Zahradní jezírko - krádeže ryb

Zdravím všechny. Nedávno jsem založil malé jezírko a zarybnil ho pár rybkama (koi, karasi a závojnatky). Je to zhruba měsíc a už zmizela druhá ryba, obě dvě byly kolem 15 cm. Podezdřívám kočku. Nevíte někdo, jak jí zabránit, aby vytahovala rybky? Přeci jenom nejsou zrovna nejlevnější a každý měsíc dokupovat nové se mi opravdu nechce. Předem dík za každou radu.
Autor diskuse: Glanis - Profil , 11.9.2009 všeobecné - ostatní
72 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

NPetr Z. Vedro - Profil | St 14.10.2009 15:57:44

DEPRESS >> slušný carpíci, kolik jich tam máš?

NGlanis - Profil | St 14.10.2009 15:41:14

slimi >> jo to naštve... jinak dík za nabídku já bych těch hrouzku chtěl tak 5max. jinak na botič, nebo rokytku mužem určitě nekdy vyrazit dá se tam slušně zachytat i přes zimu...

Nslimi - Profil | St 14.10.2009 15:34:20

Glanis >> kočky sou svině, já mám přes jezírko síť z velmi jemné síťoviny a neni skoro vidět a je klid.Tak to by mě taky mrzelo.to znám.Letos mě to potkalo v dost hojné míře....Taťka měnil vodu v jezírku,nebo spíš upustil a novou půlku dopustil a během deseti minut všechny ryby co sem měl od miminek břichem nahoru a byl konec:( Dvacetkrát sme tak dělali a bez problému, jenže nyní vodárna přidala do dodávky mnohem víc chloru a bylo to!!!!!!!!!bylo to docela dost smutný, v podstatě to byla součást rodiny jak sme na ně byli všichni zvyklí.....výsledek byl 6 mrtvých koi, kteří po zakoupení měli čtyři centimetry a po týhle trágedii při měření přes 30Cm:( zlatý karasy,děti zlatejch krasů a hlavně jeden béžovej zlatej karas Kubík kterýho sem měl už deset let:) pak podlehli hrouzci. Co je na tom ovšem zajímavý, tak po vybrání mrtvol, sem nechal vodu čtrnáct dní odstát.Počet odlovených souhlasil a žádné jiné ryby v jezírku být neměli.Po dvouch týdnem před nasazením dalších kusů, tak sedim na kraji a koukám do vody...zaznamenal sem pohyb..... kouknu na kraj a tam se v hejnu bažilo řasami přesně dvanáct hrouzčích miminek(cca 1-4 cm)!!!! dodnes to nechápu..... všechny druhy a kusy okamžitě té síle chlóru podlehli a zjevně zrovna vylíhnutí malinkatí hrouzci přežily a jejich rodiče ne.... no minimálně zvláštní:)
Tak kdybys chtěl, tak při svym předzimnim vylovení jezírka vemu hrouzky domu do akvárka a pokud bys měl zájem tak ti nějaký dám....vytřeli se mi nejspíš i plotičky. A nebo mám výborný hrouzčí fleky na botiči, chytíš jich tam dvacet za hodinu....letos v září byli vidět společně s ouklejema snad na kilometry naskládaný jeden na druhym....

NGlanis - Profil | St 14.10.2009 13:19:50

slimi >> no puvodně jsem tam dal dvě závojnatky, 6malích karasu cca 3cm a pak pár větších ryb kolem 10cm 3 karasy 2koi a jednoho kapříka no ke dnešnímu dni tam zbyli závojnatky a ti malí karáskové a jeden koi jinak je vše pryč číča si udělala výlov... nejvíc mě asi mrzí ten kapr toho jsme chytil při výlovu a měl tak 1cm nejdřív jsem ho měl v akvárku pak v malém jezírku a ted jsem ho dal sem, při posledním měření měl už 18cm... a pak si zněj udělala večeři... jinak v sobotu pujdu na výlov tak to snad doplním zas o nejakého prcka rád bych hrouzky...

