feeder rozhodl bylo, že ji má Daiwa jako jeden z mála navi určených na feeder.

Bacha - Profil | Čt 15.3.2018 9:05:46

Taky jsem uvažival o nákupu v zahraničí. Potřeboval jsem novou Saharu 2500. Na Hiki 1449,-kč+pošta 130,-kč. Na soutoku za 1441,-kč a dojedu si, mám to kousek. Nakonec jsem jel kolem prodejny v Kobylisích, kde byla za 1529,-kč bez pošty a dojezdu. A protože to je pár kaček rozdílu, vzal jsem ji. Kdybych ale v pátek, kdy jsem navi kupoval, věděl, že ta prodejna už změnila majitele, nenakupoval bych tam a dojel do prodejny Na soutoku.
Ale je pravda, že některé věci se ze zahraničí vyplatí. Jen je třeba se řídit zdravým rozumem:-)

xDanielS - Profil | Ne 7.1.2018 17:38:34

M74 >> Pan Kancler, Krokova 42, Brno, Servis Shimano, opraví ti cokoliv. Raven ti sežene jakýkoliv náhradní díl. Zde na mrku, nick Lajnator, opraví, promaže, vymění kluzná pouzdra za ložiska, shitový ložiska za kvalitní, cokoliv. Normark je banda diletantů, nakonec nejspíš proto o výhradní distribuci přišli.

007krivanek - Profil | Ne 7.1.2018 16:12:41

plavan >> U spořky je to normál.Taky jsem tam měl účet. A rád jsem ho zrušil. A kolik platíš za vedení účtu ? už jsi se díval ? Doporučuji FIO. Vedení 0,- a za platby převodem na euroůčet do zahraničí dávám 10-20,- Kč

rájovec - Profil | Čt 26.10.2017 18:19:45

Alpan >> Tak, tak, v eshopu pracují agenti KGB a čínské rozvědky.

Ewa Farna - Profil | Út 24.10.2017 11:36:16

mascha >> hilter zije na odvracene strane mesice..

statik - Profil | Pá 8.9.2017 20:44:03

Záruka je jedna věc a porucha je věc druhá, já jsem nekoupil tady v Česku kromě háčků a nějakého silonu už víc jak 5 let nic, všechno mám z venku a ještě se mi nic nepokazilo,takže dvouletá záruka je mi k gounu, je taky potřeba říct, že nekupuju pochybné značky ale prověřené výrobky,které v EU ani není možné koupit.V Japonsku třeba tento model mě vyšel na směšných 1500 Kč,takže kdyby se mi náhodou pokazil, čemuž ale nevěřím tak se poohlédnu po něčem dalším.

Mr.Doctor - Profil | Po 19.6.2017 19:07:42

gaz >> Jednoduchý aktuální příklad....koukni kolik chtějí naši prodejci například za tohoto japonce https://www.raven-fishing.cz/daiwa-tournament-iso-5​500-qd-navijak/cs/product/1931/ a podívej na cenu v UK http://www.anglingdirect.co.uk/daiwa-tournament-iso​-qd Při aktuálním kurzu libry pořídíš tedy totožného japonce bez pár korun za 11.000,- Kč.... Rozdíl ?? Zaokrouhleně celých 7.600,- Kč....nějakých 40% z ceny našich prodejců. Kde je asi chyba :-)))))) ??

Mike7 - Profil | Út 4.4.2017 18:25:16

Tak jsem to riskl a zkusil si na hiki objednat naviák Daiwa Revros, cena i s poštou 1300kč což je v porovnání s cenou v Čr skoro poloviční. Rychlost odeslání a doručení byla blesková, a zboží přišlo v pořádku, takže za mě super a doporučuju.

