Filety na dijonské horčici s petrželovou natí + FOTO
Pečení rybRecept je vhodný pro kteroukoliv rybu, kterou by jste si rádi připravili. Já osobně jsem si zvolil kapra, ale nebál bych se použít ani na pstruha, lososa a další ryby.
SUROVINY:
1 kg Filety z ryby
Několik střoužků petrželové natě
6 lžiček dijonské horčice
2x středně velký citrón
1-2 lžičky drcený kmín
Česnek
Cukr
Sůl
Pepř
Máslo dle potřeby
Poznámka: s množstvím surovin můžete experimentovat, každopádně základ tohodle receptu tvoří především dijonská hořčice, petrželová nať a česnek a na těchto surovinách nedoporučuju šetřit, natož je vynechat.
POSTUP:
1) Filetování
- naší připravenou rybu nafiletujeme, snažíme se o přímeřeně stejnou tloušťku
2) Příprava surovin
- připravíme si všechny potřebné suroviny včetně nafiletované ryby
- rozehřejeme troubu na cca 200 °C
2) Marináda
- vezmeme misku na marinádu
- do misky budeme přidávat následující suroviny (nezáleží na pořadí)
- omyjeme petrželovou nať a tu nasekáme (můžeme jak na hrubo, tak na jemno)
- vymačkáme citronovou šťávu ze zvoleného počtu citrónu, já zvolil 2 středně velké na cca 1 kg filety
- přidáme zhruba 5 lžiček dijonské hořčice, kdo má rád výraznou chuť, tak může i víc
- nasekáme česnek, já osobně mám rád česnek, přidávám 6-10 stroužků česneku
- 5 lžičky soli, 3 lžičky pepř, drcený kmín (Je dobré ho tam dát, ale zárověň to s ním nemá cenu přehánět - doporučuji 1-2 lžičky) a 1-2 lžičky cukru
- máme hotovo, suroviny promícháme
Poznámka: ochutnejte promíchanou směs a podle chuti přidejte případně některou z ingrediencí.
3) Příprava pekáče
- do pekáče dáme takové množství másla, aby po rozehřátí filety nebyli v másle úplně potopené.
- k rozehřátému máslu přidáme část naší marinády a tu rozprostřeme po našem pekáči
4) Obalování v marinádě
- naše filety si můžeme ještě před marinováním mírně osolit a opepřit
- na každou filetu z horní strany (POZOR: rybu kůží dolu) rozprostřeme naší marinádu a mírně jí na maso vtlačíme
5) Pečení
- filety přidáme na pekáč (pokud máme kůži, tak kůží dolů)
- pečeme v troube kterou jsme si už rozehřáli na 200 °C cca 45 minut (pro ty, co by chtěli rypu více do zlatova a křupavější, tak doporučuju zvýšit mírně doplotu)
- rybu průběžně kontrolujeme a proléváme
Máme hotovo, rybu podáváme s přílohou dle vašeho výběru. Jako dresink můžeme přidat jednoduše dijonskou hořčici.
MALEJ TIP NA ZÁVĚR: do pekáče přidáme nakrájené brambory a pečeme je spolu s naší rybou a stejně tak jako rybu i je proléváme v průběhu pečení.
Diskuse k receptu
Kde to žije - všechna témata
StPruty Hearty Rise 288
StNové tabule se zákazem vjezdu a táboření v zátopovém území vodní nádrže Skalka a Jesenice (Bleskovka) 5
StSpey & Salmon 457
StNemoc nebo zranění z mládí? 4
StCo dělat když mě máma nenechá na ryby 2
StKorda Developments a vše co k této značce patří 902
StLegislativa - rybářský zákon, prováděcí vyhlášky, RŘ, BP, RS... 206
StSplávek proti vázkám / lov z lodi / kaprařina 23
StMiloš Zeman legenda 209
StPětinásobné pokuty a kontinuální sledování vypouštěných odpadních vod: Novela vodního zákona míří do Senátu (Bleskovka) 2
StMinimum voltů na trakční baterií 27
StHlídač slev eshopů 409
StSolar titanium swinger 684
Stvydra říční 153
StRybáři a vinařství 235
Co je nového - všeobecné
ÚtBleskovka: Vědci varují: Plánovaná vodní elektrárna na Vltavě ohrožuje biodiverzitu
ÚtBleskovka: Pětinásobné pokuty a kontinuální sledování vypouštěných odpadních vod: Novela vodního zákona míří do Senátu
ÚtBleskovka: Nové tabule se zákazem vjezdu a táboření v zátopovém území vodní nádrže Skalka a Jesenice
. . . Video: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . Článek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . Článek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . Miničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . Recenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . Miničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - obecné
11.5.Rybářské závody "Bystré 2024"
11.5.72.Jarní závody jednotlivců...
11.5.Jarní rybářské závody v...
11.5.Veřejné rybářské závody Žerotice
11.5.Rybářské závody ve Třech...
11.5.Veřejné rybářské závody
11.5.MO Protivín 8. ročník rybářských...
11.5.ZRUŠENO- Jarní rybářské závody v...
11.5.Kroužek 22 hodinovka
18.5.Rybářské závody Vodňany
Doporučujeme e-shop
www.chytil.cz
Firma Chytil byla založena v roce 2000 a od té doby vyrábí nejrůznější návnady a nástrahy pro lov nejen kaprovitých ryb....