Černá listina Bazaru - upozornění na podvodné či nefér jednání

Zdravím,chci se zeptat,zda by nebylo na škodu založit nějakou stránku(sekci),kde by se zveřejnila přezdívka,kterou má-jestli ji má dotyčný na MRKU,který si objedná zboží i třeba v inzerci a pak ho nepřevezme.S takovými "živly" má myslím zkušenost dost a dost poctivých lidí,které tady toto stojí jen peníze navíc za poštovné a třeba by se tím nějaké adresy eliminovaly.Chtěl jsem zveřejňovat adrey a kontakty,ale to po prodiskutování s administrátorem MRKU nelze,což je dle mého škoda.

Zapisujte pouze problém s daným nepoctivcem, všechny ostatní zápisy ztěžují snahu prověřit hledanou přezdívku, jestli je dotyčný na černé listině.
Autor diskuse: zdenekaa - Profil , 5.9.2011 všeobecné - ostatní
Dále moderuje: Greysmen Profil
Moderátorem vybraný zápis - stále nahoře.

NNAVI73 - Profil | Pá 10.3.2017 22:11:17

chendler - 10.3.2017 22:04:48 >Jak postupovat v podobných situacích
Je vhodné zásilku rozbalit přímo v prostoru pošty, kdy při tom mohou figurovat další lidé jako svědci. V situaci, kdy by se jednalo o podvod, zásilku u pracovníků pošty ihned reklamovat a neprodleně zavolat policii.
Policisté mohou vyzvat poštu k vydání peněz, které adresát za dobírku zaplatil. Dosáhne se tím toho, že adresátovi nevznikne žádná škoda a podvodník nezíská vytoužené peníze.
Policisté následně začnou pátrat po pachateli, který se dopustil podvodného jednání.
>
247 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

NSorbon - Profil | So 30.12.2023 18:13:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Musím změnit své hodnocení na osobu Petr Frassl z Tábora, zde pod přezdívkou Kevin 1. Jako omluvu za nepřevzetí zásilky poslal 2 kg kvalitního boilie a 2 krabičky plovek. 👍

NNAVI73 - Profil | Út 28.9.2021 14:34:53

Babu >> příteli tady Ti na nadávky není nikdo zvědavej, jestli se takto oslovujete u vás doma tak sem to prosím netahej.
Od Vas už nám jeden čurák stačí

NPetrgi - Profil | Út 4.4.2023 22:42:13

Greysmen >> bezva dekuji, chtel jsem jen varovat ostatni...cekal jsem od diskuse dotazy typu jak probihala komunikace, nebo moje zkusenost je takova ci makova nebo diky za info....bohuzel moje negativni zkusenost u nekterych vzbudila obrovsky gejzir radosti a skodolibosti...a to jsem fakt necekal....a to je skoda protoze ostatni co budou mit spatnou zkusenost jako ja radeji budou mlcet a zmetkum co podvadeji to zase projde jen kvuli nekterym "neomylnym"...

NBulda 64 - Profil | Čt 22.9.2022 9:39:34

Teď se mi stala komická příhoda. Chlapík tady prodával 2 pruty. Tak jsme se domluvili, že pojede kolem na Lipno, tak zaveze. Pak koukám, že se tu jeden kolega už chlubí těmi pruty.. Pak mi přišla SMS: brácha mi ukecal, tak jsem mu je nechal 🤔🤔🤔
Nevím, co vede dospělého chlapa k takovýmto pubertálním lžím, to nepobírám. Vždyť stačí vzít telefon a říct. Hele, on si dojede ke mně domů, je to pro mě výhodnější!!! A je to, víme na čem jsme a já to pochopím i když bych to sám neudělal...
Clapi by měli lhát jen v situacích, když jim jde o kejhák nebo brousí sousedku..., což je vlastně to samý 😁

NTom - Tuk - Profil | Čt 2.12.2021 10:36:16

Dobrý den. Promiňte lidé že píši sem, ale zkouším napravit trapnou záležitost z doby před zhruba dvěma (???) lety. Nabízel jsem MRK bazarem na prodej 2ks SHIMANO Spheros 12000 a druhemu kupci jsem mašinku nemohl poslat, protoze jsem ji "ztratil". Po asi dvou letech se máša překvapivě "našla". Byla zapomenuta a odpočívala v klidečku na jedné z chat... Jsem vůl a lajdák. Jestli náhodou toto dotyčný nebo někdo z jeho přátel čte - prosím přijměte mou velikou omluvu, opravdu to nebyl odemne ojeb... A samozřejme navi je tu pro Vás, pokud o něj ještě stojíte. Necham jej za 75% ceny na ktere jsme byli domluveni a samozřejmě uhradím zásilku jako vyraz omluvy. Pokud někdo z Vas okoločtoucích toto fopáčko pamatujete... plsplspls pomozte mě najít dotyčného člověka. Jsem z toho špatný ješte dnes... Diky. T.

NAbu Jelito - Profil | St 14.4.2021 19:02:20

Ten Fucas má profil od 13.3.2021,žádna jiná aktivita jen pár inzerátu na bazaru.Pokud mu dospělý chlap pošle peníze dopředu má koule 😉Možná by stálo za zvážení první půlrok bez možnosti vkládání do inzerátu na bazar.

NBulda 64 - Profil | Pá 9.9.2022 18:57:16

Když jsem tady něco prodával, chtěl jsem prachy na účet.. to samé při nákupu jsem poslal na účet dopředu. Vždycky to vyšlo a já nedodržet slovo, tak bych blbě spal..

Po revoluci jsem si nechal poslat woba, údajně nového.. přišel bez lopatky a trojháků, vodrbanej byl jaksvině. Měl jsem adresu, ten kokot byl z TA. Chtěl jsem ho navštívit, ale pak jsem mávnul rukou.. co bych si pomoh, kdybych ho tam semlel🤛🤪, řekl jsem si, že na něj taky dojde...(!)
Wobler byl s opravou přes litr.. symbolicky jsem na něj nikdy nic nechyt, tak jsem si ho schoval, aby mi připomínal, jakej já jsem to důvěřivej jantar 🤫🤣🤣🤣

NMartin M. - Profil | Po 17.4.2017 12:09:46

marek1234 >> z bazaru budete stale mazan, je zbytecne menit si jmena. Jste prekupnik - nakupujete, abyste se ziskem prodal. U nas zakazano.

NIllex lover - Profil | So 10.7.2021 17:20:01

Pozor na nick Jana0123 - prodává už nějakou dobu v Bazaru třpytky z Aliexpressu - fejkové Meppsky, a očividně je vydává za pravé zboží z údajně zrušeného obchodu. Třpytky jsou snadno rozeznatelné podle oček a otoček drátku, taky podle bužírek na trojháčcích přesně jak je tam dává číňan. Drzej maník si nezaslouží už ani jeden prodej!

Martin Maťák na mé několikeré upozornění nereagoval - má to očividně na salámu.

NPajulinek - Profil | Čt 6.4.2017 21:20:35

Chci upozornit na špatnou zkušenost s pánem jménem Lukáš Hájek - nick na mrku bohužel neznám.
Posílal jsem mu naviják poštou...balík si nevyzvedl, ani nereagoval na dotaz, zda-li navi dorazil v pořádku. Dnes jsem dal navi znovu na bazar se zmínkou o jeho jménu....a hle, do půl hodiny od něj přišla sms s žádostí o smazání inzerátu kde je zmíněno jeho jméno, nebo zítra podá trestní oznámení za zneužití osobních údajů - nezapoměl přidat i paragraf.
Odepsal jsem, že za 150kč, co mě stálo poslání balíku do Prahy 6 a zpět o tom budu přemýšlet - ale hlavně že je to varování pro všechny poctivé a důvěřivé členy MRKu.
Následovalo strohé"Jak myslíte, ještě se uvidíme" ......
Nevím, jestli je tak zabedněný, nebo hloupý, když nepochopí, že škodný jsem já....
Na peníze kašlu....omluva a vysvětlení, proč si balík nevyzvedl by mi stačila, ale aby někdo vyhrožoval za svou neschopnost.....smutné.