Lubo - Profil | Pá 31.3.2017 11:05:55

Spíše se dá říci, že blbí jsou vždy zákazníci, co to za ty ceny kupují. V každé zemi se nastaví takové ceny, za jaké si jsou ti tvůrci cen jisti, že se to prodá. Kdybychom to za tyto ceny my, zákazníci nekupovali, tak by museli jít dolů. Takže nadávejme spíše sami sobě, že se necháme pěkně vodit na provaze, jako ty ovečky :-)

kaprus - Profil | St 10.1.2024 13:05:40

rájovec >> překladač. Běžně píšu česky. Vyvaruj se českých obratů,mluv jako indián a není problém. Oni taky odepisou nemecky. Pokud to není zaplacené, objednal bych znovu. Jejich chyba

Specialista - Profil | So 12.2.2022 8:50:38

pikr >> pořád špatně chápeš význam jedné mé věty i když jsem to vysvětlil. Ale je pravda, že jsem to napsal jako trotl. Nebyl jsem ve formě, mám ze včera pár štychů za krkem...
Asi bodově:
Ceny: prostě tady byly takové a v Německu jiné. Cenové rozpětí se zpravidla rozevírá s tím, jaký je výrobek lowend. Polopatě. Husqvarnu a Stihlku koupíš tady podobně jako v Německu. Mountfield, Oleomac apod. čínský lowend s malou nákupní cenou můžeš koupit v Německu výrazně levněji s nápisem třeba Gardentechnik. Weil sie haben luft. To je německá fráze, luft není vzduch ale prostor pro snížení ceny, marže.
Akce: nevím, jaké máš na mysli. Mluvil jsem o kole štěstí v Mntfd. To je cca 15 i více let dozadu. Na kole byly procentuelní slevy až 100%, přičemž poměrně často si lidé vytočili slevu do 30% - políčka do této hodnoty byla na kole nejčastěji zastoupena. Proč to mohl Mntfd dělat? No protože nákupka těch čínských sraček byla opravdu nízko a marže neskutečná. Takže sis mohl vybrat, buď budeš doufat ve slevu 100%, která se nedostaví (5,8,10% reálně), nebo si pro zboží pojedeš ven. 40% menší cena. Jak jsem na to přišel? No tak, že jsem pro jeden traktůrek taky jel. Ale na rozdíl od ojebaných kusů na přání nebo dle výběru majitele Mntfd, ten z Německa měl funkční světla, byl celej v laku apod. Tak to je třetí bod.
Mmch v té době zde byl psychologický boom solárních panelů. Lidi si měli myslet, že investice se za chvíli zaplatí a pak máte 20 let elektřiny zadarmo. V Německu se v té době jezdilo pro soláry a celé sestavy, protože to vyšlo zhruba obdobně, tedy o 40% - 50% levněji. Dnes je vše o solarech dobře známo, včetně jejich reálné životnosti, takže je ten byznys prakticky mrtvej.
Ono se vlastně vyplatilo jezdit na více míst pro různé věci. Do Itálie, do Polska.... kdo ví, ten ví

pikr - Profil | Pá 11.2.2022 20:28:24

Specialista >> On tam žádný není, proto se ptám. Nějak tedy nechápu jak jsi přišel na ty ceny, akce a vlastně i to srovnání trakturku

Specialista - Profil | Pá 11.2.2022 19:17:13

pikr >> přepsal jsem se, ..z.Mountfieldu v Německu..
Jiný nápis, skoro stejná věc. Malé odlišnosti, ovšem ve prospěch výrobku v Německu.
Třeba traktůrek u nás za skoro 100k, v Německu 50k

pikr - Profil | Pá 11.2.2022 17:21:40

Specialista >> V Německu je Mountfield?

Specialista - Profil | Pá 11.2.2022 16:02:58

karlak >> v době 268 X končícího kola štěstí byly 'stejné' výrobky v Mountfieldu v Německu průměrně o 40% - 50% levnější.

Specialista - Profil | Pá 11.2.2022 6:55:36

MKulicka >> ale nerozohnil.. jsem zcela apolitický. Byť by to zatím mohlo i vypadat, že jsem komunista.
Ona ta životní úroveň ........ se dá různě měřit. A taky porovnávat s ostatními. Zrovna tak jen prostý tok času a vývoj lidstva automaticky zvyšují životní úroveň. Navíc si myslím, že ne ve všech směrech se máme lépe (sociální jistoty, čas na své blízké...).
Ale dovolím si ještě krátce reagovat na tuto tvou pasáž: Jinak argumentovat tím, že ten západ se má o dost lépe a diktuje východu, kde hranice byla právě ta železná opona a zároveň tím, že komoušema to určitě nebude...nevím, nevím.
Které státy jsou známy pro ekonomickou migraci? Ukrajinci, Poláci, celý Balkán, Češi, Slováci.... proč neutíkají pracovat za vyšší mzdu Rusové, Číňani...- stále defacto komunisti, nemohou překonat státní hranici? Samozřejmě mohou. Já jen někdy vím, co tady i jinde občas Rus nebo Číňan koupí...
Ano, souhlasím s tím, že se zvedla životní úroveň. Za strašnou cenu. A nikdy nebudeme vědět, jak bychom se měli za starých nebo jiných (ne)pořádků.
Ale ta životní úroveň může být jen to minimum, ve kterém se máme nacházet, aby to lid nevzal do svých rukou.
OK, máme se lépe.. Ale když si vezmeme dalekohled a rozhlédneme se, možná zjistíme, že jsme vlastně uprostřed pralesa...