NMarda - Profil | St 14.10.2009 13:00:33

Foxík, to je spolehlivý ochránce pozemku před kočičí havětí :-)

NMarda - Profil | St 14.10.2009 12:59:10

Vase zprava

NDEPRESS - Profil | St 14.10.2009 12:40:48


NDEPRESS - Profil | St 14.10.2009 12:39:47

Jo i kočička je dravá šelma ..to znám pro ní není trábl sedět minuty nehybně pozorovat je jak jezdí a lemují jezírko -zvláště v nočních hodinách..kdy jsou ryby v létě nahoře..Pak už rychlé seknutí drápem a ryba je venku...sem se s tím setkával často..moje kočky to nedělali..ty sem naučil a klidně tam posedávají a koukají jak jezdí..ale cizé kočky a hlavně zatoulané mají hlad..udělej hranu-oblož tokameny a nenapouštěj po okraj...mě se už i třou.. takže to je problém...mrkni na naší střánku a sekci naše videa-krmení kojáků..http://carpkapr.wbs.cz/..už umí i žrát z pusy :))

Nslimi - Profil | St 14.10.2009 12:19:47

Glanis >> grutuluj glanis...je fakt hezký...jakou máš a jakou chceš mít obsádku tvé zmenšeniny hostivařské přehrady?:)

NGlanis - Profil | St 14.10.2009 12:02:02

Tak jsem dal konečne dohromady nejaké fotky jezírka tak se taky pochlubím. Je to první pokud o jezírko tak snad nesklidím od profíku velkou kritiku... první foto je z výstavby, druhé hned po napuštění a třetí je po dvou měsících kdy už se tam proháněli rybky...

Ndudan - Profil | Pá 18.9.2009 19:38:51

Zdravím(kočkomily).Broblém z kočkama řeším každoročně,skoušel jsem i sklopec,po chycení kočky jsem vzal ocelovou trubku a asi 15min jsem hrál na náš polo plechový sklopec.Mělo to svuj učinek! Bohužel za měsíc tam byly znova.Byla i vzduchovka,to přestali chodit ve dne a začali v noci.Momentalně mam vodu pod stav asi 10cm a k tomu mam silně osazene kraje jezirka.Ryby se mi už nestrácí jen někdy najdu ráno vytahané na břeh babelky a hyacinty,oni přes ty rostliny je nemohou chytit.No huř bude asi na podzim až vše uvadne.

NŽandule - Profil | Pá 18.9.2009 12:33:32

slimi >> také jich mám hodně a také se mi vytřeli, evidentně se jim daří, mě na nich fascinuje ta rychlost s jakou oni vyrážejí na hladinu oproti ostatním rybkám.

Nslimi - Profil | Pá 18.9.2009 11:48:13

Žandule >> ano mě hrouzci taky chodí na hladinu pro granule a pro krmení, nyní jich mám v jezírku přes třicet,dokonce se mi i vytřeli, ovšem kromě krmení se nevzdálí pět centimetrů ode dna. Jenže když se stal inkrimonovaný střet, hrouzka sem měl v jezírku pouze jediného a byl listopad,kdy už na hladinu nekrmim,takže se hrouzek težko odlepil ode dna.... ano asi odlepil když byl uloven,avšak velmi ojediněle....

NŽandule - Profil | Pá 18.9.2009 10:43:30

slimi >> no moji hrouzci nežijí jen na dně :o) úplně v klidu si připlavou k hladině a nasají granule a baští z hladiny, rozhodně si nemyslím, že jsou výhradně u dna !

Nslimi - Profil | Pá 18.9.2009 10:36:42

mám jezírko čtvrtym rokem.První rok ztráta asi 6 slušnejch zlatejch karasů,což mě zjevně dráždilo.Druhej rok po zárustu břehů, kočky číhali,ale rybu nechytli. Naše(mámina) kočka mi vytáhla jednoho hrouzka( jak známo hrouzek žije na dně a v jezírku mám hloubku metr dvacet), do dnes nechápu jak,pořádně sem ho nakop až zavískal a už se neukázal.Myslim že tohle je u koček hodně individuální,oprsklá zas příde, bojácná ne. Jinak mám zapnutou filtraci i s vodotryskem na střídavé zapínání a jakmile se vodotrysk ve tmě zapne(zhruba po půl hodině), kočka se lekne a okamžitě zmizí. Letos sem upřednostnil zdraví ryb nad jemnou estetikou.Mám přez jezírko síť z jemné síťoviny, která není ani na pohled nějak výrazně vidět a mám vystaráno. Kočky zkousšej projít i přes napnutou sí't,ale nemaj šanci.Proto bych nějakýmu plůtku nevěřil.