NGreysmen - Profil | Út 4.4.2023 21:48:12

Tak se všichni pěkně uklidníme a přestaneme se zde verbálně napadat a urážet, od toho to tu není s tim si běžte do jiné diskuze

NErva - Profil | Pá 3.11.2023 9:22:47

jarda85 - I kdyby byl pracovně mimo republiku půl roku , nic to nemění na tom že je jeho chování poněkud podivné a ne zcela běžné ... Buď neměl uzavírat obchod , když věděl že pojede mimo republiku , nebo i kdyby ten výjezd byl neplánovaný , čemuž nevěřím , tak v rámci slušnosti měl požádat někoho z rodiny , aby balík vyzvednul a případně zaplatil ....

NLadislav 1978 - Profil | St 8.5.2024 21:32:47

Dobrý večer, chtěl bych upozornit na pána jménem Robert Repa je ze Slovenska, posílal jsem mu pruty match za 6000 Kč i z dopravou na dobírku, poštovné jsem platil já 288 kč.pan říkal že je doma do pátku a tím že pruty musí přijít do pátku,v pátek když mu měli pruty doručit tak mi řekl že je vyzvedne v pondělí, že si to domluvil z dopravcem,v pondělí nevyzvedl a vrací se mi to zpět, když jsem mu psal , tak mi řekl že raději půjde do práce než vyzvedávat pruty.tak jsem mu napsal že mi dluží za poštovné 288 kč.a on že mi nic nedluží a poslal mne do prdele doslova v hlasovce.prosim tedy už mu níc neposílejte, nevyzvedava a jedna jak kdyby byl totálně namyšlený.pry závodí v match ještě jednou Robert Repa Slovensko, celou konverzaci mám nafocenou.

NNAVI73 - Profil | So 10.2.2024 21:18:00

feďa >> jsi velmi štědrý a šlechetný. V pondělí ti nechám zahrát v rádiu písničku.👍

NAnýzový dědek - Profil | Po 16.10.2017 21:10:56

Lu(c)kyCarp >> Chlape, stojí ti to za to?
Sice jsem s tebou nikdy neobchodoval, ale při prohlídce tvých zápisů jsem narazil na jednu zajímavost a tou je, že rozumíš absolutně veškerým rybářským potřebám od háčků až po čluny, retro ti také není cizí a co mne nejvíce zaráží, tak je počet tvých inzerátů.
Jsi tu něco málo přes rok a máš na kartě již 273 inzerátů, to má málokdo i z dlouholetých členů mrku.
Tvoje chování vůči kolegům rybářům nekomentuji, ale na tvém místě bych se plazil kanálama , fotky, které zjevně používáš nejsou ani jedna tvoje, ale různě postahované z netu včetně několika mých.
Styď se a modli se, aby ti někdo nepřijel šlápnout okovanou botou do úsměvu.
Přeji těžké sny.

NProchyCR - Profil | Ne 23.4.2017 10:52:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdravím MRKaře, zejména ty, co naletěli podvodníkům, poslali předem hotovost na účet a nemají ani zboží ani peníze.

Posílám jakýsi "návod" jak postupovat v případě podvodného jednání při koupi zboží a jeho následném nedodání.

Jednotlivými případy se vždy zabývá místně příslušné oddělení PČR. Se škodou do 5.000,-Kč je případ šetřen jako přestupek proti majetku, v případech, kde je škoda vyšší než 5.000,-Kč včetně, se jedná o tr. čin, resp. přečin (podvod). Pokud se v průběhu vyšetřování ukáže, že se skutku dopouští stejný pachatel (vystupují zde stejné znaky - email, nick, telefon, adresa, IP adresa, č. účtu atd.), sloučí se spisy ke společnému šetření u oddělení, které začalo případ šetřit jako první. U šetření přestupků má policie poměrně "omezené" pravomoce, nicméně to neznamená, že se vždy případ odloží, aniž by byl pachatel zjištěn. V současné době lze podle telefonu, IP adresy, bankovního účtu, poměrně spolehlivě zjistit tuto osobu (elektronická stopa zůstává vždy). Pokud se jedná o sofistikovanější a rozsáhlejší trestnou činnost, zabývá se případy i služba kriminální policie a vyšetřování.

V případech uváděných zde na MRKu (nezaslání objednaného zboží při platbě předem nebo zaslání prázdného balíku při platbě dobírkou) doporučuji:

1. ještě jednou kontaktovat prodejce s upozorněním (SMS, email, písemně apod.), pokud nezašle objednané zboží nebo nevrátí peníze, učiníš oznámení na policii pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku podle § 50/1a z.č. 200/1990 Sb. (škoda do 5.000,-Kč) a poté mu dát přiměřenou lhůtu na zjednání nápravy
2. pokud k nápravě nedojde a prodejce přestane komunikovat, zajistit co nejvíce konkrétních stop - údaje z jeho osobní karty zde na MRKu, včetně jeho fotografie (než je např.smaže)/ email, ze kterého komunikoval a veškerou elektronickou komunikaci/ číslo účtu, na který jsi poslal peníze, příp. potvrzení o provedené transakci/ zpáteční adresa prodejce při zaslání balíčku na dobírku/ nick pod kterým vystupuje/telefon/ IP adresa, ze které prodejce komunikoval (může ji poskytnout i provozovatel serveru)/
3. s uvedeným zajít na oddělení policie místně příslušné tvému bydlišti a zde učinit oznámení pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku se škodou …........,-Kč. Uvést konkrétní okolnosti případu, včetně shora vyjmenovaných důkazů. Zároveň uvést, že osoba se takového jednání dopouští opakovaně a zřejmě po celém území ČR, což je možné podložit i jmény dalších poškozených, pokud se spolu spojíte! (systém evidencí policie je propojený a právě podle jednotlivých konkrétních znaků se případy snadněji spojí). Pokud se vás podaří spojit více před podáním oznámení,můžete učinit oznámení společně na kterémkoliv oddělení policie bez ohledu na škodu (celý "proces" se urychlí)
4. potom už jen čekat a doufat:-) Určitě můžete usínat s pocitem, že jste pro věc alespoň něco udělali a nic Vás to nestálo (kromě času stráveného na policii)

Rozhodně nejde o "návod" na stoprocentní dopadení pachatele a náhradu škody, ale jak jsem psal, úspěšnost je poměrně vysoká. Může se stát, že policie po měsíci (u přestupků) věc odloží, ovšem to neznamená, že natrvalo (pokud neuplyne promlčecí doba 1 rok)! Např. jiné oddělení v souvislosti s jiným případem pachatele dopadne a věc se sloučí s Vaším, již odloženým případem. Druhá otázka je náhrada a vymáhání vzniklé škody, ale pro začátek postačí shora uvedené.

Samozřejmě vždy je lepší takovým situacím předcházet, nicméně lidi jsou stále nepoučitelní. Nikdy neposílejte peníze předem, pokud se nejedná o PROVĚŘENOU a dobře "zapsanou" osobu!!! Zde na MRKu je přímo do očí bijící, když inzeruje člověk, který je registrovaný před týdnem a má prázdnou kartu jak vyjedenou spíž! To raději zboží oželím. Pokud je to trochu možné, vždy volím osobní převzetí.

Toť asi zatím vše. Přeji hodně štěstí.

Honza P.