tomvec - Profil | Čt 10.2.2022 23:33:29

Specialista >> zrovna dnes na ČT2 byl dokument o devadesátkách, obchody s LTO. Jak to posvětil náměstek ministra financí, který nakonec povýšil na šéfa čelní správy nebo co, tedy až po ukončení kšeftů s LTO, asi za odměnu. A že když na ty kšefty upozorňovali vyšetřovatelé hospodářské kriminality, jako jediní, celníci a BIS dělali jakože nic, že se v tom točí špinavé peníze, tak tenkrát V. K. st. řekl, že žádné špinavé peníze nezná.

MKulicka - Profil | Čt 10.2.2022 22:17:29

tomvec >> Ale ty na to pořád koukáš pohledem lokální firmy působící v ČR. Daiwa / Shimo jsou nadnárodní korporáty, které se tak úplně nepřetrhnou aby si drobet zvýšili tržní podíl v ČR na úkor druhého. A cenově se podbízet v době, kdy poptávka u většiny věcí převyšuje nabídku absolutně nedává smysl (mimochodem dle mého se nedávné navýšení cen vstupů obecně ještě nepřeneslo do ceny všeho zboží, takže je na co se těšit:( Jinak trh funguje - právě tak, že většina lidí to pak koupí v tom Rakousku:)

MKulicka - Profil | Čt 10.2.2022 21:49:34

tomvec >> Musíš na to koukat očima korporátu jako je Daiwa. Příklad (třeba je to jinak) - v Evropě prodává nějaké objemy, cenotvorba nějak historicky nastavena (tzn například velký objem - super cena), vztahy s většími a menšími odběrateli také. Pak do toho hodí drobet vidle ta e-commerce. Ale z hlediska Daiwy - proč to nějak měnit. Je jedno jestli to prodá ten nebo ten, objem bude pořád stejný. A rozházet si to s tím, kdo bere velký objem, abych udělal radost tomu kdo bere celkem nula nula nic - proč? Třeba by se při určité strategii a lokální podpoře prodalo více ale otázka je o kolik a s jakým úsilím/náklady Navíc ti větší rostou od určitého bodu stále více a stále rychleji. Koukni jenom v UK, jaké všechny obchody/ eshopy spolykalo ADčko.

Tomas Krlin - Profil | Čt 10.2.2022 21:41:23

Shimano ma u prdele tech nas par borcu z Mrku, kteri remcaji nad cenou a koupi to nekde levneji, bylo by naivni si myslet, ze tu remcanim neco zmenime...
Stejne se zbylych 99% lidi v cenach nevyzna a beztak to koupi i predrazene...
Tim, ze se ty navi vozi z Polska, v Polsku se to reklamuje atd. tak si podle me vsichni delaji cenovy polstar pro pripadne naklady na reklamace atd. nehlede k tomu, ze jim to umoznuje nedostatek Shimo zbozi v CR vseobecne...
Navic predtim skoro nikde nebyly slevy na Shimo, ted slevy podle me casem budou, ale i s tema slevama to vyjde draz nez v cizine.

Radek Fox - Profil | Čt 10.2.2022 20:54:08

Polčis >> Dovolím si reagovat ;-) Větší kupní síla než u nás.

MKulicka - Profil | Čt 10.2.2022 17:25:09

Willow >> Záruku na spotřební zboží je 2 roky v celé EU. A to na závady u kterých se dá předpokládat, že existovaly už v době prodeje a projevily se do dvou let. Ovšem obecně - pokud se vada projevila do 6 měsíců od prodeje, bere se že už tam byla v době prodeje (pokud prodejce neprokáže jinak). Po této době je zboží dále v záruce (do uplynutí těch dvou let), ale prodejce už může požádat, aby zákazník prokázal, že tam ta vada byla už v době prodeje. Němci si od roku 2022 těch 6 měsíců prodloužili na 12 měsíců.

