Carp,carpfishing,carpfisherman -terčem kritiky ,aneb hledání cesty k pochopení a toleranci

Jako u názvu mé otázky si poslední dobou všímám jak na"mrku" tak i "live" u vody s negatívem a někdy i pořádně tvrdou kritikou na tento styl rybolovní techniky a druhu ryb - kapra. Reaguji dle mne už i na početnou skupinku lidí-kolegů, kteří by kapra nejraději...
Kaprař s výbavou i s cílenou rybou je jako jedinec považován, hodnocen a měřen jako individum, který prakticky u vody a kapr ve vodě nemá co dělat. Je možné u takových kritiků ještě považovat kaprařinu jako hobby? Je možné provozavat své hobby u vody v klidu a pohodě?
Poslední dobou v častých případech,"NE"
Ono někdy stačí stát se terčem urážek,když jen vnadím kobrou a samotný lov v úmysle nemám provádět. Krmím...
Přirovnání např. k filatelistům nebo jiných zájmových činností. U nich nikdo nekritizuje druhého, že se věnuje jiné edici známek. Jejich chování je v normě, vedené k vzájemné úctě a pochopení.
Ptám se - Kaprařinu mám jako zálibu aneb zájmovou činnost. Kapra mám jako cílenou rybu. Proč Vy jako kritici mi - nám chcete tuto zálibu znechutit? Mohu říct, že početná skupina slušných kaprařů Vás toleruje, nevadíte jim.
Najde se, nebo pomůže tato diskuse k cestě pochopení a tolerance?
Věřím, že ANO
Autor diskuse: Arsenal - Profil , 29.8.2011 všeobecné - ostatní
100 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

NJarda 2004 - Profil | Čt 1.9.2011 22:14:06

Arsenal >> Moc díky to potěší. Hlavně od kapraře jako ty.

NArsenal - Profil | Čt 1.9.2011 22:09:47

Jarda 2004 >> Myslím Jardo,že líp to ani nejde napsat.Jseš rybář,jeden z těch,co to mají v hlavě srovnaný.Tak hodnotím tvůj názor.
Tobě taky,ať se daří...

NJarda 2004 - Profil | Čt 1.9.2011 21:40:30

Jarda Š. >> Jasně souhlasím taky pouštím už řadu roků a pokud chci chytat bez omezení tak jedu do ciziny nebo na komerční vodu. Netvrdím že jsem nikdy neporušil pravidla to určitě né ale co se dnes děje je opravdudo nebe volající.A že jen doba ukáže co rybáři dostanou a co si prosadí je jasné ale vše má svůj čas a svoje místo smůla že teť to není ale to neomlouvá za něktré příspěvky co se tady píší někdy to rozesměje někdy rozpláče.

NJarda Š. - Profil | Čt 1.9.2011 21:36:42

Jarda 2004 >> Že někdo začal jako kaprař a věnuje se jen kaprařině, aniž by zkoušel i jiné rybolovné techniky, bych snad ani nikomu nevyčítal. Ale, jak píšeš, měl by si uvědomit, že jiní používají i jiné rybolovné techniky a pravidla musí být stejná pro všechny. Nelze je proto šít na míru kaprařům. CaR by opravdu nemělo omlouvat porušování pravidel, ale naopak důsledné pouštění všech ryb by mělo být "třešničkou na dortu" v morálním profilu skutečně "sportovního" rybáře, který vždy "hraje fair play".