Ncechura09 - Profil | St 28.12.2016 18:57:38

Není mi se do toho sporu míchat, přesto bych chtěl s ohledem na datum a pod vlivem diskuze všem čtenářům popřát do nového roku aby chlap zůstal chlapem, dané slovo platilo a vyhýbali se vám blbci schopní se za 50 korun poštovného schopní se vykřivit a ze zmíněné padesátikoruny se posrat.
Diskuzi jsem četl, obrázek jsem si udělal, očekávám výmaz.
MB měl smůlu, narazil na chudáka, to je můj názor............... jura

Ndrvoštěp - Profil | Út 15.8.2023 21:36:49

Pavel D. >> No, jsem asi z jiný planety. Ale když někdo inkognito okrádá lidi pod smyšlenejma bajkama, tak se nediv mé reakci. A věřím tomu že budoucí prodejci pokud to tu budou číst, tak mi poděkují👍👍👍

Ncomputerfish - Profil | Po 19.9.2022 23:48:38

Kdo nemá na MRKu auru s minimální hodnotou 50, neměl by mít právo podávat inzeráty.

NNAVI73 - Profil | Út 29.12.2020 1:56:31

chobot >> ty obchodujes s někým kdo tu nemá žádnou historii na dluh? To sis zvolil opravdu vystiznou prezdivku

NMB - Profil | Út 27.12.2016 10:18:36

tady to je

NSorbon - Profil | St 20.9.2023 11:51:52

kaprus >> Komunikace přes SZ na mrku. Podívám se na kartu a podle toho se rozhodnu co a jak ( vyplněná karta, tel. Číslo, inzeráty v bazaru, diskuze, rok založení účtu, atd.) V kladném případě nemám problém poslat peníze předem. Zatím jsem neměl problém.

NPatrik - Profil | Út 29.11.2022 14:30:32

Cronicle >> asi by bylo dobré napsat kdo ti to udělal, jinak je to příspěvek, který nikomu nepomůže

NGreysmen - Profil | Út 13.4.2021 10:26:54

bravisimo >> registrace před měsícem, 8 inzerátů, žadný zápis a ni historie to by ti mělo napovědét aby jsi byl opatrnej ☹

Nkaprus - Profil | Út 2.1.2024 6:03:23

Hojdas.
Chtěl bych upozornit na chlapa s Nickem CIKAČIK - Amet Bogar, Ostrava.
Kupoval sem od něho navijáky inzerované jako velmi pěkný stav, jako nové. Navijáky byly vzhledově jakž takž, ale bohužel ve velmi špatném technickém stavu zralé tak do vitríny. Když jsem mu volal tak jsme se domluvili, že mu je pošlu zpět , že není problém. Za půl hodiny mi volal že sem je vybrakoval a že byly u kanclera na servise😆. Ať je pošlu kanclerovi 🤦. Sou to staré baitrunnery, tak je zkusím poslat dál s uvedením skutečného stavu. Také říkal že je to u tak starých navijáků normální, že tomu rozumí 😆. Moje staré privlačové aera co jsem prodával byly normálně v dobrém stavu, čili použitelné bez jakýchkoliv problémů!

Nu x a - Profil | Pá 3.11.2023 12:11:13

Pozor na takové zprávy..je to podvod,tohle mi přišlo a tohle jsem jim odepsal

NO:R: - Profil | Út 20.6.2023 19:56:28

Musím s odstupem zareagovat na na reakci o převzetí zásilky od nick Mítič, nevím co za tím bylo ale já bych to ,co mi od něj přišlo, taky raději neprebral, ale bohužel stalo se,inzeroval horší estetiku ale super stav,to se bohužel nestalo a po šíleném tempu výměny zpráv, zhruba jednou za tři dny, přestal komunikovat úplně,no holt důvěra je na východě zřejmě cizí slovo

Ntuzemak - Profil | St 17.11.2021 14:48:35

Bařus >> tvoje blbost, za takovou cenu hezky předat z ručky do ručky. 🤣🤣🤣

Ntomvec - Profil | Ne 7.11.2021 10:04:31

Znáte někdo uživatele Candat45? Ten člověk má neuvěřitelnou smůlu. Manželka mu jako dárky neustále kupuje nevhodné pruty a navijáky, vymřelo mu skoro celé příbuzenstvo a všichni známí, všichni rybáři, tak musí rozprodat jejich pozůstalost. A teď jeho bratr koupil sousedovi vybavení a soused to nechce.

PS: a kam se poděl uživatel Barbel? Ten měl stejnou neuvěřitelnou smůlu.

Nb.gun - Profil | Út 28.9.2021 20:34:53

NBatmanisko - Profil | St 3.1.2018 18:40:17

..... Lu(c)ky carp...... Včera nebylo vyhověno jeho požadavku a ejhle do par minut telefon a vola me nejaka paní xxxx z Mělníka,, že má opravdu velký zájem o ty navíjáky, prej pro TATINKA, houby pro tatínka !!!!!!!!!!! Prej poslat Na Prahu 6... no a tak me docvaklo, jak sa veci mají !!!!!!. On se proste k tomu zbozí dostává jakymkoliv zpusobem ... NEMAM SLOV.... Odstranit takové lidi z Mrku. Asi bude tedka trosku nasra...ný :))))) Zdarvím všechny slušné rybáře a v roce 2018 vše nej... hlavně zdraví a zdraví rozum....

NSorbon - Profil | St 15.11.2023 18:16:47

jarda85 >> Tak balíček už mám po více jak měsíci zpátky doma. Zmesky44, alias Zdeněk Zmeškal z Dobříše je osoba se kterou nedoporučuji obchodovat !!!

NHagara - Profil | St 15.11.2023 10:06:33

Brusič >> Přesně to jsem zažil včera. Zájemce je z Ostravy, není problém s doručením , zboží mi doručí přepravní společnost co ti pošlu odkaz. Identita žádná,ma vebu pár dní a žádné ůdaje.
Rybář to zřejmě nebude, ale vykuk určitě. At mu uschne péro .

Ndrvoštěp - Profil | Po 14.8.2023 21:13:22

kubah >> Taky jsem slušně odepsal😆😆

Nskalic - Profil | Čt 8.9.2022 16:06:10

kaprr >> tak ono posilat penize nekomu kdo ma v hystorii 11 inzeratu a jinak naprosto nic ani jmeno je trosku odvazne.

NTom 2 - Profil | Út 28.9.2021 12:41:31

Babu >> Je na tom všechno špatně......

NCalex - Profil | Út 13.4.2021 10:19:53

bravisimo >> Zná ho někdo? :-))))))) Je tu měsíc, osm inzerátů, tak tomu bych poslal tak peníze předem........Nasrat, jo nasrat......

NIllex lover - Profil | So 26.12.2020 19:07:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

činka >> Poslání prutu za 130,- kč. Vyzkoušeno.
https://www.zaslat.cz/

NHekit - Profil | So 3.12.2016 11:36:25

Pozor na uzivatele Lukáš Svaček, koupil jsem od něj tyto hlásiče, říkal že byly pouze 3× u vody, navíc je nefunkční příposlech.
Telefon mi vzal 1× od té doby nekomunikuje !!@@@@@

Nkubas. - Profil | Út 5.12.2023 12:57:35

Sorbon >> Neposílat na dobírku, jednoduché.

Nvundu - Profil | Pá 3.11.2023 9:10:24

jarda85 >> měsíc?? Vem to z druhé strany..něco si objednáš a budeš čekat víc než měsíc?? Pořád budeš čekat a věřit?!

Nvundu - Profil | Po 11.9.2023 7:59:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kaprus >> osobní předání...nebo obchod s někým koho znáš..já tady přes bazar kupoval hodně a vždy v pohodě....