Rastislaf - Profil | Čt 10.2.2022 16:37:52

Willow >> Hodě vykřičníků =D Já bych to klidně bral s roční zárukou za DE cenu, ale to ti tady nikdo nenabídne, jelikož na fyzickou osobu je dané zákonem, že je 2 roky záruka, když to koupíš jako firma, tak na to nemusíš mít záruku třeba žádnou. Já si myslím, že délkou záruky to nebude, spíš ten silnější trh.

Rastislaf - Profil | Čt 10.2.2022 14:44:59

kaprus >> Je to tak, určitě je to o množství. Jako ČR nemáme takový potenciál prodeje jako DE, ale měl by se k tomu čelem postavit hlavně výrobce a nastavit nějaká pravidla, alespoň pro celou EU (doporučená cena + nějaká max. sleva- kartelové dohody jsou zakázány, ale spoustu prodejců si to i tak umí pohlídat a funguje to)

Je mi těch kluků co kupují od Daiwa zastoupení pro ČR vlastně líto, i když budou sebevíc chtít tak nemohou konkurovat shopům z DE a to i kdyby to prodávali s minimálním ziskem (a že ti v tom neleží malé peníze)

Mě by zajímalo, jakou má cenu od výrobce to české zastoupení, protože jestli vidím někde prostor pro nenažranost, tak zde.

Rastislaf - Profil | Čt 10.2.2022 11:49:01

kaprus >> Nevím no, neříkal bych tomu nenažranost. Kámoš co má prodejnu to ani za tu cenu jakou mají třeba na nordfishingu (konkrétně Daiwa Emblem) nekoupí od českého Daiwa zastoupení, nebo ta cena je hodně podobná.

Za kolik to má pak prodávat, aby mu na tom aspoň něco zbylo? Mě je nechal za 7 tis 2 a říkal, že na nich má prd, je to můj dobrý kamarád a věřím mu to. Na nordu bych je koupil přibližně za 6600 Kč.

Další kamrád co měl prodejnu dříve, tak to kupoval přímo v nordu, jelikož ho to vycházelo lépe, než když to bral od ČR zastoupení. Nevím kdo to dělá, ale hlavní problém bude nejspíš u toho Daiwa zastoupení, ne u konečných prodejců.

baronprašil - Profil | St 25.8.2021 9:31:04

Ahoj, také přidám zkušenost s HiKi. Objednal jsem si kaprové navijáky Daiwa Emblem.
-Platba proběhla ok (mírné navýšení ceny, zřejmě kurzem jak psal kolega Igor níže).
-Doručení úplná tragédie. E-shop totiž posílal zboží přes rakouskou poštu s následným předáním našemu PPL. Po 14ti denním čekání a neustálém sledování zásilky na rakouské poště, kde měl balík údajně ležet jsem toho měl plné zuby a kontaktoval jsem jak HiKi tak poštu. Výsledek dalších 14dní čekání na šetření s výsledkem zboží bylo poštou ztraceno (rozuměj ukradeno). Naštěstí Hiki bylo solidní a vrátili mi peníze neboť se jednalo o poslední dva kusy na skladě.

Poučení pro příště raději si tam zajedu a vezmu si zboží osobně.

Bacha San - Profil | Út 16.2.2021 20:36:14

Dám sem mojí zkušenost s HIKI. Tuto neděli jsem objednal prut. Byla to moje první objednávka na HIKI, tak jsem se zaregistroval, prut objednal a zaplatil kartou. V pondělí odpoledne mi bylo oznámeno zabalení a dnes ráno převzetí rakouskou poštou.
Takže jsem zvědav, kdy a jak bude prut doručen.