NJarda 2004 - Profil | Čt 1.9.2011 21:21:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Arsenal - >> Mne nevadí nikdo, ale rejpálci bez kousku kultury ti vadí snad každému rozumnému člověku. Ono víc než v realitě všedního dne na rybách se z negativním přístupem potkáš tady. Tvář ukrytá za klávesnicí a ego rybobíjce který se populisticky staví na stranu IN názorů talchalů na MRKu je jen plácnutí do vody a brát je vážně snad ani nejde. Ono v realitě to zas není tak horké a spousta kolegů se naprosto jinak chová tady a naprosto rozdílně v realitě rybářského života. Ale to že si kapraři dělají nepřátele si také mohou přičíst na svoje vytahaná trička kdy sem dávají videa a moudra bez toho aby dřív než nahodí na kapra odzkoušely i jiné techniky. A pak se světe div se do roka zde máme kaprařů jak máku každý je těžká bedna s kaprem pomalu začíná mluvit a vypšouknou kolikrát takovou slátaninu, že se člověk musí smát. A tady spíš hledám problém. Nejsme tak trošku strůjci svého osudu když bez dechu sledujeme videa akčních hrdinu bombardujících padoucha koulemi až do úplného ukoulování jen proto že vzal onu modlu z revíru? v moderním vývoji ale tak je to rozdané a šmytec. Možná kdybychom méně tlačili na pilu tak by i přístup
Dřív jsme byly tak nějak všichni na jedné lodi, ale dnes jsme skupinou, která akorát brečí a nadává na těžký život kapraře. Faktem je že naše svazy jsou brzdou okolí byl někde jinde, ale mne to připadá jako heslo „já jsem kaprař kdo je víc“ a kam jsme to vlastně došli když se naše zábava zvrhla na hromadnou onanii o to kdo jezdí na statní a kdo na soukromou a kdo je větší geroj ze státní vody a kdo poruší víc pravidel. Tohle přece není dogma ale futr náš koníček a v rovině koníčka by to mělo zůstat. Profesionálů jsou plné stránky časopisu, co opakují neustále to samé a už to ani nejde číst.
Jinak ať se ti daří Arsenálku:-))

Nmal - Profil | Čt 1.9.2011 20:30:08

Arsenal >> že by schovávačka za pejska byl další kaprařskej fígl? Asi bych tomu věřil, pejsek z toho rozum nemá.

NMilhauz - Profil | Čt 1.9.2011 12:29:53

Nepovažuji se za kapraře ale kapry chytám rád, s podobným chováním jsem se setkal u velké bandy kaprařů a není to nic příjemného.Osobně nejraději chytám sám, na místě kde mě nikdo neruší, kde jsem co nejméně vidět, snažím se hledat místa kde chytá co nejméně lidí a mnohokrát se mi to vyplatilo i v podobě úlovků, alkohol k vodě nepatří, stačí pozorovat vodáky, tak jeden ze sta jede střízlivý.A když není jiná možnost než chytat mezi jinými rybáři snažím se být vždy slušný a tolerantní, úklid lovného místa před i po začátku lovu by měl být samozřejmostí, nezřídka odnesu i velký pytel odpadků, kde většinu zanechali u vody lovci přede mnou.

NButchi - Profil | Čt 1.9.2011 12:10:06

Arsenal >>
Velkých psů se nebojím.
Horší jsou ti malí zmetci s kulatou hlavou a nohama do O.

NNetipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Čt 1.9.2011 11:55:42

Arsenal >> Max vypadá jako dobrák. Toho bych se nebál. Už jsem narazil na rybách na jinačí psí sympaťáky

NArsenal - Profil | Čt 1.9.2011 11:53:17

Netipa - poslední hrdina MRKu >> V sacích je s parťákem nemáme Ale až se přiblížíš k nám bez ohlášení,potkáš našeho kámoše:a to?Parťákův Max čeká na kofolu :-)
Ještě bys nám chtěl něco řezat?

NBrasileiro - Profil | Čt 1.9.2011 11:49:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

monitor >> minnow67 - 1.9.2011 11:25:51 >> Měl jsem na Rozkoši několikrát vypuštěná kola a ulomená zrcátka.
Vždy to udělali extrémní kapraři jen proto,že jsem si dovolil sednout na "jejich" flek kde se chystali chytat.
Proč by nějaký krmítkář měl sedět na "top" když se tam střídají kaprařské party jak na běžícím pásu? Všichhni rybáři si jsou rovni ať chytají na krmítko,vláčí,muškaří atd. Jen extrémní kapraři jsi sou rovnější.

