Potočáci z malé říčky

Diskuse k rybářskému videu Potočáci z malé říčky

Autor diskuse: Martin M. - Profil , 10.6.2015

Jarin - Profil | Pá 12.6.2015 0:45:42

Bachy >> Nie som ales vavrina , ale nezaleži na tom ako ho nazveš, ale ide o to že cely život veríš, že taky existuje a to je to tajomno rieky, klud a rozvaha dosť nadhľadu a totalneho zblbnutia z lovu pstruha ako takeho , že ideš ano za tym PANOM pstruhom a ono sa to ak tomu veriš a pochopiš toho pstruha raz podarí....to foto nema byť o chvale len mi to trvalo 23 rokov aj ked 50 plus bolo viac, tento bol ten čo mi priniesol klud a pokoj do mojho pstruharskeho JA....sak viete.

Mates PB - Profil | St 10.6.2015 8:11:42

Tak jsem dal přesně 2:40 a dál se na to koukat nebudu. Ty vole to je zase nářez. Jako mám MRK videa rád, ale tohle se fakt nepovedlo. Mini potočáci sešitý trojhákem a ještě pěkně oňuhňaný před MRKkamerou. Když už chcete dělat osvětu a učit lidi chytat ryby, tak si na ty vláčecí klumpy dejte alespoň BL jednoháky. Jenomže vláčet s jednohákem to už chce fištrona a doopravdickou zručnost, takže ono by asi pak nebylo co točit, co? On je jednohák BL velkej handicap a to kdejaká vláčecí filmová hvězda nedá.

Nelíbí se mi to, za mě "nedostatečná" a kdyby šla dát 3x, tak bych jí dal.

Jarda Bořek Stavitel - Profil | St 10.6.2015 19:30:31

Neznámkuji, nedá se. Nevidím pro to žádný důvod. Nedokoukáno. Simčo nezklamal ani tentokrát. Ale nebudu osobní, bylo by to přízemní, malé, zákopové. Nemám rád zbabělé zákopové války.
Řekněme si to úplně na rovinu. V té první polovině videa, které jsem viděl, jsou pro mě presentovány všechny neřesti a prasárny, kvůli kterým bych polomál všechny pruty a chodil raděj na houby.
K čemu je tohle počínání?
Připadá mi, jako by tihle dva/starý i mladý/ závodili s celým světem a především sami se sebou. Evokuje to ve mě otřepané měření pinďourů.
Do téhle vody by už vstupovat nikdo nechtěl, dovedu si představit, vidím to, že to není lehké. A proč by taky mělo být?!
Je mi zle.

Co lidi motivuje k takovému chování k přírodě?
Sám jsem jako mladý asi nebyl jiný, ale měl jsem aspoň to štěstí, že jsem nechytal taková mimina.
Možná jsem prozřel, možná mě něco osvítilo, ale spíš jsem jen tak normálně dospěl.
Nejsem pro nikoho měřítko, teprv né pro pana Simča, pro nadaného juniora a pro většinu zde diskutujících.

Já si dnes jen sem tam vezmu klacek, projdu se kolem vody, sednu si na břehu na šutr a čumím.
Když mám velké štěstí, někdy si na jednu, výjmečně na dvě ryby i hodím.
Ale odcházím naplněný a spokojený, srovnaný sám se sebou.

Vidět u vody tohle, probouzím se ze sna se strachem v očích.

Chovat se takto já, blil bych ze sebe, až bych brečel. Nevydržel bych sám se sebou ani den.

Vzpamatujte se, dokud to tu nestojí za hovno úplně všechno. Posrali jsme si toho už dost. A moc jsme toho svým mladým tady nenechali. Veďme je dopředu.

Zde presentovaná cesta vede do pekla... a kdo ví jestli aspoň tam.

Pedro1 - Profil | St 10.6.2015 10:34:45

Když to vezmu kolem a dokola,jak působí MRK videa na lidi?Každé nové video shlédne několik tisíc (spíš desítek tisíc) rybářů.
A spousta těch rybářů si z toho videa něco vezme.Někoho zaujme jak chytat na feeder a přehazovat každých 5 minut a chytá tak,jiného zaujme lov větších ryb na pelety a chytá tak,jiného zaujme lov kaprů ze sloupce a zkouší to tak,....., no a neznalého na tomhle videu zaujme lov 20 cm potočáků na nástrahy s trojháčkem včetně šmatlání vodou,pózování s každou čudlou a podobný parády.
Takže když to shrnu,do týdne bude v ČR několik desítek/stovek lovců,kteří začnou ve svém okolí shánět podobný potok,nakoupí rotačky a wobleři a vydají se ve stopách MRK videa ulovit všechny 20 cm ryby které v té vodě plavou.

Lidem by se nemělo ukazovat,jak se věci dělat nemají.Je to stejný jako s olizováním zmrzlého zábradlí (Obecná škola copy).


Je to

RK - Profil | Čt 11.6.2015 9:49:09

Koukal jsem kdysi na Vraždy v Midsomeru.
V té vesnici, kde se to odehrávalo měli rybářský spolek a protékala tam nádherná říčka.
Smělo se tam chytat pouze na mušku a to na suchou. A jednou vlítla jedna echt zapálená pstruhařka do místní hospody a úplně v šoku oznamovala, že starej Heraldic nahazuje proti vodě. Já ho viděla.To je do nebe volající kacířství, ta ryba ho nemůže vidět-vyloučit ze spolku-okamžitě.
Prostě tam měli ,,směšná" pravidla, která v důsledku co nejvíce handicapovala rybáře a nutila je, aby něco uměli. A myslím bez urážky, že proházet to ULkem, tak v té vodě zachvilku nic není. Ono mimo jiné, nahodit z břehu z vysokejch kopřiv a přesně s dlouhým(nutným) návazcem, je prostě kumšt. Určitě větší, než tam picnout gumu, nebo Woblera. Ale to je jenom můj úhel pohledu.........

FanaK - Profil | Pá 12.6.2015 17:25:12

Dobrý den,
začal bych tím že videa na MRKu sleduji docela často a s velikou oblibou proto mne velice mrzí, že jste se rozhodli pro zveřejnění tohoto pstruhového dílu.

V první řadě bych rád pochválil kameramana za (jako vždy) dobře odvedenou práci a perfektní záběry. Nemůžu však také opomenout ohodnotit tento žalostný výstup herců.

Za 1. Vyjadřování mladšího rybáře je asi na úrovni žáků první třídy a v takto prestižním videu nemá co dělat.
Za 2. Brození v takto krásné říčce, plné takto nádherných ryb považuji za totální zvěrstvo.
Za 3. Do očí bijící reklama ze značky Daiwa, až s trapnými záběry na náčiní.
A v poslední řadě věc, která se naopak od výše jmenovaných opravdu omluvit nedá je zacházení s rybou, která je velmi náchylná na hrubé zacházení způsobem, kdy mladší z rybářů vytahuje rybu přes prut ven z vody a zápasí z rybou jako by měl v ruce těžkou vláčku a ne UL speciál na malé pstroužky.
Doufám že bude naše hodnocení pro vás určitou zpětnou vazbou a nebudete to brát nijak urážlivě.

Pedro1 - Profil | St 10.6.2015 9:03:44

Obsahově velká bída,cílený lov čudel ještě navíc s trojháčky by se měl zakázat.
(je to obsahově úplně stejně nahovno jako video o vláčce na Labi s wobama bez lanka a podobný parády)
Celá tahle UL mikromrdkařina a závodění mě sere čím dál víc.

A Simčo je pro mě záruka toho,že se na video nebude dát koukat.Jak mám Daiwu obecně rád,tak tenhle člověk jí dělá antireklamu jak bejk,to se prostě nedá.
Zlatej Kočafilm.

Většinou se mi videa co dělá MRK líbí,ale na videa o přívlači bych se vykašlal.

Butchi - Profil | Po 15.6.2015 12:34:49

Pobral bych spoustu věcí, ale trojháky bez protihrotu na pstruhovce jsou na mě už celkem dost silná káva. Stejně jako omatlávání malých ryb kvůli kameře (souvisí i s trojhákem, protože bez omatlání z ní ten trojhák prostě nevyndám).
Plus cílený lov malých ryb, protože jak jinak si vysvětlit to mašírování kolem potoka jak někde na přehlídce.

