cesto na strune

Položená

Velakrat sa mi stalo ze som chital na cesto ryba to rychle stiahla mal som kratki cas na zatrhnutie ..zabery boli naozj kratke.

  • Kmen: 0.25-0.28
  • Návazec: 0.14mm
  • Háček: velkosť 2 hybrid wide gape
  • Ryby: kapor,pleskač
  • Nástraha: cesto

Montaz je urceny na chitanie ako bielich ryb tak aj na kapre .Chytat sa s tym da naozaj všade.Udicu odporucam feedrovu. A ako nastrahu pouzivam cesto moze sa k tomu pridat aj zrnko kukurice alebo červ.

Postup

Zobereme si hacik velkosti asi tak 2...struny na rybarske uceli je mozne aj kupit ale dobre tomu posluzi aj struna z pera.
Strunu si prirovname k ramienku hacika odstrihneme potrebnu dlzku strunu navleceme z dolnej casti hacika,pervleceme cez ocko a koniec strunki zohneme do ocka . Klasickou montazou uviazeme hacik ked mame hacik uviazani zastrcime do ocka hacika ocko zo strunki aby sa neposuvala ani hore ani dole.

Papko - Profil, 29.10.2011
Průměrná známka: 3,00

Diskuse k montáži

Anýzový dědek - Profil | So 29.10.2011 21:41:39

velbyk >> jo kdyby to tužil sádrou...o)))

velbyk - Profil | So 29.10.2011 21:38:42

Anýzový dědek >> nene protože by ho neužil leda že by bylo sádrové heh :-))

Anýzový dědek - Profil | So 29.10.2011 21:33:55

velbyk >> ani o tak jednoduché věci- zda udělat tužší těsto?

velbyk - Profil | So 29.10.2011 21:24:27

Anýzový dědek >> mezi námi o tomhle opravdu nebudu heh :-))))

Anýzový dědek - Profil | So 29.10.2011 21:20:56

velbyk >> je třeba mysleť i když to prý bolí.......hihi

velbyk - Profil | So 29.10.2011 21:18:52

Anýzový dědek >> taky pravda ;-)

Anýzový dědek - Profil | So 29.10.2011 19:46:23

velbyk >> stačí udělat to těstíčko trošičku tužší a padat to nebude.

Papko - Profil | So 29.10.2011 17:56:48

ja viem ze sa na mali hacik da chitit aj velka ryba ..... ja som napisal obrazne hacik 2 mozete pouzit aj 6 :D

BOWDEN® - Profil | So 29.10.2011 17:32:17

Moc nechápu zadání. Tak buď bych nechytal na těsto, nebo bych dělal těsto co nepadá a nebo bych nestál o rybu, která to nebere tak, aby se to dalo zaseknout.

Na těsto chytám rád. Nedělám ale žádné speciální. Prostě namočím obyčejný rohlík či housku. Buď čerstvé, ale lepší je den i několik dní staré, ne však tvrdé či úplně suché a podle jak je to pečivo staré to máčím od pár vteřin po asi 20 vteřin. Chce to trochu cviku a zkušenosti. Pak nacucanou housku vymačkám v dlani na jedno máčknutí - žádné hnětení nebo tak něco!!! Prostě jak se to vymáčkne je to k použití. Zkusím třeba jen jeden dílek housky. Když se těsto podaří moc měkké, které by asi padalo, další dílek housky namočím kratší dobu (nebo naopak) a zpravidla na druhý, nejvýš třetí pokus získám těsto tak pevné aby nepadalo, ale tak vláčné, aby se prosekl háček.
Dávat těsto aby koukal háček moc nejde, nedrželo by na tak malém háčku jaké já používám - dávám kuličku jako asi pšeničné zrnko, nejvýš jako hrášek.

To co popisuješ by právě umožnilo dávat těsto tak, aby byl obnažený háček. Jenže já nikdy nepoužiju háček větší než asi č.6 a to jen v třeskutém létu. Jinak používám háčky menší a dost dobře si neumím představit, jak by se dělalo pérko na tak malý háček a hlavně proč?

Jestli si myslíš, že na malý háček nejde chytit velkou rybu, tak je to právě naopak!!
Ale, proboha nic tobě ani jiným nevnucuju, nic netvrdím, je mi jedno co jak kdo dělá. Jen poctivě říkám jak toho chytám vždy víc než kdokoli kolem mě.
Jo chytám hlavně na plavanou, ale na položenou používám to stejné.

velbyk - Profil | So 29.10.2011 14:58:03

Anýzový dědek >> no však o to tady jde kolega Papko to tak taky dělal a padalo mu to tak si tam přidal strunky z cerusky a jde mu to heh :-.))

Anýzový dědek - Profil | So 29.10.2011 14:55:54

velbyk >> já to řeším i bez té strunky- háček jednoduše do těsta zabalím a udělám hruštičku a je po vtákách.......o)))