NPatrik - Profil | Út 17.1.2023 7:37:40

Illex lover >> podle hlasu určitě 13 let nemá. V kartě měl ročník 88 a tak i v telefonu zněl. O to víc mě udivuje, jak jsou lidi ochotni ze sebe dělat idioty. Kdyby řekl sorry, já jsem si to rozmyslel, pošlu ti těch 80 Kč a nezlob se, tak člověk neřekne nic. Ale dělat pitomce, že jee, mě nic nedošlo, to není možné... Přitom já mám ty maily, které mu balíkovna psala, v kopii

Nhabin - Profil | Pá 11.11.2022 13:07:15

Kord@ >>
Stačí se podívat do karty a jsi hned o něco chytřejší, než začneš s někým obchodovat...
Jasně, může si tam cokoliv navymyslet, ale v tomto případě, kdy je dotyčný registrován od minulé středy a v kartě nemá ani fň, je celkem jasné co čekat a určitě bych do toho nešel a pokud chtěl peníze předem, tak se asi můžeš rovnou smířit s tím, že je už neuvidíš...

NDaemon - Profil | Po 12.9.2022 21:22:17

kaprr >> Já od tohoto uživatele s nikem Asassin zakoupil 5 sumcových vábniček za 1900 Kč a to samé. Zprvu normální komunikace a následně po odeslání platby jen výmluvy. Samozřejmě že to půjdu nahlásit na policii, ikdyž to není na trestný čin. Pokud je tu víc napálených, navrhuji hromadnou žalobu.

NLauri - Profil | Po 27.6.2022 8:38:43

Zindys >> nakopat do prdele

NIllex lover - Profil | Ne 23.1.2022 17:33:58

Tomas Krlin >> Podle ovinu drátu hlavního očka, čínské jsou křivé, kulaté a je jich mnoho. Pravé Meppsky mají očka ''kapkovitého'' tvaru a mně ovinů a jsou rovné. Drát u čínských je tenčí...

Koupil jsi asi od toho lumpa, co je tu před nějakou dobou prodával. Už jsem to tu řešil...

Nhaas - Profil | St 17.11.2021 14:54:46

tuzemak >> presne to je to penize predem na ucet hovno ...... Jak pises za 14 papiru to uz obetuju litr na benzin kamkoliv

NJiří Hanel - Profil | Pá 29.10.2021 15:54:02

Chtel bych upozornit na cloveka s prezdivkou Muškáč. Domluvil si se mnou odlozeni navijaku,ze si je vyzvedne za 5 dnu.Posledni den mi napsal,ze si je nevyzvedne. Jedine,ze bych mu je o dva tisice slevnil. to rozhodne neni ferove jednani. Takze si rozmyslete,jestli ma cenu s takovymhle clovekem neco resit.

NErva - Profil | Út 28.9.2021 12:12:39

Babu - V podstatě je jedno na jaký inzerát kolega NAVI73 naráží , registrován jsi od 6.4. 2018 a do včerejška jsi nenapsal ani jeden zápis v jakékoliv diskusi..... , krom 40 inzerátů a až dnes jsi napsal 2 zápisy ,ale to jen zde pro tvoji chabou obhajobu , už jen pohled do tvé karty značí to, že jsi registrován na MRK jen skrze inzerci .

NNAVI73 - Profil | Út 28.9.2021 10:07:27

Babu >> v inzerátu píšeš že jsou navijáky v pěkném stavu, jestliže po rozebrání zjistil že tomu tak není tak se mu nedivím, taky bych ti je hodil na hlavu. To že jsou 20 let staré s tím nemá nic společného. Evidentně jsi tu zaregistrován jen proto abys tu kseftoval, o zboží s kterým šmelíš nic nevíš. Nekoupil bych od tebe ani výherní los

Nbravisimo - Profil | Po 3.5.2021 7:38:27

drvoštěp >> Taky jsem mu ze srandy odepsal na jeho inzerát.
https://sport.bazos.cz/inzerat/135697205/sonik-sk-3-xtr.php
Chtěl jsem si vyzvednout věci osobně a ptal jsem se na stáří věcí. Prý jsou v top stavu. Ale pouze věci zasílá.
Tak to fakt smrdí průšvihem. Vícekrát mi už neodepsal, ani když jsem chtěl vědět, proč si je nemůžu vyzvednout osobně. Tady z této adresy mi odepisoval: albanher@seznam.cz.
Takže prodeji tohoto rybářského sortimentu podvodného bazaristy se obloukem vyhněte.

NSpecialista - Profil | Pá 8.1.2021 15:05:56

Já myslím, že upozornění je v pořádku. Mnozí jsou na Mrku i v různých fb skupinách skrze rybaření. Proč neupozornit na šmejda na místě možného výskytu? Ať tady je nebo v budoucnu může být...

Njá 2 - Profil | Pá 20.4.2018 11:15:18

Pánové, dovolím si jít do opozice, ale nemyslím to zle. Pokud někdo prodává věci za více peněz, než stály, nebo se rozhodne, že v dalším pokusu zboží zdraží, je to jeho věc. A pokud najde kupce, tak o co komu jde. Tady máme upozorňovat na lidi, kteří věci nepošlou, nebo zatajují skutečný stav a podobně. Mně je jedno, že uživatel xy neprodá podložku za 300, tak to zkusí za 350, nebo, že někdo přeprodává aliexpres dráž. Pokud někomu těch 290 Kč stojí za to aby je dal tak co? Nebo na takovou situaci upozornit, ale podvodník mi přijde poněkud silné slovo.

NErva - Profil | Út 20.3.2018 21:06:30

medved930 - Je vidět že vůbec nic nechápeš , jasně škoda nevznikla ,ale jde o princip i jednání a vlastně pohodlnost , ústní dohoda , či slovo chlapa , jestli to tak jde říct vlastně nic neznamená ...z mého pohledu se jedná o nefér jednání a z takovým člověkem jednoduše neobchodovat ....🤔

Nhraji - Profil | Út 27.12.2016 9:06:24

chendler >> nejhorší lidé jsou takoví, jako ty, kteří si myslí, že nečestné jednání je "normální", že se tak moc nestalo. Chyba.

NBorra - Profil | Pá 27.3.2015 10:06:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kolegové rybáři, rád bych také přispěl do diskuse a snad následující řádky přimějí alespoň některého z budoucích kupujících, aby si pořádně rozmyslel, zdali zašle peníze za zboží dopředu na účet prodávajícího, či raději pouvažuje nad jiným způsobem, jak požadované zboží získat, byť třeba dráže.

Věřím, že tady na MRKu je spousta slušných lidí, kteří nemají v úmyslu nikoho šidit nebo okrádat, ale bylo by naivní věřit, že jsou takoví všichni. Co se týče problematiky zasílání peněz na účet někomu, koho opravdu dobře a nejlépe osobně neznáte, je v podstatě vyhazování vlastních finančních prostředků a toto se týká veškerých aukčních nebo bazarových portálů (Aukro, bazoš apod.) a nejenom inzerce tady na MRKu. V dnešní době není problém založit bankovní účet v podstatě na kohokoliv a lidé, kteří mají v úmyslu peníze pouze získat a nic za ně neposkytnout, k založení bankovního účtu často používají „bílé koně“. Stačí prostě sehnat někdo s občanským průkazem, kdo za úplatu pár stovek, zařídí na své jméno v bance účet a přístupové údaje k účtu a platební kartu následně předá podvodníkovi, který vesele z lidí tahá peníze. Takový podvodník - prodávající s Vámi pak ochotně a pilně komunikuje, přesvědčuje o kvalitě nabízeného zboží a slibuje bezodkladné odeslání, ale jen do chvíle, než odešete platu na jeho účet. Pak už jen zbývájí 3 možnosti:

1) prodávajícího úhánět a doufat, že se v něm pohne svědomí a peníze vrátí nebo zboží pošle
2) zaslané peníze oželet nebo
3) podat oznámení na Policii ČR

V případě, že se rozhodnote pro variantu č. 3, bych rád nastínil možnosti Policie ČR při šetření takovýchto skutků, neboť ani Policie ČR neumí dělat zázraky a k objasnění musí být získáno maximum možných informací.