Jinak bych rád dodal, že:
1. Jsem se ve své původní organizaci aktivně účastnil brigád - slovování chovných potoků + vysazování Po.
2. Jsem na malých vodách už něco nachytal.
3. Ano, dělával jsem to stejně, když jsem začínal, což už je nějakých 15 let. Od té doby se to snad ale někam pohnulo, ne? BL háčky mají v každém kšeftě, ví se, že se na ryby zbytečně nesahá.

Minulý rok jsem na pstruhovce taky vláčel, protože jsem to chtěl po dlouhé době vyzkoušet. Berkley nymfa a jednoháček přiměřené velikosti jsou naprosto ok, stačilo povolit a většina ryb se prostě setřepala. Mikroryby jsem většinou ani nesekl.

Edit: Když vidím, kolik tomu klukovi je, to už jsem dávno chytal BL. Ale jako nic proti němu, měl s sebou staršího chlapa, kterej mu to snad mohl normálně říct, ne?

.pepé. - Profil | St 10.6.2015 12:40:46

Pr3v1t3k >> Tak dávej bacha, ať někdy nedostaneš na Moravě na budku. Namachrovanče.

Tiky Květák - Profil | St 10.6.2015 11:37:48

Me to nepřijde nijak moc pobuřující. Ruce si namaci, proti hroty jsou zamackle. To že za celou dobu skoro nic nevysvětlí není zas takovej problém. Je ale fakt že pohyb kolem vody popřípadě v ni není úplne ideální. Co se tyka lovenych ryb viděl bych to tak, že na tak malých vodách to ani jinak nejde. Velká ryba je vyjimecna. Co Vidim jako plus je skvěla kamera a super střih. :-) A myslím si, že kritika je vázne trochu prehnana. Když se člověk podiva na lidi kolem vody , bylo by to krásný, kdyby se většina rybářů chovalo k rybám alespoň takhle.

aleš vavřina - Profil | St 10.6.2015 10:12:27

Martine tak díky kvalitě zpracování a motivu dávám videu 3, jinak by to bylo mimo stupnici pro hodnocení. Jak již níže psali kolegové, tak to je dokonalý návod co je špatně. Pominu reklamu, ale oba aktéři jsou nějací sterilní - vůbec z nich nečiší radost z rybolovu a hlavně na malé vodě toho moc nenachytali - způsob pohybu kolem vody, chování při lovu, volba stanoviště, umisťování náhozů (i pořadí prolovených míst), volba nástrah s ohledem na spektrum lovených ryb ... - a hlavně to "prasácké" rozšlapávání vody a omatlávání pstružích miminek. Vždyť při daném způsobu lovu ani žádnou lepší rybu ulovit nemohli - Simčo si dodupe k vodě, postaví se tam jak starosta na volební guláš-párty a chce něco lovit. Paradoxně ten klučina přemýšlel u toho lovu víc než Simčo.

Doporučuji u videa zamknout diskuzi a v druhém dílu se pokusit o nápravu omylů z prvního dílu.

Aleš10 - Profil | St 10.6.2015 17:22:20

Ryba není žrádlo ale kámoš - no ty vo.le za chvilku bude kámoš čuník pak bude kámoš i kráva a budem žrát trávu :-))) kdo tohle vymyslel měl by si naliskat

Drozďák - Profil | St 10.6.2015 8:58:31

Martin M. - >> Martine Maťáku, za těch bezmála deset let, co jsem tady je to tvůj nejhorší počin a v mých očích si spadnul na žebříku hodně dolů.

Jsem osobní, protože vandráků se fláká řekou horda, ale aspoň někdo by těm mladým klukům mohl svítit na cestu a kdo jiný by to měl být, než šéfredaktor nejčtenějšího rybářského serveru.
První krok je takovou sračku vůbec nezveřejnit.
Druhý pak promluvit aktérům do duše a vysvětlit jim základní pojmy.
Ty sdělili kolegové níže, já přidávám zhovadilé hamtání v malé vodě. Průser na jaře, stejně jako na podzim.
Tohle video je dokonalá ukázka všech neřestí, kterých by se měl pstruhař vyvarovat. Jako výchovný materiál na prezentacích s ukazovátkem ve stylu "takto přesně se to dělat nemá" by to byl geniální počin.
Jenže to není tento případ. Proto bych z něj blil do polí!
A z tebe mi taky není moc dobře.

xLonghandx - Profil | Po 15.6.2015 21:40:31

Ak by sa to dalo zhrnut jednou vetou tak asi takto: Kvalita tohto videa zodpoveda kvalite diskusie ktora k nej prislucha. Teda s vynimkou hudby a kamery ta je opat raz super.

Nechce sa mi rozpisovat a uz vobec nie do podrobnosti kritizovat. Nieco si ale nemozem odpustit. Pokial sa pani snazili o nejaku vuchovnu lekciu trafili sa uplne vedla. Vsetko co som si z videa odniesol je pekna riecka akych su ale na slovensku alebo v cechach stovky mozno tisice. Hlavne ale dvoch rybarov s draho vyzerajucou (do cien sa fakt nevyznam, hovorim o dojmoch) vybavou nejaku konkretnu znacku a to je vlastne asi tak vsetko. Pri tom som si nevsimol ze by bolo ukazane nieco co nezvladne moj prut za 50 evri :). Video vo mne nevzbudilo ziaden pocit pohody, chuti na rybacku. Nic nove som sa nedozvedel a to mam od experta daleko a myslim ze som pri tom celkom vnimavy. Mimochodom privlac akoukolvek formou je moja srdcovka.

To ci si niekto ulovok privlastni alebo nie je pokial sa riadi zakonom, vyhlaskou etc. len a len jeho osobna vec. Pokial si niekto mysli ze by to tak byt nemalo nech sa paci moze argumentovat, moze svoj nazor sirit dalej je to jeho pravo. Ale nie sposobom:"... protoze ryba to neni zradlo ale kamos." Moze to totiz pre niekoho zniet urazlivo odhliadnuc od toho ze to znie infantilne uz aj pre trosku vacsie detska. Ja osobne si ryby vo vseobecnosti neprivlastnujem aj ked by mi prislo divne keby bol na vianocnom stole kapor z hypermarketu ked vacsinu volneho casu travim prave pri vode. Privlastnit si ulovok mi pride omnoho zmysluplnejsie ako pred vratenim do vody vybozkavat kapra alebo sumca alebo cokolvek... a dalej to uz radsej ani nerozvyjam.

A este poslednu vec. V diskusiach to vacsinou vypada ako sami milovnik ryb a prirody a v reviroch s vacsim vyskytom rybarov ako na smetisku...

aguirre - Profil | Ne 14.6.2015 8:50:54

Privital by som konecne video - privac z brehu na zvazovej (nie sukromak) velkej vode, idealne rieke ako Morava a pod. Kratka vychadzka za rybami s privlacovym prutom je castou udalostou zamestnanych rybarov. Zaujimala by ma taktika profesionalov v takychto pripadoch.

Chapadlak - Profil | Čt 11.6.2015 1:23:53

Jesteze meli navijaky, co zvladaji vypady divokych pstruhu...

Lukas789 - Profil | So 27.6.2015 18:12:19

Pěkné video, jen mě docela zaráží reakce v komentářích. Rád bych věděl jestli se všichni, kteří tady neustále píšete kritiku chováte u vody alespoň z poloviny jako ti kluci. Rybářských videí je málo a jsem rád, že se najde někdo kdo má ve svém volném čase chuť něco takového natočit. A pomluvy lidí jak vypadjí ve videu? Chlapi proč na to koukáte, když pomlouváte i výraz v obličeji?!
V poslední době mám pocit, že zkratka MRK znamená ,,Moc rádi komentujeme". Chodím sem rád, ale někdy žasnu co se z této komunity lidí stalo...