Igor - Profil | Út 9.2.2021 16:06:49

V daném obchodě jsem právě nakoupil, tak sdělím případným dalším zájemcům aktuální zážitky:
1. Cena - i když jsou ceny udávány v Kč, tak jelikož se jedná o rakouský obchod, platí se samo v EUR. Cena v Kč je v obchodě uvedena jako středový kurz ČNB, ale jelikož vám banka nebo Paypal strhnou Kč v jejich kurzu, což je v lepším případě devizy-prodej, je to vždy více. Např. u ČSOB je to to 0,65 Kč na euro, takže třeba při platbě 300 EUR je to navíc o 200 Kč.
2. Doprava - to byl u mě docela problém, cena super - 4,99 Eur, doba dodání do ČR 3-4 dni. Ale realita úplně jiná. Objednal jsem v neděli, pondělí a úterý se nic nedělo, na email ve středu mi odpověděli, že už zásilku nakládají, ale reálně ji předali rakouské poště až ve čtvrtek odpoledne, kdy už jsem ji měl mít doma. Dle údajů prodejce měla doručovat PPL, zásilka byla i na jejich stránkách registrována, ale vůbec se nehýbala. No a dnes, tedy 9. den po objednání, mi ji nějaký přepravce nechal u sousedů, absolutně bez předchozí SMS nebo emailu. Kdyby nebyli sousedi doma, vůbec nevím, co by s balíkem bylo dál. No a na PPL stránkách samo ukazují, že od 4.2. čekají stále na předání zásilky ze zahraničí....

Daty - Profil | Pá 1.3.2019 20:43:13

skwor >> nepochopil jsi, že jsem to pochopil :-)

Eizo - Profil | So 3.11.2018 9:32:35

Tak i já mám za sebou první nákup u hiki. Caldia LT 3000, v Praze u Vágnera přes šest tisíc, v e-shopech zhruba pět tisíc, u hiki čtyři tisíce. Trvalo to o pár dní déle, ale do týdne jsem to měl doma a musím říct, že dobré. Navijáky už asi budu kupovat jen z Německa/Rakouska.

Knapík - Profil | Út 2.10.2018 9:10:48

Na práci s balíky jsou odborníci úplně všude

skoroprofík - Profil | So 16.6.2018 12:21:54

Co patří státu stojí za starou pí..Jak se říkalo za komančů kde jw bordel tam je dobře.Česká pošta,dráhy,české lesy,policie,soudy....atd

drvoštěp - Profil | Pá 15.6.2018 23:44:18

P!F >> Já mám také s poštou na 99.9% jenom kladný zkušenosti.

P!F - Profil | Pá 15.6.2018 19:11:07

kubah >> prečo by si to robil? Normálne napíšem predajcovi, že zásielka nedorazila. Ten blb si to totálne zaslúži.

u x a - Profil | Út 24.4.2018 9:13:39

včera mi přišli dvě catany z hiki ,zatim max.spokojenost..

Klose - Profil | Út 24.4.2018 7:06:22

Tak ve čtvrtek odpol objednány hlásiče Prologic SMX a v pondělí odpol dorazili. Takže rychlost dodání skvělá, zabalení také a cena samozřejmě o cca 2 tisíce méně než u nás :-) Nákup na Hiki doporučuju

agig - Profil | Út 6.3.2018 13:51:27

Ahoj dnes mi dorazila daiwa exceler lt 4000 dc za cenu 1770 kc z hiki trvalo to 4 dny naprosta spokojenost co vic si prat pokud se nasi prodejci neproberou uz jinde nez na hiki. Nic nekoupim byl bych blazen abych nasim podejcum daval za stejnou vec dvojnasobnou cenu to da rozum 😅🎃

Lajos173 - Profil | Čt 1.3.2018 9:40:52

Objednal jsem zatim dvakrat, vzdy zbozi prislo v poradku do cca 10 dni. Obchod mohu jen doporucit.

jude871 - Profil | Pá 23.2.2018 18:52:12

MKulicka >> To jo ty Ultegry mi opravdu nesedly ,měl jsem XTD a ty CI4 a ani jedny mě nepřesvědčili,ale z Daiwy jsem fakt nadšeny.

jude871 - Profil | Pá 23.2.2018 15:18:16

MKulicka >> Dopadlo to ,tak že jsem tam znovu volal a Trudy u telefonu tak zje-bal ,že do dvou dnu mi přišli i s darkem ,ale nebyl jsem z těch navijaku moc nadšenej ,tak jsem je prodal na mrku a dnes mi došli z Anglie Daiwa Basia Custom a na tyhle Rolsy nemam slov ,sice trochu dražšši ,ale to už je material made in Japan.

