filet ze pstruha v bramborové krustě
Pečení rybtenhle recept mám od Pavla Pospíšila což je asi nejúspěšnější (původem moravský) kuchař,ale už asi 25let v Porýní.
takže:
na 1porci
filet ze pstruha(stačí 1 půlka ze pstruha cca 250g)
1 větší brambora
1 vejce
sůl
olej
máslo 1 lžička
asi 250g okurky nebo cukety
trochu čerstvého kopru(petrželka,pažitka)
smetana 0.15l
jablečný ocet 1 lžička
cibule krájená najemno 1lžíce
hladká mouka
a vaříme:
pstruha vyčistíme,podél rozřízneme a uděláme filet bez žeberních kostí.
Osušíme,oslolíme.
bramboru nastrouháme na struhadle nahrubo,přidáme vejce,lžičku hladké mouky,sůl a trošku nasekaného kopru.
pstruha obalíme v mouce a v bramboře rozmíchné s vejci
a vložíme so mírně rozáleného oleje.(je dobré použít teflonovou pánev,ryba se na to nelepí),opečeme do zlatova.Vyjmeme na papírový ubrousek.
Přitom oloupeme okurku,podélně rozkrojíme a zbavíme jadřinců.Nakrájíme na 0.5cm silná půlkolečka-(spíš podkůvky nebo účka).
Cibuli zpěníme na másle, přidáme okurky 3min orestujeme a zalijeme smetanou,krátce provaříme (taky asi 3 min.Zakápneme lehce jablečným octem.Kdo chce,může dát 1dl kyselejšího bílého vína(ryzlink..)Smetana tím zhoustne a dosolíme podle chuti.popř.opepříme bílým pepřem,přidáme nasekaný kopr.
Na talíř položíme okurky ve smet omáčce a přes ně pstrha v bramborovém těstíčku.
Další přílohu již nepoužíváme ,měli by nám stačit brambory na rybě.
Pro nemilovníky kopru použijte petrželku nebo pažitku.
Tato úprava se používá jako předkrm nebo lehké hlavní jídlo.
petr horák - Profil, 30.11.-000
Průměrná známka: 2,00
Diskuse k receptu
Kde to žije - všechna témata
1:03NLipno, candát. Co bude dál... (Bleskovka) 50
PáNČeští rybáři čelí poklesu úlovků - vliv predátorů a rostoucích nákladů (Bleskovka) 154
PáNMůžu chytat menší sumce na 30cm karase? 5
PáNSháním horní díl od prutu delphin etna 3,6m 3dily 2
PáNChov okrasného ptactva 858
PáNPřeprava věcí na ryby v uzavíratelných boxech 68
PáNNash Titan Bivvy 377
PáNZrušení revíru Markovka 1, nádrž Střítež (Bleskovka) 10
PáNMá smysl zachraňovat i krase stříbřité? (Bleskovka) 7
PáNPolsko revíry hlavně kapr ,samozřejmě pro všechny odvětví rybařiny . 718
PáNPřívlač v Chorvatsku 68
PáNRevír 431 034 pr. 01 Ohře 13A 0
PáNRybář pořezal v obličeji ženu, která mu plašila ryby (Bleskovka) 21
PáNHaswing 2 HP - 109 lb 174
PáNHumnibird helix 7 1
Co je nového - všeobecné
PáNBleskovka: Má smysl zachraňovat i krase stříbřité?
PáNBleskovka: Zrušení revíru Markovka 1, nádrž Střítež
StNBleskovka: České muškařky kralovaly světu: MS v jižních Čechách patřilo domácím týmům!
. . . NVideo: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . NČlánek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . NČlánek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . NMiničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . NRecenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . NMiničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Akční nabídky
Za 139 Kč
Mrakující tekutý dip, který vytváří v okolí nástrahy intenzivní barevný "kouř". Tento chuťově, pachově a opticky viditelný zákal se nese nade dnem. NOVINKA v mnoha příchutích. Více na www.chytil.cz
Za 46 Kč
Špičkové method feederové krmítko, navržené vývojovým týmem značky Delphin. Už na první pohled se vyznačuje specifickým tvarem žeber, díky kterému krmivo během nahazování výborné drží na krmítku a po dopadu na dno se snáze uvolňuje.
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - obecné
1.6.Benátky Sranda Mač 2024 Léto
1.6.6.Veřejný závod rybník,,Babínek"...
1.6.Závody na Kocandě
1.6.Rybářské závody na rybníku v...
1.6.Rybářské závody Řeznovice
2.6.Benátky Dětský Den 2024
2.6.Dětské rybářské závody Řeznovice
7.6.Přívlačové závody dvojic 3...
8.6.Dětské rybářské závody -...
8.6.Šilheřovice Sranda Mač Evolution...
Doporučujeme e-shop
Rybářské centrum Olomouc
Rybářské potřeby pro Vaše životní úlovky. Na prodejní ploše 160 m2 a na eshopu naleznete vše pro sladkovodní i mořský...