Feeder nebo kaprařina?

Diskuse k rybářskému videu Feeder nebo kaprařina?

Autor diskuse: Martin M. - Profil , 4.5.2016
37 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NMilanVik - Profil | Út 24.5.2016 11:23:10

Ahoj Martine a ostatní přispěvovatelé do diskuze. Chytat velké kapry na feeder není jednoduchá disciplína už pro to, že na feeder (krmení) se chytá tak, že po časovém limitu přehazuješ, dokrmuješ, tím se na krmné místo stáhnou menší kapříci a jiné rybky. Větší kapři jsou opodál a začínají jezdit až tak třetí den, když tlak malých ryb opadne asi přežráním ;-) Teď o víkendu jsem chytil kapříka 67 cm na 0,22 kmen. vlasec a 8 háček s kukuřicí na vlasu a třemi červíky v barvě trikolory (koupil jsem i modrý ;-). Dva dny jezdily kapříci 30 - 52 cm jak se říká na hod. Třetí den odpoledne přišel již zmíněný kapřík, po dvouhodinové odmlce bez záběru na můj poslední nához (když se dvě hod nic nedělo, tak jsem chtěl balit). Na feeder super zážitek, celou dobu jsem se strachoval že mi to upálí, neupálil, pár foteček jsme udělali a dá-li sv. Petr, tak snad ho chytnu ještě jednou, třeba i za rok by se mohl zase splíst.

Nfheavy - Profil | So 14.5.2016 9:09:29

RK >> no po delsi nepritomnosti zjistuju ze by do tehle diskuze mel zasahnout
autor jelikoz nekteri maji chudsi slovni zasobu a museji pouzivat sproste vyrazy aby mohli vubec odpovedet "chudi duchem budiz blahoslaveni" kazdy at si to prebere jak chce.clenove nize zmineneho abstraktniho klubu muzou zalozit svoje stranky a neobtezovat svym intelektem normalni rybare ENDE

NBigBear - Profil | Čt 26.5.2016 21:31:45

Ahoj všem rybářům
Chytání na feeder je mnohem lepší a záživnější jak na kaproví prut . To mohu posoudit ,jen ze své zkušenosti . Po té, co jsem si na soukromém revíru, mohl vytáhnout na Feeder největšího kapra a to o míře 96cm a hmotnosti 15kg na vlasec silný 0,19mm .Bojoval dlouze, ale nakonec po půl hodině to vzdal, parádní boj i akce .Na kaprové pruty chytám taky často,ale feeder je prostě feeder .Nikdy bych nevěřil ,že něco takového, vytáhnu na tak tenký proutek . Vlasec sice používám na dravce AWA-SHIMA Ion Power Zander Pike ,ale na feeder se hodí, je pružný ,nekroutí se a lehce se nepřetrhne ,jako ostatní feeder vlasce, co jsem vyzkoušel .Prut Shimano Alivio CX Medium Feeder 3,66m

NMartin M. - Profil | Po 9.5.2016 22:48:48

RK >> "On ten feeder není v podstatě o nějaké extrémní šikovnosti" - do urcite miry mas pravdu, ale pak jsou detaily, ktere rozhodnou. Napr. kdyz dam 10 rybarum hacek a 3 masnaky, tak je kazdy napichne trochu jinak. V druhem kroku jim reknu fajn, ted dalsi 3 cervy napichnete vsichni za kuzicku za zadek - a zase je kazdy nastrazi (uz mene ale presto) jinak. Vim,ze napises, ze na tom prece nezalezi a delam z toho kovbojku, ale to jsou ty detaily, ktere ti pridaji tu kousek a tam kousek a v celku mas dvakrat vic ryb nez nekdo, kdo to dela "uplne stejne".

NMartin M. - Profil | Ne 8.5.2016 23:10:02

xLonghandx >> bohuzel s kazdym dalsim videem o feederu bude mensi sance, ze v nich najdes neco, co jsi doposud neznal. Temata se budou opakovat budeme se je snazit delat lepe nez pred tim a pridat tam nejake detaily, ale uplne neco noveho uz asi cekat nelze.