Kapr21 - Profil | St 17.6.2015 7:00:19

Priroda krasna, ryby take, ale jakesi zvatlani obou rybaru je trosku nudne. Uvedomte si kolegove rybari, ze toto video ukazuje presnou realitu toho, ze vetsinou nachytate vetsi mnozstvi mensich ryb nez tech vetsich. Tak proc tu kupa lidi placa o jakemsi nechytani a netrapeni malych ryb. Clovek si jde zachytat a neresi, co nachyta, ale ze si zachyta a bude se k rybam chovat setrne. Tady pridava kupa lidi tak priblble komentare az je to do nebe volajici. Tak vy blbci ty ryby nechytejte, kdyz vam vadi uz jen pichani ryb hacky a to i bez protihrotu. Radeji nekam zalezte, rozlamejte pruty a usetrite nas vsechny normalni a na rybarinu realne nahlizejicich svych ubohych vylevu. Petruv zdar!!!

ježdík - Profil | Po 15.6.2015 1:30:37

Chlapi, nebavíte mě! Vy, co se můžete tou kritikou udávit k smrti. Běžte houbařit a neotravujte tady! To kouzlo malé vody je tady zprostředkováno dobře. Ten jalovej pocit z píchání malých pstruhů (tedy hlavně sivenů) taky. Každý časem zjistí, že bereme jenom VELKÉ SIVENY A DUHÁKY. Že píchání malých ryb je frustrující. Ale braní velkého pstruha je také bolestné. Jak mu tepou žábry a ještě dlouho bije srdce. Jestli chcete ryby jenom chránit, tak je NIKDY nechytejte.Když MM opíchá desítky ryb, tak je to za 1. Mně především to rybaření bez úlovku připadá úchylný. A pak si dáte s čistým svědomím uzený. Tady si ty 30 cm siveny měli upéct na tom ohni, pak by to bylo v pořádku. A malým potočákům se měli v průběhu videa čím dál tím více vyhýbat. Ale tak nějak to vlastně bylo...

kunjiri - Profil | So 13.6.2015 12:52:10

Nechápu tu vaši kritiku. Kdyby se alespoň polovina rybářů u vody chovala tak jako oni hned by to vypadalo jinak.

Míraš - Profil | So 13.6.2015 12:36:03

Proboha probuďte se alespoň vy co už jste krom počítače byli i u skutečné vody. Kdyby každej chytal tak jako kluci na videu... Apropo co vynadat hospodáři revíru proč je tam tolik malých když je předpoklad, že někdo z držitelů povolenky půjde lovit. Ale to by se mohlo nadávat do nekonečna. Raději se na rybařinu vykašlete a pěstujte zeleninu... ale ani tu nejezte... počkejte až shnije. Chyťte se za pr.el a jděte se podívat jak vypadá skutečnost

j.sladkay - Profil | So 13.6.2015 12:35:52

aguirre >> na takychto malych potokoch snuru netreba. preco nepouzili podberak ? asi preto, ze by im tie pstruziky prepadli okami.... klasicky podberak je prasarna, to fakt radsej mokra ruka a nemackat!

mrk26 - Profil | Čt 11.6.2015 19:57:53

při 2 minutách vypnuto ten mladej mlel kraviny jak kdyby to četl rovnou z nějaké knížky 1000+1 jinak ryby o ničem a háčky s protihrotem myslím si že na pstruhovce???? Tohle bylo nejhorší video co jsem tu letos viděl.

Pedro1 - Profil | Čt 11.6.2015 9:45:06

Tak jsem přelouskal všechny nové příspěvky je přesně vidět,kdo potřebuje chytat čudle za každou cenu a co nejvíc a kdo nemá v hlavě prázdno a trochu u toho přemýšlí.

Fakt Vás lidi baví jít na ryby s cílem chytat desítky 15 cm ryb?A je jedno jestli potočáků,okounů,proudníků nebo hrouzků?Co z toho máte?Větší pindíky že jste jich chytli 48 a druhej wokurek jenom 45?

A ohledně závodění v lovu přívlačí,doufám,že se to brzy v té formě v jaké to je teď zakáže.
(ono by se vidělo,kdo ryby nachytat umí a kdo neumí,kdyby se hodnotili jenom ryby od určité velikosti - pstruh +35 cm,štika + 60 cm,okoun + 30 cm,candát + 55 cm,....To by bylo brečících zoufalců bez ryby)
Blil bych z cíleného lovu pidiryb.

SlavnýLovecPampalini - Profil | St 10.6.2015 12:09:40

Příroda nádherná, bohužel se mi nelíbí jedna věc: Proč brodíte?... PROČ PROČ PROČ? Nechápu to, jste totiž poslední kdo si na tom místě ten den zachytal, chápu když jen přejdete řeku aby jste se dostali na druhej břeh, ale proč brodíte, vždy když jsem chodil na pstruhy s dědou mě učil jak se má chodit daleko od vody a teprve když je člověk u místa kde stojí za to nahodit tak se opatrně přiblíží Prohodí to a jde dál na další místo. Další věc je to, že můžete zašlapat mihule které se schovávají v písku, vranky pod šutrama, jsou to ryby které neutečou, ale schovají se, takže jí zašlápnete. Proč proboha brodíte na pstruhovce, mělo by to být zakázané. Jinak k ohníčku nemám výtky, když se uhasí, tak s tím nemám problém. Nemůžu si odpustit věc za kterou vy nemůžete: Siven na řece, kde může být potočák. Stavy potočáka decimují rybáři, vydry, volavky a kormoráni tak proč se sakra ještě k tomu vysazuje siven nebo duhák aby mu dělal konkurenci... na druhou stranu musím říct, alespoň je to video o pstruzích, je tam vidět krásná příroda a relativně dobré zacházení s rybami, takže když to uvidí malej kluk, tak mu třeba v dospělosti bude líto až tu řeku budou plundrovat bagry, až se bude betonovat koryto a třeba proti tomu bude bojovat a třeba mu nebude lhostejné jako většině lidí, když se otráví řeka vypláchnutím čističky, vypouštěním jedů atd. Dal jsem tomu známku za 1, sice mám mnoho výtek k brodění, ale klady v podobě ukázky krásné přírody převyšují.

aleš vavřina - Profil | St 10.6.2015 10:45:12

Programátor >> Malé potoky (P i PM) chytám asi 25 let, takže umím zhodnotit kdo má ty vody "vychytány a kdo ne". Je veliký rozdíl mezi tím vodu prochytat a vodu úspěšně prolovit.Ti hoši tento druh vod prostě neumí - malá voda je z 95% o prvním náhozu - rozhoduje technika, místo a způsob vedení nástrahy. Vlastní nástraha je až na druhém místě. Pak pohyb lovce v lovišti - zde je všechno špatně - po pitomci co takovým způsobem rozšlape vodu se už nikdo nemusí ten den se na této vodě o nic snažit, a to nemluvím o devastačním dopadu na vodu jako takovou. Pokud jde vodu někdo kdo umí, tak hodinu po něm už máš šanci si zachytat - tedy jestli ti nechá nějakou nepopíchanou rybu.Co se mé volby úspěšných nástrah týče, tak to si děláš srandu - takto veřejně ti nic nepropálím. Ale právě i místem kde lovíš již selektuješ velikost ryb co ti berou. Myslím, že mohu celkem směle říci, že jsem se již naučil vyselektovat z úlovku ryby pod 25cm. Někdy ve svých úlovcích nejdu ani pod 30cm - to pak ale ulovím třeba jen pět ryb za docházku - ale to je o volbě priorit - lovit kvantitu nebo kvalitu.

S&F - pescador - Profil | Po 24.8.2015 9:36:46

shadow1974 >> A co se na to podívat z jiného úhlu .... Proč točit videa ? K čemu je to dobré a k čemu to prospěje hlavně těm malým potočákům ?

Drozďák - Profil | So 13.6.2015 20:27:01

potočák 62 >> člověče, vzpamatuj se už. Já si vazim každého chlapa, který je v dnešních podmínkách stále činný v rybochovu atd., ale nechtěj po praktikujicich rybarich nějakou pricinlivost. Když si chci zahrát tenis, tak si sebou nevezu antuku. Problém je systémový a nedela ho mala angažovanost členů.

poldeci - Profil | So 13.6.2015 11:41:54

neźerte ryby dajte si párek-ryba je kámoš,svet je poriadne v piči!

