Jak zbavit rybu smradu z rybiny?

skousel sem to nalozit na 2 hodky do mleka ale moc to nepomohlo tak jestli s tim mate nejaky zkusenosti
Autor diskuse: VencaXX - Profil , 14.2.2012 všeobecné - ostatní
100 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

NJarda 7 - Profil | St 15.2.2012 21:35:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Strop 330 >> Tři hodiny stačí na to aby sůl vytáhla přebytečnou vlhkost,a zpevnila maso.Struktura masa je potom daleko lepší než při osolení přímo před úpravou.Pokud rybu nasolíš den předem,bude mít maso tužší.Samozřejmě záleží i na velikosti porcí.

NStrop 330 - Profil | St 15.2.2012 20:43:45

Vezmu nuz a ostrou stranou stahuju pod proudem horke vody ten ryby sliz s kuze ryby. Delal jsem to ted o vanocich poprve a je to fakt dobre. Ja sem myslel ze se ryba soli tak 3h pred smazenim. Ale zkusim to i dil asi to bude lepsi:-)

NPLZEN - Profil | St 15.2.2012 20:43:42

VencXX---Chytej motyli.

Nkiller1 - Profil | St 15.2.2012 20:41:22

VencaXX - >> tak si kup vepřový nebo kuřecí maso a máš po problému, to sou zase dotazy:-))

Nnofish - Profil | St 15.2.2012 20:39:47

Jarda 7 >> ..... žádné zbavování tuku....... rybí tuk je zdravý :-)

NJarda 7 - Profil | St 15.2.2012 20:31:07

Okyš >> Pravdu máš.Ale není zbytečné zbavovat rybu všech tukových částí pokud pochází z vody kde je např.pískové nebo štěrkové dno?Je problém že v tuku se usazuje zápach bahna,ale pokud je ryba z čisté vody připadá mi to jako barbarství.Pokud kapra vyudíš,ten tuk má nádhernou chuť,ale jak říkáš,záleží na chuti každého soudruha.:-)

NOkyš - Profil | St 15.2.2012 20:07:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Specifický pach rybiny je odlišný od druhu ryby a také od prostředí kde ta ona konkrétní ryba žije. Jinou "chuť" bude mít kapr z bahnitého rybníku uprostřed léta a jinou zase ze štěrkáče nebo čisté řeky. Proto někde lovím ortodoxně chyť a pusť, jinde zase chyť a sežer. Každopádně je vždy důležité rybu zbavit pokud možno všech tukových částí. U kapra je to na hřbetě a nejvíc na břichu. Nemilostrdně odříznout. V neposlední řadě také, jak psali již kolegové níže, důležité je pořádně vymýt a dle vkusu každého soudruha ždibet česneku a kopru. Jinak rybu solím hodně a pokud možno dost dlouho dopředu, ať se rozleží a natáhne sůl i dovnitř. Není nic horšího než planá ryba.

NPedro1 - Profil | St 15.2.2012 20:07:04

kritik >> Ty tloušti mi nějak unikli,v zadání píše o rybách obecně.Letní tloušť asi nebude žádná hitparáda,ale třeba to někdo umí udělat.

NCZ - Profil | St 15.2.2012 20:00:29

VencaXX - >> Necpi ryby do mražáku a chytej tam kde je to echt nebo konsumuj třeba chrousty.

NKozič origin - Profil | St 15.2.2012 19:59:02

Jak zbavit rybu smradu z JZD?

Nkritik - Profil | St 15.2.2012 19:57:27

Rytíř >> Jo, mizim :-))

NRytíř - Profil | St 15.2.2012 19:56:57

kritik >> pssst,nebo sem vpadne a nakope nám pr..:-))

Nkritik - Profil | St 15.2.2012 19:55:36

Rytíř >> Jasně, starej divočák :-)) napsal bych i kanec, ale to mi strach nedovolí :-))

NRytíř - Profil | St 15.2.2012 19:54:15

kritik >> jo,určite stejnýho:-))HB.

Nkritik - Profil | St 15.2.2012 19:53:16

Rytíř >> Jestli máš na mysli toho Honzíka jako já, tak ne :-)) Já jsem učiněnej beránek, teda než mi bouchnou saze :-))

NRytíř - Profil | St 15.2.2012 19:48:05

kritik >> nejsi tak divokej jak Honza ne?:-))

Nrover - Profil | St 15.2.2012 19:47:58

Co to je, ta rybina ... ?