Nfanny53 - Profil | St 18.5.2016 15:51:43

Zdravím všechny příznivce rybolovu.
Jsem spíš pro lehčí rybařinu - u nás feeder , v norsku přívlač. I když na dolním Labi je to s jemným feederem trochu složitější, protože úlovky amurů a kaprů kolem 70 cm na feeder nejsou vzácné ( a několik i přes tuto míru jsem na fedeer zdolal ) ale také jsem již několikrát jen bezmocně koukal jak se mi odvíjí vlasec a já nic nemohu dělat. Ale v poslední době mám jeden prut feeder medium s lehkou montáží na bílou rybu a druhý kaprařský prut ( ale i s feederovým krmítkem ) je připraven na větší úlovky s nastraženým boilie nebo peletou . A myslím si že to není od věci. Snadněji se uhlídá feederový prut a na druhém sice tolik nenahazuji a záběrů je méně,ale o to větší jsou většinou úlovky.

Nfheavy - Profil | Po 9.5.2016 20:21:42

LudoO >> v 80 letech klobouk dolu i kdyby nic nemenil,dokud chodi k vode tak zije a to je to nejdulezitejsi,to je trochu jiny šálek kávy.

NRK - Profil | Po 9.5.2016 6:28:14

Jak už jsem tu kdysi psal.Témata ve feederu jsou vybrakovaná, nic nového není na obzoru.Bohužel.Tenkrát jsem za svůj názor sklidil kritiku,dnes je to přijímaný fakt.To ale nic nemèni na tom, že na MM videa se nepodíváme rádi,právě naopak.A budou nás bavit pořád i díky zlepšující se kvalitě a civilnímu úspornému herectví hlavního protagonisty-:). Pro mne jsou následné diskuze to, co vynese na povrch nějaký nový poznatek,nebo fintičku atd.Ta videa jsou vlastně spíš ,,nosič živé" , řečeno rybářským žargonem, než přímo krmením pro nás. Tak je k tomu potřeba pristupovat a chápat to. Musím se přiznat,že mi to poznání taky trvalo snad sto let. Že MM nemusí mít ve všem nutně pravdu a nebo, že jeho subjektivní nahlížení na nějakou část ,,problemu" může být někým z nás chápáno jinak je v pořádku a klidně se o tom může diskutovat.Prostě patent na rozum nemá nikdo z nás.V čem má xLonhhanx pravdu,nebo já to alespoň tak cítím je to, že MM ať chytá kdekoliv, na cokoliv,tak je zaděláno na parádní rybačku.A to potom v Lídlu chybí jednou párky,jednou lančmit a minule jsme nemohli sehnat bondulku, jako přílohu k masu. Prostě by možná nebylo od věci, nepatrně přiblížit, že ta chytačka není tak skvělá díky učnovskejm párkům,ale díky tomu,že se třeba nedávno nasazovalo, to by neuśkodilo.To byl jenom příklad.....

Nfheavy - Profil | Ne 8.5.2016 19:04:52

xLonghandx >> no martin to dela dost dobre,navod tady maji zacatecnici dostatecny,ale nechtej aby je nekdo vodil za rucicku a ukazoval jim mista a reviry/nejlepe napsal presny souradnice gps/aby se nahodou neunavily.to prinasi dnesni doba chapu.produkce mrku/MM/je spravna.zdejsi monitoři by si mnuly ruce kdyby to bylo jinak.tot muj nazor

Nfheavy - Profil | So 7.5.2016 14:07:18

speedmaster >> ja vlastne v plne sezone uz ani krmelce nepouzivam,kdyz mne jde teda o velkou rybu .pouze pelety a boili od 20 mm a vic.v momente kdyz tam zacnu v lete/podotykam na rece/cpat neco sypkyho nebo mensiho tak tam mam vic mensich ryb,a i tak mne dovedou vyzrat zakrm treba 24 mm kouli a pelet jelci jeseni nebo tlousti,nekdy najedou parmy tak to je lepsi,no a obcas cilova ryba kar 10+ nebo parma 80 cm+,to o cem pisu jsou minimalne 3-7 denni vypravy z reky .a ne vzdy jsou ty vyledky podle mych predstav,treba lonsky rok /vedra a malo vody/byl pro mne nejhorsi za poslednich asi 8 let.

