Ptačí zob-variace
Nástrahy > Boilie > Ptačí zoby, uhlohydrátové- Úspěšné období: spíš jaro-podzim
- Druhy ryb: kapr, amur, cejn
- Typy revírů: Použijeme- li všechny variace receptu tak snad všude kde zrovna berou
- Finanční náročnost: cca 70-120 kč na kilo
Boilie složené převážně z ptačího zobu a jiných hrubotvornějších struktur tvořících pórovitost boilie
Ingredience
100 g mletého (praženého) konopí
300 g ptačího zobu
50-100 g pšeničné klíčky
200 g mleté oplatky popřípadě sušenky
150 g aminolakt, vitalakt, popř. sušené mléko
200 g sojové mouky
200 g dětské krupičky(popř. 100 g krupička + 100 g bramborový knedlik směs z obchodu)
100 g LT 94(rybí moučka)
7-12 vajec, polovina kávové lžičky soli, (potravinářské barvivo)
melasa(nikoliv v zimě) nebo 50 g moučkového cukru popřípadě bez
esence z obchodu, popřípadě aroma janka nebo cukrářskou
míchaný rostlinný nebo slunečnicový olej cca 20 ml + na dotvarování těsta viz příprava
aminol 50-150 ml je-li k mání dle rybí chuti
hladkou mouku a vodu na dotvarování těsta pro použití robalu
Možné variace: Csl nebo tekutá potrava, aminol, tekutá játra marmeláda-džem 100-200 ml + dvě lžíce medu(rozehřát na mírném ohni), tvaroh plnotučný, sušená syrovátka, najemno pomletá uvařená kuku nebo hrách,
robin red. více ptačího zobu
K správnému vytvoření správné tvárnosti těsta použijeme trochu oleje a hlavně hladkou mouku a vodu. Pokud použiju do základu boilie komerčně prodávanou krmítkovou směs, spotřebuju vyrobené boilie pokud možno ihned(nástraha i návnada) nebo je dám do mrazničky(pouze na krmení).
Postup přípravy
Sypké ingredience smíchám. Zhruba dvě třetiny sypkých smíchaných směsí dám do mísy+ sůl+ cukr + jiné sypké přísady. Používám- li marmeládu a med nahřeju je, rozmíchám a dám do mísy se směsí. Dále rozbít a rozmíchat vejce+ esence + barvivo + ostatní tekuté složky- vše důkladně promíchat a nalét do mísy se směsí. Vařečkou důkladně promíchat a nechat 10 min. odpočinout. Poté dosypávat další třetinu směsi a dotvarovat těsto. Pokud je pořád řídké dosypat např. krupičkou, hladkou moukou, pšeničnýma klíčkama (popř. kombinací). Těsto necháme dle mé zkušenosti nejméně 3 hodiny(až 12 hodin) v ledničce odpočinout nebo válíme hned.
Ke konečné úpravě těsta před robalováním použijeme "špetku " oleje hladkou mouku a vodu! Pro konečnou úpravu ideální tažnosti těsta mícháme v ruce menší kusy těsta.
Žraločí muž - Profil, 9.1.2015
Průměrná známka: 5,00
Kde to žije - všechna témata
18:37NZaniknou některé jezy (Bleskovka) 12
18:34NGalerie muškařských navijáků 543
18:00NChov okrasného ptactva 853
17:58NKorda Developments a vše co k této značce patří 953
16:42NReálná váha prutů 174
16:40NSpodový prut ? 612
13:26NPokuty za krmení přemnožených nutrií ze Zlíně (Bleskovka) 52
13:25NTeleskop na přívlač 85
13:23NPoradna: Feeder 8059
13:16NVedete si rybářský deník? 17
12:00NFeeder vs. plavaná! RYBOMÁNIE na rybách #16 s Tadeášem Malákem (Video) 8
11:41NDokumenty z přírody kolem vody 373
10:57NNutrie říční - jak to vidíte ? 516
9:23NLaminát nebo hliník 76
9:00NRybáři šlo o život, na přehradě na něj najížděli v motorovém člunu (Bleskovka) 2
Co je nového - všeobecné
12:47NBleskovka: Česká přívlač ze břehu bronzová na mistrovství světa
9:04NBleskovka: Zaniknou některé jezy
NeNBleskovka: Rybáři šlo o život, na přehradě na něj najížděli v motorovém člunu
. . . NVideo: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . NČlánek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . NČlánek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . NMiničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . NRecenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . NMiničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - obecné
24.5.2×20hodin Rybník Talian.
25.5.Noční rybářské závody Kácov 2024
25.5.Dětské rybářské závody Vranovská...
25.5.CELOSVAZOVÉ POVOLENKY na CHOVNÉM...
25.5.Vojický KAPR 2024
25.5.Rybářské závody v Bělčicích
25.5.Jarní rybářské závody Malešovice
25.5.Rybářské závody Tursko v lovu...
25.5.Dražíč
25.5.Rybářské závody o sele v...
Doporučujeme e-shop
Saccon Carp
Rybářský e-shop se zaměřením na moderní kaprařinu. Máme dlouholeté zkušenosti, na trhu úspěšně působíme přes 10 let....