NŽandule - Profil | Pá 18.9.2009 10:29:57

Venca888 >> přesně tak a to samozřejmě jak oba víme dělají i mnohem horší věci, mě se třeba ztrácejí kalhotky a pak je najdu u nich zahrabané v pelechu...

NVenca888 - Profil | Pá 18.9.2009 10:26:49

Žandule >> maj svoje výhody... kupříkladu nemusim nosit drahý polovičce květiny, protože by jí vydržely asi dvě hodiny... :-)

NŽandule - Profil | Pá 18.9.2009 9:59:27

Venca888 >> jo jo, je to s nimi přesně tak jak píšeš, taky jsem měla radost, že mi nelikvidují vzácnou palmu a nelezou ani do květináče, to jsem se ovšem nesměla vrátit pro zapomenuté klíče :o), ale stejně jsou to miláčci:o))

NNeznaboh:-D - Profil | Pá 18.9.2009 9:56:44

Takira >> Tak to je drsné:-DDD,ale kočky by též prohnala ne?

NVenca888 - Profil | Pá 18.9.2009 9:54:51

Žandule >> víš, co je nejhorší na kočce? Když jí potrestáš za to, že dělá něco, co nemá, tak ona to před tebou dělat přestane, ale jakmile má jistotu, že tam nejsi, udělá to znova. U nás to teda neplatí, protože bohužel naše kočka se vypracovala do takový pozice, že může prakticky všechno... :-) Ale kamarád měl kocoura a nedovoloval mu lézt na kuchyňskou linku. Nakonec ho to trestánim odnaučil a chlubil se, jakej je to úspěšnej drezér, protože kocour už tam měsíc nevlez. Jednou odešel do práce, ale pak se od auta vrátil a skrz okno se chtěl kouknou, jestli zhasnul. Vlez na zahradu, kouknul do okna a kocour samozřejmě ležel na lince... jsou to hrozně vychcaný zvířata a dělaj si co chtěj...

NŽandule - Profil | Pá 18.9.2009 9:41:56

Také mám jezírko a měla jsem podobný problém, jak už tady bylo napsáno - nejlepší je vyčkat a strčit kočku do jezírka, většinou to zabere, ovšem teď jsem si pořidila dva kocoury a těm voda nevadí, klidně si stoupnou pod tekoucí kohoutek, šlapou do vody, lezou mi do vany a do sprcháče :o) , vím, že existují takové ty neviditelné ploty (http://www.elektricke-obojky.cz/neviditelne-ohradn​iky-i.html) pro psy, kdy se psům navlékne spešl obojek, natáhne se el. drát okolo plochy nebo pozemku, kam nechceme aby zvíře chodilo a při jeho přiblížení dostane el. ránu, myslím, že by to mohlo fungovat i na kočky, ovšem problém je pokud přijdou na zahradu třeba sousedovic.

NVenca888 - Profil | Pá 18.9.2009 8:41:56

1kolda1 >> ondatra se příležitostně rybama živí... dvoukilovýho kapra samozřejmě nechytne (ale obávám se, že s tim by měla problémy i dobře rostlá kočka), ale pokud tazatel postrádá rbyky v délce 15 cm, tak je to teoreticky možný...
Naše kočka by nevlezla do vody ani pro vepřový, kvůli kterýmu je schopná drápat na lednici tak, až nás vzbudí... :-)

NPetr Z. Vedro - Profil | Čt 17.9.2009 19:50:15

Prý stačí o cca 20 cm zvýšit břeh oproti hladině a čičí mají smůlu. Já jsem přispěl na kočičí jídelníček dvěma jesetery okolo 20 cm, brečel bych. Kapra něchytla žádnýho a karasy nepočítám. A to máme psa a ta mrcha čeká až není na zahradě a pytlači s...e!!!!!!

NTakira - Profil | Čt 17.9.2009 19:36:33

Neznaboh:-D >> Tak ti klidně půjčím svého psa,teda fenku a za pár hodin máš všechny ryby na zápraží. Máš ho vidět na mělčině jak ryby honí a nosí na výřad. Do vany mi nechodí,ale když jí pustím pár karásků (nemocných,třeba vředy nebo plíseň) do dětské vaničky máš vidět ten fofr.

NTakira - Profil | Čt 17.9.2009 19:28:42

Franta17 >> Pytlačící a toulavé kočky a psi se vždy myslivci stříleli,samozřejmě za dodržení nějakých podmínek. A pokud pytlačí ryby nebo zvěř vidím stejně. A pokud nepomůže nářez nebo koupel tak to buď musíš tolerovat nebo řešit.