MKulicka - Profil | So 10.2.2018 9:17:13

jude871 >> Já bych zatím nepanikařil. Ten obchod funguje relativně dlouho, zkušenosti s ním jsou veskrze dobré a dost lidí tady (včetně mě tam) nakupuje. To že tam skoro nikdo neumí anglicky je ovšem trochu smutné. Napsal bych jim email, to funguje většinou lépe (klidně anglicky - google translator snad zvládnou) s požadavkem na jasné vyjádření do kdy dostanu zboží nebo zpět peníze. Chyba bude asi na straně pošty - to tebe ovšem nemusí moc zajímat, je na nich aby si to vyřešili. Já měl taky nedávno problém se zásilkou z UK - nakonec se ukázalo, že balíky byly dva a řidič vyložil jen jeden. Eshop komunikoval v pohodě (emailem).

Aiwen - Profil | So 20.1.2018 9:19:07

Ctu tady ruzne postrehy s platbou online. Tak pridam i mou zkusrnost. Bal srm se toho ale nakonec sem se odhodlal a objednal veci z UK. Mam Raiffku. Odecetli si pouze ten nakup. Z UK byla doprava zdarma. Ve ctvrtek odpoledne sem objednal a v utery rano prevzal. A neplatil sem nic navic ani poplatek za placeni v librach. Nic.

Jiryyy - Profil | So 20.1.2018 9:10:59

skwor >> kdyz zaplatis kartou online, neplatis nic navic..

rybomil - Profil | Út 16.1.2018 16:38:57

Přemas >> u KB jsem skončil kdysi, asi 2005, když jsem si přišel vybrat pitomejch 60 táců a řekli mi že při takový částce si mám dát požadavek na výběr 2 dny předem.

politzer68 - Profil | Út 16.1.2018 16:09:24

drvoštěp >> v pouzdrech a ve vystlané silné krabici,přišlo vše netknuté,nxt 12ft 3 lbs za 9000kč dva ,to se tu nevidí. =D

xDanielS - Profil | Ne 7.1.2018 18:54:02

plavan >> Zaplať kartou a je to bez poplatků.

C@rpSt4r - Profil | Čt 16.11.2017 10:22:06

M74 >> at to posle nejakymu obycejnymu borcovi, co se vrta v shimanu...je jich tu dost a myslim, ze jim to problem delat nebude.

Jarda Bořek Stavitel - Profil | Čt 26.10.2017 20:18:09

Tak jen pro info případným kupcům.. V pondělí v 11hod naklikáno, ten samý den před půlnocí byl balík už v Plzni a od té doby (úterý, středa) se toulal českou poštou po republice, aby mi ho dnes doručili. Vše pintlich, hiki tedy mohu doporučit, i přes agenty, veksláky a devizové přísliby.

Alpan - Profil | Čt 26.10.2017 18:15:51

malenak >> Ale běž. Tady níž ti profesionální konzultant eshopů vysvětlil, že je to tragédie a amatérismus a ty přijdeš s pozitivní zkušeností. Web je extrémně nedůvěryhodný, rozumíš? :D

malenak - Profil | Čt 26.10.2017 16:38:20

Pozitivni zkusenost!
Mam par zapisu a nejsem nove zalozeny, takze realna recenze!? :)))
V pondeli jsem behem dne objednal 2x daiwa emblem. Dneska prisli.
Zaplaceno kartou dle aktualniho kurzu. Platba kartou na netu zdarma.
Postovne za cenu skoro lidovou. Zabaleno standardne.
Dva navi za cenu v CR jednoho a jeste zbylo na vlasec.

u x a - Profil | St 25.10.2017 22:15:12

na Hiki jsem kupoval 7catan maximální spokojenost..

rájovec - Profil | St 25.10.2017 17:30:03

xDanielS >> Německý eshop, ale zboží posílá z Rakous a doručuje ho Rakouská pošta. Nechtěl bych bejt tím konzultantem, tohle je opravdu oříšek. Zatím teda posuzuje a hodnotí věci, o kterých nemá páru.

hraji - Profil | St 25.10.2017 14:53:56

mascha >> máš samozřejmě pravdu, ale ... jsi v Česku, mají to tam levný, a to je pro mnohé hlavní. Takže neuspěješ. Počítám, že dřív nebo později si tu přečteš něco o závisti. ;-)

mascha - Profil | Út 24.10.2017 10:53:09

fheavy >> To máš jistě pravdu, ale nevymluvíš mi, že je podezřelé, když vcelku neznámý projekt najednou chválí řada nově založených a v podstatě anonymních účtů. U účtu, který je tu dlouho a má řadu příspěvků si mohu udělat obrázek o relevanci jeho recenze nebo doporučení. Tohle smrdí...