Nkritik - Profil | St 15.2.2012 19:47:25

Rytíř >> Už mi cvakala čelist :-))

NRytíř - Profil | St 15.2.2012 19:45:44

kritik >> ne,ten mladší:-))

Nkritik - Profil | St 15.2.2012 19:45:14

Rytíř >> Kdo je wostrej, starej a moderní, to jako já?? :-))

Nkritik - Profil | St 15.2.2012 19:43:35

Pedro1 >> Do tvých fotek jsem se vůbec neodvážil podívat :-), to by mi strach nedovolil....Venda se tady vyptává, jak se zbavit smradu z ryb :-), hlavně z tloušťů.

NRytíř - Profil | St 15.2.2012 19:41:45

Pedro1 >> je VaM a tento souboj nemůžeš vyhrát:-))

NPedro1 - Profil | St 15.2.2012 19:40:55

Rytíř >> Von si začal:-)))))))

NPedro1 - Profil | St 15.2.2012 19:40:39

kritik >> Jaký tlouště?To myslíš toho sedmikilovýho amura v mejch fotkách?No potěš prdel jestli jsi si ho spletl s tlouštěm.

Nkritik - Profil | St 15.2.2012 19:29:17

VencaXX >> Zapoměls na benzín a krmení..... to taky něco stojí :-))))

NVencaXX - Profil | St 15.2.2012 18:41:59

no jako kdyz uz za povolenku platim tezky prachy tak proc bych si aj nejaky ryby nevzal od ty vody ze jinak taky neberu kazdou rybu co chytim a taky k vode neberu fotak tak asi tak

NHrdobec - Profil | St 15.2.2012 17:30:35

Já žeru tak rychle že si nějaký rybiny ani nestačim fšimnout o))))))))

Nkritik - Profil | St 15.2.2012 17:27:17

šmudla007 >> Tobě to uvěřim, ty jsi známej kulinář :-)) Co se týká tlouště tak si dobře pamatuji, když jsem je jako malej smrad chytávával pod jezem na řasu. Když tě posr.., tak to stálo za to :-))

Nšmudla007 - Profil | St 15.2.2012 17:11:06

kritik >> Si ale musíš všimnout že si autor otázky chytnul aji ostroretky a to je panečku úplně něco jinýho než letní tloušť :)

Dave akorát nesnese pohled na rybu po zpracování, ještě štěstí že se nedíval na moje fotky(to by mu prdla cévka a tahal by na kapry nohu a bágl).
Ohledně tlouště se musí kápnout na dobře živenýho z čisté vody. Ostroretku bych si dal hnedka aji dvakrát.

NRytíř - Profil | St 15.2.2012 17:01:57

Pedro1 >> ty hele,nedráždi ty kapraře:-)))

NWhooooO - Profil | St 15.2.2012 16:47:51

do krabicky ponořit do mlíka a nechat přes noc já ještě přidávám drcený česnek :))

Nkritik - Profil | St 15.2.2012 16:45:51

Pedro1 >> Dost slušná reakce, něco jako bejk kterej uvidí červenej hadr :-)) Dave na to nechtěně kápnul...... Vono konzumovat tlouště uprostřed léta je musí být naprosto dokonalá, luxusní šmákota :-))

NProgramátor - Profil | St 15.2.2012 16:43:58

nesmíš chytat ryby pod čističkou, toho smradu z masa se už nijak nezbavíš :-)
Jinak mě funguje citron a hlavně česnek

NAnýzový dědek - Profil | St 15.2.2012 16:31:40

Pedro1 >> čerstvý je lepší, ale sušený také nevadí. Podmínkou je pouze ten květ bez těch zelených lístků.

NSp. - Profil | St 15.2.2012 16:27:27

2hodiny su nič. daš do mlieka za lyžicu soli a jasne že tam namočiš rybu a nechaš 12hodin v chladničke :)

NGoce - Profil | St 15.2.2012 16:23:40

Zkus deodorant ;) pod ploutev ji stříkni for man

NFigos - Profil | St 15.2.2012 16:21:40

No já když vytáhnu třeba rybu z mrazáku tak ji dám přes noc do mléka a na balkon.nebo citron si myslím já moc nevařím to manželka ale koukám jak to dělá.