N1kolda1 - Profil | Čt 17.9.2009 19:23:17

Venca888 >> už si viděl ondatru jak žere rybu?:-))) kočka vytáhne i dvoukilovýho kapra pokud neni v nějaký extra formě.. sou to svině... vody se bojej, ale klidně se kvůli rybám zmočej

NTakira - Profil | Čt 17.9.2009 19:17:32

Vase zprava

NLauri - Profil | Čt 17.9.2009 10:31:59

Glanis >> když jsem si zakládal zahradní jezírko,tak jsem u toho pročítal i nějakou odbornou literaturu a tam psali jako ochranu proti kočkám udělat příkrý břeh aspoň 25centimetrů. Já to udělal a mám od koček pokoj. Když už máš jezírko postavené tak buď musíš snížit stav vodní hladiny(což jestli tam máš nějaký přepad spojený s čištěním vody,tak samozřejmě nepřipadá v úvahu) a nebo musíš zvýšit břeh třeba nějakými velkými kameny. Pokuď se ti ryby budou ztrácet pořád tak ti na ně chodí sousedi :))

NMiPo - Profil | Čt 17.9.2009 10:12:29

Jovánek >> když se prodává tak asi ne je to past na škůdce
Glanis >> v tom případě návratu zabrání nešťastná náhoda že spadne se sklopcem do vody kolem mě má každej 5 koček který lítaj všude tak je občas nakrmím petardou a zase je na chvilku pokoj ,každej ukazuje jen na západ ale nikomu by se asi nelíbilo např.v Dánsku nesmí kočky volně běhat jen ve voliéře

NNeznaboh:-D - Profil | Čt 17.9.2009 9:17:21

Vidím tady různé názory,ale on by to všechno možná vyřešil pes...

NVenca888 - Profil | Čt 17.9.2009 9:07:53

těžko říct. kočky maj většinou z vody vítr. spíš bych podezíral nějakou ondatru a spol...

NGlanis - Profil | Čt 17.9.2009 8:46:50

Sven >> sven >> tak to je mazec =o)

NDev - Profil | Čt 17.9.2009 7:55:33

Sven >> sven >> :o))))

Nsven - Profil | St 16.9.2009 23:40:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Glanis >> to chce vyměnit rybí osádku a máš od kočky pokoj :-)

N® - ® - Profil | St 16.9.2009 23:35:01

"a když mi kočky vytáhli jesetera tak sem myslel, že je zabiju"

Skvělý zápis, děkuji :-))))))))))))))))

Ntrubadurek - Profil | St 16.9.2009 23:27:10

glanis - když nejde upustit voda, tak se musí zvednout břeh :-). naskládat kameny, nebo navézt zemina

NGlanis - Profil | St 16.9.2009 23:23:22

trubadurek >> to sice ano ale jelikož má jezírko v nejhlubší části cca 90cm a polovina jezírka je tvořena mělčinou kde je tak 20-40cm tak to moc dobře asi nepujde.

Nsomozo - Profil | St 16.9.2009 23:17:38

Glanis >> to same bys mohl řvát Ty, že ti kočička chytá rybičky. :-) Taky planuju jezírko a každej si za svoje zvířatko nese odpovědnost, takžeže taková air soft puška jí zažene domů kam patří:-)

Ntrubadurek - Profil | St 16.9.2009 23:17:12

Glanis - pomůže ti, když snížíš hladinu jezírka. Rozdíl země a hladiny minimálně 30cm a jsi v klídečku!

NGlanis - Profil | St 16.9.2009 23:00:30

MiPo >> jo otom už jsem taky přemýšlel, ale je blbý že ta kočka muže být souseda nebo nekoho z okolí a když se do toho chytne tak tam bude žvát a dělat bordel a to si nelajznu abych tak poslouchal od sousedu, že jim chytám kočičku. Jinak jak píšeš že odvést 50km a je klid tak babička měla kočky a když jich bylo moc tak dvě odvezli známím do kravína, že jim tam budou chytat myši. Kočky se chytily daly do pytle a tradá 15km do kravína. No a do týdne byly obě zpátky. Dodnes nechápu jak našli cestu, snad se někde zeptaly nebo měly mapu... :-D Tak bacha na ně oni jsou mrchy pěkně vychcaný...