NRK - Profil | So 7.5.2016 6:21:58

speedmaster >> to už každý ví.S feederem můžeš chytat i plavanou místo boloňky. Otázka zní jinak.Je úplně ideální chytat velke kapra,kdy máš záběry sem tam a třeba i v noci?Suplovat se dá všechno vším.I telocvikář nám jednou zaskakoval v dějáku.....

Nfheavy - Profil | So 4.6.2016 11:41:19

Martin M. >> ale i tak to delas dobre,je tam hodne poucnejch veci ,a kazdej z nas co se venuje feederu tam najde neco konstruktivniho.a jestli ses herec nebo jak se u toho tvaris to mne je celkem šumák:-)
Na par fotkach jsem videl sebe jak se tvarim pri zdolavani apod. a muzu rict ze ty ses proti tomu
jak filmovej herec/hrozny teda jako ja/:-)

Nmarmyš - Profil | Pá 27.5.2016 22:17:49

fheavy >> My a nechytit? Kdybych si měl něco vymyslet,tak od vody s prázdnou nejdu.:-) Hodně rybářů si myslí,že když vezme pár tisícovek do hrsti a vleze do krámu,tak mu to zajistí úlovek. Přitom výběr místa má daleko větší vliv na úspěch,jak poslední novinky v cajku.

Nfheavy - Profil | Pá 27.5.2016 20:23:09

Knedla12 >> kdyz ti na pletenku zabere 15 kg ryba kousek od brehu cca 10-15 m tak teprve poznas co to dela,na tuzsim prutu je to jak vibrator :-) chytam nad i pod breclavi a par takovejch jsem tam odchytal a ver me ze i pketenku jsem zkousel,po druhy uz jsem ju tam nepouzil.

Nstr66 - Profil | St 25.5.2016 13:18:23

Když to má v hubě, háček se už musí zaseknout ;)

tak to jsi zřejmě neviděl jedinej podvodní záběr co se děje při tom jak kapr nasává nástrahu, klidne ji nasaje 50x aniž by jsi to viděl na signalizatoru zaměru sebemenší pohyb. a to je právě to o čem jsem mluvil. Většina záběru kdy se sekne kapr ani nemusí být tím že by chtěl nástrahu sežrat ale jen jí testuje. Čím víc mu chutná a zda se mu " bezpečnější" tím jí nasává hlouběji do svých utrob :)

Fishky :

no nepozná to.

ani nevíš jak obrovský ryby jsi mel okolo nástrahy a jak velký ryby ji nasávaly a vyplivovaly






podle mě je rybařina o tom co nejpřirozeněji předložit rybě nástahu, aby neměla ten divnej pocit že je něco špatně :))


proto pokud mi to podmínky dovolují volím tu nejednoduší montáž, háček a vyvázat nástrahu mimo něj, pro delší nahazování kombinace PVA snurky s kamenem, po nahození překlopím preklapec a signalizator záběru je odmotávající se vlasec stejně jako jízda na cándata...aby vše pusobylo co nejduveryhodněji. Ne to že se mi kapr z leknutí sekne o 120g olovo na předpruženým vlasci.

NxLonghandx - Profil | Po 23.5.2016 23:59:39

Chalani, kludne mozete hrat bangbington s tenosovymi raketami. Ladovy hokej s floorballovymi hokejkami, v treskucich mrazoch jazdit na motorke a v najhorucejsom lete v neklimatizovanej mhd :). Mne osobne je to jedno, proti chuti ziaden disputat, ale...