SlavnýLovecPampalini - Profil | Pá 12.6.2015 18:02:30

doktor škodná >> To samý uděláš s twistrem, třpytkou, nebo woblerem když vidíš že za tím jede malej, tak mu s tím ujedeš aby to nesebral, v některém z minulých příspěvků jsem to sem psal... a stejně tak selektuješ místem, prostě to chce dělat všechno proto, abys těch malejch popíchal co nejmíň, ale někdy na to vleze (v kalnější vodě např) a nic s tím nenaděláš. Ale určitě se tím bavit, popíchat jich co nejvíc je blbost. Trojháky, dvojháky a protihroty bych na pstruhovkách úplně zakázal. Člověk si taky musí uvědomit, že ještě před pár lety se běžně lovilo na vranky, vzala se vidlička odklopil se kámen a vranka se napíchla na vidličku, pak se na ní chytali pstruzi a pokud to nevzal mírovej, tak si ho stejně zabil protože to měli zažraný, dneska je vranek ještě míň než potočáků.

zdevac - Profil | Pá 12.6.2015 15:41:31

SlavnýLovecPampalini >>

Tak pokud bychom chtěli být přesní, tak prasárna je jakýkoliv lov ryb pro zábavu. Můžeme se bavit o tom, co je prasárna větší nebo menší, ale pokud si chytáme ryby jen tak pro naši radost, je to prasárna vždy.

alžběta - Profil | Čt 11.6.2015 18:06:36

RK >> Zastávám ten názor, že koho bral děd na ryby a pohybuje se v přírodě od 5 let a má to v krvi bude mít vždy náskok před tím, který začne v 15 letech z nudy, protože má zažitý základ a instinkt, který se v knize nenaučíš. Lze ho jen těžce zkušenostmi získat.
Já s Vámi oběma souhlasím v jistém rozptylu jakéhosi průměru platných skutečností, ale tvrdím, že to nelze paušalizovat tak, jak to zdevac dělá. Prostě jsou jisté standardy, ale příroda z nich umí romanticky vybočit a pak se na to nedá použít vzorec. Tam se právě ukáže to umění, cit a instinkt.

aleš vavřina - Profil | Čt 11.6.2015 13:48:56

zdevac >> Asi to máš nastaveno jinak a nevíš o čem mluvíš. Na takovém potoku (mimochodem je to ještě celkem velká voda) bez problémů najdeš ryby 40+ a 50+ taky není nijak nereálná. Správným způsobem lovu záběry těchto prcků eliminuješ na minimum. Ale musíš umět a hodně, jinak to dopadne jak na tom videu. Pokud na těchto vodách nechceš chytat, tak tam nechytej. Já bych zase nechytal na velké vodě - např. Ohře pod Nechranicemi, Vltava pod Lipnem, ... nebo třeba velké údolní nádrže. Taky nenavrhuji tam zakázat rybolov když tam nechodím.

RK - Profil | Čt 11.6.2015 10:27:48

Pike >> Díky, a mně se zase líbila ta pravidla. Protože kdyby se tam povolila přívlač, tak bude chytat celá nešikovná vesnice včetně místního blba Gerryho. Nahodíš Gerry a přitáhneš, nahodíš a.......a co uuudělám až přitááhnu? Nahodíš Gerry...............

Pedro1 - Profil | Čt 11.6.2015 10:24:00

Kovis >> Znám dost vláčkařů,kteří by se v soutěži v lovu dravců normální velikosti určitě neztratili.Spíš naopak.
A taky znám několik mladých vláčkařů-závodníků.Těm klukům je kolem 18 let a jsou úplně zblblí.Doma dvacet prutů a ten nejtvrdší má gramáž do 9 g.Milion mikronástrah,mikroháčků,mikrovlasců,mikropodběráků,​....
Pak se tady udělá pražský přebor mládeže,chytá se v dubnu na Vltavě 7 a vítěz bere medaily za 6 proudníků o průměrné délce 12 cm.Hrozný.
A tihle kluci vůbec netuší,co to je jít na normální ryby.Jít se projít kolem řeky.Nejsou schopni vytáhnout větší rybu.Jen furt číhají na špičku prutu a pekelně se soustředí aby nepropásli záběr od 9 cm okouna.Jednoho znám dobře,několikrát jsem ho zval ať jede s náma na řeku.Řikám mu vezmi nějaký střední prut do 30 g,10-15 g hlavy,gumy kolem 10 cm a jedem.
On říká že nejtěžší hlava co má má 5 g a nejdelší guma má 6 cm.Prut do 9 g a 0,16 mm vlasec.

Chudáci kluci,je mi jich fakt líto.

Řízek 5,125 - Profil | St 10.6.2015 13:34:05

Bachy >> šetrnější něž muškařina? rozved to pls:-))
doporučuji shlédnout nějaké video Krále malých vod - Kočafilma, ten je rád, když si vomatlá jednu dvě ryby, ale ryby to sou dycky 35cm+

Mates PB - Profil | St 10.6.2015 11:24:58

potočák 62 >> Prosim tě ty tady už skoro rok onanuješ s ochranou a pomocí lipanovi a potočákovi a potom dáš za takový video za jedna. Naprosto nechápu tvoje myšlenkové pochody.

klobonek - Profil | St 10.6.2015 9:41:42

Mladej neměl chybu, byl do toho zapálený, lepší než kdyby dělal bordel někde na ulici. Video mě bavilo, ale nevěnuji se chytání pstruhů, proto nemůžu hodnotit - nicméně mi ta kritika přijde trošku ujetá, běžte a zkuste natočit podobné video, pak můžeme teprve srovnávat.

Pstruh27 - Profil | St 10.6.2015 9:25:35

Drozďák >> Nechápem prečo sa navážaš do Martina M - ja si ho vážim, často mi ochotne a dobre poradil (na FB) + jeho videá sú skutočne TOP a rád si ich pozriem.
čo sa týka videa - dal som za "2" chceš chytať len veľké pstruhy a na veľké nástrahy - to je v našich končinách trošičku problém. U nás čo väčšia ryba, tak je to buď Duhák alebo Sivoň, tlak na vodu enormný a človek musí hodne zjemňovať, rozmýšlať a mať šikovné ruky aby si ako tak zachytal. Preto toto video hodnotím pozitívne - chlapi chytali na vode kde zrejme budú ryby podobných veľkostí ako na videu. Hodnotím ale za 2 pretože dosť tých rýb je skutočne malých a nemuseli byť dokumentované. Video bohate stačilo tak tretinovej alebo polovičnej dl´žky - celkovo však OK. A pre "negatívnych hodnotičov" - chytáte len veľké ryby? chodíte na pstruhovky s 0,30 silonmi a 11 cm woblerm? ja chodím s UL ale neznamená to že cielene chytám malé ryby - naopak - jemnosť zostavy, malá nástraha a nenápadnosť mi často prinesú krásne úlovky vtedy keď "klasický pstruhári" nemajú absolútne nič......

F0XL - Profil | St 10.6.2015 8:34:51

Paráda, příště prosím podsekávání tolstojů.

Rosetau - Profil | So 16.1.2016 17:38:09

Chytat pstruhy na woblery a trpytky je pekna prasarna proto jsem zacal muskarit. Kolikrat tu rybu to potrha a oko vypichne.

