- Články
- Všechny články
- Článek
- Diskuse
Diskuse k článku: Biologie ryb - kosterní a svalová soustava
Diskuse k článku Biologie ryb - kosterní a svalová soustava
- Zobrazit vybrané uživatele.načítám...
0x v oblíbených a 2x v ignorovaných.
sven - Profil | Ne 2.10.2016 15:44:26
http://potravinyx.cz/index.php/2016/05/24/norsky-losos-je-jedna-z-nejjedovatejsich-potravin-ve-svete/
Royale with Cheese 3 - Profil | Út 27.9.2016 18:34:41
Bacha - Profil | Út 20.9.2016 12:04:21
Coko - Profil | Út 20.9.2016 7:41:38
sven - Profil | Po 19.9.2016 22:17:20
Fakt je, že u populace odkojené hambáčem, pizzou a kebabem, napraných tunou Eček a zalitých kolou, to půjde ztuha.. :-)
Bacha - Profil | Po 19.9.2016 21:53:14
Bacha - Profil | Po 19.9.2016 21:45:34
sven - Profil | Po 19.9.2016 21:32:08
Třeba, že není tloušť jako tloušť. O něčem jiném je z čisté, zimní řeky a o něčem jiném, ulovený u kanalizační vpusti v červenci.
A rovněž, že mezi tlouštěm a bolenem jistý rozdíl existuje. Přinejmenším ten, že první druh je omnivorní žravec a druhý, karnivorní dravec. Z hlediska přijmu kvalitní potravy, je na tom bolen lépe než candát, sumec a štika, kteří nepohrdnou mršinou i v dobách hojnosti.
A co na bolena v kuchyni, říkají místní zkušení rybáři: http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=6137
Coko - Profil | Po 19.9.2016 17:18:50
sven - Profil | Po 19.9.2016 15:56:02
Stejně jako včerejší guláš, je chutnější než dnešní...
Žádné čerstvé maso není kulinářsky plnohodnotné, musí nějakou dobu uzrát. Proto se nechává zvěřina cca týden i víc odležet (viset) v peří nebo v kůži a např. hovězí maso, třeba i několik týdnů.
U ryb to není jiné, jen ta doba je mnohem kratší. Rybí maso díky vysokému obsahu vody, podléhá zkáze mnohem rychleji a proto je nejvhodnější doba úpravy, na druhý den.
Samozřejmě při optimálních podmínkách uskladnění, tedy chladno a tma.
Nebo lze tuto dobu nahradit zmrazením. Po kvalitním zmrazení a kvalitním rozmrazení, projde maso částečnou dehydratací a maso zpevní.
Problém, proč lidem rybí maso, např. kapří nechutná, tkví v tom, že rybu neumí připravit .
Zblbnuti neumětelskými radami neumětelů, připravuji čerstvě zabitou rybu tím způsobem, že ji okoření některou ze směsí rybího koření, případně proženou trojobalem a okamžitě prdnou na pánev či pekáč, na kostku másla..
Bo všude se přece traduje, že na másle je ryba nejchutnější, že....
Ovšem zakopaný pes je v tom, že je myšleno máslo přepuštěné, tedy zbavené vody , což je o zcela něčem jiném..
Za druhé, sůl a koření nestačily prosáknout hmotou, tedy pod povrchem je maso bez chuti a pokud k navíc mistr zvolil co největší porce, je dílo nechutnosti dokonáno....
Rybu nechávám zásadně odležet do druhého dne. Případne ji zmrazím.
Před tepelnou úpravou ji několik hodin předem nasolím a okořením, zásadné jednodruhovým kořením bez soli, bez glutamátu a podobných sraček..
Za cca 4-6 hod. stačí sůl i chuť koření, porcí bezpečně prostoupit. Výsledek pak stojí za to.
Možná Tě to překvapí ale historie s gulášem platí i zde a rybí porce je ještě chutnější až druhý den..
Nemáš za co... :-)
Coko - Profil | Po 19.9.2016 14:19:24
švadlen - Profil | Po 19.9.2016 12:35:57
Heršvec - Profil | Po 19.9.2016 8:20:21
nofish - Profil | Po 19.9.2016 3:33:05
Kapra ti udelam bez jedine kosticky, klidne i plotici a zrovna ta nema vubec spatne maso.