Aj ked ma video poeticky nazov so snahou zaujat. To co bolo predvedene je selekcia ryb pomocou velkosti nastrahy a nie je nahoda, ze tie vacsie padli (ak boli vacsie). Je to nieco o co sa pokusa asi takmer kazdy na dobre rozkrmenom mieste, ked ho uz po hodinach zacnu otravovat nespocentne zaberi mensich ryb. A ak by aj zabral kapor o velkosti beznej az podpriemernej pre klasickeho kaprara - napr. o vahe desat kil... radsej ani nepokracujem sudny clovek si tu situaciu vie predstavit aj sam... chudak ryba :).

Z kaprarskych videi na tomto webe mam celkom oblubene tie od J.K. Da sa asi povedat ze je to majster v tom co robi. Divim sa, ze este neprisiel na to ake super je to tahat 15kg kapra na 16-tku nadvazec, feedrovy prut. S tym ze pouzije pipak pred spicku samozrejme :D. Mali by ste ho a jemu podobnych KAPRAROV poucit ako sa to robi.
Pokial ma niekto nahodeny feedrovy prut a popri tom plavackuje tak bud robi nieco spatne, alebo to co robi nespravne vola feeder a plavana. Pokial je na brehu udica(akakolvek) a vo vode hacik moze sa chytit ryba. Ale to ze chytim kapra zo mna nerobi kaprara a z uloveneho sumca sa zo mna automaticky nestava sumciar :) rovnako ako zdolany preskac zo mna nerobi majstra feedru. Nic v zlom, experimentovanie je super. Super je video aj vase prispevky(najma inspirativne), ale na prekopanie rybarskych "definicii" to ne je ;P.

Nzdevac - Profil | St 18.5.2016 14:10:19

Martin M. >>

Díky, už jsem zase chytřejší. Vždy jsem si myslel, že se nahazuje podle potřeby. Když to není potřeba, tak jsem nikdy zbytečně nepřehazoval, stejně tak tam nenechávám nahozíno když vím, že tam už nástraha není. A s tím čekáním jsem to také dělal špatně. Že ryba zabere každou chvílí tak nějak očekávám vždy. Abych seděl u vody a u prutů aniž bych očekával, že něco může zabrat, se mi také ještě nestalo. No, ještě se mám co učit. Možná, že je to nějaký nový level rybařiny - přijdu k vodě, v pátek večer nahodím, půjdu pryč, nebudu očekávat žádný záběr, v neděli to stáhnu, a půjdu domů :-)

NColasrumem - Profil | Pá 13.5.2016 17:20:25

RK >> Nic proto nikomu neradim a nesnáším celý svět:o))))) Mám rád jen sebe a dobrý jídlo, třeba kapre 70+ v udirne. :o))

NVíD - Profil | Pá 13.5.2016 14:50:31

RK >> škoda. Prosím popravdě, když se budu dál tvrdě snažit, myslíš že mám do budoucna předpoklad se jednou stát členem exkluzivního klubu blbů?

NRK - Profil | Pá 13.5.2016 14:34:44

VíD >> Ke komu konkrétně patříš, protože naší nízké úrovně hned tak nikdo nedosáhne chlapečku............To by ses musel moc snažit a přetvařovat-:)
A taky napsat hromadu píčovin tady na Mrk, abys mezi nás zapadl. Takže si moc nefandi.....-:)

NVíD - Profil | Pá 13.5.2016 14:28:01

A také je až s podivem, kolik z Vás by potřebovalo intenzivní kurz češtiny...

NVíD - Profil | Pá 13.5.2016 14:25:16

Feeder nebo kaprařina, obé provozují blbci...to si myslím je zásadní poznání po pročtení této diskuze. Než budu osočen z povýšenosti, patřím mezi Vás...