Pstruh27 - Profil | Po 15.6.2015 22:15:38

xLonghandx - 15.6.2015 21:40:31 >> tak plne teda suhlasim s tym ze nazor "ryba nie je zradlo, ale kamos" je uplne zvrateny. Kamaratstvo musi byt totiz obojstranne a kamaratom sa neprepichuje huba hakmi :-)... ryba je ryba, treba sa k nej chovat s uctou, pokial si ju chcem ponechat tak sa ju snazim co najrychlejsie zabit. ak ju chcem pustit, pustam setrne, pokial mozno odhackovat este vo vode. Mam rad prirodu a samozrejme ryby, ale kamos s nimi nie som :-)

Pavel F. - Profil | Ne 14.6.2015 12:23:32

přečetl jsem si jen kousek a dál se mi to číst ani nechce.. ale jak tak delší dobu pozoruji a slýchávám, že metoda lovu " chyť a pusť " je stále spoustě rybářů odpudivá, co chytnou sežerou a je to podle nich jen ( jak už jsem se tady opět dočetl ) " bezúčelové píchání ryby do huby ".. sakra. už se proberte.. Vždyť pokud se bude všechno od vody brát, co za pár let budeme chytat ?? Vždyť to mizí jako na běžicím pásu.. A to si říkejte a piště co chcete..

potočák 62 - Profil | So 13.6.2015 15:13:56

Jen taková poznámka,video bylo především o chytání sivenů-zřejmě vysazených,Po tam bylo pomálu.Pokud´by se jednalo o potok s přírodní populací PO a samovýtěrem,tam dosahuje hustota, počítáno od PO1 jeden kus na 1,5 až 16m2 toku . Ze 100 pstruhů je 50 ve velikosti:8-14cm. 25 ve velikosti:14-20cm. 18 ve velikosti 20-25cm. 5 ve velikosti 25-30cm a 2 ve velikosti nad 30 cm.Jednoduše si každý dovede spočítat,že podle toho, jakou nástrahu a v jaké velikosti použije,v takové velikosti bude mít nejčastější úlovek.Bylo by zajimavé zjistit,kolik z těch kteří se vyjadřují,dělá něco pro zvýšení počtu PO nad rámec poviností.Mám obavu, že by se daly spočítat na prstech jedné ruky.Petrův Zdar

frost862 - Profil | So 13.6.2015 13:57:21

Mě se to líbilo,pěkný video,jako vždycky tu od mrku:-))To,že měli chlapi hadry a všecko možný od daiwy nějak neřešim,nemám proč.Myslím si,že ti co drškujou záviděj,protože neuměj pstruhy chytat:-))))

P!F - Profil | Pá 12.6.2015 16:03:58

boze dobrotivy, to je zase video... Zlaty Kocafilm.

rybomil - Profil | Pá 12.6.2015 7:24:29

Pedro1 >> dobře ti tak :o))))

Sem jako kluk koukal z mostu a vidím obr tlouště jak stojí porád na místě mezi kameny a nehýbe se. Pak mi došlo, že je uvázanej na vlasci zamotaným do kamenů. Tak do trenek a pomalu odzadu jdu po něm.
Zcvaknu pracky a prsty mi projely skrz.... byl skoro tekutej. NTW to byl úlek na stříknutí do těch trenclí.

hanyking - Profil | Čt 11.6.2015 23:24:59

K obědu si dáme jak jinak párek protože ryba není žrádlo ale kámoš. :-D Tak to je pěkná tečka po tom co tam 50 pstruhům natrhli tlamu trojhákem. :-D Jinak přerybněno. U nás chytnu za půl dne 4 pstruhy ale jsou divocí. Nic se tu nevysazuje krom vyder.

alžběta - Profil | Čt 11.6.2015 17:35:12

zdevac >> doporučuji pro začátek navštívit s muškou třeba horní Vltavu nad Lipnem a až ti budou lipani rozlišovat, jestli muška má 2 štěty nebo tři a podle toho reagovat, budeš mluvit jinak a hodně se divit. Je to tam celý podzim stejné. Pokud bys protestoval, že je to výjjimka, je to tam stejné dle vlastní zkušenosti 20 let, dle zkušenosti mojich předků a ostatních rybářů skoro 50. Pak už jistě sám na ostatních případech zjistíš, že vůbec nemáš pravdu. Jsi jediný s tímto názorem a doufám, že ho někomu nedáváš k učení. Jinak jistě máš spoustu zkušeností, když mluvíš takto. Je mi divné, že je Vás tak málo a že své poznatky nepublikujete. Zároveň samozřejmě nutno přiznat, že jsou dny a situace, kdy rybu chytneš i na ho...

Pedro1 - Profil | Čt 11.6.2015 15:39:09

Řízek 5,125 >> Buďto jsi masař,nebo jsi měl malý hlad:-)

A jak jsem na chatu dotáhl upytlačeného potočáka,nebo více potočáků,ještě ten den se museli sníst.Neexistovalo abych ho dal do sklepa.takže jsem bral jenom to co jsem věděl že sním:-)

Jednou jsem dokonce našel tůň,kam si majitel vedle stojícího domu pustil asi 7 kaprů,aby se mu z rybníka vyčistili.Za jedno odpoledne jsem je na kole všechny odvozil 10 km do udírny:-)

aleš vavřina - Profil | Čt 11.6.2015 14:14:11

zdevac >> nástrahy jsou tak od 3cm až do .... hodně cm, je to dle podmínek a nálady ryby, často ti ryba po velké nástraze jen vyjede a ve finále ji ukecáš na malo - no a někdy je to právě naopak... . Brodím minimálně neb to strašně plaší ryby, spíše jen přecházím ze břehu na břeh.

Ale musíš respektovat status svazového hospodaření - se všemi jeho klady i zápory. Za mne svaz na věčné časy. Mnoho lidí si to neuvědomuje, ale např v Anglii by si třeba celý život nikdy na vyhlédnuté vodě nezachytali - nejsi členem klubu, tak smolík. Ono se toho planě nakafrá hromada, ale až by došlo na lámání chleba, tak největší křiklouni by zase křičeli nejvíce. (to neber osobně, myšleno jako obecný popis povahy mnohých)

aleš vavřina - Profil | Čt 11.6.2015 14:02:16

Bachy >> :-))) , prostě se mi tento typ vod nelíbí a nemám zde pocit dokonalého splynutí s přírodou. Na malé vodě musíš zvažovat každý pohyb, každý krok, ... - to je dle mého lov v pravém slova smyslu. A taky si to zde nejvíc užiji - pokud nemám nos v kopřivách a každou nohou nestojím na jiném břehu tak to není ono. :-))) - lehce nadsazeno

augustus12 - Profil | St 10.6.2015 23:28:43

dlouho sem premyslel zda napsat ci ne, ale nakonec musim, je to fakt hruza. nechapu ze nekdo chodi vubac chytat takove ryby deti, ze vubec to nekoho napadne. vzdyt to neni k nicemu, a jak tam s tou rybou zapasi jak s trofejni rybou, ten clovek je fakt smesny. ja bych na takove potucky vubec rybare nepoustel, k cemu to je. ta ryba ma v klidu vyrust a pak se teprv muze jednat o nejaky rybolov, ale tento čudlolov je fakt k smichu. V zivote bych na takovy ryby nesel. jinak nevim, prijde mi to vsecko umele a srybolovem nijak spjate. spis takova podivna komedie, no tesim se na zahajenu az si chytnu stiku aspon 60cm, to uz bude zajimavesi nez tohle video

FockeWulf - Profil | St 10.6.2015 22:38:14

Ty vole, ryba! Dva dementi rybách, skrytá reklama jako vždy a ten starší s tím knedlíkem v krku je kouzelný. Mladý asi dostal vycházku, že šel píchat ty malé rybky a šponovat se u toho jak cvičenec na spartakiádě. Hnus.

Kakabuid - Profil | St 10.6.2015 13:02:08

Po dlouhé době video, které jsem nedokoukal.....

Soulfish - Profil | St 10.6.2015 12:21:10

Tý jo, tady se dělá jako kdyby byla třetí světová a přitom měli borci pomačkaný protihroty, mokrý ruce a co se týká chování k rybám to bylo přesně tak jako to psal Tiky Květák - ® St 10.6.2015 11:37:48 - kéž by se alespoň takhle k rybám chovali i ti ostatní...

Některé věci úplně OK nebyly, ale na stranu druhou - byly opravdu až tak moc špatně?
Na malé řece potkáš většinou malé ryby - kdo si myslel, že lov na takových lokalitách bude o pravidelných velikostních rekordech, byl na omylu.