Nnofish - Profil | Čt 1.9.2011 11:41:46

Netipa - poslední hrdina MRKu >> Člověče, není lepší si na to naučit štiku? Usnou, štika jim rozkouše sak a ryby utečou. Jednomu známnému se stalo že mu dvakrát něco "vyjelo" po vezírku s kaprem. Chytil tam štiku kolem 80-ti. Takže by to asi šlo..... :-D

NNetipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Čt 1.9.2011 11:41:38

monitor >> minnow67 - 1.9.2011 11:39:21 >> jsme domluveni

Nminnow67 - Profil | Čt 1.9.2011 11:39:21

Netipa - poslední hrdina MRKu >> Tak příště, až se do toho pustíš, tak bych prosil, vyfiletovat, naložit, upéct a pak vzbudit. Děkuji

NNetipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Čt 1.9.2011 11:34:43

já když vidím u vody kapraře, tak počkám až usnou a pak jim pořežu kapry v sacích. Gumy už neřežu

Nminnow67 - Profil | Čt 1.9.2011 11:25:51

Rozhodně nejsem schopen posoudit, jestli někdo auto poškodil kvůli tomu, že je majitel kaprař, ale v minulosti se tu na MRKu našli experti, kteří tím přímo vyhrožovali a bylo to cílené právě na kapraře.
No ale bez ohledu na to kdo a proč má zájem zdemolovat mi vůz, snažím se mít auto pod dohledem.

NCarpeater - Profil | Čt 1.9.2011 11:16:26

monitor >> minnow67 - 1.9.2011 9:10:59 >> já teda nevím jak u vás, ale tady na jihu si lidi neřežou gumy kvůli kaprařině, aspoň co se si všim.

NArsenal - Profil | Čt 1.9.2011 11:07:58

monitor >> minnow67 - 1.9.2011 9:10:59 >> Nejsi sám.Když jsem měl fáčko,měl povolené šrouby na kolech.
Všimnul jsem si,že je nějak moc stop v blátě u kol.
No stejně nemůžu soudit,zda to byl antikaprař nebo nějaký trotl...

NPoušťák - Profil | Čt 1.9.2011 9:39:07

šmudla >> ))))))))))))))))..ty jsi kus..))))))))))))))))))))))))))

NKok - Profil | Čt 1.9.2011 9:34:54

šmudla >> když bys kilnul jen jednoho, řekněme nějakou "desítku" a bylo to na NM možná bych přimhouřil oko, ...alespoň bys dal kaprům pokoj:), ...ale říkám narovinu chytnout nějakýho pořádnýho macaráta hezky stavěnýho špatně bych to nesl kdybys ho chtěl kuchnout, a teď to myslím vážně

Nšmudla - Profil | Čt 1.9.2011 9:25:11

Kok >> No jenže kuchnout trofejního kapra je můj cíl (aspoň jednoho), nebylo by to fér to zapírat. Pochybuju že by mne začala bavit rybařina typu sedět dva dny nad prutama bez potahu, takže bych neměl ani tu trpělivost zneužívat předané zkušenosti u vody (násadáků cejnů plotic si nachytám kdykoliv kolik chcu ale toho velkýho kapra se mi jen tak lapnout nepovede). Jednoho macka do udírny, odškrtnu si kolonku splněno a pustím se do cíle lapit na červíka trofejního lipana na MP vodě ať nedeptám furt jenom chudáky kapraře :)
Tak ať vám na té Pálavě berou festovně, zraje včil hrozno, jeden krásný podzim sem tam byl touhle dobou.

Nminnow67 - Profil | Čt 1.9.2011 9:10:59

sliver - samolibý vůl >> Jo a za plážového kapraře se považuju taky, mít auto za zadkem dnes bohužel považuju za nutnost. Obzvláště, když se i mezi "kolegy" najdou odbojáři, kteří jsou schopní prořezat pneumatiky a poškodit auto jen proto, že majitel je kaprař.

Nminnow67 - Profil | Čt 1.9.2011 9:07:09

sliver - samolibý vůl >> No tak taková argumentace se dá pochopit. Takovou zkušenost od vody naštěstí nemám. Přesto, že jezdím s bivakem, do 800 metrové kolonie kolegů by mě asi nikdo nedostal. Tam kam zpravidla jezdím, je několik míst, kde lze rozumně zabivakovat a zbývá dost prostoru pro ostatní. Osobně se snažím, abych svým pobytem nikoho nijak neomezoval, tedy ne nad rámec svých práv.