NBacha - Profil | Pá 13.5.2016 9:52:14

K tématu bych napsal, že feeder a kaprařina jsou dva neporovnatelné pojmy. Feeder je prostě feeder a kaprařina je kaprařina. Už se to tu probíralo mockrát a musím se přiznat, že na tuto problematiku měním názor.
Kaprařinu mohu provozovat feedrem, plavačkou, pomocí kaprových děliček i muškařením. Ale naopak feederem mohu pouze lovit ryby s možným cílením a selekcí. Pak rozumím tomu, že může existovat něco jako kaprařina na feeder, neboli feederová kaprařina.
Dělit lov ryb na kaprařinu a feeder podle mě nejde zrovna tak, jako tyto techniky či pojmy striktně oddělit. A ptáte-li se proč, odpovím proto, že feeder je technika lovu, kdežto kaprařina je pouze všeobecný pojem.
K videu bych dodal, že to je technicky dobře zvládnuté a na MM standardně kvalitní video. Jen se mi zdá, že několika posledním snímkům chybí jakýsi nový impulz či náboj, chcete-li invence...prostě točeno jako seriál se stejným scénářem. Přiznám se ale, že sám nevím co bych změnil....

NColasrumem - Profil | Pá 13.5.2016 8:43:07

Strunko-alias-Redrag >> Přesně jak jsem předpokládal:o)) děkuji za potvrzení. Na tohle se pokaždé zeptá jen zoufalec a přeji mnoho zdaru při vodění za ručičku.:o))

Nfheavy - Profil | Út 10.5.2016 19:30:38

RK >> ahoj tak dnes jsem po praci dle planu na ryby nesel-malo rousnic,takze dnes znovu sbirani po zaliti a zitra to snad uz vyjde

No a k tem uspesnejm vpraci i v rybarine,vsechno je mozny,nepsal jsem ze to je pravidlo,jenom ze ar takovych znam osobne a na ryby bych s nema nesel,nekteri mne dokonce zvali i s odvozem a s chatou,vzdycky jsem se nejak vymluvil,na ryby jezdim vetsinou sam a kdyz uz s nekym tak se spriznnou dusi jako je treba xdaniels ,rene a par dalsich feedraru,jo a jeste muj syn ten od mala .

Nmarmyš - Profil | Út 10.5.2016 13:23:09

RK >> Rybář aby nalovil,tak by měl být hladový. Pokud je najezený,tak mu chybí motivace:-)

NRK - Profil | Út 10.5.2016 13:17:59

fheavy >> no a o tom to je ,nekteri ktere znam si dokonce mysli ze kdyz jsou uspesni v praci ze budou stejne dobri v rybarine

Ahoj Karle.
Tohle můžu podepsat, ale ono to kolikrát je tak, že těm prachatejm, zdravejm s hezkými dětmi a manželkou(i milenkou) to šlape i na rybách......-:(
Když budu parafrázovat, tak je to jako v tom vtipu, kdy ti dva chlapíci v pozdním středním věku(teda v našem), hezky podnapilí v takovym tom citlivým rozpoložení vidí, jak mladej hezkej kluk nastupuje do extra fára s mladou very extra kočkou. A ten jeden říká: ,,hajzl jeden, mladej hezkej, takový auto, kočku, to je svinskej život" A ten druhej říká: ,,třeba má malý péro, co víš." A Lojza mu plačtivě odvětí: ,,ale to my taky."

NRK - Profil | Po 9.5.2016 12:02:57

xDanielS >> Pošli tričko a budu ho nosit i do práce-:)
Začátky beru, ale jak jsi psal i mnohým pokročilým...........? Pak tedy mělo být napsáno pokročilým s počáteční demencí. Tak to pak jo, to pak jo...........

NxDanielS - Profil | Po 9.5.2016 11:44:00

RK >> Nechám Ti udělat tričko s fotkou a podpisem Martina a budeš ho povinně nosit vždy, když půjdeš k vodě! !! :-D
Nebudu Ti psát nic o přesnosti a pod, ale vím, jaký to bylo, když jsem začínal a dělal všechno jako můj guru vedle a já chytal sotva třetinu toho, co on.