Pokud prodávajícmu - podvodníkovi zašlete za zboží částku do 5.000,-Kč a tento Vám zboží nepošle a peníze ani po urgencích nevrátí, bude věc ze strany Policie ČR kvalifikována jako přestupek proti majetku dle § 50 odst. 1 písm. a) z.č. 200/1990 Sb. Při šetření přestupků v této problematice, jsou možnosti Policie ČR omezené, neboť při řízení o přestupcích nelze vyžadovat informace, podléhající bankovnímu tajemství (informace z banky, kdo účet založil, kdy, na jaké jméno apod.) nebo informace o uskutečněném telekomunikačním provozu (např. informace k IP adrese, ze které pachatel komunikoval, k případnému emailovému účtu nebo tel. číslu, pokud s Vámi mluvil prodávající telefonicky apod.). V podstatě jediné, co se dá udělat, je vyžádat z MRKu informace, které pachatel použil při registraci účtu, které budou patrně smyšlené a následně v evidencích Policie ČR ověřit, zdali v rámci České republiky, neprobíhá vícero šetření proti stejné osobě (např. dle čísla účtu, kam byly peníze zaslány, dle přezdívky apod.) Pokud by bylo podvedených více, probíhalo by šetření na vícero odděleních Policie ČR a způsobená škoda by přesáhla částku ve výši 5.000,-Kč, pak dochází ke sloučení jednotlivých oznámení ke společnému šetření a věc bývá dále šetřena jako přečin podvod dle § 209 tr. zákoníku. Při šetření přečinu podvod, kde škoda přesahuje 5.000,-Kč, je pak možné vyžádávat informace, které jsem popisoval výše.

Každopádně se jedná o skutky, jejichž šetření je časově velmi zdlouhavé a s nejistým výsledkem, protože záleží na mnoha okolnostech, které se při šetření zjistí nebo nezjistí. Vrácení peněz Vám pak nezaručí ani dopadení pachatele – podvodníka, protože se může jednat o člověka, který je bez finančních prostředků, bez práce a bez majetku a nemá Vám vzniklou škodu z čeho v podstatě uhradit.

Tímto příspěvkem jsem nechtěl nikoho nijak pobouřit ani motivovat k nějakým nekalostem, ale chtěl jsem upozornit kupující na rizika, která jsou spojená se zasíláním peněz na účet neznámých prodávajících.

Njarda85 - Profil | Po 25.3.2024 16:07:15

Key22 >> Příště bych určitě zmínil i jeho nick, takhle to nikdo neuvidí že se něčeho dopustil.

NRadek Ráliš - Profil | St 6.12.2023 17:52:15

Chlapi, celá dobírka je z mého pohledu úplně k ničemu. Pokud budu chtít kupce ošidit, hodím mu do balíčku cihlu či kus prkna a hotovo. Není to vůbec žádná záruka poctivého obchodu.

Ndrvoštěp - Profil | Út 15.8.2023 21:23:02

Pavel D. >> Chlubím ? Co hulíš za matroš. Co jsem postnul je návod jak nenaletět podvodníkům. Když čtu kolik lidí se denně nachytá, tak se mi chce brečet.

Nkaprus - Profil | Po 21.11.2022 5:14:40

habin >> další vodítko je, že má v každém inzerátu fotku z katalogu. Určitě je jednodušší vyfotit fyzicky a vložit. To taky značí že má hovno, nebo že tají stav.

NDaemon - Profil | Po 19.9.2022 13:14:55

Pro všechny podvedené uživatelem "Asassin". Dnes 19.09. jsem na policii podal trestní oznámení a prosím všechny, udělejte to samé! Už se mi ozvali další dva podvedení. Čím víc nás bude, tím větší šance dostat peníze zpět. Případně mi napište SZ.

Nclarence - Profil | Pá 4.2.2022 11:07:25

bravisimo >> Máš recht aspoň nebudeš mít Mivardi a koupíš něco pořádného 👍😂

NTomas Krlin - Profil | Ne 23.1.2022 19:35:24

kubas. >> Jsem to tady predtim nezaregistroval no...
Ono hlavne se pujdu poptat, respektive podivat i do te prodejny, co to ma jako byt.
Dat za Meppsku 80-100Kc a zjistit, ze i tamto jsou ztejme ciny, to je moc i na me...

NErva - Profil | Pá 1.10.2021 9:57:10

Nissan - Kdyby jsi byl tak seriozní ,tak si neměníš Nick ....

Nkapr97 - Profil | Pá 15.1.2021 0:14:14

cormoraan >> Ahoj,
přidám k tomu i zprávy co jsme si vyměnili. Několik dní ze mě dělal pitomce. Doufám, že si to ocas čte, mně to sebralo docela dost času. Rozhodně nedoporučuju s tímto člověkem obchodovat. Podle vygoogleni jeho čísla se na MRKu už dřív pohyboval a taky se asi nechoval zrovna férově.

NMartin M. - Profil | Út 5.12.2017 13:03:54

Marselino >> pravidlo bazaru: Není povoleno inzerovat: nerybářské automobily, výpočetní a telekomunikační techniku, zbraně, nabídku ubytování (pouze poptávka), jakékoliv zboží, které nebylo pořízeno k osobnímu použití, ale za účelem prodeje (komerce), a zboží či služby, které poškozují zájmy či dobré jméno MRK.cz. Veškeré prodeje za vyšší než nákupní cenu se považují za nepovolenou komerci - platí zejména pro zboží ze zahraničí. Komerční inzerce je možna jen za poplatek. Odkazy na webové stránky nejsou v inzerátech povoleny.

NGolden eagle - Profil | St 14.12.2016 14:54:43

Pozor na prodejce Soutok84 je to nespolehlivý prodejce. Měl jsem s ním domluvený obchod, naplánoval jsem si tam kvůli tomu cestu přes půl republiky předělal obědnávky a schůzky u obchodních partnerů, abych si zboží mohl vyzvednout osobně. Prodejce Soutok84 mi v noci, když už jsem si neměl možnost cestu zrušit napsal, že mi zboží neprodá, že má někoho, kdo mu dá víc. Teď po třech dnech mi napsal, že mi to zase prodá. Myslím, že mu spíš nevyhovovalo, že si to chci převzít osobně a nechtěl mi dát ani svou adresu, pouze požadoval zaslání peněz na účet s tím, že adresu budu mít na balíčku až mi to přijde. Na svou důvěryhodnost se snaží upoutat tím, že mi povídal, že je to policista, tudíž se nemusím o nic bát. Důvěryhodný ale moc není. Vystupuje pod několika jmény, tady je v profilu podepsán jako Soukup, ale mě se po dlouhém přemlouvání o poskytnutí jména a adresy představil jako Horáček, adresu neposkytl, pouze stále povídal, že bydlí kdesi na sídlišti v Mimoni.
Buďte obezřetní při obchodu s tímto člověkem, již je tady více recenzí na jeho jméno.

NGreysmen - Profil | Út 20.9.2016 8:32:49

Snad se na mne nebude moc lidi sledujících či navštěvujicich tuto diskuzi zlobit, ale nechal jsem změnit název diskuze. Myslím, že je pro účely upozornění na cokoliv špatného s děním a chováním určitých individuí na bazaru výstižnejší

Nsven - Profil | Út 2.2.2016 19:45:26

Také si myslím, že v tomto případě tahá za kratší konec kupec.
V inzerátu bylo jasně uvedeno, že špičky nejsou v originálním stavu. Stačilo dobře číst a v případě nedostatečného porozumnění textu, se s někým zkušeným poradit. A takových tu je jistě dost.
Původní cena včetně poštovného na Slovensko, se mi zdá velmi slušná a dodatečná sleva rovněž.
Pokud jsem dobře četl, s prutem jako takovým, je Patrik spokojený.
Je-li opravdu rok starý a v dobrém stavu, tak k přihlédnutím k ceně nového,http://rybarstviudana.cz/index.php?route=product/pr​oduct&product_id=779 není vůbec co řešit.
I se zkracenou špičkou se chytat dá a pokud vím, tak úmyslné zkracování špiček za účelem zlepšení náhozu se občas praktikuje.
Pokud Patrik s obchodem nesouhlasí, může prut vrátit.
Jiný kupec po něm jistě rád sáhne i s těmi špičkami....