činka - Profil | Po 23.10.2017 18:49:54

Teď jsem koukal, že na hiki mají Daiwa Ninja za 1036 kč. A poštovné je kolem 5 euro. Takže navi mi vyjde cca na 1200. Takový Habakuk ho má na prodejně za 2044. To je páni rozdíl.

fheavy - Profil | Po 23.10.2017 18:05:54

mascha >> to ze mas vetsi pocet prispevku neznamena ze ses fundovanjesi nez ti co jich maji minimum neni duvod na nekoho poukazovat ego se nebere podle poctu prispevku a podekovani, i kdyz nekdo mozna jo))))

algec - Profil | Ne 17.9.2017 11:13:05

Já jsem spokojený s nordfishing77.at. Daiwa megaforce 3m u nás 1700,- tam 860,-. Naviják Daiwa ninja taky na půlce. Doprava 9€

Pallermo - Profil | Po 11.9.2017 7:57:18

Já objednávám z Anglie loni jsem bral 3x hlásiče pruty bivak a doprava mě stála 10 liber max 15 když vezmu slevu 10%tak doprava free a a ještě zboží se zlevní:-)

silent fool - Profil | So 9.9.2017 8:54:00

Kupoval sem tam navijáky za 8000,-,a měl sem docela stažený půlky, ale nakonec nebylo proč.
Navijáky dorazili za tři dny, platba kartou,vše O.K.

já 2 - Profil | So 9.9.2017 8:53:23

Já kupoval penn battle II a nějaké vlasce a všechno perfektní. Můžu jen doporučit, rychlé dodání, dobře zabaleno

Grasel - Profil | So 9.9.2017 7:45:15

TG007 >> Za tohle ale nemůže hiki, ale ten idiot šofér... Okamžitě bych zavolal na jejich dispečink a s dispečerem věc řešil, už jsem takhle zařídil vyhazov jednomu idiotovi od DPD, udělal mi něco podobnýho, akorát s balíkem v ceně asi 25 tis. Kč... Tak jsem si prvně povykládal s dispečerem na téma ,, co to tam zaměstnávají za hovada" (asi 5 minut řev) a poté pro jistotu e-mail na zákaznické oddělení, kdyby na to chtěl někdo ,,náhodou" zapomenout. Výsledek - dotyčný přišel o práci...

Danda05 - Profil | Pá 8.9.2017 20:22:36

Willow >> takže stejný jako u nás, když je prodejce vykuk, tak je fakt jedno jestli u nás nebo v Bangladesi :-) :-) :-) ale jen kupuj u nás dyť tvoje věc.

Jiryyy - Profil | Pá 8.9.2017 19:56:12

Willow >> jo a ted sem koukal na net, jen tak ze zajmu a v cele EU plati zaruka 2 roky.

Depeirak - Profil | Po 28.8.2017 14:07:40

Zdravím, chtěl bych se také podělit o zkušenosti s HIKI.CZ. 18.8.2017 jsem objednal a zaplatil navijáky daiwa, v pátek 25.8.2017 navijáky dorazily. Byl jsem trochu nervózní, ale když jim napíšete, tak komunikují skoro okamžitě, pouze info o dopravě trochu vázne. Balík však dorazil v naprostém pořádku a za cenu 130,- = nechápu. Navijáky jsou určitě original, takže se podivuji nad cenami českých prodejců? Obchod doporučuji, jsem spokojen, Honza

Řízek 5,125 - Profil | Pá 31.3.2017 16:45:57

MaloHp >> aspoň k něčemu je ta EU dobrá:-)

xDanielS - Profil | Pá 24.3.2017 21:12:30

kikot >> Krásný příklad toho, jak nevíš, o čem mluvíš.

TomJ - Profil | Pá 24.3.2017 19:30:44

Jsem rad, ze se bavite hosi :-D