NRytíř - Profil | St 15.2.2012 16:19:20

Jinak hoši,řikejte si co chcete ale krkovine na šutru když přijdu z ryb,ta nemá chybu.Minule kluci dovezli tresku a taky byla super na kameni:-))Až na to,že nám jednu filetu sebrala kočka,bestie...
To fotil jeden kaprař u mě po společné rybačce ale šefkuchař jsem byl já:-))

Nvydra Lucky - Profil | St 15.2.2012 16:12:39

Rybu, teda kapra, rozporcuji, důkladně opláchnu a řádně nasolím. Troška citronu neuškodí, nechám uležet (přez noc). Následně napatlat utřeným česnekem a to hodně, vyválet v mouce, poprášit paprikou, něco drceného (mletého) kmínu a uložím na pekáčovou podložku. Máslíčkem zásadně nešetřím. I ti, co tvrdili, že ryba smrdí, není dobrá a podobně znevažovali rybu na talíři, osobně vylizovali podložku chlebem ...

NPedro1 - Profil | St 15.2.2012 16:12:27

Anýzový dědek >> Ten květ musí být čerstvý,nebo může být i sušený?

NPedro1 - Profil | St 15.2.2012 16:11:59

Přemas >> CarpHouser - 15.2.2012 16:09:41 >> Na hulváta v mikrotenu nechávám jen hovězí.Dle potřeby.

NCarpHouser - Profil | St 15.2.2012 16:09:41

Pedro1 >> No tak to je jiná, když se jedná o naložené maso v koření a oleji, to jej pak nech třeba 3 dny, prase klidně i 5 dní, naložené v lednici. Já myslel, že necháváš všechny masa uležet na styl bejk na holo, 14 dní v lednici :o)

NAnýzový dědek - Profil | St 15.2.2012 16:09:39

Pedro1 >> Třeba štika s lipovým květem a medem se může marinovat i týden a čím déle se marinuje- tím je lepší....o)))

NRytíř - Profil | St 15.2.2012 16:06:57

S&F - pescador >> platejz neni špatnej uzenej,ale jak řikam,musí se to umět a mam jednoho borce z práce co fakt umí.Budu mu muset letos dovalt taky fouse do kouře..

NPedro1 - Profil | St 15.2.2012 16:06:21

Přemas >> CarpHouser - 15.2.2012 16:04:41 >> Pokud kuřecí namarinuju a nechám přes noc uležet,je mnohem křehčí a chutná mi víc.

NCarpHouser - Profil | St 15.2.2012 16:04:41

Pedro1 >> Tobě chutná uleželé kuřecí maso?

NDave> - Profil | St 15.2.2012 16:04:13

Pedro1 >> Já chyť a pusť nehlásám, tak jdi s tím argumentem někam!!!Jen mám jiný názor na lidi co si musí fotit mrtvé a vykuchané ryby pro své ego.

NPedro1 - Profil | St 15.2.2012 15:59:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dave≻ >> >Dave - 15.2.2012 15:35:22 >> Je něco špatného na konzumaci ulovených ryb?Proč sem vůbec lezeš?Jdi si hlásat Chyť a Pusť mezi ostatní pomatence.

Jinak k otázce,jak už někdo psal,je dobrý nechat rybu přes noc odležet - lehce nasolenou,trochu citronu a sem tam slévat vodu.Ta sůl s citronem z ryby vytáhne přebytečnou vodu a z velké většiny i ten pach.Každé maso je lepší,když je uleželé.

NS&F - pescador - Profil | St 15.2.2012 15:56:36

Rytíř >> Ty duháci nebyli ale tak jak u nás uloveni po vysazení ..... a sumík taky v řece Moravě nebo Dyji není ze sádek krmený granulema. Stále lepší jak "prasečkin" nebo ošklivý Tolstoj ... :-)) Kamarád mi kdysi přines uzenýho cejna a byl jsem opravdu překvapený ... a to bez smajlíka !

NCarpHouser - Profil | St 15.2.2012 15:50:22

VencaXX - >> Je to jednoduché, dobrou kuchyňskou úpravou.

NAnýzový dědek - Profil | St 15.2.2012 15:50:21

Pvl >> http://www.akva-tera.cz/akvaristika/dekorace-umele/​
Tady si je může koupit...o)))

NRytíř - Profil | St 15.2.2012 15:50:15

S&F - pescador >> tyhle vodní brojlery néé:-))

NS&F - pescador - Profil | St 15.2.2012 15:49:32

Rytíř >> No jóó ... jak to nemá pruhy tak pán ohrnuje nos :-))

NRytíř - Profil | St 15.2.2012 15:48:00

S&F - pescador >> duhoně moc nemusim..Ale sumík taky de.

NPvl - Profil | St 15.2.2012 15:47:32

Anýzový dědek >> Dej mu odkaz :o§)

NS&F - pescador - Profil | St 15.2.2012 15:46:25

Rytíř >> Tak tady u nás asi ne ale venku si to můžu nechat udělat,u nás je to takřka klenot jak je jich poskrovnu .... předminule nám ubytovatel vyudil "duhoně" a taky to byla mňamka .Tady když jde něco do kouře tak to bývá z 99% sumík .... těch je tu jak sra -ˇ- ek .