NKok - Profil | Čt 1.9.2011 8:30:56

šmudla >> v podstatě mně nevadíš, když nekuchneš trofejního kapra nebo ho neprodáš a naše zkušenosti které bychom do tebe vtloukli u vody nezneužiješ, tak se klidně za náma stav k vodě, vypadá že máš sklony k recesi a s takovýma se nejlépe loví ikdyž nejsou kapraři:)

Nsliver - samolibý vůl - Profil | St 31.8.2011 21:54:21

nofish >> já jsem tam chodil rád, moc rád. Ale kdysi, když byla čistá zelenomodrá voda s bujným porostem rostlin i na hlubší vodě. Mám odsud největšího okouna a dost pěkných štik. Pamatuju i keře na ostrůvku, vyčníval kdysi z vody. Ovšem pak tam začali sypat amury a mírové kapry a bylo hotovo. No a pak povodeň a od té doby se tam ani nedívám jak jedu kolem.

Nnofish - Profil | St 31.8.2011 21:38:11

sliver - samolibý vůl >> :-D člověče a já to vzal vážně. Z principu tam na ryby nepojedu. Maximálně se tam jednou zajedu mrknou na podzim na dravce. Nelíbí se mi tam. Ale prostě to že se porušuje všude všechno? To už je na mě moc. Oni si někteří snad myslí, že když budou porušovat vše co jde, že snad svaz ustoupí a povolí jim to. Nechápu, nepochopím. Asi jsem blbec, ale nikdy mě ani nenapadlo špekulovat jak si na Hartě zakrmit na těch místech, kde vím, že bych nachytal víc. Nenapadlo, protože vím, že bych na to potřeboval krmit z loďky, což je na těch místech kam chodím, zakázané. Stejně jako obci jedu 50 i o půlnoci, i když vím, že bych mohl rychleji a že mě pravděpodobně nechytnou.

Nsliver - samolibý vůl - Profil | St 31.8.2011 21:31:33

nofish >> sem si dělal blbou srandu, to bych uhořel , kdybych ju tam dal.

Nnofish - Profil | St 31.8.2011 21:30:05

sliver - samolibý vůl >> tak tam asi bude RS každou chvilku ne? Ta harta je fakt extrém, tam to není o tom kdo RŘ porušuje, jednodušší je snad počítat, kdo ho dodržuje.....

Nsliver - samolibý vůl - Profil | St 31.8.2011 21:28:10

nofish >> určitě dodržují, dám ruku do ohně.

Nnofish - Profil | St 31.8.2011 21:25:32

sliver - samolibý vůl >> člověče tak to nech no. Třeba se to děje fakt jenom na Hartě, jinde ne :-) Asi se zajedu podívat do Opavy na sádrák, jestli všichni kapraři dodržují zákaz vnadění tam (teď v létě). I když tam jich mezi koupáčema asi moc nebude...

Nsliver - samolibý vůl - Profil | St 31.8.2011 20:57:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Arsenal >> ano, i na vodě kde je lov z loďky povolen se běžně setkávám i já s pokřikem ze břehu. Jenže to jsou jenom suchozemské krysy, které si myslí, že když máš loď a echolot, tak jim to všecko vychytáš. Navíc neumí plavat a lodě se bojí, z toho bych si nic nedělal.

Ovšem tímto jsme odběhli od hlavního problému, a to je soustavné porušování předpisů při rybolovu, zpupnost, arogance, neúcta k přírodě a kolegům u vody, kterou se vyznačuje tato sorta plážových kaprařů. Začal jsem jim tak říkat, protože obsazují místa kam dojedou autem až k vodě, s travičkou kolem bivaku , petku se šutrákem na laně uloží po důkladném průzkumu echolotem na naprosto rovném a absolutně čistém dně a pak tam 14 dnů dělají rachot. No a ta pláž má třeba 800m , takže bivaků tam vleze dost a pro ostatní je vymalováno. A večer, když aspoň ti candáti by se odvážili ke břehu, tak ti pitomci začnou soutěžit, komu čelovka dosvítí dál, pak objeví plotičky odpočívající na mělčině a předhánějí se, kdo jich vyplaší víc.