Nrapalla - Profil | Pá 27.3.2015 19:50:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdravím všechny poctivé Mrkaře, coby dlouholetý a spokojený uživatel MRKu a potažmo i "Bazaru" si dovoluji přispět do této diskuse se svým návrhem: Nechme "Bazar" tak, jak je a buďme za něj rádi.
To abychom byli ve většině případů všichni spokojeni, vyžaduje ale minimálně jednu zásadní věc - používat hlavu. To mimochodem navrhuje o kousek pode mnou i Greysmen. Jak jednoduché - nahlédnout do karty, pokud je vyplněna a je vidět i jakási historie, posílám SZ se žádostí o telefonní číslo a dále volím telefonický kontakt i ten totiž dost napoví. Pokud je karta prázdná a jediný zápis má dotyčný pouze v bazaru, jdu od toho.
Co se platby za zboží týká (pokud to samozřejmě není z ručky do ručky) jsem jako většina z nás silně rozpolcený - coby kupující bych nejraději zboží dostal na dobírku a pokud možno za cenu bez poštovného a naopak jako prodávající bych byl raději, kdyby kolega poslal peníze na účet. Já mu pak na oplátku neúčtuji poštovné. Samozřejmě, že většinou i já posílám peníze na účet.
Za těch pár let na MRKu jsem udělal několik (docela dost) obchodů a vždy k mojí spokojenosti. Rovněž protistrana si nikdy nestěžovala. Doufám, že tomu tak bude i nadále.

Nhabin - Profil | Čt 9.5.2024 15:36:25

Ladislav 1978 >>
Při posílání na dobírku vždy alespoň poštovné předem...

NKey22 - Profil | Út 16.4.2024 19:53:10

Berta >> nedával jsem při svém upozornění nick, protože jsem tam do foto dal cely profil.
Musím dneska přidat, že po 6 týdnech a spoustě sms zpráv, pan Petr Zeman ml. Naviják poslal. Key22

Nbeda96 - Profil | So 13.1.2024 21:08:20

Zdravím peníze, které jsem Vaškovi Matouškovi minulý týden poslal mi byli vráceny.

Nkaprus - Profil | Po 8.1.2024 21:55:43

CIKAČIK vesele nabízí dál na bazaru. Teď sem se díval od koho mi přišel vlastně balík, nějaký Jano Ludevít. Kurva kdo to je?🙄
Jeden naviják sem otevřel, převody vrní. Jak sem čekal. Stará vazelína, prý po servise u Kanclera. Ten pablb má v inzerátu už osobní odběr. To by ten člověk musel být v kómatu aby si od něho něco vzal.
Nabídl sem mu že dojedu do Ostravy a předvedu, kde je problém a je jakože uražený trapák😆

Ntrojhacek - Profil | Ne 27.8.2023 17:41:39

POZOR POZOR !!!!!!!! Na členy pačer (Karel Lulanos -1969) a Marianos (Mario Syko-1977) myslím si totožná osoba totožné inzeráty na jednom drahé na druhém levné.Na odpověď neodpovídá a je uvedeno nefunkční tel. č.Doporučuji neobchodovad nebo být obezřetní!!!!!!!!!!!!!

Ntuzemak - Profil | So 21.1.2023 14:52:35

KULIN666 >> promiň, ale musím se ti smát, jen blázen pošle peníze dopředu. 🤣🤣🤣🤣

Nhaas - Profil | So 21.1.2023 11:59:29

KULIN666 >> mas vypis platby dotycnemu ? Myslim ze ano staci zajid na PCR a podat na nej trestni oznameni podvodu oni se jej uz najdou a dotycny pochopi velice rychle ze tohle neni cesta ke zbohatnuti ........ Nebo si pockej pokud se zde neobjevi nekdo kdo mu take zaplatil a dejte to spolecne at je cifra vyssi nez 5000 kc tudiz naplneni skutkove podstaty veci

Nhaas - Profil | So 19.11.2022 8:41:12

Erva >> kdyz nekdo prodava neco a konkretni clovek si koupi od nej konkretni zbozi a on posle neco jineho co inzeruje tak kokot je ...... Tobe by se to libilo si objednat koule a prijdou ti mušky ? ....... Zbozi na hovno penize v riti a o to tady jde nic ve zlem

NZindys - Profil | Ne 26.6.2022 15:29:06

Člen Dudla ( https://www.mrk.cz/clen.php3?id=13844&kw=Dudla ) - pán zareagoval na inzerát na facebooku, chtěl zaslat zboží na dobírku. Domluva s ním sice byla rychlá, ale to bylo tak vše. I přes několik urgencí a slibů, že si balík vyzvedne, se tak nestalo. Částku za poštovné, které jsem zaplatil, vem čert, člověk přišel o víc. Ale jednání z jeho strany bylo opravdu "férové". Zboží jsem mohl s klidem prodat jiným, které jsem kvůli němu odmítl. Aspoň jsem se ponaučil a při platbě na dobírku budu požadovat částku za poštovné poslat předem.

NErva - Profil | Pá 1.10.2021 20:05:02

murphyy - To je normální překupník a ne jak píše že rád mění výbavu ...., už se sice člověk nepodívá na předchozí kartu ,ale na co by mu bylo třeba 10 ks LC jako prodával když měl ještě nick Babu , pochopil by jsem 4 ks ..... atd .atd . Jak někdo psal koupí přes ebay a aniž by zkontroloval střeva ,nebo udělal servis , tak obratem prodává a popíše do inzerátu jen vzhled a ne že jsou uvnitř vylágrované , když je třeba koupil od někoho kdo je používal na moři jako surfové , to se pak nemůže divit že takhle dopadl a jen kope kolem sebe .

NMatyášek - Profil | Pá 1.10.2021 5:18:07

Tak ,,seriózní” inzerent Babu si právě založil nový profil s nickem Nissan… Použil ale stejné foto inzerátu, obměnil jednu větu v zadání a myslí si, že to nikdo nepozná 😂😂

NIllex lover - Profil | Út 3.8.2021 8:13:33

Martin M. >> Od čeho teda to oficiální upozornění ''závadný inzerát?'' je? Není tam ani možnost napsat důvod, vyskočí jen automatické poděkování Mrku. Vpravdě, možnost kliknout na ''závadný inzerát'' jsem u tohohle lumpa-prodejce využil už asi destkrát, připadám si tím už lehce posedlý. Ani jednou nikdo nenapsal zpět.

NF. - Profil | So 29.5.2021 18:27:00

Calex >> jo přesně, příště už nebudu tak důvěřivý a prolezu raději i starší inzeráty, chybami se člověk učí. Jsou v bezvadném stavu... A pak když mu volám a stěžuju si, tak mi řekne: "a co byste doprdele za ty peníze jako chtěl?" No opravovaný prut opravdu nechci ani zadarmo. Jen hovado dokáže polámat jedny z nej prutů od Sportexu - kór když sportex poskytuje 10 let záruku na blank, tak mu zřejmě záruku neuznali a opravoval mu to někdo v garáži... Podobni šmejdi by měli mít ban na inzertní servery a smitec.