NJovánek - Profil | St 16.9.2009 20:48:44

MiPo >> Není sklopec zakázanej?

NFranta17 - Profil | St 16.9.2009 20:40:34

MiPo >> Tohle jsme používali na odchyt ondater, (podhrabávali se - poté vždy byl přepad na nic) něco jsme chytli, ale časem to prokoukli.

NFranta17 - Profil | St 16.9.2009 20:16:15

Takira >> To je moc brutální, kočka je taky živej tvor :-)

NTakira - Profil | St 16.9.2009 20:05:38

Sice nemám jezírko,ale kočky mi chodily na ryby do vany. Přes vanu jsem dal pletivou,zbytečně,lovila dál v koutě kde nebylo. Pak jsem ji plašil vzduchovkou,ona rána do plechu nebo vody kočce pod nohama někdy taky stačí. Když to nepomůže, nastražit sklopec s rybou uvnitř,odchytit,vypustit do pytle a vykoupat (přitopit). Nebo najít myslivce a nechat odstřelit v tom pytli. Za 2 měsíce jsem od koček měl klid.

Ndoliz - Profil | St 16.9.2009 19:46:10

Glanis >> Když na šutr šlápne kočka tak letí šutr i s kočkou do vody. Vyzkoušený :)

NNeznaboh:-D - Profil | Po 14.9.2009 8:57:45

Zničit krtka:-D

Nkranex - Profil | Ne 13.9.2009 20:48:18

jedno z poslednych rieseni...

NModrý šílenec - Profil | Ne 13.9.2009 20:39:19

Tak tím to sa dá odnaučit kočka chodit na rybičky a soused neví že jeho miláček to má za sebou ...

NGlanis - Profil | Ne 13.9.2009 20:31:49

doliz >> jo tenhle plutek vypadá celkem slušně to by mohlo pomoc, jen nevím jestli ta kočka to nepřeleze a z tech kamenu bude chytat bezproblémově dál. oni si vždy poradí, dnes mi ta mrcha otevřela řízkovnici co jsem nechal venku a sežrala 10 perlínu. Chodí si sem jak do závodky...

Ndoliz - Profil | Ne 13.9.2009 9:23:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Oplotit to, zatím nezmizela ani šupina

Nafjee - Profil | Ne 13.9.2009 8:07:06

To nám zmizelo z jezírka pár oranžových jesenů a zjistili jsme, že nám na ně chodí lednáček :)

Nkam!kaze - Profil | Ne 13.9.2009 7:52:21

Zabít kočku!!!!

NJarda.cz - Profil | Ne 13.9.2009 1:33:11

Já teda nemám žádný zkušenosti se zahradním jezírkem ani s kočkama kolem něj, ale musim říct, že jsem se opravdu pobavil při čtení týhle diskuse :-D zvláště chudák kočka ve vaně se zubatou :-D

NRegress - Profil | So 12.9.2009 23:14:54

yvana >> Mě takhle kdysi taky vlezla kočka do vany na zahradě. Ale měla trable, páč ta rybka tam byla velká a zubatá, a nelíbila se jí chlupatá pozornost.. Pak se tý vaně už vyhýbala zdálky...

NAntares - Profil | So 12.9.2009 22:21:34

Stoprocentně kočka ,mě vypytlačili kocouři polovinu rybek,na větší si už netroufly.Řešil jsem to zatahovací roletou přes noc.Roletu jsem si udělal přes celé jezírko, ze zelené stavební síťoviny,co dávají stavaři na zakrytí lešení a stavby proti padání omítky.Jakmile ryby dorostly, je klid.Roleta se dá použít ale i při horkých dnech proti slunci,pokud není dostatek rostlin na úkryt,nebo na podzim proti listí.Mám kolem celého břehu jezírka zeď z kamenů ve stejné výši,rostliny nízké a vesměs plovoucí.U běžných jezírek to bude problém.

Norlas2 - Profil | So 12.9.2009 21:58:55

Podobné téma se probíralo i zde.Číst odspodu. http://rybicky.net/forum/10955?od=76

NFranta17 - Profil | So 12.9.2009 21:55:32

No my máme na zahradě rybníček (cca 6x4m, max.1m hloubka) a lítá nám tam volavka :-(, měli jsme tam dva duháky, zmizeli a jednou sme našli vedle rybníčku kapra 40cm jenom hlavu. Dalši problém jsou ondatry, neustále se někde podhrabávaj, takže je pak přepad vody na hovno.

