- Otázky a diskuse
- Seznam
- Diskuse
Tolstolobik v naší kuchyni ?!?
Prosím o sdělení Vašich netradičních receptů. k úpravě této ,čínské ryby./pomineme -uzení tolstolobika./
Autor diskuse: Schleie - Profil , 6.1.2017 všeobecné - ostatní
- Zobrazit zápisy s fotkou.
- Zobrazit vybrané uživatele.načítám...
- Zobrazit jen s poděkováním.
- Zobrazit nejlépe hodnocené.
2x v oblíbených a 2x v ignorovaných.
1 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.
NČík - Profil | Pá 6.1.2017 16:54:03
Recepty nejsou moje,našel jsem je na netu,ale kdo tolstolobiky jí jinak než uzený,může vyzkoušet a pak dát nějakou zpětnou vazbu.
Osobně si myslím,že moc rybářů tolstolobiky cíleně nechytí a proto se moc nekonzumuje.Ale možná se mýlím,uvidíme...
1. Tolstolobik s bramborovou poduškou
800 g tolstolobika, 800 g brambor, hrst sušených hub, 100 g cibule, 50 g sádla, 5 lžic oleje, lžíce hladké mouky, 1,5 dcl smetany, pepř, sůl, petrželová nať
Předem namočené houby podusíme na kousku sádla se 4 lžícemi vody a nakrájíme je. Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka. Tolstolobika stáhneme, vykostíme, nakrájíme na kousky, osolíme, obalíme v mouce a prudce osmahneme na oleji. Pokrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova. Do sádlem vymazané zapékací misky utvoříme věnec z osolených, opepřených, nahrubo nastrouhaných brambor, do jeho středu urovnáme rybí maso. Vše posypeme dušenými houbami, smaženou cibulí, zalijeme smetanou smíchanou s moukou a šťávou zbylou od dušení hub, ozobíme nasekanou petrželovou natí a 15 minut zapékáme.
2. Tolstolobik Rossija
1 kg tolstolobika, 2 cibule, kapie, jablko, banán, 50 g hrozinek, 2 dcl bílého vína, lžíce karí, 2 dcl sladké smetany, lžíce másla, sůl
Staženého tolstolobika rozdělíme na porce, osolíme je, zasypeme strouhanou cibulí, zalijeme vínem a 10 minut dusíme. Pak maso opatrně vyndáme, upravíme na mísu a uložíme v teple. Do omáčky přidáme na nudličky pokrájenou kapii, karí, smetanu, 5 minut povaříme, přimícháme na kolečka nakrájený banán a oloupané na kostičky nakrájené jablko, které jsme s hrozinkami prudce osmahli na másle. Omáčku nalijeme na rybu a podáváme.
3. Salát z tolstolobika
400 g pečeného tolstolobika, 200 g vařených brambor, 150 g kyselých okurek, 100 g sterilovaného hrášku, 100 g nakládaných oliv, lžíce kaviáru, půl lžičky pepře, 300 g majonézy, sůl
Maso bez kůže a kostí smícháme s nakrájenými brambory, okurkami a jablky, vypeckovanými olivami a ostatními přísadami. Podle chuti dosolíme.
4. Kaše z tolstolobika
300 g tolstolobika, 30 g míchané zeleniny (např. mrkev, kedluben, fazole, hrách, květák, apod.), 50 g másla, sůl, 1 dcl mléka, lžička hladké pšeničné a lžíce sójové mouky, lžíce citrónové šťávy, vejce, 30 g petržele s pažitkou
Zeleninu nadrobno usekáme, podlijeme trochou vroucí vody a na másle udusíme. Syrové maso bez kůže a kostí umeleme, zředíme mlékem s rozmíchanou pšeničnou a sójovou moukou, citrónovou šťávou, vejce, sůl, přidáme k zelenině a za stálého míchání dusíme ještě 10 minut. Hotovou kaši sypeme pokrájenými bylinkami.
Osobně si myslím,že moc rybářů tolstolobiky cíleně nechytí a proto se moc nekonzumuje.Ale možná se mýlím,uvidíme...
1. Tolstolobik s bramborovou poduškou
800 g tolstolobika, 800 g brambor, hrst sušených hub, 100 g cibule, 50 g sádla, 5 lžic oleje, lžíce hladké mouky, 1,5 dcl smetany, pepř, sůl, petrželová nať
Předem namočené houby podusíme na kousku sádla se 4 lžícemi vody a nakrájíme je. Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka. Tolstolobika stáhneme, vykostíme, nakrájíme na kousky, osolíme, obalíme v mouce a prudce osmahneme na oleji. Pokrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova. Do sádlem vymazané zapékací misky utvoříme věnec z osolených, opepřených, nahrubo nastrouhaných brambor, do jeho středu urovnáme rybí maso. Vše posypeme dušenými houbami, smaženou cibulí, zalijeme smetanou smíchanou s moukou a šťávou zbylou od dušení hub, ozobíme nasekanou petrželovou natí a 15 minut zapékáme.