NNAVI73 - Profil | St 14.4.2021 14:08:13

Josef95 >> on je četl, jen je neotevira tady na serveru, chodej mu na mail

NNAVI73 - Profil | Po 9.4.2018 23:04:00

Krásný večer chlapci, chtěl bych mezi náma opět přivítat našeho starého dobrého Lukáše Hájka z Prahy 6, tentokrát si říká Luboš a funguje pod nickem #Lu.Bo.Kapřík# . Opět už zde podvedl jednoho kolegu ( psal mi SZ). Tak a teď pro tebe Lukáši, neboť předpokládám že to tady pečlivě studuješ. Jestli si myslíš že Praha je natolik veliká že se v ní schovas, tak ti garantuju že tě na tom Dlabačově vyhrabou za pulden, mám tvou fotku, číslo auta a tolik známých že budeš chodit kanalama ( ano,jsem ten hošík který ti to osobně slíbil před mým barákem na Bílé Hoře , evidentně jsi má slova nevnímal) Koukej tu dát dohromady co si podělal,a jednou provždy odsud zmiz. Vlada

NLádes - Profil | Ne 28.1.2018 18:16:11

Malab >> přesně tak jak píšeš, a navíc bych požádal Martina M. (admina) o vyloučení tohoto týpka z Mrku, za podvody a okrádání dalších členů Mrku.

N1mirda2 - Profil | Čt 15.6.2017 15:24:13

zdenekaa - >> Ahoj tak poprosím tě nech můj příspěvek zde.Pánové vy co chcete nějaké zboží a počkat s předáním o pár dní a potom se ani neozvete.Jste ubozí.Chodí sem na bazar i lidé co odpoví na tel číslo.Prodávám lehátko za 800kč domluva že jej borec převezme byla jasná .Volal jsem mu a furt že jo dnes čekám doma jak vůl a ejhle.Nakonec mu volám a prej soráč nemám zájem.Takže já už nemám zájem nikomu čekat kdo dřív přijde ten dřív mele nebo platba na účet pak to odešlu.To jen k těm co něco chtěj a neví vlastně co a jak.Ale asi nejsem sám.

Ndosec - Profil | St 4.1.2017 15:02:38

JKB >> kam chodíš,na to,že jen přečtení nějaké zprávy je potvrzení nějaké domluvy? Opdověděl ti prodejce že souhlasí?Pokud ne tak sis nasral do bot sám a teď kolem sebe jenom kopeš.

NŠtikozubec - Profil | Čt 15.12.2016 9:48:40

zdravim všechny i Ja pridam jeden zapis ohledne výjimečného pana:
Michal Dlabač
Ceska Lipa


prodaval zde na bazaru pruty tridilne ddelicky 3,3m 3lb
i s navijakama za 2000kc
kontaktoval jsem Ho volali sme si ze pruty jsou v naprostem poradku byl jsem rad tak sme se domluvili o zaslani postou na určitou adresu a bylo pan komunikoval atd.a ja v presvedceni s fotek ze je všechno ok koupil ze a najivne zaplatil pruty prisli byl jsem rad jak male decko :) a po rozbaleni mi nesedely ocka a jak jsem dal dily k sobe tak jeden byl kratsi po zmereni chybelo 17cm spicky a jedno ocko bylo pryc místo 6 bylo 5!!!!! Pan uz nezvedal telefony na sms nereagoval ani na jiné věci proste peníze mel a byl spokojeny ze okrad jiného rybare !!!!
proto upozornuji ostatní kolegy rybare ze i sebe krasnejsi starsi pruty uz bych nikdy nekoupil radeji nove a v prodejne nekde jinde tim ale nechu rict ze každý je podvodnik to ne!!!
Bohuzel přezdívku uz neznam jakou tu mel....
CHLAPI DAVEJTE POZOR....

NHeršvec - Profil | Út 19.7.2016 15:19:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Johnas >> Já to dělám třeba tak, že si rozkliknu "Nabídka diskuze" a do "prohledat diskuzi" napíšu nick toho dotyčného, od kterého kupuju. Pokud tu je, tak už to smrdí.

NNAVI73 - Profil | Po 25.1.2016 17:52:07

To je mazec pánové, mistr světa a ředitel zeměkoule Speed 641 mě za můj názor hodil do ignorace. čti dobře ty hajzlíku jeden vychcanej, každý ráno když se probudíš ,v koupelně se na sebe podíváš do zrcadla a nezvedne se ti ze sebe žaludek tak děkuj bohu že jsi mě nepotkal na rybach , to bych si s tebou potančil. Administratorovi se omlouvám za vulgarismy, jinak to nešlo

NProchyCR - Profil | Pá 18.11.2011 11:09:20

for all: Nešvar "bazarových podvodníků" se poslední dobou čím dál více rozšiřuje. Největší nárůst je v oblasti prodeje elektroniky, ale jak sleduji ani rybařině se podvodníci nevyhýbají. Pravdou je, že problémy si často podvedení zaviní sami. Dovolím si několik rad:
1. Pokud kupujete přes bazar, NIKDY neposílejte peníze předem.
2. Vždy si ověřte věrohodnost inzerenta na příslušném serveru (zde na MRKu je do očí bijící, když prodávající nabízí zboží v den, kdy se poprvé zaregistroval a ještě žádá peníze předem na účet)
3. Volte osobní převzetí nebo dobírku.
4. Může se stát, že i v dobírkové zásilce je něco úplně jiného (třeba pěkná cihla:-)) Ihned balíček s údaji o odesílací poště odneste na policii a ta OKAMŽITĚ u doručovací pošty pozastaví výplatu peněz.
Nechci z pochopitelných důvodů rozepisovat postup při následném šetření ve věci, ale úspěšnost objasnění takových sériových jednání je poměrně slušná. Dříve nebo později podvodník spláče nad výdělkem. Dohledání majitele IP adresy, mobilního telefonu, podatele zásilky, bankovního účtu atd. je sice zdlouhavé, ale poměrně úspěšné. Výhodou je sloučení více skutků pod jeden, který následně šetří jeden věcně, popř. místně příslušný útvar.

NBady 07 - Profil | Pá 16.9.2011 12:03:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdarec zdravím vás všechny na MRKU chtěl bych také přispět s troškou do mlýna mám ty samé zkušenosti co něteří z vás a to když posíláte zboží dobírkou stojí vás to pštovné které vám už nikdo nevrátí když si dotyčný zboží nevyzvedne mně osobně se to stalo už dvakrát.
Dotyčný vás ignoruje a je mu uplně jedno že vás to stojí peníze protože je nepostižitelný.To samé funguje obráceně o prodejcích kteří v této sekci prodávají zboží v profilu mají všechno utajeno a prodávají pouze pod přezdívkou jako např. teď nedávno jeden prodával nebudu jmenovat jeho přezdívku i když to bylo jediné co v profilu měl jinak zbytek byl utajen nebo tam vůbec neměl,prodával sadu hlásičů které nové stojí 9.000,- tak je nabýzel za 5.000,- ještě v záruce u jeho inzerátu figurovalo pouze tel.číslo když jste se dovolali že máte o zboží zájem a že chcete osobní předání protože 5.000,- už je dost velká částka tak dotyčný okamžitě zavěsil to už o něčem vypovídá nemyslíte???(Je to dacan)
Proto bych rád apeloval na správce MRKU aby sekce obchod ,bazar atd byla lépe zabezpečená a to tak že ten kdo prodává nebo kupuje bude mít kompletní profil včetně kontaktních udajů a to adresy,tel.,email atd. a´t každý ví s kým má tu čest pokud je ten člověk seriozní tak nemá co skrývat.( ten kdo nemá kompletní profil nebo ho má utajen by se tak k obchodování vůbec nedostal)
Dále bych zavedl u každé provedené transakce záporné či kladné komentáře ke kterým by měl každý přístup aby si mohl zjistit jaký ten prodávajíci či kupujíci je jaké má hodnocení,tak jak to funguje na aukru.Myslím si že takhle by to mohlo a mělo fungovat s pozdravem BADY 07...