Toto je u nás každodenní realita, proto ta nevraživost. Všichni tito srandisti se hrdě hlásí ke kaprařům.

Nminnow67 - Profil | St 31.8.2011 15:38:55

Netipa - poslední hrdina MRKu >> No tak na to už fakt nemá co odpovědět.

Nrover - Profil | St 31.8.2011 15:36:31

šmudla >>
No vidíš ty bláho, to mě nenapadlo, ...za tím světem fakticky dost pokulháváme :-(
Vidím, že už to máš celkem prokoumaný, rozhodně bych s tebou do toho šel :-)

Nnofish - Profil | St 31.8.2011 15:34:01

Arsenal >> ale co bych řešil? O to jde. Já to dělat nějak moc nechci ale když vidím co se u vody děje......

NGRUPA - Profil | St 31.8.2011 15:33:36

Netipa - poslední hrdina MRKu >> Nebýt toho davu, tak nemáme co žrát....:-(

NArsenal - Profil | St 31.8.2011 15:29:45

nofish >> Chápu Tě,Vás.Jak by si řešil jako člen RS.(budoucí)?

Nšmudla - Profil | St 31.8.2011 15:27:34

rover >> Rybáři by to mohli mít taky stejně jednoduché jako myslivci, bohužel oproti spojeným státům kde je bowfišing legální a povolen jsme stále pozadu za světem.
Velká ryba je snadnější terč a snadno by se takto mohly odlovovat přerostlé kusy neulovitelné jinými metodami(například tolstolobici). Třeba by mohl být srpen povolen na některých revírech bowfišing spolu s lovem non stop a lovem z lodiček( vše v rámci povolenky a se 7kg limitem- a datum bowfišingu by se trojitě zakroužkovalo, dvě vycházky týdně, 1 ks ulovené ryby na vycházku).

Nrover - Profil | St 31.8.2011 15:22:22

Netipa - poslední hrdina MRKu >>
Souhlasím, ...nemají to myslivci oproti rybářům jednodušší ? Zacílí, zmáčknou, ...a jelena Ríšu už nikdy nikdo znovu neuloví. Chlubit se 20ti kilovým kaprem, se kterým minulou noc spal jiný šťastlivec v bivaku je přinejmenším trapné, ...platit za to, ...hloupé :-(

Nnofish - Profil | St 31.8.2011 15:20:54

Arsenal >> člověče doufám že nevadí ale vložím se do diskuze jen jedním vysvětlením. On sliver chytá na stejné vodě jako já a dokonce i šmudla. Jak vidíš shodujeme se v šichni tři na jednom. Na tom že největší bordel a problémy tam dělají páni pseoudokapraři. Musíš uznat, že pak se nemůže nikdo divit, že na takové lidi nadáváme a že já jako člověk odmítající buzerovat lidi uvažuji o RS. A to jen z důvodů co se děje na jedné určité vodě. Je tu jediná velká přehrada kde se chytá a podle toho to vypadá. I ta koncentrace těchto "lidí". Proto už máme alergii na loďky v zátokách kde nemají co dělat a podobně. Chytíš tři kapry za sebou a páni už tam valí s dalším pytlem krmení, ve snaze ti ty ryby přetáhnout k sobě, nemáš kam sednout, všude bivaky, nikde není klid.....

NArsenal - Profil | St 31.8.2011 15:09:46

sliver - samolibý vůl >> Souhlasím,že RMV není ten správný příklad.Malé procento z celkového počtu chytá na RMV vodách.
Ale,kdybych chytal na Labi na hlavním toku,kde je lov z loďky povolen,dostal bych stejné přívlastky jako všude v tomto českém kraji.