2. Tolstolobik Rossija
1 kg tolstolobika, 2 cibule, kapie, jablko, banán, 50 g hrozinek, 2 dcl bílého vína, lžíce karí, 2 dcl sladké smetany, lžíce másla, sůl
Staženého tolstolobika rozdělíme na porce, osolíme je, zasypeme strouhanou cibulí, zalijeme vínem a 10 minut dusíme. Pak maso opatrně vyndáme, upravíme na mísu a uložíme v teple. Do omáčky přidáme na nudličky pokrájenou kapii, karí, smetanu, 5 minut povaříme, přimícháme na kolečka nakrájený banán a oloupané na kostičky nakrájené jablko, které jsme s hrozinkami prudce osmahli na másle. Omáčku nalijeme na rybu a podáváme.
3. Salát z tolstolobika
400 g pečeného tolstolobika, 200 g vařených brambor, 150 g kyselých okurek, 100 g sterilovaného hrášku, 100 g nakládaných oliv, lžíce kaviáru, půl lžičky pepře, 300 g majonézy, sůl
Maso bez kůže a kostí smícháme s nakrájenými brambory, okurkami a jablky, vypeckovanými olivami a ostatními přísadami. Podle chuti dosolíme.
4. Kaše z tolstolobika
300 g tolstolobika, 30 g míchané zeleniny (např. mrkev, kedluben, fazole, hrách, květák, apod.), 50 g másla, sůl, 1 dcl mléka, lžička hladké pšeničné a lžíce sójové mouky, lžíce citrónové šťávy, vejce, 30 g petržele s pažitkou
Zeleninu nadrobno usekáme, podlijeme trochou vroucí vody a na másle udusíme. Syrové maso bez kůže a kostí umeleme, zředíme mlékem s rozmíchanou pšeničnou a sójovou moukou, citrónovou šťávou, vejce, sůl, přidáme k zelenině a za stálého míchání dusíme ještě 10 minut. Hotovou kaši sypeme pokrájenými bylinkami.
Živě na MRK.cz
Kde to žije - všechna témata
2:06NČeští rybáři čelí poklesu úlovků - vliv predátorů a rostoucích nákladů (Bleskovka) 105
1:53NNa Lipně vymírají candáti i kapři, vědci nevědí proč. Jednoho podezřelého mají. (Bleskovka) 166
ČtNStarfishing SPeX-TeX 150 2 Man 0
ČtNPřívlač v Chorvatsku 67
ČtNPolsko revíry hlavně kapr ,samozřejmě pro všechny odvětví rybařiny . 717
ČtNLipno, candát. Co bude dál... (Bleskovka) 45
ČtNHumnibird helix 7 0
ČtNSumci do tření candátů příliš nezasahují. (Bleskovka) 3
ČtNPokuty za krmení přemnožených nutrií ze Zlíně (Bleskovka) 56
ČtNZáhada pro vědce: Ryby po celém světě se zmenšují (Bleskovka) 6
ČtNSvaz raději zaplatil majiteli pískovny za možnost rybolovu, aby se vyhnul soudu. Průlomový rozsudek, který může stát rybáře do budoucna spoustu peněz. (Bleskovka) 47
ČtNInkubace lipana podhorního v plovoucím aparátu na Vltavě (Video) 4
ČtNNash Titan Bivvy 375
ČtNHlídač slev eshopů 417
StNRYBOMÁNIE podcast #51 - Radek Filip (Video) 2
Co je nového - všeobecné
StNBleskovka: České muškařky kralovaly světu: MS v jižních Čechách patřilo domácím týmům!
StNBleskovka: Záhada pro vědce: Ryby po celém světě se zmenšují
ÚtNBleskovka: Sumci do tření candátů příliš nezasahují.
. . . NVideo: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . NČlánek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . NČlánek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . NMiničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . NRecenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . NMiničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Akční nabídky
Nash Kalhoty Waterproof Trousers | SLEVA 55%
Za 799 Kč
Využijte skvělé akce na kvalitní voděodolné kalhoty od věhlasné firmy Nash. S cenou již od 799 Kč činí z těchto kalhot naprostý bestseller. Akce pouze do vyprodání zásob.
Zfish Zfish sada hlásičů Bite Alarm Set Zx8
ZFISH Bite Alarm Zx8 je nepochybně naše nová vlajková loď mezi hlásiči. Při vývoji a navrhování těchto hlásičů jsme kladli důraz na odstranění všech běžných nešvarů a můžete si být jistí, že tyto hlásiče jsou skutečně “vymazlené” do posledního detailu, zkrátka hlásiče nové generace.
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - obecné
1.6.Benátky Sranda Mač 2024 Léto
1.6.6.Veřejný závod rybník,,Babínek"...
1.6.Závody na Kocandě
1.6.Rybářské závody na rybníku v...
1.6.Rybářské závody Řeznovice
2.6.Benátky Dětský Den 2024
2.6.Dětské rybářské závody Řeznovice
7.6.Přívlačové závody dvojic 3...
8.6.Dětské rybářské závody -...
8.6.Šilheřovice Sranda Mač Evolution...
NEJLEPŠÍ Z KATALOGU
Doporučujeme e-shop
Rybářské centrum Olomouc
Rybářské potřeby pro Vaše životní úlovky. Na prodejní ploše 160 m2 a na eshopu naleznete vše pro sladkovodní i mořský...