NxDanielS - Profil | Po 9.5.2016 6:26:11

xLonghandx >> Četl jsem, co jsi psal a také vím, jak to funguje. Byť by Martin ukazoval lov třeba puffinou, zachytá způsobem, o kterým se spoustě začátečníků i mnohým pokročilým jen zdá. Druhý den na tom revíru bude sedět o 20 lidí navíc, o víkendu o 100. Nene, za mě platí: "zatloukat, zatloukat a zatloukat. Vyzrazení revíru nikomu nic dobrého nepřinese. V každém z videí ukazuje Martin nějaký způsob, nějakou nástrahu, jak to jde, už je na uživateli, jak si s tím poradí.

Vím o jednom případu, kdy hospodář začal psát na místní stánky co se nasadilo a co v rybníce cca je, že je tam K70 a ze tam právě dosadil 12 macků nad 80cm. Po zbytek roku si přes bivaky nebylo kam sednout, kde býval rákos jsou jen vydupané fleky.

NxLonghandx - Profil | Ne 8.5.2016 22:52:40

fheavy >> A tiez pre xDanielS a tuzemak. Pani nehnevajte sa na mna. Ale ak na toto:

"Suhlasim s tym, chapem dovody a podla mna ziaden rybar nemoze mat Martinovi za zle, ze nezverejni nazov a cislo reviru. Spravny rybar to ani nepotrebuje, pretoze chce hladat vlastne miesta a nema problem zdvihnut zadok zo stolicky :)."

, niekto odpise toto:

"...,ale nechtej aby je nekdo vodil za rucicku a ukazoval jim mista a reviry/nejlepe napsal presny souradnice gps/aby se nahodou neunavily..."

tak vas musim dorazne poprosit, aby ste si pred reagovanim na moje prispevky aspon poriadne precitali ich obsah. S porozumenim citaneho textu. Nehovorim ze ja nerobim chyby, ale toto je trosku moc.

Pokusim sa este raz a zretelnejsie. Som si isty, ze pred vyberom tohto reviru si MM vyskusal XY dalsich a ze by kludne mohol prezradit, preco si nakoniec zvolil prave tento bez toho aby dal co i len najmensie voditko k odhaleniu toho kde prave chyta alebo predtym chytal :).

Nakoniec, vzdy sa snazim nechat v diskusii na pracu MM nejaky pozitivny a povzbudivy odkaz. Vzdy ich znamkujem za jedna. Vela som sa pri nich naucil ale v poslednej dobe... Je nas takych vela a vidim ze ma za sebou uz aj spustu nohsledov :). Nie je ale fer ak to autor zacne zneuzivat. O com boli vlastne tieto videa? O pouziti dvoch uplne najznamejsich a najbeznejsich nastrach ktore maju v kazdom dedinskom obchode v prvom regali? Takze ked si kupim rohlikace a zavesim ich pod kacik mozem na preteky? To je to co si mozno novacikovia a ti druhi ;) pomyslia. To preco bol uspesny a za par hodin nachytal na zvazovke vreco kaprov ostava zahadou :).

NxDanielS - Profil | Ne 8.5.2016 19:11:58

xLonghandx >> A asi by taky bylo pro MM dost přínosné poslouchat/číst nadávky rybářů, kterým propálil fleky a na kterých se další roky budou střídat 100vky MRKmenů. Jak by se nakonec líbilo Tobě, kdyby zveřejnil Tvůj TOP revír i s kompletním návodem....

NxLonghandx - Profil | Ne 8.5.2016 18:58:58

tuzemak >> Ak mas oblubeny revir, kde sa ti daria pekne ulovky a chces sa nejakym pochvalit napriklad tu na mrku zverejnenim fotky, je uplne logicke a nikto ti nemoze mat za zle, ze si miesto nechas pre seba. To je jedna stranka veci. Nieco ine je to ale z produkcie mrku - to je zase moj nazor.