Martin M. - Profil | St 10.6.2015 10:58:56

Panove dekuji za reakce. Byl jsem si vedom, ze to je kontroverzni tema, ale az takovou kritiku jsem necekal. Vedel jsem, ze za chytani pstruhu na privlac to od muskaru kazdopadne schytame. Zajimaly mne reakce tech, kteri pstruhy na privlac na podobnych vodach opravdu chytaji - treba Ales Vavrina, diky za vecnou reakci. Reklama ve videu neni zadna.

potočák 62 - Profil | St 10.6.2015 10:04:37

Klasické chytání na malé vodě,nic tak hrozného jsem neviděl,zacházení s rybou slušné,háčky bez protihrotu,akorát mě vadilo množství sivenů na úkor potočáků.U mě za 1.Petrův Zdar

RK - Profil | St 10.6.2015 10:01:53

Programátor >> Opravdu moc nechápu co se tady lidem nelíbí

Ono nemá ani cenu pátrat po tom , co se tady lidem nelíbí. Protože, jak na to nepřijdeš na první dobrou sám(a po nápovědách od kolegů-viz.níže), tak na to nepřijdeš nikdy a jsi prostě na ,,druhém břehu" , kde se ti líbí. To není výtka, to je pouze zhodnocení stavu. Měj se fajn

Drozďák - Profil | St 10.6.2015 9:38:03

Programátor >> já jsem si do svědomí sáhnul a vyndal jsem z něj woblery s trojhákem, za 1 rok sežranejch osm potočáků a dva lipany.
Jenže nikdo mně netočil na video, nikdo mi neukazoval cestu, po které mám či mohu jít a nikdo mně nešel příkladem.
Musel jsem se k dnešnímu stavu protlouct sám.
Beru to tak, že se zde zmařil slušný pedagogický potenciál. A to je pro mně krok úplně blbým směrem.
Záleží na úhlu pohledu. Jeden vidí v hrnci teplé žrádlo, druhý se radši nejdřív mrkne pod pokličku....

Programátor - Profil | St 10.6.2015 9:33:02

Mně se video líbilo, kdyby alespoň takto chytala většina lidí na P vodách, tak by to bylo určitě daleko lepší, než to co je u některých v dnešní době "normání". Každej kdo je tady "chytrej" by si měl sáhnout do svědomí a třeba si i vzpomenout jak a na co třeba chtal dřív. Jasně šlo by to asi líp, ale za mě je tohle prostě krok správkým směrem. Za mě 2.

Drozďák - Profil | St 10.6.2015 9:23:42

hofri >> a je to tu opět.....

1. abych dokázal sdělit svůj dojem, nemusím umět natáčet film. Stejnou repliku můžu použít třeba u tebe, až půjdeš nespokojený z kina....
2. jak by se měl pstruhař chovat k úlovku ses mohl dočíst hned v několika komentářích. To bys je ale musel chtít vidět a chtít číst.
3. sečtělý člověk řeší obsah, nikoliv formu. O technickou kvalitu videa se tady myslím nikdo ani náznakem neotřel.

hofri - Profil | St 10.6.2015 9:16:13

Pěkné video.A těm lidem co to pomlouvají tak běžte natáčet vlastní filmy a ukažte jak je to podle vás správně! ;-)

alžběta - Profil | Ne 17.1.2016 13:21:15

Drozďák >> víš ono právě debil umí číst, ale neumí to pochopit.
Pan učitel říká dvě věci (v závorce uvádí překlad pro ty, kteří nejsou debilem, nýbrž zainteresovaným inteligentním a tedy vzdělaným):
1) vadí mi nadměrné matlání ryb v rukách kvůli videu a jinému egohoničství typu ML (protože tak je to správné, kázeň musí být),
2) nevadí mi nadměrné matlání ryb v rukách kvůli stupňům vítězů a trofeji na poličce (protože tak se mi to zrovna hodí).
A ke konci hodiny jedním dechem dodává všem nechápajícím, že debil neumí číst.
Btw pro mě jako pro debila to zůstává schizofrenií nebo účelovou provokací a smířím se s tím. Na mé minci totiž třetí strana nepadá.

j.sladkay - Profil | So 16.1.2016 18:29:52

Rosetau >> sklanam sa pred hlbkou vasej mysle, pane!

nastrahu moze zatracovat, len ten kto je bud lenivy, alebo neshopny sa pozriet ako sa robia veci lepsie.

muskari robia rovnake casto aj horsie prasarny tak sa su nehrajte na mojzisa.

v konecnom dosledku za to nemoze nastraha, ale obmedzenost cloveka.

Drozďák - Profil | Út 25.8.2015 9:16:03

shadow1974 >> myslel jsem si, že už zde nebudu reagovat, jelikož je to povětšinou přehlídka promrhaného času. Ale udělám vyjímku.
Docela mně rozjíždí nejen zde neustále omílaná mantra, že by si kritik měl to či ono zkusit sám. Což je při hlubším zamyšlení argument primitivní až běda.
Každý umí něco /teda snad, doufám, většina z nás/. Já neumím točit a stříhat videa, považuji to za ztrátu času, kterou věnuji jiným činnostem, které naopak ovládám. Koneckonců, točit video v mrkuhodné kvalitě je nějaký počin na Nobelovu cenu, či co? Můj otec je počítačový analfabet, má hromadu času, tak točí kdejakou kravinu a pak to dle mého názoru vcelku dovedně sestříhá apod. OK, fajn, věnoval tomu nějaký čas, ale proč bych se z toho měl posírat?
To za prvé.

Za druhé:
komentuji obsah, nikoliv formu. Mně je vcelku jedno, jak je či není video technicky kvalitní, nerozumím tomu, tudíž to nekomentuji, je mi to úplně buřt, to ať posoudí jiní. Naopak rozumím tomu, co původním salmonidům prospívá, co jim naopak škodí, co je při manipulaci s rybou nezbytně nutný úkon a co je naopak zbytečné. Ve světle těchto argumentů a pohledu na věc ze stran loveného, nikoliv lovícího se pak nutně musí alespoň trochu přemýšlivý člověk na celou věc dívat z úplně jiného úhlu.

Může se tu objevit jako tradičně nějaký rozumbrada s argumentem "když nechceš trápit ryby, tak je nechytej". Preventivně odpovím ve stylu "když už něco děláš a škodíš, dělej to s co největší mírou šetrnosti a ohleduplnosti".
Pak by ale to video bylo o jedné dvou pěkných rybách, možná by nevzniklo vůbec, ale to by konzumující plebs upřednostňující kvantitu před kvalitou mohl začít řvát, že je to nuda, video o ničem a navrch přidat nelíbíčko. To nejde, cílem je se bavit....

shadow1974 - Profil | Čt 23.7.2015 19:13:28

Kritizovat umí každej moula......zajímalo by mě,kolik z těch největších kritiků tady,natočilo video alespon v poloviční kvalitě....
Podle mne pěkný.
At se daří.....................

zacatecnik - Profil | Čt 9.7.2015 9:26:55

Kluci díky za pěkné video z chytání na potoku, je to pěkné doplnění pestrosti videií zde prezentovaných, rád jsem pokoukal!

speed641 - Profil | Út 30.6.2015 11:49:25

Zdravím kolegové.Nevím proč se tady objevuje tolik negace...Ten dialog-pravda-trochu hraný,ale voda,ryby,způsob lovu,chování- v poho....Posuzovat někoho,za to jak vypadá,jaký má výraz-je hloupost...Možná kdyby jsme viděli vaše opačná fota-možná bychom se množí i zasmáli.Pamatujte-Pán Bůh nadělil každému dle svého uvážení...Tak nechte na hlavě...
Jen je škoda,že to má být video o potočákách,ne o sivenech...
Sivena-pěkného si klidně můžeme ponechat-upéci k obědu /každý jednoho slušného -ne igelitku /. Je to běžná,nepůvodní,každoročně nasazovaná,často málo adaptabilní ryba,která ještě velmi migruje...Potočáci by se měli všichni-bez přemýšlení vracet zpět vodě. Původní teritorialní krásná ryba,která se málo vysazuje-někde vůbec a z některých vod,kde se to jimi dříve jen hemžilo,už vymizel úplně. Já osobně každoročně sahám do vlastních kapes,abych populaci této nádherné ryby zachránil-spolu s lipanem i jinými rybami-zkuste to také,vyplatí se to...
Jinak-já osobně hodnotím každou snahu ....Kluci-dobrý-dávám za 1 .... At se vám daří a příště něco o těch potočákách... :-)))

zdevac - Profil | St 17.6.2015 13:36:07

eskymak Mrakomor >> petrikveprik - 17.6.2015 13:15:36 >>
Nevím proč, ale vzpomněl jsem si na dialog z Járy Cimrmana :-)


Smoljak: Promiňte, že přerušuji, ale já když jdu s dětmi do lesa, tak zpravidla tleskám a dělám takové to kššc! Abych případné zmije zaplašil.

Weigel: Tak to děláte úplně zbytečně.