NProchyCR - Profil | Út 20.3.2018 18:46:42

Ač nerad, přidám negativní hodnocení člena sosed, Petr Bednařík. Pokud ráno uzavřeme po telefonu dohodu na koupi navijáku, který prodával, tak mám logicky (a asi naivně) za to, že dohoda platí. Kvůli poškození laku, které popsal v inzerátu, jsme se dohodli na nižší ceně. Když se do večera neozval, napsal jsem mu o číslo účtu, na který mám poslat poštovné. A ejhle, inzerát, který byl již v archivu, se znovu objevil s původní cenou na bazaru, bohužel z něho nějak vypadlo kus textu s tím, že je na navijáku poškozený lak. Do druhého dne mrtvý brouk, telefon nezvedal, následně mi odpoledne alespoň odepsal, že si pro naviják přijel borec za původní cenu. Napsal jsem mu, že pokud by trval na původní ceně, naviják bych i tak vzal, vše je na dohodě! Na to jsem se dozvěděl, že by byl blbej, když si borec přijel a on nemusel nic balit, vypisovat složenku a chodit na poštu.....
A přesně o tom to je. O (ne)seriózním jednání! Pokud je někomu zatěžko vypsat složenku a dojít na poštu, ať to napíše rovnou do inzerátu - "pouze osobní převzetí" nebo lépe "kdo dřív přijde,ten dřív mele!"
Možná jsem již starý a naivní, ale když já něco prodávám, vždy jednám s prvním zájemcem a případným ostatním vždy sdělím, že jsou "v pořadí" a to i za cenu vlastního pohodlí! Ale jak píšu, asi jsem starý a naivní..........

NProchyCR - Profil | Po 29.1.2018 10:35:07

Malab >> v tomto případě, kdy prodejce jako fyzická osoba pošle jiné zboží, které neodpovídá inzerovanému popisu, nepřebírá zásilky, či jiným způsobem dále obchoduje se zakoupeným zbožím, se nejedná o protiprávní jednání, resp. porušení trestního zákoníku ani přestupkového zákona v kompetenci PČR. Jedná se o občansko-právní spor, který rozhoduje místně příslušný soud (bohužel sem nepatří nepřevzetí zásilky nebo další "přeprodej" zboží). Pokud tato osoba dlouhodobě vystupuje a chová se jako obchodník, tj. vytváří zisk, je dokonce na místě podat podnět k ČOI nebo FÚ!

Zde poskytuji opětovný "návod", jak postupovat v případě podvodného jednání:
Jednotlivými případy (nezaslání objednaného zboží) se vždy zabývá místně příslušné oddělení PČR. Se škodou do 5.000,-Kč je případ šetřen jako přestupek proti majetku, v případech, kde je škoda vyšší než 5.000,-Kč včetně, se jedná o tr. čin, resp. přečin (podvod). Pokud se v průběhu vyšetřování ukáže, že se skutku dopouští stejný pachatel (vystupují zde stejné znaky - email, nick, telefon, adresa, IP adresa, č. účtu atd.), sloučí se spisy ke společnému šetření u oddělení, které začalo případ šetřit jako první. U šetření přestupků má policie poměrně "omezené" pravomoce, nicméně to neznamená, že se vždy případ odloží, aniž by byl pachatel zjištěn. V současné době lze podle telefonu, IP adresy poměrně spolehlivě zjistit tuto osobu (elektronická stopa zůstává vždy). Pokud se jedná o sofistikovanější a rozsáhlejší trestnou činnost, zabývá se případy i služba kriminální policie a vyšetřování, nově i odbor IT kriminality.

V tomto konkrétním případu zde na MRKu (nezaslání objednaného zboží při platbě předem nebo zaslání prázdného balíku při platbě dobírkou) doporučuji:

1. ještě jednou kontaktovat prodejce s upozorněním (SMS, email, písemně apod.), pokud nezašle objednané zboží nebo nevrátí peníze, učiníš oznámení na policii pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku podle § 8/1a3. z.č. 251/2016 Sb. (škoda do 5.000,-Kč) a poté mu dát přiměřenou lhůtu na zjednání nápravy
2. pokud k nápravě nedojde a prodejce přestane komunikovat, zajisti co nejvíce konkrétních stop - údaje z jeho osobní karty zde na MRKu, včetně jeho fotografie (než je např.smaže)/ email, ze kterého komunikoval a veškerou elektronickou komunikaci/ číslo účtu, na který jsi poslal peníze, příp. potvrzení o provedené transakci/ zpáteční adresa prodejce při zaslání balíčku na dobírku/ nick pod kterým vystupuje/telefon/ IP adresa, ze které prodejce komunikoval (může ti ji poskytnout i provozovatel serveru)/
3. s uvedeným zajdi na oddělení policie místně příslušné tvému bydlišti a zde učiň oznámení pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku se škodou …........,-Kč. Uvedeš konkrétní okolnosti případu, včetně shora vyjmenovaných důkazů. Zároveň můžeš uvést, že osoba se takového jednání dopouští opakovaně a zřejmě po celém území ČR, což můžeš podložit i jmény dalších poškozených, pokud se spolu spojíte! (systém evidencí policie je propojený a právě podle jednotlivých konkrétních znaků se případy snadněji spojí). Pokud se vás podaří spojit více před podáním oznámení,můžete učinit oznámení společně na kterémkoliv oddělení policie bez ohledu na škodu (celý "proces" se urychlí)
4. potom už jen čekej a doufej:-) Určitě můžeš usínat s pocitem, že jsi pro věc alespoň něco udělal a nic tě to nestálo (kromě času stráveného na policii)

Rozhodně nejde o "návod" na stoprocentní dopadení pachatele a náhradu škody, ale jak jsem psal, úspěšnost je poměrně vysoká. Může se stát, že policie po měsíci (u přestupků) věc odloží, ovšem to neznamená, že natrvalo (pokud neuplyne promlčecí doba 1 rok)! Např. jiné oddělení v souvislosti s jiným případem pachatele dopadne a věc se sloučí s tvým, již odloženým případem. Druhá otázka je náhrada a vymáhání vzniklé škody, ale pro začátek postačí shora uvedené.

Toť asi zatím vše. Přeji hodně štěstí.
Honza P.

NGlock 17 - Profil | St 20.9.2017 21:38:18

Tak podívej se Lukáši Hájku z Prahy 6 alias Lu(c)ky Carpe, to že jsi tu vydrbal s více lidmi, tím, že nepřebíráš zásilky a pak si ještě budeš hrát na chudáka, který měl momentální finanční problémy, to už je trošku moc! Myslíš si, že lidé tady jsou úplní hlupáci nebo co??? Poštovné bylo 203,-Kč za čtyři navijáky s dobírkou, pokud nevíš jak účtuje pošta poštovné, tak si to zjisti... Nechápu, že takový člověk jako jsi ty, má tu drzost si tady ještě stěžovat!!!! O tvém pokusu 2 navijáky prodat zde na Mrku, v době kdy jsi je ještě neměl ani vyzvedlé z pošty, ani nemluvím..... Ty dvě stovky na účtu ještě nemám, ale vidím, že moje sms zabrali velice dobře, protože jinak by jsi mi nevrátil ani korunu, tak jako ostatním :-) Třeba Tě to probere a pochopíš, že při vydrbávání s lidma, taky můžeš narazit!

NBambi.SpP - Profil | St 4.1.2017 15:03:37

JKB >> Tak když někomu napíšu domluveno a on jsi to přečte a neodepíše tak určitě pojedu 250km to bych musel bej padlej na hlavu

NRadek Fox - Profil | St 10.2.2016 5:11:26

Rajsi >> Zlob se na mne jak chceš, když pominu tvrzení prodejce o nepoškrábaném zboží a vidím, jakým šíleným způsobem jsou nafocené, kde vlastně není vidět vůbec nic /zřejmě schválně/, tak kupovat tyhle navijáky může pouze blázen nebo masochista.

Nsven - Profil | Po 1.2.2016 21:44:20

Anýzový dědek >> proč upozornit ?
Všichni jsou upozorňování při každém vstupu do bazaru....
Komu není rady, tomu není pomoci...