Juraj - Profil | Ne 18.9.2016 21:12:46
nofish - Profil | So 17.9.2016 8:47:16
Hromada lidí nejí ryby ne kvůli kostem, těch se dá zbavit, ale kvůli ceně. A zrovna tebou zmiňovaný bolen nemá vůbec špatné maso. Pokud ho ale neumím upravit, samozřejmě, že se to bude jíst špatně a pokud nebude fakt dobrý, tak to raději nikdo ani jíst nebude.
ansa - Profil | Pá 16.9.2016 22:17:12
O gastronomickej hodnote zubáča (candáta) v porovnaní s morskými rybami nemá zmysel diskutovať.
Paranoidní Schizofre - Profil | Pá 16.9.2016 19:14:28
Hellfish - Profil | Pá 16.9.2016 18:41:41
splavek - Profil | Pá 16.9.2016 17:53:28
Buri2 - Profil | Pá 16.9.2016 16:32:28
Juraj - Profil | Pá 16.9.2016 15:17:15
švadlen - Profil | Pá 16.9.2016 12:48:45
Heršvec - Profil | Pá 16.9.2016 8:06:12
Bacha - Profil | Pá 16.9.2016 0:08:31
Juraj - Profil | Čt 15.9.2016 22:59:34
Tedy nejen chuťově, ale i s jakž takž přijatelným množstvím kostí. Překvapivě bych rybám poživatelným přiřadil i cejna, ale jen ve velikosti 50 +.
Naopak kapra pominu li rybí polévku, považuji za rybu ke konzumaci téměř nevhodnou, stejně jako štiku a další.
V létě mě otravoval známý, ať mu dám nějakou rybu, když jsem ten velrybář.Po chycení bolena 73, jsem jej vyhodnotil jako vynikající dar a udělal mu radost. Od té doby už nebyl vznesen další požadavek na rybí maso. Čím to?
Kde to žije - všechna témata
19:51Těžší přívlač výbava (prut, naviják, šňůra) 6
19:30Pivo- craft beer 502
19:18Čeští rybáři čelí poklesu úlovků - vliv predátorů a rostoucích nákladů (Bleskovka) 165
19:04Pokuty za krmení přemnožených nutrií ze Zlíně (Bleskovka) 58
18:50Můžu chytat menší sumce na 30cm karase? 6
17:14Výprava za kapří legendou (Video) 2
15:49Příprava partiklu - jednoduše z jednoho hrnce. (Video) 5
14:02Servis navijaku Fox? 45
11:26Šírava Big 6 Challange alebo "Šíravská šestka" 10
10:42Revír 431 034 pr. 01 Ohře 13A 1
9:33Nash Titan Bivvy 387
8:48Sháním horní díl od prutu delphin etna 3,6m 3dily 5
SoNa Lipně vymírají candáti i kapři, vědci nevědí proč. Jednoho podezřelého mají. (Bleskovka) 168
SoStarfishing SPeX-TeX 150 2 Man 1
SoAntares Fan Club 256
Co je nového - všeobecné
PáBleskovka: Má smysl zachraňovat i krase stříbřité?
PáBleskovka: Zrušení revíru Markovka 1, nádrž Střítež
StBleskovka: České muškařky kralovaly světu: MS v jižních Čechách patřilo domácím týmům!
. . . Video: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . Článek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . Článek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . Miničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . Recenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . Miničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Akční nabídky
Za 5.499 Kč
Vysoce výkonný závěsný elektromotor s tahem 55 lb při 12 V. Při výkonu cca 600 W je motor na svém výkonovém maximu. Využijte skvělé akce jen do vyprodání zásob.
ZFISH Bite Alarm Zx8 je nepochybně naše nová vlajková loď mezi hlásiči. Při vývoji a navrhování těchto hlásičů jsme kladli důraz na odstranění všech běžných nešvarů a můžete si být jistí, že tyto hlásiče jsou skutečně “vymazlené” do posledního detailu, zkrátka hlásiče nové generace.
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - obecné
2.6.Benátky Dětský Den 2024
2.6.Dětské rybářské závody Řeznovice
7.6.Přívlačové závody dvojic 3...
8.6.Dětské rybářské závody -...
8.6.Šilheřovice Sranda Mač Evolution...
8.6.Rybářské závody - dospělých
8.6.Závody dospělých o 100kg prase -...
8.6.Rybářské závody v Přehýšově
8.6.Rybářské závody 2024 -...
8.6.Lovosický úhoř
Doporučujeme e-shop
Saccon Carp
Rybářský e-shop se zaměřením na moderní kaprařinu. Máme dlouholeté zkušenosti, na trhu úspěšně působíme přes 10 let....