Npatlal - Profil | St 31.8.2011 14:57:43

Netipa - poslední hrdina MRKu - Tobě snad nemůže být nic trapné,někdy mi připadá že význam tohoto slova jsi ty sám,no ale to je fuck. Bezinvenční ......tím jsi mne oupně dostal...

NNetipa - poslední hrdina MRKu - Profil | St 31.8.2011 14:36:26

monitor >> minnow67 - 31.8.2011 14:34:23 >> to se vylučuje. Kaprař se nemůže nikde seberealizovat. Ti chytřejší se můžou seberealizovat v té kaprařině, páč zjistí, že z těch hloupějších můžou něco vytřískat, ale už z principu kaprařina táhne jistý typ lidí, kteří jsou bezinvenční.

Nminnow67 - Profil | St 31.8.2011 14:34:23

Netipa - poslední hrdina MRKu >> Takový člověk se třeba seberealizuje někde jinde a kaprařinu má jako relax?

NNetipa - poslední hrdina MRKu - Profil | St 31.8.2011 14:32:46

monitor >> minnow67 - 31.8.2011 14:29:15 >> no já nevím, jak je na tom každý, ale snad nějak logicky chce ten člověk být v něčem jiný než okolí ne? Aby jakože nebyl v tom průměru. Chápu, že prostý kaprař dělá, co se mu řekne, ale prožít život v davu je podle mě škoda. Takový člověk je zbytečný

NArsenal - Profil | St 31.8.2011 14:32:22

sliver - samolibý vůl >> RMV je něco jako polosoukromný revír.Násadu ryb si hradíme sami z vybraných povolenek.

Nminnow67 - Profil | St 31.8.2011 14:29:15

Netipa - poslední hrdina MRKu >> Každý není excentrik a exhibicionista aby se musel nějak zásadně vymykat, vyčnívat a předvádět se :-)

Nsliver - samolibý vůl - Profil | St 31.8.2011 14:28:49

Arsenal >> máte to tam volaaké divné. Tak buď je něco povolené anebo zakázané. A myslím, že by to mělo být každý rok přesně vypsané v papírech.

Ale i kdyby, vidíš tady zase ty privilegia ? Jenže to je RMV a to asi není ten správný příklad.

Nnofish - Profil | St 31.8.2011 14:26:55

sliver - samolibý vůl >> já chytám max 50 od kraje, ani nějak nechci chytat ty velké. Ale v pátek asi půjdu, tak jeden švihnu na dálku, schválně co zabere. Nejsem kdový jaký kaprař, nejsem vyhraněný na nic, chytám metodou ŽAVES. Netrápím se s tím, jestli měl kapr 45 nebo 65 nebo že dneska šli jen cejni. Samozřejmě ty "nakrmená" místa ale znám no....

NPoušťák - Profil | St 31.8.2011 14:25:48

nofish >> zápis od tebe?..))))))

NArsenal - Profil | St 31.8.2011 14:23:48

sliver - samolibý vůl >> Nerozumíme si.Samo,že přímí lov z loďky není povolen.Zavážení a zdolávaní není zakázano.Tak to u nás chodí.Máme v jednání na příští rok na lov nonstop.Pro letošek to nevyšlo údajně pozdě podaná žádost pro tuto vynímku.

Nnofish - Profil | St 31.8.2011 14:23:44

Poušťák >> ještě jeden zápis a pojedu navštívit tebe a vezmu si to mlátítko od rapaly :-D

Nsliver - samolibý vůl - Profil | St 31.8.2011 14:23:37

nofish >> mi se neomlouvej, já se přiblížím k břehu nejblíž na 100 m. Blíž bych to nedal. Ale víš jak......

