- Otázky a diskuse
- Seznam
- Diskuse
Pomoc při dochucení karbenátků?
Potřebuju poradit z dochucením karbenátků z ryb konkrétně z pstruha z kolegou masátem 1 se nám zadařilo něco pochytat tak potřebujem poradit. Dík
Autor diskuse: jarda 2004 - Profil , 1.3.2009 všeobecné - ostatní
- Zobrazit zápisy s fotkou.
- Zobrazit vybrané uživatele.načítám...
- Zobrazit jen s poděkováním.
- Zobrazit nejlépe hodnocené.
0x v oblíbených a 1x v ignorovaných.
14 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.
NPetko - Profil | Ne 1.3.2009 22:49:00
je to jen můj názor , myslím, že každý máme svoje chuti a mě to s kari chutná. Ale je pravda, že ze pstruha jsem je nikdy nejedl, což ale nic nemění na faktu že to tu chut jistě ovlivní. :-)
Ndrozďák 30,42 - Profil | Ne 1.3.2009 22:36:44
Petko >> Kari toho pstruha úplně zabije.
NPetko - Profil | Ne 1.3.2009 22:34:00
Možná jsem to tu přehlédl ale pokud ne tak ke koření: maso vařit s černým pepřem , bobkovým listem a novým kořením a do směsi pomletého masa je pro mě celkem dost podstatné kari, bez toho by to nebylo dle mého názoru ono. :-))
Nmirmen - Profil | Ne 1.3.2009 22:29:37
hmmm, maso celkem kvalitní, takže to nepřežeň s kořením.
Z uvařeného masa ( v mírně osolené vodě) vyjmi největší kosti a maso na třikrát semel ( rozdrtíš zbylé kostičky tak, že je v pokrmu ani nepoznáš ).
Jako poslední dej do mlýnku žemli namočenou v mléce - vyčistíš strojek a zjemníš karbanátek ( sekanou ).
Přidej cca 1 deci vody na 1 kg masa - rybí maso dobře váže vodu. Vraz do toho ještě : 1 celé vejce a jeden žloutek, špetku pepře, trochu soli , cca 25-30 dkg jemně mletého bůčku nebo kvalitního uzeného, jednu menší nastrouhanou cibuli.
Vytvaruj ze směsi bochánky a dále už klasicky .. v troubě ( kolega využívá lívanečník , nemusí se tolik zaobírat vytvarováním bochánku ).
Strouhánku bych raději nepřidával, karbanátek ( či sekaná ) jsou zbytečně tvrdé.
A více koření bohužel zastírá klasickou chuť rybího pokrmu.
Z uvařeného masa ( v mírně osolené vodě) vyjmi největší kosti a maso na třikrát semel ( rozdrtíš zbylé kostičky tak, že je v pokrmu ani nepoznáš ).
Jako poslední dej do mlýnku žemli namočenou v mléce - vyčistíš strojek a zjemníš karbanátek ( sekanou ).
Přidej cca 1 deci vody na 1 kg masa - rybí maso dobře váže vodu. Vraz do toho ještě : 1 celé vejce a jeden žloutek, špetku pepře, trochu soli , cca 25-30 dkg jemně mletého bůčku nebo kvalitního uzeného, jednu menší nastrouhanou cibuli.
Vytvaruj ze směsi bochánky a dále už klasicky .. v troubě ( kolega využívá lívanečník , nemusí se tolik zaobírat vytvarováním bochánku ).
Strouhánku bych raději nepřidával, karbanátek ( či sekaná ) jsou zbytečně tvrdé.
A více koření bohužel zastírá klasickou chuť rybího pokrmu.
Ndrozďák 30,42 - Profil | Ne 1.3.2009 22:29:30
jarda2004: základ je vyvážený poměr mezi jednoročky, dvouročky a pohlavně zralou rybou. Pstruh od tří let výše se už nemele pánč má horší maso. Tudíž jednotlivé ročníky vzít po třetinách, odstranit hlavu a vnitřnosti, odstranit vysoce kalorickou tukovou ploutvičku a šup do kutru. Upřednostňovat jikernačky. Dále spojit dvěma vejci a strouhankou, přidat trochu hrubé mouky, bílý pepř, směs na rybu, osolit a z hotové směsi vytvarovat karbanátky. Na kvalitním oleji smažit do zlatova.
NPápalín - Profil | Ne 1.3.2009 20:15:07
ja myslím že česnekem a paprikou nic nepokazíš a myslet znamena hovno vědět
Nantony - Profil | Ne 1.3.2009 20:06:23
fofo >> těžko říct, já jsem svůj názor napsal, třeba se příště budou dělat karbenátky z candáta, potom z lososa.
hola
antony
hola
antony
Nantony - Profil | Ne 1.3.2009 16:53:51
Ahoj Jardo, nic mi do toho není, ale dělat karbenátky ze pstruha mě připadá trochu barbarské. Karbenátky se dělají z ryb, které mají spíš horší maso, třeba plotice, cejni atd. Pokud už jsi ale smažených, nebo pečených pstruhů přejezený, tak vlastně proč ne.
hola
antony
hola
antony
NBischop - Profil | Ne 1.3.2009 16:33:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
napiš čepimu82 to je kulinář , dával jsem tady do kuchařky i jeho recept
Živě na MRK.cz
Kde to žije - všechna témata
9:49NKorda Developments a vše co k této značce patří 945
9:36NRybářská videa: Inkubace lipana podhorního v plovoucím aparátu na Vltavě 1
9:29NTeleskop na přívlač 75
9:27NSpodový prut ? 606
9:27NNutrie říční - jak to vidíte ? 515
9:23NLaminát nebo hliník 76
9:04NBleskovky: Zaniknou některé jezy 1
9:00NRybáři šlo o život, na přehradě na něj najížděli v motorovém člunu (Bleskovka) 2
0:18NRybaření na Farářce Vranov 2
NeNPodběráková tyč, pevná. 31
NeNAntares Fan Club 245
NeNKlacek na "francouze" 778
NeNDokumenty z přírody kolem vody 371
NeNKapří smršť na přehradě! Rychlý a účinný lov kaprů všech velikostí. (Video) 12
NeNZápisník - Hanz 260 1
Co je nového - všeobecné
9:04NBleskovka: Zaniknou některé jezy
NeNBleskovka: Rybáři šlo o život, na přehradě na něj najížděli v motorovém člunu
ČtNBleskovka: Potravních pyramidy - je důležitější chránit rostliny nebo dravce?
. . . NVideo: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . NČlánek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . NČlánek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . NMiničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . NRecenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . NMiničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Akční nabídky
Polarizační brýle Shimano
Nabídka polarizačních brýlí Shimano V AKCI!
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - obecné
24.5.2×20hodin Rybník Talian.
25.5.Noční rybářské závody Kácov 2024
25.5.Dětské rybářské závody Vranovská...
25.5.CELOSVAZOVÉ POVOLENKY na CHOVNÉM...
25.5.Vojický KAPR 2024
25.5.Rybářské závody v Bělčicích
25.5.Jarní rybářské závody Malešovice
25.5.Rybářské závody Tursko v lovu...
25.5.Dražíč
25.5.Rybářské závody o sele v...
NEJLEPŠÍ Z KATALOGU
Doporučujeme prodejnu
Rybářské potřeby JESETER
Karlovy Vary - Dvory, Kpt. Jaroše 198/17