Smoljak: Ale já to tak dělám už dvacet let a celkem se mi to osvědčilo.

Weigel: Ano. To je úplně zbytečné.

Pavel F. - Profil | Ne 14.6.2015 21:58:55

Drozďák >> vždyť nedělají nic špatnýho.. co tedy dělají feederový závodníci ?? přívlačový závodníci ?? oni si snad vybírají jaké ryby budou chytat ?? když loví malé ryby, aby jim to vyneslo aspoň nějaký výsledek, tak je to taky zbytečné " bezúčelové píchání ryb do huby " a nebo už to tak zbytečný není jen proto, že závodí ?? Vy když chytíte malou rybu nebo rybu co nemá míru, tak je to taky všechno hned špatně ??

P!F - Profil | So 13.6.2015 23:32:49

Toto je sranda citat, ako sa tu spomina reklama na daiwu. Vdaka Simcovi daiwa v cz snad skrachuje. Toto je taka antireklama, ze horsia byt nemoze.

Bosanac - Profil | So 13.6.2015 19:21:32

potočák 62 >> A proc by meli delat neco nad ramec povinnosti ?

OG - Profil | So 13.6.2015 14:22:43

Míraš >> Pravda, hospodář může za to, že se z jikry nevykulí hned 40ti cm pstruh. Taková řeka je perfektní místo, ke dozajista dochází k přirozenému výtěru pstruha, ale protože je potřeba si udělat reklamu, tak půjdeme prznit neviňátka, omatlat a trojhákama rozdrbat tlamičky pstružím miminkům. Prosím Tě, probuď se.

aguirre - Profil | So 13.6.2015 12:27:35

Nadherna priroda. Kamera fajn, mozno trochu pridlhe. Preco pani volili silon a nie snuru? V CR nie je podberak povinnou vybavou?

j.sladkay - Profil | Pá 12.6.2015 16:29:24

P!F >> klasika pre stadove ovce. duchaprazdne pichanie pidibodkacov v handrach od dajivy, dvoma tragedmi co nevedia ani ako preklopit navijak...


praca kamery je ok, niektore zabery su celkom fajn.

SlavnýLovecPampalini - Profil | Pá 12.6.2015 15:44:19

zdevac >> tak proč chytáš ryby?

RK - Profil | Pá 12.6.2015 11:57:56

aleš vavřina >> Zde nelze jinak, než souhlasiti s Tebou. Jelikož jsem ženat, tak jsem pochopil asi i mezi řádky vsunutý povzdech, nad údělem ženatého rybáře..........:-)

aleš vavřina - Profil | Pá 12.6.2015 10:02:30

RK >> Vášeň pro lov zůstává s potenciální vizí úspěchu a úspěch může přijít do té doby pokud bude kde a do čeho nahodit. Ale už to mám tak, že i kdybych už neulovil žádného velkého pstruha, tak sem se jich nachytal na několik životů dopředu.
Taky už nevstávám ve 2.30 abych byl ve 4.00 na místě - stačí každodenně do práce ve 4.15. Byť si přispím, tak ještě neznamená že nelovím. Jen se mění forma lovu - už "nepálím z rotačního kulometu", ale už "odstřeluji jednoranou snajperkou". :-)

RK - Profil | Pá 12.6.2015 9:32:14

aleš vavřina >> To pravé kochání přichází s věkem. Máme to tak většinou všichni. Prostě v mládí chceš hlavně lovit, no a jak začne mizet z krevního řečiště testosteron, tak nám většinou stačí(a kolikrát nic jiného nezbývá)-kochat se. A někdo žije pro ulovení toho vysněného-třeba pstruha-a někdo je založením fatalista. Ti to mají určitě jednodušší a paradoxně mohou dojít k lepším výsledkům. Protože když se něco moc chce , tak to většinou nejde......
A co je nejhorší, že když se to povede, tak zmizí smysl....a co pak?

Juraj - Profil | Čt 11.6.2015 21:32:03

Tak tohle je asi nejhorší video za celou historii Mrku. Dávám za 5 jakože jsem to nikdy neudělal.

Nuda bez nápadu s řadou překvapivých sdělení jakože je dobrý chodit na ryby ráno a večer a podobně.

petrikveprik - Profil | Čt 11.6.2015 16:54:31

zdevac >> jsi totálně mimo :-) kdyby byla pravda co píšeš - na takových malých zarostlých potůčkách by Ti velcí dávno nebyli. Přitom paradoxně to jsou právě ty vody, kde Ti velcí mají největší šanci přežít.. už jen ten blábol "když nejde jedna hodím druhou" svědčí o tom, že nevíš o čem píšeš - tam máš jen často jen jedinou šanci - jeden přesný nához s nástrahou, která bude zrovna top.. jinak je po lovu. Jo a víš kde ten pstruh bude? Ani na jednom místě cos popsal. Bude s největší pravděpodobností tam, kde vůbec přes větve nenahodíš nebo se k vodě nedostaneš aniž bys to vyplašil, popř.v "schované" tůňce, kterou spousta rybářů mine a vůbec si ji ani nevšimne..

Jarda Š. - Profil | Čt 11.6.2015 16:52:25

Bachy >> Z hlediska čtení vody je takováhle říčka jednoduchá, těžší na ní je zvládnout házení a vedení nástrahy.

Pedro1 - Profil | Čt 11.6.2015 15:35:05

rybomil >> Ale já byl slušnej pytlák,měl jsem kus metru a pstruh musel mít +30 cm.Jinak by mě táta zlískal,že tahám domů čudle.

Pedro1 - Profil | Čt 11.6.2015 15:01:50

Hamon >> Když jsem chodil na potočáky na chovný potok s žížalou,byla jediná šance jak rybu přimět k záběru - nevyplašit jí.Jakmile se pstruh leknul a zajel pod břeh,trvalo dvě hodiny než zase opatrně vystrčil hlavu ven a i tak byl stále velmi nesvůj.
Pak jsem je začal chytat do ruky a to bylo lepší,člověk dokázal 100% eliminovat malé ryby,na tu žížalu to někdy stihnul dříve malej pstroužek,než se ten velký rozhoupal a vzal jí.
(potok 1-4 metry široký,hloubka do 120 cm)

Řízek 5,125 - Profil | Čt 11.6.2015 14:37:30

aleš vavřina >> zásada je, nesmí se moc mrskat:-)))

btw- máš to hozený uplně jinak než já, -já jak nejsem zabrozenej po pás, tak se cítím značně nespokojeně:-)), ta voda tak pěkně nadnáší a není nic hezčího, než poctivá vodní turistika:-))

Řízek 5,125 - Profil | Čt 11.6.2015 14:06:19

aleš vavřina >> ale to vomatlávání tý málo tečkovaný něco 40+- je strašný, vo tom žádná.

aleš vavřina - Profil | Čt 11.6.2015 14:06:08

alžběta >> zmordované ty ryby byly, to ano - ale opravdový konec znají jen ty ryby - spíše se mi nelíbí to bezhlavé prosazování CHaP, zvláště je-li zde důvodná obava o další osud ulovené ryby.

Řízek 5,125 - Profil | Čt 11.6.2015 14:01:53

aleš vavřina >> ryby vydržej neuvěřitelný věci:-))
ne jako fakt, klidně je může někdo chytit i za rok, kdybych to neviděl/nezažil na vlastní voči, tak bych taky nevěřil.....

petrikveprik - Profil | Čt 11.6.2015 12:33:45

RK >> ty ja nevím. Já jsem lovec a líbí se mi lovit jednoduše, cíleně, přímočaře a účinně. Zákazů je dostatek, skoro přespříliš (proto s tím taky většina vymrdává..). V jednoduchosti je krása i síla. Víš já si zase nepotřebuji dokazovat že na totálně zarostlém potoku dokážu chytat s přesně definovaným návazcema a prutem a chytit rybu i komplikovaně přes zarostlý břeh. Já si ji chytnu (když chci) jednoduše. To mi stačí ke štěstí. Ano nepotřebuji opíchat celý potok. Prostě se projdu, chytnu si rybu a jdu z tama do řiti. Jinak k videu....a poslední debilní větě - jsem Lovec, ryba není kámoš, ryba je žrádlo. Se žrádlem se musí šetřit a chovat se k němu s úctou ať máme nejen co žrát my ale i budoucí generace.