NPoušťák - Profil | St 31.8.2011 14:22:37

ještě tak 358 zápisů a koukám že se chytnete kolem ramen,rozbrečíte a začnete se navštěvovat.)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))​)))))))))

Nnofish - Profil | St 31.8.2011 14:21:44

sliver - samolibý vůl >> už mlčím. Je pravda, že to sem nepatří, nechal jsem se unést. Omlouvám se, a ať to Arsenal klidně smaže :-)

NNetipa - poslední hrdina MRKu - Profil | St 31.8.2011 14:21:16

Já se zeptám jinak. Není vám trapný být jeden ze stáda? Neoriginál? Kapry na bojlís chytá každej druhej. Pentapody má každej druhej. Bivak u vody má každej druhej a kapří lékárničku od Kordy za litra má každej. Kapr je nejmíň originální ryba a navíc ty velký se chytaj pořád do kola, mají jména, občanky a jejich děti jezděj na dětský tábory. Je to bezva být ovce? Navíc nemáte názor, páč názor vám je přidělen lobby mocných kapřařských nadbohů a mediálních dávačů. Necítí se až příliš anonymně na břehu obleženém bivaky stejnými, jako máte Vy při západu slunce, když podebíráte zrovna Mášu, která má 18kg a kterou před dvěma hodinama chytil támhle Honza, co sedí vedle vás a včera Mášu chytli šestkrát?
Že vám to trapný není? V tom případě je to v největším pořádku, jste pravými kapraři a já vás chápu a toleruju.
Mě by to trapný bylo, ale to už je moje věc

Nsliver - samolibý vůl - Profil | St 31.8.2011 14:20:05

nofish >> hoši, hoši, přejděte na SZ. Nestačí vám už ti plážoví kapraři ?

Nnofish - Profil | St 31.8.2011 14:18:52

šmudla >> přejeď Hartu na druhou stranu a já ti ukážu kde a jak ty kapry chytit. A teď to myslím vážně- bez loďky a krmení nejezdi, už jsou naučení, u kraje chytneš tak do 50-ti max...

Nšmudla - Profil | St 31.8.2011 14:15:27

Kok >> Nejsem zlobr ani lotr a fileták nemám(sem šikovnej a stačí mi ostrý normální kuchyňský nožík). Proč mě nechcete do party? Já vás naučím kouzlu anglického splávku a na oplátku za pečenou plotici a výbornýho cejna na česneku bych chtěl jenom jednoho kapra co umíte chytit jen Vy (mě se ti větší vyhýbají).
Už mám baitrunery a chtěl bych je otestovat, tam kde chodím na Hartu se musím držet svojí osvědčené klasiky spláveček kousek od břehu a valím cejnky plotky kapříčky, na těžko nahodit= montáž v tahu. Jenom sleduju jak si kolem další a další carpteamy na těch věšákách lámou zuby, a to jim opravdu dobře poradím ať to zkoušijou o kousek dál kde je pláž a písek.

Nsliver - samolibý vůl - Profil | St 31.8.2011 14:13:03

Arsenal >> jsi moc daleko, ale díky za nabídku. Navíc mít prut s nástrahou na lodi je u vás zakázané. To , co děláš ty, je taky zakázané. Jsem o tom přesvědčen.

NArsenal - Profil | St 31.8.2011 14:10:39

sliver - samolibý vůl >> Nejlepší bude,přijď k nám si zachytat.Uvítám Tě...

Nsliver - samolibý vůl - Profil | St 31.8.2011 14:10:33

Arsenal >> no ano, ale já bych chtěl tahat štiky ze stulíků, asi víš proč. Však ty taky můžeš nahodit mimo stulíky. Tak když ty můžeš zdolávat z lodě, proč já bych nemohl ?

NArsenal - Profil | St 31.8.2011 14:08:23

sliver - samolibý vůl >> vláčení povoleno.nejsou všude stulíky

Nsliver - samolibý vůl - Profil | St 31.8.2011 14:05:31

Arsenal >> ta by tam musela být napsaná.

Nsliver - samolibý vůl - Profil | St 31.8.2011 14:04:54

Arsenal >> myslím, že to platí pro všechny, protože podle tvojí logiky bych si já mohl říct, že tam chci vláčet , ale přes porosty stulíků wobler neprotáhnu, tak budu házet z loďky, abych nepořezal štiky, které budu pouštět. Jak byste se na mně ze břehu všichni dívali ? To by bylo olov kolem mojí hlavy.

NArsenal - Profil | St 31.8.2011 14:03:27

sliver - samolibý vůl >> Byla schválená vyjímka,která nebyla zrušena.