NAnýzový dědek - Profil | St 15.2.2012 15:45:16

Pvl >> souhlasím, když mu ryby smrdí, at si koupí umělé....o))))

NRytíř - Profil | St 15.2.2012 15:40:40

S&F - pescador >> vyzkoušej ale někdo kdo opravdu umí udit.

NS&F - pescador - Profil | St 15.2.2012 15:39:36

Rytíř >> Mhhhhm .... tak to nevím ... ale "tatarák" mi z nich v Rakousku chutnal celkem dost.

NLeorim - Profil | St 15.2.2012 15:39:26

Tak prostě když chytneš rybu tak k ní čuchnout,pokud smrdí tak jí pustit zpátky do vody aby vysmrádla,a za rok třeba už smrdět nebude,....(:

NPvl - Profil | St 15.2.2012 15:38:14

Nejez ryby máš po problému :o§) Jestli máš na mysli , ryby tebou ulovené nebo koupené v obchodě - to znamená ryby, které se chovají zde - hlava mi nebere tvůj dotaz .Ty až tak moc nesmrdí . Jestli myslíš smrad např .z filé ,to bych ještě pochopil . Když budu mít chuť na rybu, tak jedině proto, že je to něco jiného . EDIT : V případě , že rybího masa jsi přejedený udělej pauzu Možná to bude také tím , že máš plný mrazák a nestiháš je konzumovat :o§) Chyť, když máš chuť udělej ji čerstvou a smrdět nebude :o§)

NDave> - Profil | St 15.2.2012 15:35:22

Další exhibionista s kartou plných vykuchaných ryb.A jako třešnička na dortu tady je další logická diskuse s inteligentním tématem.OMG, ten MRK je v čím dál větších srajdách, než bylo doposud.

NRytíř - Profil | St 15.2.2012 15:32:08

S&F - pescador >> uzenej lipan je taky delikateska:-))

Nvanuz - Profil | St 15.2.2012 15:27:48

ja len tak na okraj, a co chces, aby ta ryba smrdela ako hovadzie?

NAnýzový dědek - Profil | St 15.2.2012 15:23:58

pokud jí chceš zbavit nadměrného rybího pachu, tak doporučuji omýt jí v octové vodě, opláchnout čistou vodou a vložit do ní třeba libeček, petrželovou nať, bylinky. A druhý den skonzumovat.
Nebo jí namarinovat.
Marinád je spousta.

Ncolek - Profil | St 15.2.2012 15:22:32

dej si vepřa

Npolixena - Profil | St 15.2.2012 15:12:03

Ahoj pokud chceš,aby ryba nebyla cítit,nalož ji přes noc do 100% pomeran.džusu.Mám to vyskoušené(každá ryba má svoji charakteristickou vůni),jinak ten džus 100% funguje.

Naleš vavřina - Profil | St 15.2.2012 11:53:04

VencaXX - >> To jsi rybář se takto diletantsky vyjadřovat??? Každý rybí druh má svou specifickou vůni a pokud rybu neznehodnotíš (např. zapařením), tak nikdy nemůže smrdět. Vypořádání se se specifickou vůní rybiny je věcí gastronomické přípravy jídla z ryb. Jako rybář by si se měl stydět za takovou diskuzi!!!

NKok - Profil | St 15.2.2012 11:46:52

jmenuje se to smell fix a používá se to ve skandinávii na odstranění rybího pachu z tresek, ...je to ve stavu tekutém a vyrábí to firma 3M, dokonce to lehce zbarví maso do oranžova a člověk pak má pocit že baští lososa. Běžně to používám na všechny ryby dna které konzumuji, vřele doporučuji

Nnatas - Profil | St 15.2.2012 11:43:16

Ryba je cítit nevábnou rybinou většinou pouze při nevhodné úpravě. Pachutě jsou většinou bahno, řasy či odpadní vody. Metoda jednoduchá- ryby nebrat, protože ničím se to vyčistit nedá. Někdy nechápu co rybáři"sežerou".

Ndosec - Profil | St 15.2.2012 11:42:30

Píďa2 >> já psal z tvarglů ne z huby,ale asi máš osobní zkušenosti :-))

NPíďa2 - Profil | St 15.2.2012 11:41:19

dosec >> Vyčisti si zuby...

NVojtěch - Profil | St 15.2.2012 11:37:51

jáký smrad!!! Je to ryba, tak jez vepřové?