Suhlasim s tym, chapem dovody a podla mna ziaden rybar nemoze mat Martinovi za zle, ze nezverejni nazov a cislo reviru. Spravny rybar to ani nepotrebuje, pretoze chce hladat vlastne miesta a nema problem zdvihnut zadok zo stolicky :). Avsak hoc ako rybar "zaciatocnik" uz teraz dobre viem aky velky vyznam pre uspesny lov ma volba reviru a na revire volba miesta a ze su to skusenosti, ktore sa nedaju ziskat za par sezon a mnoho objavov ma na svedomi stastie a nahoda. V tom by Martinove prispevky mohli byt zaujimave a uzitocne. O tomto sa dozvedame vo videach len sporadicky a utrzkovite. Naopak sa pritom venuje prilis vela priestoru napriklad uplne beznym nastraham, ktore sa vo videach prezentuju a ci rohlikove boilie napichnut za spagatik alebo pouzitim zarazky. To nie je tak uplne kritika. Aj to su uzitocne info, len chcem poukazat na ten nepomer vzhladom na dolezitost. Ak sa mylim rad(iste nie sam) by som vedel preco.

Nechcem teraz Martinovi krivdit ani ho nejak extra kritizovat. Vlastne by to odo mna bolo drze a hlupe. Z publikacii o feedri je moj top favorit a zasluzene si uziva obdiv a uznanie od rybarskej komunity. Toto je ale podla mojho nazoru priestor na zlepsenie. Tiez chapem, ze vela veci co sa cloveku dostava pod kozu sa prejavuje sa intuitivne. Poznam skusenych starych rybarov ktori su majstry vo volbe miesta a pritom nedokazu exaktne povedat preco prave teraz a tu...

Nfheavy - Profil | Ne 8.5.2016 18:53:30

Jarda Š. >> v prvni rade jsou to videa o tom jak ,na co a cim se da chytat na feeder a v cem se muzou mnozi z nas zdokonalit,co se tyce reviru tak to si musi kazdy vybojovat sam,nejsme v materske skolce,vetsina je tady plnoletych,treba ja jsem x let hledal na rece top mista,
a psat o nich tady v zivote nebudu ani na sz.predam to max. svymu synovi,vono to totiz stoji nejen penize ale i hromada straveneho casu a mnohdy i utrap ktere nejdou nicim vyvazit.

NMartin M. - Profil | Pá 6.5.2016 23:20:30

Kubák92 >> na stojate vode pouzivam od 10 do 40cm, na proudnejsich rekach (spise na parmy s peletami) 40-100cm. Kombinovany navazec je na zacatek zbytecne slozity, pouzivej klasicky vlasec 0.16 az 0.25mm podle velikosti ryb.

Silikonovy prives je rychle reseni, ale neni nejlepsi. Vice verim nastrazeni "na vlas".

Nspeedmaster - Profil | Pá 6.5.2016 21:55:36

Pro ty co by chtěli polemizovat o tom jestli feeder je na větší ryby typu kapr nad 10kg, tak mám odpověď, že feeder má 3 rozdělení. Věřte, že na heavy feeder dejme tomu 120 - 150g vrhací zátěž není žádný odvaz tahat běličky, stejně tak jako na light vrhací zátěž 30g nebude cílovou rybou větší ryba, ikdyž s trochou umu a štěstí se dá vytáhnout cokoliv na cokoliv:) Např. v Německu to už dávno pochopili a tahají na heavy feedery z velkých proudných řek obrovské ryby v některých případech si myslím, že svou délkou a houževnatostí je feederový prut leckdy lepší než klasický kaprařský, nebo vtomto odvětví mají ksobě velmi blízko. Feeder má o trochu jiné možnosti a tudíž lze chytat jinak a to je leckdy velká výhoda:) Takže říkat, že na velke kapry, nebo kaprařinu je feederový prut nesmysl je opravdová neznalost.

NMartin M. - Profil | Pá 6.5.2016 13:30:00

Kísa666 >> podle mne na jemne chytani je lepsi vlasec, na silove chytani pletenka. Nebo pak kombinovane navazce.