NDejv - Profil | So 12.9.2009 21:54:58

Pvl >> to nepomůže, ta kočka tam chodí s pytlačkou....:-))

Nyvana - Profil | So 12.9.2009 21:40:34

Víte kluci většinou to nejsou naše vlastní kočky,já bydlím na vsi,tak těch toulavých je hodně a jak zjistí že jsou tam ryby chodí čím dál častěji nakonec i přes den,měla jsem na ně vzduchovku,jednu jsem vystrašila přišla jiná,tak jsem taky musela předělat jezírko a dát kameny,ale pozor aby nekoukaly kameny z vody klidně si na ně stoupne,jinak mi ty mrchy vytáhli 7kg kapra z vany a půlku sežrali.

NGlanis - Profil | So 12.9.2009 18:05:16

Pvl >> to jo dobrý nápad kdyby kočka byla moje, ale takhe slečinka se sem chodí jen najíst a při jakémkoli náznaku nebezpečí zdrhá přes plot pryč...

Nrybar z NZ - Profil | So 12.9.2009 17:03:38

AK_47 nebo M_16 :) :) :) :) )

NPvl - Profil | So 12.9.2009 16:51:13

Jednoduchá věc uskřípni ji drápky :o§))

NGlanis - Profil | So 12.9.2009 16:44:54

Problém je vtom že ona chodí v noci. Zahlédljsem jí tam jednou a to bylo kolem 4h rani. Přes den se asi válí nekde v postely a hraje si na rozmazlenou nicku a v noci řádí.
Yvana - jo to je dobrý nápad jí zvíšit břehy, ale chtělo to realizovat při výstavbě, ted už to asi nepujde.
jinak prak už mam připravenej a kdybych jí zahlédl tak jí hned ubru jeden ze sedmi životu.

NRadža - Profil | Pá 11.9.2009 22:24:13

Mám taky zahradní jezírko a když mi kočky vytáhli jesetera tak sem myslel, že je zabiju. Sem zviklej, že si chytli dřív nějakou tu plotku, ale jeseter mě opravdu naštval. Vymáchal jsem je dvakrát v rybníčku (když byli na lovu) a mám od nich pokoj. Pokaždé jen co se přiblíží naše kočky k jezírku tak stačí zašplouchat s vodou a utíkaj.

Ncolek - Profil | Pá 11.9.2009 21:37:32

kočky sou svině serou řídký hovna do cibule a vytahujou ryby- na pekáč s nima

Nyvana - Profil | Pá 11.9.2009 21:02:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak tenhle problém jsem měla v loni do rána 15 koi kaprů pryč říkala jsem si že zloději,dala tam nové do rána přes půlku pryč tak jsem číhala kočka se tam chodila pást,chytnout se nedala tak jsem vzala traktor a mastila na pole vozila celý den kámen,který jsem navršila okolo jezírka byla to dřina,ale ryby jsou všechny,posílám ti fotku,ale já mám jenom malé jezírko.

Nlovec3 - Profil | Pá 11.9.2009 20:50:48

otik1 - ® aj prak je dobry, mam skusenost. Najlepsia je matka 13-20mm a prak 4gumy:)

Notik1 - Profil | Pá 11.9.2009 20:47:47

pomoze voda ako pisu kolegovia,,alebo prakom ju dobre ,,,jemne ,,,nastrelit-

Nlovec3 - Profil | Pá 11.9.2009 20:43:39

Mne zas macka zrala zaby, tak raz, ked sa vyhrievala na slnku som sa priblizil a vylial na nu kybel ladovej vody prave vytiahnutej zo studne. Odvtedy sa jazierku a vode nejako vyhyba....

NDev - Profil | Pá 11.9.2009 20:42:40

Glanis >> Jednoduse :) ... Pokud ji tam uvidis tak ji tam hod,kocka velmi nerada plave a velmi dobre si to zapamatuje .... :o)) .. Zkusenost z doslechu ;) Ja mám kočku i psa a ti jsou v pohode,ponevadz uz vedi co jo a co ne :o)) Nekdy mi tam ale zabehla cizi kocka,ale to je uz jiny pribeh :D

Ncolek - Profil | Pá 11.9.2009 20:38:16

malorážka