Bachy - Profil | Čt 11.6.2015 9:16:23

Stilet >> Kolego, nemáš úctu k té vodě. Nelíbí se mi tvůj postoj, musíš mít velký hlad. Z videa a reakcí je jasné jak je tento postoj ubohý. Potravy pro potočáky je v takové vodě dost, ale ne pro rybáře a je načase si to uvědomit.

Stilet - Profil | Čt 11.6.2015 8:07:54

Bachy >> " Čím zhoršilo situaci zvýšení míry?" .....je potřeba vědět něco o životě a prostředí, ve kterém PO žije. Nemyslím vysazování granuláků na dobře přístupná místa revíru, aby se "sportovním " rybářům zavřela ústa, kdy to o lovu pstruha už dávno není a tohle si pochvalují jen páprdové, kteří vystoupí z auta, nahodí se do gala vest, navážou, nabrodí k tůni a několik hodin prochytávají pársetmetrový úsek, nafotí granuláče a pověsí na MRK s tím, že dál plavou :-(.
TZV. Nosná kapacita prostředí, či jinak - kolik voda uživí ryb a života celkem je při plánování lovné míry zásadní. Jsou P revíry na větších, úživných řekách, kde např. i těch 30 cm je v klidu možných. Jenže těch revírů není moc a díky snižující se úživnosti toků se jejich počty snižují. Ale naprostá většina P revírů je schopna v "hojnějším počtu" uživit první čtyři ročníky PO, tj do velikosti cca 23-28 cm. A to "hojnější" rovněž znamená, že rybáři, kteří nejsou zdechlí opravdu lovit na P vodě a těch pár km si prohledat, mají slušnou šanci se s dospělou rybou setkat. Při vyšší lovné míře se ryba NEUŠETŘÍ NA POTOM , kdy si někdo přeje stejný odlovený počet a ryb, ale daleko větších....!!! Bude nově mírových ryb jen pár a rybáři si možnosti ulovit odnesitelnou rybu moc neužijí, což zas vede k snižování návštěv P vod a méně peněz za povolenky atd. Kde už myslitelé z dlouhodobě ověřenými mírami "čarovali" tam už nyní ví své. Takový "propočet", kolik PO zůstává ve vodě po rocích se dá celkem dobře najít u hospodářů, kteří rybu (PO) chovají a revír si nenechali zničit. Každý další starší ročník PO potřebuje větší prostor a nenechává konkurenci. Třeba po šesti letech zůstalo v uzavřeném revíru po nasazení 2000 ks PO 2 pouze ŠEST velkých ryb.

potočák 62 - Profil | St 10.6.2015 23:06:38

Bachy >> Počet odnesených se neomezil,zatím není důvod,pstruhů je dost a většina stejně pouští a zvyšování míry jsme už tady měly 25-27-30-27.Zvýšení míry situaci nezlepšilo spíš naopak.K těm odneseným pár údajů za lońský rok,můj oblíbený revír-40kusů to je 2 z jednoho kilometru a 4 z ha.Stejně mám odchovnou kapacitu revíru nadoraz a na podzim z ředění povezu Po jinam,už se mě nevejdou a akorát by se nastěhovala vydra.Na druhým se odneslo víc, ale to se sníží tím druhým rybníkem až se do toku nebude dávat duhák a siven a i na třetím-řece to nebyla nějaká hrůza-20 z kilometru a 8 z ha.To na populaci nemá vliv.Petrův Zdar

Twen - Profil | St 10.6.2015 22:20:54

Je načase v čase rybářských nájezdů a top nástrah i přes nevoli výrobců ....zakázat trojháky na P, i na MP !!. Možná toto chtěl tímto videem M.M. naznačit, že by??. .Doby, kdy chodilo na pstruhovku pár místních jsou dávno pryč . Za týden je tu ta stejná hitparáda mrtvých malých candátků a štik prošpikovaných trojháky tisíců rybářů ....I ti kormoráni nadělájí ve vodě menší spoušť než trojháky. A jsem pro razantní rozšíření muškařských úseků !! a na všechny jezy i malých vod a alespoň dvojnásobně než doposud. Je nás víc než ryb.

vláčkař david - Profil | St 10.6.2015 21:52:55

Bachy >> Proč by jsem měli být divný? Přijď se někdy na ligu podívat ale většina lidí by se měla zamyslet, co píše. Vždy je někdo nespokojený. Buď že nepoužívají podběrák nebo že ho používají. Když se tu objevilo video s Martinem Forbakem jak chytá malé pstruhy a nepodebírá je, jen vytáhne do ruky, tak byl za nejhoršího, že nepoužívá podběrák. Teď tu zase lidé píšou proč by se měl podběrák používat.

Bosanac - Profil | St 10.6.2015 20:30:57

"Tady jich je hodne , musime jednoho dostat , sbiraji ." Jara: " Ty vole , tamhle sbiraji , ted ho dostanu , ha , ha . " .Jara hazi gumovou nymfu : "Je ta(m) , ty vole , on to jenom ....a vubec to "
Michal: "Jaaaa , to je skoda " Jara: "On tam byl dalsi , zrovna uplne tady "
"Ty vole byl tam."
Jara : "Ty vole (asi) normalne tedka obrovskyho pstruha." Michal : " Tak ho dostan"
Jara: " Ty vole byl tam"
Michal: " Peknej?" Jara: "Nevim" Potocak tak 18-20 cisel v zaberu . Michal: " Peknej"

Co by rikal jeden muj kamarad :
Mily vole jestli sbira musis mu nahodit suchou .



: vydrák - Profil | St 10.6.2015 20:09:03

Jářku, Simčo je jak krmník a mladej až příliš „voluje“. Obsah snad ani nebudu řešit.
No, co dodat, nestálo to za nic. Petrův zdar

zdevac - Profil | St 10.6.2015 20:06:37

RK >>

No ono to má ještě jeden úhel pohledu - řada věcí může vypadat jednoduše nebo složitě podle toho, jak má kdo cit a vnímání. Takže abych tě trochu uklidnil, mohu dodat, že je to stejně jednoduché, jako řízení auta. Pro ty, kdo pro to mají vlohy, je to fakt jednoduché. A pokud někdo vlohy nemá, stejně se to nikdy pořádně nenaučí.

Takže pokud někdo potřebuje školení na to, aby mu došlo, že si nesmí ryby vyplašit, nebo se musí ptát, jak se nahazuje, protože se na 50 metrů netrefí do čtvrece 2x2, je pro něj všechno zbytečné. To samé platí o rybách - jestli se někdo koukne na říčku a okamžitě ho nenapadne, kde by asi tak mohlo co být, je zbytečné mu to říkat, stejně mu to příště zase nedojde. Ostatně to vidím každý den u nás - chodí tam stále ta samá parta, samá moderna a super nástrahy, hází tam 10cm koule na srkačce, ale chytají nic. A při tom se tam dá vytáhnout i několik kaprů za odpoledne. A jak se to dělá? Nevím. Je to jednoduché, prostě na háček dám, co mi přijde pod ruku, a hodím to tam, kde se mi to zrovna líbí. Ale je pravda, že možná hledám nástrahy a čtu vodu podvědomě. Nevím. Ale fakt na tom nic zázračného nevidím. Tak nějak to dá hlava, že když do vody hodím vajgla, že s ním musím hýbat, a že kdy mi přijde lehkým, jak do něj nacpu kamínek. Fakt nevím, co bych na tom hledal za složitosti. Dneska jsem například přinesl dva amury. Pravda, chytalo tam lidí více a nic nechytili, ale fakt jsem jen přišel, napích kousek rohlíku, nahodil a bylo to. Za pár minut byl amur na břehu. A za hoďku druhý. Na svazové vodě. S vláčkou je to podobně. prostě nahodím, většinou na to něco skočí.

Piškothonza - Profil | St 10.6.2015 19:58:21

video takto presentované v dnešní době,se mi nelíbí......všeobecně nemám rád rozšlapávače řek a zbytečný opatlávače potočáků a reofilních pidiryb....

vrbek - Profil | St 10.6.2015 18:46:50

Nevím co se vám na tom nelíbí,parádní video a ještě lepší potok

Červené karty: Pr3v1t3k